Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

απάτη, μακριά!

ψάξε να δεις τι λέει στο tab returns, warranties and refunds

* Versandkosten free, wir bieten kostenlosen Versand nur, wenn Sie uns hier kontaktieren: [email protected]

μετάφραση από google translate: * Free shipping, we offer free shipping only if you contact us here: [email protected]

μη ρισκάρετε τα χρήματά σας σε πωλητές αμφιβόλου προέλευσης μόνο και μόνο επειδή υπάρχει μια καταχώρηση μέσα στο amazon

ειδικά όταν βλέπετε κάποιον τυχάρπαστο να πουλάει προϊόντα -40, -50% ή και παρακάτω από τις επίσημες τιμές

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Καλά γιαυτό ρώτησα.. Αλλα έχει καλό rating.. Μου έκανε εντύπωση

Υπόψιν πως σε ογκώδη αντικείμενα τύπου μόνιτορ είναι πολύ μεγαλύτερο το ρίσκο για αγορά από το εξωτερικό, ακόμη και από "σωστούς" πωλητες

Το rating μπορεί να είναι σικέ όταν υπάρχουν λίγες αξιολογήσεις tziminhio.

Γενικά δεν παραγγέλνουμε από όσους πωλητές βλέπουμε στο προφίλ τους το e-mail τους και που συνήθως ζητάνε μετά την αγοραπωλησία και ΠΡΙΝ στείλουν την παραγγελία να επικηνωνήσουμε μαζί τους μέσω αυτού. Απάτη 110%.

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Νομίζω στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρεται σαφώς αν οι τιμές είναι με ή χωρίς φπα.

Για το cashback της Sony εδώ https://campaign.odw.sony-europe.co...Winter19_Cashback_Terms_and_Conditions_GR.pdf μπορείτε να δείτε τους όρους. Δεν είναι απολύτως σαφές αν μπορούν να επωφεληθούν επαγγελματίες και εταιρείες, ίσως χρειάζεται ένα τηλεφώνημα στους αριθμούς που αναφέρονται για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Μίλησα προ ολίγου με Sony Hellas, το cashback αφορά αποκλειστικά ιδιώτες. Εταιρείες και επαγγελματίες που δικαιούνται επιστροφής (ή απαλλαγής) φ.π.α. ΔΕΝ θα πάρουν πίσω τα χρήματα, εάν γίνουν αιτήσεις με τιμολόγια ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΎΝ - οπότε προσέξτε τι σας λένε τα καταστήματα...

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Ευχαριστούμε Δημήτρη για τη διευκρίνηση. Και σκεφτόμουν να κάνω καμία αποκοτιά :flipout:

έχει ξεκινήσει το -20% σε επιλεγμένα είδη (και φωτογραφικά) στα warehouse deals των Ευρωπαϊκών amazon

ενδεικτικά
.co.uk

.de

υπόψιν δεν είναι το -20% σε όλο το warehouse deals κομμάτι όπως έκαναν τα τελευταία χρόνια, αυτό ίσως σκάσει ανήμερα την Παρασκευή

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Μίλησα προ ολίγου με Sony Hellas, το cashback αφορά αποκλειστικά ιδιώτες. Εταιρείες και επαγγελματίες που δικαιούνται επιστροφής (ή απαλλαγής) φ.π.α. ΔΕΝ θα πάρουν πίσω τα χρήματα, εάν γίνουν αιτήσεις με τιμολόγια ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΎΝ - οπότε προσέξτε τι σας λένε τα καταστήματα...

Τρελλη μουφα τοτε η "προσφορα".

Η Canon δεν εβαλε κανεναν τετοιον περιορισμο στην προσφορα που ετρεχε τοσο καιρο. Και κατεβασε την τιμη στην ουσια ενα χιλιαρικο στην R (με φπα)

Τους έβαλαν χέρι τα grey market γιατί με τα τιμολόγια έπεσε ο τζίρος τους.
Πέρα από την πλάκα δε βρίσκω λογική στην κίνηση της Sony, μόνο χαμένη μπορεί να βγει.

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

τί απαράδεκτη κίνηση είναι αυτή; και μετά λένε ότι επιθυμούν να τους βλέπουν οι επαγγελματίες ως ανταγωνιστές των canon/nikon? Πώς θα γίνει αυτό όταν τους αποκλείουν από τέτοιες προωθητικές ενέργειες;

To καλοκαίρι πάντως εγώ πήρα με τιμολόγιο μια Α7iii και που έκαναν και cashback 150 ευρώ. Δεν βλέπω και εγώ κάποια λογική να μην γίνεται τώρα

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Λοιπόν ασχοληθηκα κα πήρα μερικά τηλέφωνα να μάθω τι συμβαίνει με τη SONY και το casback της. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα και στο Δημήτρη έγινε λανθασμένη ενημέρωση.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις αναφέρονται στο link της ελληνικής σελίδας : https://www.sony.gr/cashback και στο ακόλουθο pdf : https://www.dropbox.com/s/5fz8zu83w...r19_Cashback_Terms_and_Conditions_GR.pdf?dl=0

Κανονικά κόβεις τιμολόγιο και περνεις το cashback. Δεν μπορείς να πάρεις ταυτόχρονα πάνω από τρία προιόντα και από τα αυτά δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα δυο σώματα. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται αν ο επαγγελματίας δεν είναι φυσικό πρόσωπο και είναι εταιρία. Εκεί στο registration πρέπει υποχρεωτικά να μπει φυσικό πρόσωπο (δεν δέχεται εταιρίες το site για registration) με I-BAN που να αντιστοιχεί στο ίδιο φυσικό πρόσωπο όχι στην εταιρία. Καλό είναι αν γίνει τέτοια αγορά (από εταιρία και όχι επαγγελματία) να γίνει με κατάστημα που μπορεί να ξεμπλοκάρει τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Προσοχή εφιστώ και πάλι διαβάστε προσεκτικά τους επισυναπτόμενους όρους και τυχόν λεπτομέρειες στα ανωτέρω link.

Τώρα για τον Ιωσηφ που έχει μια ιδιαιτερότητα για αγορά από Κύπρο. Η SONY Ελλάς και SONY Κύπρου είναι μια και αυτή οπότε κανονικά παιζει το cashback και Κύπρο. Η αγορά μπορεί να γίνει και από εν Ελλαδι κατάστημα με κάρτα αλλά χωρίς άτοκες. Αν κοπει τιμολόγιο θα έχει απαλλαγή ως ενδοκοινοτική αγορά (αρκεί να είναι δηλωμένο το ΑΦΜ για ενδοκοινοτικές στο Vies). Περαιτέρω διευκρινήσεις Ιωσηφ με π.μ. αν μπορώ να βοηθήσω κάπου πολύ ευχαρίστως.

Μπράβο Κώστα που ξεκαθάρισες την κατάσταση.
Ήταν παράλογο να εξαιρείται το τιμολόγιο.

Πολύ ωραία, τέλος καλό - όλα καλά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού

Και για να μην μένει ξεκάρφωτο οτι έγινε στο προφορικό η όλη επικοινωνία υπάρχει και επίσημο Mail που μου δόθηκε από το κατάστημα μετα την όχληση μου για το ζήτημα, το οποίο και έχω στην κατοχή μου με απάντηση της ελληνικής αντιπροσωπιας στο συγκεκριμένο ερώτημα του καταστήματος. Δεν θα αναφέρω το κατάστημα καθαρά και μόνο για λόγους πολιτικής του φόρουμ και θεωρηθεί ως διαφήμιση.

Κώστα, σε υπερευχαριστώ για την προθυμία σου να βοηθήσεις!
Το cashback ξέρω πως σίγουρα ισχύει. Το εκμεταλλεύτηκα πέρσι με ένα φακό.
Με ενδιαφέρει όμως περισσότερο το ενδεχόμενο άτοκων δόσεων.
Θα στείλω κάποια email και βλέπω.
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Xiaomi Yi M1 Mirrorless στο Ιταλικό Αμαζον με το κουπόνι Offerteyi33 πηγαίνει στα 168 ευρω μαζί με τα μεταφορικά.

Εκτός φυσικά κι αν καταφέρω να βρω κάποιον με τιμολόγιο.

μεγάλη βοήθεια οι διευκρινήσεις σας για το cashback, προσωπικά δε μου κάνει καμία εντύπωση που η αρχική διευκρίνηση που πήρε ο Δημήτρης ήταν λανθασμένη... η πρόσφατη εμπειρία που είχα μου έδειξε πως η Sony πάσχει στο customer service, και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελληνική αντιπροσωπεία

να συμπληρώσω και το εξής σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον:

υπάρχει όρος (Νο21) που διευκρινίζει ότι η προσφορά δεν είναι διαθέσιμη σε συνδυασμό με άλλες προωθητικές ενέργειες

επομένως ιδιαίτερη προσοχή τι ακριβώς θα αναφέρει η απόδειξη/τιμολόγιο αγοράς, αν αναφέρει ένα αρχικό ποσό και μετά κάποιου είδους έκπτωση, είναι πολύ πιθανό η αίτηση του cashback να απορριφθεί με αιτιολογικό ότι συμμετείχε σε κάποια "προωθητική ενέργεια" (εννοείται πως μιλάω ως "παθών")

Κώστα διπλά μπράβο που τους πάλεψες στα ίσια και έβγαλες άκρη :SFGSFGSF: