Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Παιδια η αγορα απο το εξωτερικο παντα εμπεριεχει καποιο ρισκο.
Προσωπικα μηχανη θα αγοραζα απο δω μονο και μονο για την διετη εγγυηση που δινει η Νικον. Εκτος και αν η διαφορα τιμης ειναι πραγματικα χαωδεις, οποτε και περνεις το ρισκο.
Βλεποντας sτο συγκεκριμενο site εναν φακοπου ειναι το ονειρο των wildlife photografer η τιμη ειναι πραγματικα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ....:BDGBDGB53:

(Οπως πολυ καλη περιπτωση ειναι και αυτος εδω......)

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Εγώ θα ρίσκαρα. Μέχρι στιγμής, υπολογίζοντας τα ποσά που έχω γλυτώσει μου έχει βγει σε καλό. (μετρώντας τριψήφιο αριθμό αγορών από καταστήματα του εξωτερικού). Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αγνοώ την Ελληνική αγορά ..

Η απόφαση όμως είναι δική σου.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Παιδια η αγορα απο το εξωτερικο παντα εμπεριεχει καποιο ρισκο.
Προσωπικα μηχανη θα αγοραζα απο δω μονο και μονο για την διετη εγγυηση που δινει η Νικον. Εκτος και αν η διαφορα τιμης ειναι πραγματικα χαωδεις, οποτε και περνεις το ρισκο.
Βλεποντας sτο συγκεκριμενο site εναν φακοπου ειναι το ονειρο των wildlife photografer η τιμη ειναι πραγματικα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ....:BDGBDGB53:

(Οπως πολυ καλη περιπτωση ειναι και αυτος εδω......)

Μπορώ να ρωτήσω άν έχεις ψωνίσει απο το συγκεκριμένο κατάστημα?
Με ερώτημά μου μέσω email μου απάντησαν πως στέλνει Ελλάδα με free μεταφορικά...

Οχι Δημητρη (;) το ψαχνω αλλα νομιζω οτι ο Παναγιωτης το εκανε. Περιμενω και εγω τις εντυπωσεις του.

Α δεν έχω γράψει παιδιά αναλυτικά συγνώμη.
Λοιπόν αγόρασα μία Fujifilm X-E1 την οποία ήδη έχω πουλήσει για άσχετους λόγους.
Η μηχανή ήρθε μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας από την παραγγελία.
Η πληρωμή έγινε με paypal αν και στην αρχή δεν είχε επιλογή κατά το checkout εγώ την προχώρησα.
Τους έστειλα email μου απάντησαν πάρα πολύ γρήγορα (όπως και σε όλα τα email μου) και μου ακύρωσαν την παραγγελία
και με προέτρεψαν να κάνω νέα όπου υπήρχε η επιλογή του paypal.
H συσκευασία ήταν άψογη με φυσαλίδες και έξτρα εξωτερικό κουτί και μου παραδόθηκε στην Τήνο από την acs.
Από την επόμενη μέρα είχα tracking number colissimo.fr και έβλεπα την πορεία της.
Όλα ήταν συσκευασμένα στα σακουλάκια τους ολοκαίνουργια αλλά η συσκευασία δεν ήταν σφραγισμένη.
Και επειδή όλα τα παραμύθια έχουν δράκο θα πω ότι μέσα η μηχανή είχε κάρτα μνήμης με τραβηγμένες 5-10 φωτογραφίες με τη μηχανή
και διάφορες φωτογραφίες από άλλες μηχανές, η εξήγηση τους, αφού μου ζήτησαν συγνώμη, ήταν ότι ενώ οι μηχανές είναι καινούργιες
πριν αποσταλούν τις δοκιμάζουν για αν αποφύγουν να στείλουν κάποιο προβληματικό προϊόν το οποίο μου φαίνεται και λογικό.
Το manual ήταν στα αγγλικά όπως και όλα τα συνοδευτικά αλλά ο σειριακός αριθμός αναφέρονταν σε μοντέλο Ασίας.
Για να ολοκληρώσω θα πω ότι έμεινα 100% ευχαριστημένος θα ξαναψώνιζα χωρίς δεύτερη σκέψη από αυτούς λόγω τιμών και άψογης εξυπηρέτησης και επικοινωνίας.
Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει εγώ όπως πάντα με απόλυτη ειλικρίνεια σας μοίρασα γνώση.

Και επειδή όλα τα παραμύθια έχουν δράκο θα πω ότι μέσα η μηχανή είχε κάρτα μνήμης με τραβηγμένες 5-10 φωτογραφίες με τη μηχανή
και διάφορες φωτογραφίες από άλλες μηχανές, η εξήγηση τους, αφού μου ζήτησαν συγνώμη, ήταν ότι ενώ οι μηχανές είναι καινούργιες
πριν αποσταλούν τις δοκιμάζουν για αν αποφύγουν να στείλουν κάποιο προβληματικό προϊόν το οποίο μου φαίνεται και λογικό.
Το manual ήταν στα αγγλικά όπως και όλα τα συνοδευτικά αλλά ο σειριακός αριθμός αναφέρονταν σε μοντέλο Ασίας.

ευχαριστω για την παραθεση της εμπειριας σου με το συγκεκριμενο καταστημα...
προσωπικα το παραπανω δεν το εχω ξανακουσει κ δεν μου ακουγεται λογικο ....πόσο μαλιστα οταν σου το ειπαν εκ των υστερων..(οτι και καλα την δοκιμαζουν πριν την στειλουν κτλ..)

Αν ήταν όλα τα καινούρια προϊόντα ο κάθε έμπορος - κατάστημα τα δοκιμάζει πριν την πώληση τότε δεν θα υπήρχε κανένα καινούριο.
Αυτό είναι το ρίσκο τις συγκεκριμένης αγοράς.

Last edited:

Σας βρησκω τουλαχιστον 'υπερβολικους'....
Θα συμφωνουσα εαν μιλουσαμε για καταστημα με φυσικη υποσταση εδω στην χωρα.
Οταν ομως μιλαμε για καταστημα που ειναι μερικες χιλιαδες χιλιομετρα μακρυα μια απλα δοκιμη σε γλιτωνει απο πολλους μπελαδες, μπλεξιματα και αναποδιες και καθυστερησεις..

(Επισης μπορει εμεις πχ να βλεπουμε ταινιες ασφαλειας αλλα πολλες απο αυτες τις βαζουν εδω απο οι αντιπροσωπιες.
Πχ στις Νικον ανοιγουν τα κουτια που ερχονται απο τις αποθηκες βαζουν μεσα τα διαφορα κουπονια και manual και μετα βαζουν την ταινια ασφαλειας. Καμια φορα ξεχανανε να βαλουν και καλωδιο τρφοδοσιας μεσα οπως μου συνεβει με την OlY_EM5 :guitarist:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Κι εγώ πιστεύω το ίδιο, ότι απλά προστατεύονται από τυχόν αναποδιές.

Π.χ. η purnimadigital έχει 10 χιλιάδες θετικό feedback στο ebay, δεν είναι τυχαίο.

Στον φακό που πήρα από purnimadigital, έριξαν εκτός συσκευασίας φακού κι έναν αντάπτορα ρεύματος, από συνήθεια σαν να ήταν μηχανή.
Προφανώς δεν είναι τόσο υπερβολικοί να τεστάρουν ακόμη και τους φακούς.

Η απόκριση της επικοινωνίας τους άμεση. Μέχρι που έστειλαν από μόνοι τους e-mail όταν παρέλαβα τον φακό, για να ρωτήσουν αν όλα είναι ok κι αν έχω να ρωτήσω κάτι.
Τέτοια εξυπηρέτηση πρώτη φορά είδα τόσα χρόνια.

Και το κουτί του φακού τυλιγμένο υπερβολικά πολλές φορές με νάυλον με φυσαλίδες. Κάτω να έπεφτε, δεν θα πάθαινε τίποτα.

Last edited:

Όπως τα λέει ο tzo και ο leonkoom είναι τα πράγματα.
Το ξαναλέω ότι θέλει επιλέγει ο καθένας και όσα θέλει πληρώνει.

Υπ' όψιν οι τιμές του ίδιου καταστήματος στο ebay είναι αυξημένες εξαιτίας των κρατήσεων.
Για την καλύτερη τιμή η αγορά πρέπει να γίνει από την ιστοσελίδα του καταστήματος.
Ούτως ή άλλως υπάρχει η εξασφάλιση μέσω Paypal.

μονο στα γαλλικα εχει τις καταχωρησεις το purnimadigital στο ebay.fr? δε μπορω να βρω το καταστημα σε κανενα αλλο ebay.

Aγορά απο Amazon.com 2014, τι ισχύει;

Τι ισχύει ακριβώς για αγορά από το Αmazon.com για την Ελλάδα; Παράδειγμα αγορά ενός φακού 80 δολαρίων, γράφει ότι υπάρχουν και μεταφορικά, αλλά υπάρχει και τελωνείο; Πως ακριβώς στέλνουν; Έχει αγοράσει κάποιος το τελευταίο διάστημα;