Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

θα τους στείλεις μήνυμα πριν κάνεις παραγγελία και θα ρωτήσεις από πού θα κάνουν την αποστολή.

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!! Απ' ότι βλέπω αυτό και το γαλλικό είναι με τις καλύτερες τιμές....ελπίζω σε 2-3 το πολύ μήνες να έχω το αντικείμενο του πόθου...:ernaehrung004:

Μακριά από rhinocamera. Αρνητικά σχόλια παντού.

Δεν βλέπω τον λόγο να μην προτιμήσεις τη mydigitaland, που είναι και δοκιμασμένη και δίνει μάλιστα φτηνότερα την 70D, στα 778 με μεταφορικά.

http://www.mydigitaland.com/canon-eos-70d-body.html

Έχεις αγοράσει από το mydigitaland.com φίλε μου; Με εγγύηση τι γίνεται; Η πρίζα θα είναι λογικά αγγλικού τύπου; Θα έχει manual στα αγγλικά μέσα; Θα τους ρωτήσω και με e-mail αλλά δεν ξέρω πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τις απαντήσεις τους.

Ναι, δυο φορές, όπως και άλλα μέλη. Δες προηγούμενα ποστ στο νήμα.
Στέλνουν διεθνή αντάπτορα πρίζας.
Για εγγύηση τη στέλνεις πίσω σε αυτούς.
Θα έχει manual στα αγγλικά. Εκτός αυτού, το manual μπορείς να το κατεβάσεις και από το δίκτυο.

Μιάς και αναφέρθηκε η προσφορά http://m.citiwide-online.com/item_detail/7603-Sony-SEL-55210-55-210mm-F4-5-6-3-OSS-White-Box#!detail και με ενδιαφέρει ο φακός τι θα πρέπει να προσέξω αν τελικά αποφασίσω να προχωρήσω;
Έχω διαβάσει τους γενικούς κανόνες αλλά η αλήθεια είναι ότι μπερδεύομαι και είμαι επιφυλακτικός.

Στέλνουν Ελλάδα με DHL.
Τους έστειλα mail εξηγώντας ότι με dhl η τελική τιμή δεν συμφέρει.
Tους ρώτησα αν μπορούν να το στείλουν με απλό ταχυδρομείο και να γράψουν στο κουτί "κάτι"...
Η απάντηση που ήρθε ήταν
"Dear customer,
Thank you for inquiry again, the total price of this lens is $AUD200
the cheapest shipping charge that we offer to Greece is $15

http://www.citiwide-online.com/index.php/sony-sel-55210-55-210mm-f4-5-6-3-for-nex-7825.html

You can pay by credit card through Paypal (3% surcharge) or Paydollar (0% surcharge)

Do this price good enough for you? Thank you."

Άντε βγάλε άκρη.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Μάλλον δεν κατάλαβαν το "κάτι" .

Σε αυτούς το έγραψα με σαφή τρόπο αλλά μάλλον το παίζουν κινέζοι.
Κρίμα, είναι καλή προσφορά.
ΥΓ: με DHL θα μου ερχόταν +90 ευρώ επιπλέον. Ρώτησα εκτελωνιστή.

καλησπερα το mydigitaland.com μου απαντησε παράδοση σε 18 μερες !!!!
το purnimadigital.com κανει και αυτο τοσες πολλες ημερες για παράδοση ?
γιατι αμα ειναι τοσες για αγορα μηχανης φακου είμαστε για αλλου ! αλλα που για ποιο γρηγορα και φθηνα ?

για το πρωτο αυτο ειναι κοινο μυστικο.
για το δευτερο οπου εχω και προσωπικη εμπειρια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σε τρεις μερες την ειχα την μηχανηω στα χερια μου με αποστολή dhl

H purnima διατηρεί στοκ στις αποθήκες στην Αγγλία, η mydigitaland όχι.
Εξ ου και η διαφορά στον χρόνο παράδοσης.

Προς όλους στο forum που θέλουν να αγοράσουν από το συγκεκριμένο και κάποια άλλα που αναφέρονται σε προηγούμενα threads, παρακαλώ διαβάστε το τελευταίο σχόλιο.
Θα μου πείτε ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι γουστάρει, αλλά μήπως πρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω; Το ''σπορ'' είναι ακριβό και αν όλα αυτά ισχύουν μάλλον χρειάζεται προσοχή.Ίσως η εμπειρία στη συναλλαγή πολλών από εδώ να τους διαψεύδει βέβαια...απλά θεώρησα σωστό να το παραθέσω.

http://www.amateurphotographer.co.u...73461-Is-this-to-good-to-be-true-(digitaland)

Σωστά θα τα λέει. JF Global Trading λέγεται η εταιρία στη χρέωση.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αλλά δεν κατάλαβα τι αλλάζει για εμάς τους πελάτες. Αφού το σύστημα δουλεύει, δουλεύει.

Γι αυτό και ανέφερα την εμπειρία κάποιων από εδώ...το θέμα είναι, αν και αφού κάνουμε την αγορά, τι ισχύει με τις εγγυήσεις; Παίζει να είναι fake;

Εντός εγγύησης επιστρέφεις το προϊόν σε κείνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (κόστος μεταφορικών, e-mail κόντρα e-mail, αγωνία, ρίσκο).

Φυσικά, αν αρχίζει κανείς τα "τι θα γίνει αν" και "τι θα γίνει αν", εννοείται ότι δεν αγοράζει από gray market, και ψωνίζει από Ελλάδα/Ευρώπη, για να είναι πιο καλυμμένος.

Αυτός που αγοράζει από gray market εννοείται ότι το κάνει για να επωφεληθεί από τη χαμηλότερη τιμή και επωμίζεται το αντίστοιχο ρίσκο.

Κατάλαβα....Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!:ernaehrung004:

Προσωπικά όταν αγοράζω από gray market, καταχωρώ την αγορά στο μυαλό μου ως αγορά χωρίς εγγύηση, σαν να αγοράζω μεταχειρισμένο προϊόν χωρίς εγγύηση, αλλά σε κατάσταση ολοκαίνουριου.

Στην ίδια τιμή αν βρει κανείς ένα προϊόν ελαφρώς μεταχειρισμένο από άγνωστο πωλητή στο ebay και το ίδιο προϊόν καινούριο σε gray market, η πιθανότητα να είναι λεμόνι (ή με θεματάκια) είναι πολύ μεγαλύτερη στο μεταχειρισμένο απ' ότι στο καινούριο.

Last edited:

έχουμε ψωνίσει από εκεί...

Εγώ πήρα τηλέφωνο στο slrhut.co.uk και μου είπανε ότι για παράδοση Ελλάδα (γενικότερα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου) έχει +25% στην τιμή λόγω φόρων κλπ. Εσύ είχες βρει τρόπο να το γλυτώσεις το 25%;

Κατά τα άλλα, την καλύτερη τιμή για Canon EOS 70D την έχω βρει στο purimadigital.com που από ότι βλέπω στο site δεν υπάρχουν παράπονα. Εκεί θα καταλήξω μάλλον.

Θελω να παρω ενα πολωτικο, hoya hd cpl 52mm
Εκτος απο το ebay που θα κανει κανα μηνα και θα χασω πολλες ληψεις, ειδα το εχει και το purima, 42 ευρω
Απο γαλλια θα ερθει σε μια βδομαδα λογικα
Εχει κανενας υποψιν κανενα αλλο μαγαζι ;