Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί και όχι καθολικοί.

Αυτό σημαίνει ότι κάποια δέματα (από τα πολλά που εισάγονται καθημερινά) θα μπουν στο τελωνείο.
Όσα απ' αυτά έχουν αξία μεγαλύτερη από 22 χρεώνονται ΦΠΑ και 12 τέλη ΕΛΤΑ και όσα έχουν αξία μικρότερη των 22 άλλα μεν χρεώνονται το τέλος παρουσίασης των 3 και άλλα καθόλου.

Είναι, λοιπόν, επόμενο να στεναχωριούνται αυτοί που τα δέματά τους μπαίνουν στο τελωνείο και περισσότερο εκείνοι που τα μικρής αξίας δέματά τους χρεώνονται με τα 3 .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το

Αναφέρεστε στο gearbest?

Αναφερόμουν στον τρόπο αποστολής EU Express που επέλεξες.

Με την ευκαιρία, οι δηλώσεις "δώρο" και υποτιμημένη αξία έχουν ξεπεραστεί πλέον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε

Αναφερόμουν στον τρόπο αποστολής EU Express που επέλεξες.

Με την ευκαιρία, οι δηλώσεις "δώρο" και υποτιμημένη αξία έχουν ξεπεραστεί πλέον.
Ευχαριστώ,

Φυσικά είναι θέμα τύχης αν θα μας τύχει ο εκτελωνισμός, μήπως έτσι ομως είναι καλύτερα να κάνουμε μια μεγάλη παραγγελία αντί για μικρές ή το ποσό που θα πληρώσουμε αν η παραγγελία είναι μεγάλη ξεφεύγει πολύ;

Πόσο καλούμαστε να πληρώσουμε για αγορές αξίας 200 ; ενώ για 400 θα είναι τα διπλάσια;

Εάν μιλάμε για αποστολή με ταχυδρομείο ή με τις μεταφορικές που εξασφαλίζουν το μη πέρασμα από ελληνικό τελωνείο και με δεδομένο ότι ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός, θα επέλεγα μια παραγγελία και ... ο Θεός βοηθός ...

Οι μη φορολογούμενες αγορές απο την Κίνα έχουν ξεφύγει και εκτός απο το χάσιμο που έχει το κράτος υπάρχει ζημιά και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Ανδρέα τα περισσότερα είδη που παίρνω από Κίνα , εδώ κοστίζουν από 400% και επάνω .
Δεν δικαιολογείται η διαφορά ούτε από τις εισφορές ΕΦΚΑ ΔΕΗ ΕΡΤ ΦΠΑ και ότι άλλο φανταστείς , οπότε άσε έξω τις τοπικές επιχειρήσεις , όσο για το κράτος το συντηρώ και με το παραπάνω .
Εάν βάλει τους υπαλλήλους που κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό (πχ λίστα λαγκάρντ που δεν προλαβαίνουν να ελέγξουν) τότε τα είδη εκ Ανατολής θα είναι βελόνα στα άχυρα .
Τεσπα θα φοβόμαστε να παραγγείλουμε ζελατίνα του 1 για το κινητό , δε πειράζει θα μου πεις έχει ο Γερμανός .

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Η συγκεκριμενη ζελατινα εχει 1 απο Κινα δλδ ;

Όχι προφανώς ο φίλος μιλάει για κάποια no name ζελατίνα , την οποία βάζει στην ίδια κατηγορία για λόγους τιμής κυρίως με αυτής της Samsung.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ανδρέα τα περισσότερα είδη που παίρνω από Κίνα , εδώ κοστίζουν από 400% και επάνω .
Δεν δικαιολογείται η διαφορά ούτε από τις εισφορές ΕΦΚΑ ΔΕΗ ΕΡΤ ΦΠΑ και ότι άλλο φανταστείς , οπότε άσε έξω τις τοπικές επιχειρήσεις , όσο για το κράτος το συντηρώ και με το παραπάνω .
Εάν βάλει τους υπαλλήλους που κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό (πχ λίστα λαγκάρντ που δεν προλαβαίνουν να ελέγξουν) τότε τα είδη εκ Ανατολής θα είναι βελόνα στα άχυρα .
Τεσπα θα φοβόμαστε να παραγγείλουμε ζελατίνα του 1 για το κινητό , δε πειράζει θα μου πεις έχει ο Γερμανός .

Κώστα αν φοβάσαι ότι για ένα ευρώ μπορεί μια στις δέκα να πληρώσεις συν τρία ευρώ τότε μην ξανα αγοράσεις.
Αν ομως όπως λες ότι αγοράζεις ,εδώ κοστίζει πάνω από 400% τότε συμφέρει και συνεχίζεις.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς γκρίνια.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

αυτές που βρίσκεις στην κίνα με 1 τις βρίσκεις και στο skroutz με 2 , και αν είσαι Αθήνα κατά 50% θα υπάρχουν και σε ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι σου ή τη δουλειά σου, οπότε γλιτώνεις και τις 40 μέρες αναμονή,

αν δεν υποστηρίξουμε την τοπική αγορά για να γλιτώσουμε 1 και 2 ευρώ, τότε θα δεν θα μας φταίει καμιά λιστα λαγκάρντ και κανένας σόιμπλε

Εδώ στην επαρχία το ebay είναι μεγάλη υπόθεση, αμέτρητα μικροπράγματα που έχω χρειαστεί τα βρίσκω στο σκρουτζ αλλά με 4 και 5 ευρώ μεταφορικά. Σε αρκετούς έχω ζητήσει τηλεφωνικά να μου αποστείλουν με ΕΛΤΑ μετά από κατάθεσή μου αλλά δεν δέχονται. Έχω κατάστημα και θέλω να στηρίξω την αγορά μας, αλλά έχω θέσει και κάποια όρια.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

η αγορα στην ελλαδα , βρωμαει απο το κεφαλι
σχεδον τα περισσοτερα, ισως κ το 90% τον προιντον ειναι εισαγωμενα με φεσι εως και 2000%
οι μεσαζοντες και το κρατος ειναι οι νταβατζιδες στην τσεπη μας
οποιος νομιζει οτι ειναι πιο ελληνας με το να αγοραζει απο την "τοπικη" αγορα ... με γεια του κ χαρα του
αλλα εως εκει.....

Το θέμα έχει ξανασυζητηθει, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το ξανασυζητησετε στο Chat.

Ας μείνουμε στο κυρίως θέμα του νήματος.

Πιστεύετε πως συμφέρει η αγορά κάμερας από το εξωτερικό; Αν ναι έχετε υπόψιν κάποιο κατάστημα;

Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη το θέμα αλλά είναι πάρα πολλές οι σελίδες για να τις ξεψαχνίσω 😀

Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Πιστεύετε πως συμφέρει η αγορά κάμερας από το εξωτερικό; Αν ναι έχετε υπόψιν κάποιο κατάστημα;

Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη το θέμα αλλά είναι πάρα πολλές οι σελίδες για να τις ξεψαχνίσω 😀

Εξαρτάται από το timing, μερικές φορές οι τιμές είναι καλύτερες στην Ελλάδα και από αξιόπιστα καταστήματα.
Από την άλλη είναι το Amazon με εύκολη επιστροφή αν δε σου αρέσει και καλές προσφορές στα επιστρεφόμενα/ανοιγμένες συσκευασίες κλπ

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο pos

Εξαρτάται από το timing, μερικές φορές οι τιμές είναι καλύτερες στην Ελλάδα και από αξιόπιστα καταστήματα.
Από την άλλη είναι το Amazon με εύκολη επιστροφή αν δε σου αρέσει και καλές προσφορές στα επιστρεφόμενα/ανοιγμένες συσκευασίες κλπ
Κατάλαβα...
Οπότε πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για ο,τι προκύψει.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Με το ποντίκι στο χέρι μη χάσουμε προσφορές!! :ADFAD2:

Θέλει προσοχή όμως γιατί οι κινέζοι παίζουν πολύ με τις τιμές. Θέλει να παρακολουθείς καιρό κάτι, παράλληλα σε 2-3 καταστήματα, για να δεις αν όντως η τιμή είναι καλή!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Tokina AT-X M100 AF 100mm F2.8 Macro για canon mount κάτω από 300 ευρώ στο amazon Γαλλίας - 425 στο Skroutz

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Σε σχέση με τον Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro (που έχει σταθεροποίηση) είναι καλύτερος;

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

888 α6300
929 α6300+16-50

στο γερμανικό Amazon για λίγη ώρα ακόμη.