Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Paypal και ebay είναι το ίδιο και το αυτό.
Το ebay αγόρασε το paypal το 2002 (για 1,5 δις δολάρια).

Τον κανόνα του ebay για 30 μέρες από την εκτιμώμενη μέρα παραλαβής τον καλύπτει το Paypal.
Ο κανόνας του Paypal για 45 μέρες από την αγορά αφορά γενικά αγορές με Paypal, όχι συγκεκριμένα για το ebay.

Ναι, 21/11 είναι οι 30 μέρες από την εκτιμώμενη μέρα παραλαβής.
Δεν χρειάζεται να περιμένεις τόσο πολύ βέβαια (50 μέρες) εξαντλώντας την προθεσμία. Στις 40 μέρες από την αγορά άνοιξε case. Δηλαδή περίμενε 10 μέρες ακόμη μπας και καθυστέρησε το δέμα.
30-35 μέρες κάνουν τα πιο αργά δέματα από Κίνα.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Όσες φορές χρειάστηκε , την τελευταία ημέρα εκτιμώμενης παραλαβής άνοιξα case .
Ξεκαθάρισε και το θέμα του paypal και είμαι εντάξει τώρα , ευχαριστώ .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Διάβασα ότι το amazon επιστρέφει τα έξοδα αποστολής σε όποιον διαμαρτυρηθεί δυο μέρες μετά την προβλεπόμενη ημέρα παραλαβής.

Και επιστρέφει ολόκληρο το ποσό ή κάνει νέα παραγγελία (ό,τι ζητήσει ο αγοραστής) αφού περάσουν περισσότερες μέρες, και αν στο μεταξύ παραληφθεί το αρχικό πακέτο, η οδηγία του amazon είναι να το κρατήσει ο αγοραστής.

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το συμφέρει το amazon να χρησιμοποιεί φτηνή και αναξιόπιστη υπηρεσία, και να κάνει επιστροφές χρημάτων σε χαμένα πακέτα. Βράζει ο τόπος από διαμαρτυρίες απανταχού στα φόρα τα τελευταία χρόνια για το i-parcel και το amazon εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί.

Επειδή περιμένω από το γαλλικό δυο παραλαβές, εκ των οποίων τη μία υποτίθεται έπρεπε να την έχω παραλάβει ....προχθές και την άλλη σήμερα, μήπως γνωρίζεις τίποτα περισσότερο για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω εάν δεν τα πάρω και τη Δευτέρα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

http://www.amazon.fr/gp/help/customer/contact-us

Στο βήμα 1:
Τσεκάρεις το προϊόν που δεν παρέλαβες
Στο βήμα 2:
Στο drop-down menu επιλέγεις κάτω-κάτω "contact us in english"
Στο βήμα 3:
Πατάς e-mail
Στην επόμενη σελίδα γράφεις τι θέλεις να γράψεις
και πατάς Envoyer l'Email

Σε λίγες ώρες θα λάβεις απάντηση από ευγενικό Ινδό/Ινδή από το customer service της amazon.

Last edited:

Σε ευχαριστώ πολύ!

Τελικά το πρώτο βρισκόταν ήδη στο γραμματοκιβώτιό μου. Προσοχή λοιπόν, ελέγξατε εξονυχιστικώς το γραμματικιβώτιό σας πριν αποταθείτε στην Αμαζόνα μην γίνουμε και ρόμπες :p

Το δεύτερο θα το αναμείνω μέχρι τη Δευτέρα.....

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Μέχρι τις 25/11 προσφορά η dxo το optics 10, to filmpack 5.0 και το View Point 2.5 στα 189 ευρώ το απλό και το elite στα 289.

Να προσθέσω ότι για όσους το έχουν ήδη, η αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση στο elite είναι 60 +φ.π.α., ανεξάρτητα αν έχεις το απλό ή το elite!

Μμμμ ακόμη καλύτερη περίπτωση, ειδικά αν έχει κάποιος επαγγελματικής κατηγορίας σώμα ή σώματα. Αναρωτιέμαι Δημήτρη αν ισχύει η αναβάθμιση από σουίτα σε σουίτα ή και από optics σε σουίτα;

Σήμερα στο amazon.co.uk η Sony A6000. Με αρχική τιμή £499.00 για το σώμα, £549.00 με τον 16-50 και £699.00 με 16-50 + 55-210.

Την ειχε στο lighting deals οπου την εριξαν 7% :flipout:
Τπτ, αν δεν μπει η βδομαδα του black friday, δεν προκειτε να βρουμε προσφορα της προκοπης απο την amazon.
Το θετικο ειναι οτι βαζουν την α5100 και την α6000 ολη την ωρα σε προσφορες, οποτε λογικα θα ειναι και στο black friday. :eating:

Βλάση, αναβάθμισα από 9 απλό-σκέτο σε 10 elite + viewpoint 1.2.1 δώρο. Η έκδοση του viewpoint δεν είναι η τελευταία, αλλά δουλεύει κανονικότατα ως stand alone ή plugin για PS και LR. Η ταχύτητα έχει βελτιωθεί λίγο και το ενδιαφέρον νέο στοιχείο είναι το clear view που "καθαρίζει" την ατμόσφαιρα όταν έχεις θολούρα. Δεν έχω προλάβει να δω πως ακριβώς το κάνει αυτό (το κάνει πάντως!).

Το δεύτερο δεν είναι φωτογραφικό είδος (στήλη ντους :p ) αλλά μια και πιάσαμε για το Άμαζον, να το θέσω εδώ: είναι σύνηθες για το Άμαζον (όχι για κανέναν Κινέζο πωλητή) σε ετοιμοπαράδοτο είδος, η παραγγελία να μπαίνει 20/10 και η αποστολή να γίνεται 4 μέρες αργότερα, στις 24/10? Και να γίνεται η αποστολή με Γερμανικά Ταχυδρομεία, με αναμενόμενη παράδοση Παρασκευή 31/10 και μέχρι και τώρα να μην έχω παραλάβει; 2 εβδομάδες για ευρωπαϊκό Άμαζον σε ετοιμοπαράδοτο είδος? Πού ακούστηκε? Υποτίθεται σε 1-2 μέρες εάν είσαι κάτοικος Γαλλίας το έχεις στα χέρια σου. Εδώ 4 έκαναν μόνο για να ευαρεστηθούν να το στείλουν!

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Επειδή είναι amazon.fr δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν βρίσκεται εντός Γαλλίας. Μπορεί να βρίσκεται σε αποθήκη της Γερμανίας και να δοθεί η εντολή να γίνει η προμήθεια από εκεί.
Σε αυτή την περίπτωση αργεί πιο πολύ η εκκίνηση της αποστολής, ακόμη και σε ετοιμοπαράδοτο προϊόν, όπως επίσης αργεί και η παράδοση, αν το προϊόν ταξιδέψει πρώτα προς Γαλλία, τσεκαριστεί εκεί η παραγγελία και μετά αποσταλεί Ελλάδα.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Ετσι ειναι. Ποσες φορες εχω παραγγειλει απο αγγλια αλλα φευγει απο γερμανια και αφου κανει τον γυρω της ευρωπης, καποια μερα ερχετε και απο ελλαδα..
Ερχετε παντως :)

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Το γαλλικό άμαζον έχει σήμερα προσφορά στα 119 ευρώ την junior geared κεφαλή της Μανφρόττο, 410.

Το Σαββατο παω Σιγκαπουρη.

Λεω να μην ξαναμπω στο νημα μεχρι να επιστρεψω :p

Στα περι 550-600 ευρω...
http://www.pricepanda.com.sg/sigma-...01/[/url[/QUOTE] Πότε επιστρέφεις?

πεταω μεσημερι Σαββατο 15:25, επιστρεφω (αν δεν γινει καμια στραβη) Τριτη 11:20.

Θα το εχω μαζι μου (στο αυτοκινητο), τηλεφωνησε να βρεθουμε ;-))

πεταω μεσημερι Σαββατο 15:25, επιστρεφω (αν δεν γινει καμια στραβη) Τριτη 11:20.

Θα το εχω μαζι μου (στο αυτοκινητο), τηλεφωνησε να βρεθουμε ;-))

Τα είπαμε γι αυτό το θέμα!
Έλεγα μήπως εφερνες και τίποτα από το ταξίδι σου... Θα τα πούμε από κοντά όμως!

Να μου πεις πριν φυγω ;-)