Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Τα δεματακια τα μικρα ο ταχυδρομος εαν χτυπησει κ δεν βρει τον παραλήπτη και δεν χωράνε στο γράμματοκιβώτιο τι τα κάνει; Επιστρέφουν στον αποστολέα; Όταν δεν είναι συστημένα ρωτώ.

εμένα τα αφήνει έξω από την πόρτα με κίνδυνο να το πάρει ο οποιοσδήποτε. Αλλά δε σημαίνει ότι αυτή είναι η στανταρ πολιτική.
Οπότε προσεχτικά εάν πρόκειται για κάτι αξίας.

Καλά το πιο μικρό να είναι σε αξία δεν είναι λογικό να το παρατάει κάποιος στην πόρτα. Εμένα ειδικά δηλαδή που η πόρτα είναι πάνω στον δρόμο πάω χαμένος. Έκλαψα κάτι κατσαβίδια το καλοκαίρι, με βλέπω να κλαίω κ το nd.

Πειτε στα ελτα ναφηνει μονο σημειωμα, δε γινεται;

εγω εβαλα να μου τα φερνουν στη δουλειά και ησύχασα. Τελευταίο κρούσμα ήταν βιβλίο από το amazon.com που μου το είχαν αφήσει έξω από την πόρτα. Ευτυχώς από ευρωπαϊκά amazon τελευταία μου τα φέρνουν με κούριερ.

Συνεχίζοντας την αγορά της RX100ΙΙ, τη βγάζει 480 ευρώ (προσφορά μέχρι τις 9 απόψε).
EUR 480,58
Μεταφορικά: EUR 9,55
Σύνολο: EUR 490,13

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν στέλνει Ελλάδα.:furious3:

Δεν λέει ξεκάθαρα εάν την αποκλείει ως προορισμό, απλώς λέει πού περιορίζεται η δωρεάν αποστολή. Πιθανότατα θα στέλνουν.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Έχω κάποιες απορίες.
-Αν παραγγείλεις από χώρα μέλος ΕΕ δεν πληρώνεις δασμούς αλλά πληρώνεις ΦΠΑ (άρα σου έρχονται πε´ριπου στα ίδια λεφτά με τις τιμές στην Ελλάδα);
-Αν εχεις φίλους/συγγενείς στο εξωτερικό, μπορείς να παραγγείλες το προϊόν και να στο φέρει ο φίλος/συγγενής ή θα έχει πρόβλημα στον έλεγχο;
-Τα προϊόντα από εξωτερικό τα καλύπτει εγγύηση και αν ναι, τουλάχιστον οι γνωστές μάρκες έχουν service στην Ελλάδα;

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

1. Όταν αγοράζεις από ΕΕ, πληρώνεις ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς είτε της χώρας, από την οποία αγοράζεις, είτε της Ελλάδας, ο ο πωλητής έχει ελληνικό ΑΦΜ, όπως το αγγλικό Amazon.
2. Στο 2ο ερώτημα δεν ξεκαθαρίζεις εάν εννοείς ΕΕ ή τρίτη χώρα αλλά ΦΠΑ και ίσως και άλλους φόρους, όπως πολιτειακούς της Αμερικής, θα πληρώσει ο φίλος/συγγενής. Μπαίνοντας στην Ελλάδα είναι καθαρά θέμα "γκαντεμιάς" να τον σταματήσουν για έλεγχο και να μην μπορεί να δικαιολογήσει είτε την κατοχή του αντικειμένου είτε την αγορά του.
3. Εάν εννοείς αγορά από την ΕΕ, πρέπει να γνωρίζεις ότι ισχύει η πανευρωπαική εγγύηση.

Σχετικα με το 2, πρεπει να εισαι φοβερα γκαντεμης να σου κανουν ελεγχο.
Ημουν μονο μια απο τις 752 ....

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

1. Όταν αγοράζεις από ΕΕ, πληρώνεις ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς είτε της χώρας, από την οποία αγοράζεις, είτε της Ελλάδας, ο ο πωλητής έχει ελληνικό ΑΦΜ, όπως το αγγλικό Amazon.
2. Στο 2ο ερώτημα δεν ξεκαθαρίζεις εάν εννοείς ΕΕ ή τρίτη χώρα αλλά ΦΠΑ και ίσως και άλλους φόρους, όπως πολιτειακούς της Αμερικής, θα πληρώσει ο φίλος/συγγενής. Μπαίνοντας στην Ελλάδα είναι καθαρά θέμα "γκαντεμιάς" να τον σταματήσουν για έλεγχο και να μην μπορεί να δικαιολογήσει είτε την κατοχή του αντικειμένου είτε την αγορά του.
3. Εάν εννοείς αγορά από την ΕΕ, πρέπει να γνωρίζεις ότι ισχύει η πανευρωπαική εγγύηση.

Συμπληρώνω το κακογραμμένο post
Όταν αγοράζεις από ΕΕ, πληρώνεις ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς είτε της χώρας, από την οποία αγοράζεις, είτε της Ελλάδας, όταν ο πωλητής έχει ελληνικό ΑΦΜ, όπως το αγγλικό Amazon

===================
@Ntinos P
Θα ήταν ενδιαφέρον να περιγράψεις το ατυχές γεγονός, έστω και να το ... ξορκίσεις, εκ των υστέρων ...

Ανοιξαν βαλιτσες, και επεσε τσεκουρι (φόρος) σε καθε τι και ειχα πολλα που ειχε πανω ταμπελακι.
Κυριως ρουχα και παπουτσια.
Επεσα σε μια ασυμπιεστη & αγ@μητη. Δεν παλευόταν με τιποτε...