Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Διάβασα τα posts των τελευταίων ημερών μέσω της ημερήσιας ενημέρωσης και όχι μέσω της άμεσης ενημέρωσης, όπως θα έπρεπε, αφού είμαι ο TS.
Έλεγξα τα "εργαλεία του θέματος" και ενεργοποίησα τη διαδικασία εγγραφής στο topic, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι η αιτία μη ενημέρωσής μου.

Γνωρίζει κάποιος σε τι οφείλεται το πρόβλημα και αν χρειάζεται πρόσθετη ενέργεια;

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Μέχρι σήμερα είχαμε πολλά μηνύματα για το simply electronics.net . Άλλα θετικά κι άλλα αρνητικά. Κι ο Τινιακός σκέφτεται να παρει από εκεί έναν tamron αλλά δεν το αποφασίζει. Προσωπικά αποφάσισα να κάνω το πειραματόζωο. Παρήγγειλα χθες μια κόμπακτ, μια canon s110. Την πιο μικρή ικανή μηχανή. Τιμή 250 ευρώ, δηλαδή τουλάχιστον 65 ευρώ χαμηλότερη από οπουδήποτε αλλού και 90 ευρώ πιο χαμηλά από την Ελλάδα. Αρα υπάρχει κέρδος σε αυτό το προιόν, ενω´σε άλλα όχι.

Ήθελα να πληρώσω με paypal. Μέχρι τη στιγμή της πληρωμής όλα πήγαιναν καλά, αλλά στην πληρωμή μου έδινε δυνατότητα μόνο για πιστωτική. Δεν ολοκλήρωσα την παραγγελία κι έστειλα μήνυμα (e-mail) ότι επιθυμώ να πληρώσω με Paypal. Αφού μου ήλθαν 4-5 επιβεβαιωτικά μηνύματα (αυτά χθες το βράδυ), σήμερα το πρωί μου ήλθαν άλλα τρία, Τα δυο από ρομπότ (κλασικά) και το τρίτο από την εξυπηρέτηση πελατών. Μου ακύρωσαν την παραγγελία και μου άνοιξαν άλλη με πληρωμή με Paypal. Ήδη προχώρησα στην παραγγελία κανονικά.

Μέχρι στιγμής αρνητικός βαθμός στην ευελιξία του σάιτ και θετικός βαθμός στην εξυπηρέτηση πελατών.

Θα σας κρατώ ενήμερους για τα περαιτέρω...

Πριν από μερικά χρόνια, αγόρασα βιντεοκάμερα και μάλιστα ακριβή (panasonic TM900) από αυτό το κατάστημα και είχα τις ανησυχίες μου αλλά ολοκληρώθηκε άψογα η αγορά.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Σε παραγγελία απο το εξωτερικο μπορω να δηλώσω δυο παραλήπτες σε περίπτωση που θα απουσιαζω?

Επομένως, η διεύθυνση είναι η ίδια και ρωτάς αν μπορείς να γράψεις σαν παραλήπτες δύο άτομα.

Εάν κατάλαβα καλά, δεν υπάρχει λόγος αναγραφής άλλου παραλήπτη, αφού και εσύ μένεις στην ίδια διεύθυνση.
Το μόνο εμπόδιο είναι αν το δέμα έρχεται συστημένο οπότε πρέπει να το παραλάβει ο αναγραφόμενος παραλήπτης είτε, με εξουσιοδότησή του, οποιοσδήποτε άλλος.

Αυτό ακριβώς.
Για να ερχεται απο εξωτερικό , συνήθως ειναι συστημένο οπότε χρειαζεται μια εξουσιοδοτηση.
Σε ευχαριστώ.

Δεν είναι απαραίτητο, πάντως, να έρχεται ένα δέμα συστημένο, εκτός αν το ζητήσεις.
Συνήθως, ζητάμε αποστολή με τα φτηνότερα μεταφορικά, εκτός εξαιρέσεων, βέβαια, οπότε το παραλαμβάνει όποιος βρίσκεται στο σπίτι.

Από τον "french connection" φίλο μας Nickfrance δύο αξιόπιστα γαλλικά μαγαζιά με εξαιρετικές τιμές που στέλνουν Ελλάδα:

http://www.mydigitaland.com/

http://www.valuebasket.fr/fr_FR/

Το δεύτερο ίσως με δωρεάν αποστολή, το ψάχνω ακόμα και θα ενημερώσω...

Edit: Δυστυχώς το δεύτερο ΔΕΝ στέλνει Ελλάδα, τουλάχιστον από ότι βλέπω, θα στείλω mail αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος...

Last edited:

Όπα! Να τα μας...

MyDigitaland.com <[email protected]>

1:24 μ.μ. (Πριν από 20 λεπτά)

προς Εμένα

Hi,

Our price does not have VAT because we are not VAT registered.

Thanks.

Best Regards,
Veronica

Η ερώτηση για όποιον δεν κατάλαβε ήταν αν αφαιρούν το φ.π.α. στα τιμολόγια επαγγελματιών. Για άλλα πηγαίναμε, άλλα βρήκαμε...

Σιγουρα ;

Εκανα μια παραγγελια σαν ιδιώτης και ειδα οτι η μόνη επιβάρυνση που μπήκε στην τιμή του προϊόντος ήταν +9 Ευρώ για μετσφορικά προς Ελλάδα με DHL.

Εφτασα μεχρι Paypal για να βεβαιωθώ.
Το ειδος που εβαλα ηταν μια Canon Poweshot S110

Αρα τι παιζει ;

Με δεδομένο ότι το μαγαζί βρίσκεται στην Αγγλία, δεν μπορώ να δεχθώ τόσο εύκολα ότι δεν έχει ενσωματωμένο το VAT.

Μήπως δεν κατάλαβε Δημήτρη το ερώτημά σου;

διαβάζοντας τα link που έδωσε ο drek, το θέμα με το vat το αναφέρουν και άλλοι.

http://www.trustpilot.com/review/www.mydigitaland.com
http://www.reviewcentre.com/Online-C...eviews_1693938

Προσπαθώ να καταλάβω τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει αυτό. Δεν ειμαι καλος στα λογιστικά ούτε μπορώ να πάρω πίσω τον φπα.
Μια εξήγηση για το τι σημάνει το "Our price does not have VAT because we are not VAT registered" είναι ευπρόσδεκτη.

Είναι κινέζικο κόλπο, τα στέλνουν από Hongkong (όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας) στην Αγγλία (στις αποθήκες τους) , όπου πάνε αφορολόγητα λόγω "κοινοπολιτείας", και μετά από εκεί μοιράζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη λόγω Ε.Ε. Αυτά από όσο ξέρω, αν υπάρχει κάποιος ειδικός ας μας διαφωτίσει. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι αγοράζουμε νομότυπα χωρίς φ.π.α. και ουδείς μπορεί να μας πει τίποτα...

Και η απάντηση από το 2ο site:

Thank you for your interest in purchasing from us.

We are sorry we do not ship to Greece at the moment. However, we are always striving to expand our business in new markets; please feel free to check out our website in near future. The countries we presently ship to can be found at the bottom on the main page under "select shipping country".

In the meantime, should you have any further questions, please feel free to contact us again.

Best Regards,

Best Regards

Jenny Leung
Customer Experience Manager

Είναι κινέζικο κόλπο, τα στέλνουν από Hongkong (όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας) στην Αγγλία (στις αποθήκες τους) , όπου πάνε αφορολόγητα λόγω "κοινοπολιτείας", και μετά από εκεί μοιράζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη λόγω Ε.Ε. Αυτά από όσο ξέρω, αν υπάρχει κάποιος ειδικός ας μας διαφωτίσει. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι αγοράζουμε νομότυπα χωρίς φ.π.α. και ουδείς μπορεί να μας πει τίποτα...

Και από πανευρωπαϊκή εγγύηση κατασκευαστή (πχ panasonic) πως τα πάνε;
Στο site τα μπερδεύουνε

12 Months Warranty Service Details:
This Warranty aim to provide a competialbe service, with same terms & condition as provided by manufacture standard.
And give you same advantage like you purchase from a local retailer, with protection provided by local manufacture maintenance scheme.
Likewise, if your product experience an manufacturer default or fault, you can send the camera to local manufacture repair center.
Parts & labour costs, will be responsible by DIGITALAND
Simply hand over to any local manufacture repair center to claim the warranty
You don't need to return the item back to our office
Warranty Terms & Condition will be followed by manufacture guideline

πάντως εδώ σε εμενα είναι free τα μεταφορικά, αν θέλετε και έχετε εμπιστοσύνη σε μένα βέβαια, μπορώ να παραγγέλνω για εσάς το λαμβάνω σπίτι μου και σας στο στέλνω...!

Οποιος θέλει κάτι ευχαρίστως!

Με τη φάπα στο digitalworld βγήκε καμία άκρη ? Είναι πρόβλημα μόνο για επαγγελματίες και οι υπόλοιποι παραγγέλλουμε άφοβα ? Γιατί βλέπω No hidden fees. Any Import Tax (& related VAT), & handling charges are included και ενδεικτικά Canon EOS 700D with EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM 738 (σχεδόν χιλιάρικο εδώ) Nikon D7100 with 18-105mm VR Lens Kit 1023 ( 1300 εδώ) Pentax K-5 II with DA 18-135mm WR 896 και εδώ 1520 !!!! Σε καμία περίπτωση δεν δαιμονοποίω τα Ελληνικά καταστήματα , αλλά ειδικά στην Πένταξ 520 κάτω , είναι πολλά για να κάνω πως δεν τα έιδα . Ψώνισε κανείς ?

πριν 3 μήνες έχω πάρει την 650D και το νέο smart μου S4 σε σούπερ τιμές,και γενικά φίλοι και γνωστοί πάντα για γαλλία μιλάω χωρίς ποτέ πρόβλημα!

Kαι ψάξιμο στο web που έχω κάνει δεν είδα ούτε 1 διαμαρτυρία κτλ...

Απλά λίγο πολύ σε κάποια forum κάποιοι "γνώστες" της αγοράς κτλ λένε ότι έχουν έδρα κίνα αποτέλεσμα μπορούν φορολογικά να έχουν αρκετά πιο χαμηλές τιμές, τίποτα άλλο!