Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Με το brexit χάνουμε τον Δούρειο ίππο της Ευρώπης :music-smiley-004:

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Καταρχήν με το brexit θα υπάρχουν εξελίξεις στις τριγωνικές απαλλαγές από Hong Kong προς Ηνωμένων Βασίλειο, καλό είναι λοιπόν να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και μια έξτρα προσοχή για ένα διάστημα μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Δηλαδή?

Re: Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Δι

Καταρχήν με το brexit θα υπάρχουν εξελίξεις στις τριγωνικές απαλλαγές από Hong Kong προς Ηνωμένων Βασίλειο, καλό είναι λοιπόν να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και μια έξτρα προσοχή για ένα διάστημα μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Εχω την εντυπωση οτι εχουν προ καιρου προσθεσει στο ρεπερτοριο τους Βελγιο,Σουηδια και πιθανον και αλλους εκτος του Η.Β. οποτε δεν νομιζω να γινει κατι αλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλι

Δεν αναφέρομαι στο που υπάρχουν διάσπαρτα τα ευρωπαϊκά καταστήματα/Αποθήκες που πουλούν από Κίνα αλλά στον τρόπο που έχουν βρει και εισάγουν με τριγωνικές αποστολές ατελώς (άνευ ΦΠΑ) τα προϊόντα. Άλλωστε απόδειξη δεν κόβουν από την χώρα που δινεται το προϊόν.Χωρίς να το έχω ψάξει σε βάθος αλλά από όσα είχα διαβάσει, η ατέλεια πήγαζε από τους ειδικούς όρους των χωρών που αποτελούσαν την πρώην Βρετανική κοινοπολιτεία (Hong Kong). Αν εχεις κάποια άλλη ενημέρωση ενημέρωσε μας.

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Σε πρόσφατες συναλλαγές που είχα με eglobal, την μία φορά μου ήρθε μέσω Γερμανίας και την άλλη μέσω Κύπρου. Παρακάτω δεν το έχω ψάξει!

Εγώ έχω αγοράσει μια d5300 από το eglobal πριν δυο χρόνια κι επειδή την χρειαζόμουν άμεσα ρώτησα από πού και πότε θα γίνει η φόρτωση. Μου απάντησαν από μια αποθήκη στη Ρώμη. Έτυχε να ειναι κοντά στο Τσιαμπίνο, δηλαδή πάνω στη Via Aurelia, επομένως πήγαμε με το γιο μου και την παραλάβαμε από ένα courier κεντρικό σε μικρή απόσταση από εκεί που έλεγε πώς ήταν η αποθήκη στην Ιταλία. Άρα έχω επισκεφθεί δυο αποθήκες ευρωπαικές τέτοιων καταστημάτων, μια στην Ιταλία της EGLOBAL και μια στις Συκιές της Θεσσαλονίκης VICKMALL.

τελος η καραμελα με το φπα...στην Ελλαδα θα λετε ...βιλα η κοτερο ( fuji xh1 eglobal 941,00 - Ελλαδα 1399,00)

Σε πρόσφατες συναλλαγές που είχα με eglobal, την μία φορά μου ήρθε μέσω Γερμανίας και την άλλη μέσω Κύπρου. Παρακάτω δεν το έχω ψάξει!
Και στις δύο περιπτώσεις η αποστολή έγινε από Χονγκ Κονγκ, ενώ η παραγγελία έγινε στο ευρωπαϊκό σαϊτ.

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Η Αρχική αποστολή είναι πάντα από Hong Kong εκτός αν τύχει να έχουν το προϊόν ήδη σε κάποια ευρωπαϊκή αποθήκη. Το "τριγωνικό" κόλπο μάλλον ΔΕΝ θα χαθεί, μια και έχουμε κι άλλο μέλος της πρώην κοινοπολιτείας εντός ΕΕ - που δεν "το φύγανε" πριν μερικά χρόνια, άρα...

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

H X-T2 στα 719 ευρώ αν δεν κάνω λάθος είναι η χαμηλότερη τιμή που έχει ποτέ βρεθεί.
https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-x-t2-body-only-digital-mirrorless-camera-black-en.html

Χρόνια Πολλά Παναγιώτη!
Νομίζω ότι έχει πέσει και πιο χαμηλά γύρα στα 700 ευρώ με κάτι εκπτώσεις που είχε κάνει για 2-3 μέρες με -5%.

Πιθανόν να είμαι σε λάθος θέμα (ας μεταφερθεί παρακαλώ εάν είναι έτσι) , πως μπορώ να δω που βρίσκεται το παρακάτω πακέτο καθώς εδώ και πολύ καιρό φαίνεται κολλημένο ? Στην σελίδα των ΕΛΤΑ δεν υπάρχει .

image.jpg
[/IMG]

Δοκίμασε κι εδώ https://packageradar.com/ αν και δεν νομίζω να δεις κάτι περισσότερο. Υπομονή και πριν λήξει η όποια προθεσμία ανοίγεις case.

και σ´αυτό, είναι αρκετά αναλυτικό

Ευχαριστώ , τα ίδια μου λένε με το πρώτο , υπάρχει κανένα τηλέφωνο από σταθμό παραλαβής εδώ στην Ελλάδα δεμάτων από Κίνα ?

Από τα ΕΛΤΑ μου είπαν προχθές πως όσων το tracking number ξεκινά από U δεν ανιχνεύονται πέραν της χώρας αποστολής.

Επίσης μου έχουν πεί (και γραπτώς) πως τα μή συστημένα ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν!

Η Canon G3X 1" με φακό 24-600 στα 579 και 36 άτοκες (τιμή σκρουτζ 700+) : https://www.mediamarkt.gr/el/product/_canon-powershot-g3-x-0106c001-1168749.html

...με μια επιφύλαξη: πως καδράρεις χωρίς σκόπευτρο μετά τα 150 άντε 200mm?

Όποιος ενδιαφέρεται για panasonic LX10 ας βάλει το keepa στον browser του για να παρακολουθήσει τις τιμές στο ware house deals του amazon. Αυτήν την στιγμή η χαμηλότερη με υπολογισμένο το ΦΠΑ 24% και έξοδα αποστολής είναι στο Γαλλικό, 383 https://www.amazon.fr/gp/offer-listing/B01LZ89X0M/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Έχετε 30 μέρες να την επιστρέψετε αν δεν σας αρέσει και καλύπτεται από 1 χρόνο εγγύηση του καταστήματος. Αλλαγές ΔΕΝ γίνονται - μόνο επιστροφή χρημάτων.

Απάντηση: Panasonic LX10-LX15

Το είδα και εγώ αλλά στην φούρια των πασχαλινών διακοπών δεν το έγραψα, μετα έριξα μια ματιά στο skroutz και είδα ότι έπεσε η τιμή της για Πασχα και εδώ στα 470 με 2 χρόνια εγγύηση, οπότε θεωρώ οτι η αγορά μτχ. έστω και από Amazon warehouse στα 370-390 συν μεταφορικά δεν ήταν και τρομερή ευκαιρία, άλλωστε μπορεί να σου κάτσει και προβληματικό κομμάτι.

Απάντηση: Panasonic LX10-LX15

Δεν κρύβω ότι σκέφτομαι αγορά μιας μικρής compact ή ενός pocophone για φωτογραφία και βίντεο τσέπης.
Αν από το Amazon warehouse δεν έρθει σωστό κομμάτι ή το μετανιώσεις πληρώνεις τα μεταφορικά και της αρχικής τιμής και της επιστροφής;