Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Οσοι εχουν αγορασει μεσω paypal καλα θα κανουν να ξεκινησουν διαδικασιες στον μηνα πανω απο την μερα πληρωμης ΤΟ ΠΟΛΥ!!
Σε καμια περιπτωση μην αφησουν να περασει το 45ημερο γιατι τοτε χασανε. Η ασφαλεια του paypal λειτουργει παντως κανονικα (εχω προσωπικη εμπειρια αρκει να ακολουθηθουν οι πρεπουσες διαδικασιες).
Καταστηματα τετοια αλλα και οπως το πχ adorama κανουν καλο γιατι συγκρατουν τις τιμες σε 'λογικα' πλαισια. Στην Ελλαδα ειχαμε (γιατι τωρα δεν ξερω τι γινεται) τις χαμηλωτερες τιμες στα Νικον πανευρωπαικα και ενας λογος γιαυτο (πληροφοριες απο μεσα ειναι αυτο και δεν σηκωνει διαψευση ΚΑΜΜΙΑ) ηταν η υπαρξη του adorama-ασχετως των υπηρεσιων εξυπηρετησεις που παρειχε- οπως και τις δυνατοτητας αγορας απο e-shops του εξωτερικου.
Σΰνεπως δεν πρεπαι να επιχαιρουμε για τετοιες εξελιξεις (ως πελατες παντα)...

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν πρέπει να επιχαίρουμε και ως πολίτες επίσης, μια και για όποιον δεν θυμάται, πληρώνουμε: έμμεσους φόρους περίπου 18% μέσο όρο, άμεση φορολογία από το πρώτο ευρώ πλέον - να πούμε 25%? Και βέβαια να μην ξεχνάμε το ΕΝΦΙΑ, την "αλληλεγγύη" και τα διάφορα άλλα παλιά και νέα κόλπα για να μας τα παίρνουν...

Αν έδωσα την εντύπωση πως χαίρομαι για την οικονομική ζημιά κάποιων εδώ μέσα, ζητώ συγνώμη.
Η "χαρά" μου όμως είναι πραγματική όταν κλείνει κάποιος (πιθανότατα) παράνομος έμπορος. Δεν βάζω στην ίδια μοίρα το Amazon η οποιοδήποτε ευρωπαϊκό e shop με αυτούς τους απατεώνες. Όπως έγραψα και πιο πάνω "αν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό τότε δεν είναι αληθινό"
Δεν μπορείς από πριν να ξέρεις αν θα είναι ο 100ος ή ο 234ος που θα την πατήσει, γιατί ο απατεώνας αποφασισε πως αρκετά έκλεψε, και τώρα πάει γι άλλα. ..
Επίσης θέλω να ρωτήσω όσους ήδη επωφεληθηκαν από τις καλές του τιμές, πριν βαρέσει κανόνι: με την εγγύηση τι γίνεται ;

Ποια έγγύηση ρε παιδιά ; Γιατί η εικόνα των εμπόρων εδώ ειναι καλύτερη στο θέμα after sales support ;

Θελεις να σου πώ τι τράβηξα πριν 3 χρόνια σε ενα κατάστημα της αλυσίδας που συνεργάζεσαι για να μου αλλάξουν ενα τηλέφωνο μετά από 2 μήνες ; Η γνωστή καραμέλα της "υγρασιας" για να μην καλύψουμε τον πελάτη.. Αν δεν ειχα την νομική προστασία της ( ) μην κανουμε και διαφήμιση, ακόμα θα έτρεχα.

Θελεις να σου πώ τι τραβάω τώρα με το Πλαίσιο για μια σάπια καρέκλα 6 μηνών που έσπασε στην βάση της και το μαγαζί ψάχνει δικαιολογίες για να αποφύγει την αλλαγή ;

Σιγά μην απολαμβάνουμε after sales suppοrt στην Μπανανια. (Προφανώς υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα αλλά δεν αρκούν για αν αλλάξουν την αρνητική εικονα)

Χιλιες φορές απο σοβαρά καταστήματα του εξωτερικού + Paypal.

Μόλις έκανα dispute το claim.

«Thank you. We’ll email you when the seller responds. If the seller does not respond, your dispute will automatically close on Sep 29, 2014 unless you escalate it to a PayPal claim. Don't worry, we'll email you a reminder before the dispute automatically closes. Please note that when you escalate a dispute to a claim, you're asking PayPal to review the case and decide the outcome.»

Για όσους ενδιαφέρονται ιδού και το link του PayPal για το dispute resolution process tutorial (χρειάζεται login πρώτα).
https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/w...gement/customerservice/EducationBuyerOverview

Θα περιμένω λίγο αλλά δεν νομίζω να υπάρχει απάντηση από το mydigitaland.com. Επειδή δεν θέλω να περιμένω μέχρι τις 29 Σεπ δεν αποκλείω να κάνω escalate το claim σε dispute. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω το forum όταν υπάρξει εξέλιξη.

Το μόνο θετικό είναι ότι ελπίζω ότι θα πάρω πίσω τα λεφτά μου. Παρεμπιπτόντως το paypal σας φαίνεται πιο ασφαλές για «επικίνδυνες» διαδικτυακές συναλλαγές από την απευθείας πληρωμή με πιστωτική; Φαντάζομαι ότι η αντίστοιχη διαδικασία μέσω τράπεζας θα ήταν πιο δύσκολη. Όταν και αν πάρω πίσω τα λεφτά στο PayPal θα μπορώ να τα μεταφέρω πίσω στην πιστωτική χωρίς χρέωση;

To Paypal ειναι οτι ασφαλέστερο υπάρχει για διαδικτυακές συναλλαγές ειδικά με "περίεργα" καταστήματα. Επίσης είναι πρακτικά μονόδρομος για αγορές από Ebay.

Προφανώς θα πρέπει να εχουμε διαβάσει πολύ καλά και προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Αν εχεις συνδέσει την πιστωτική σου με λογαριασμο Paypal τότε οταν το Paypal θα κλείσει - υπέρ σου - το claim που (θα) κάνεις, θα σου κάνει refund το ποσό της αγοράς στην κάρτα σου σε 3-5 εργάσιμες μέρες.

"Εγγυηση"?
Απο τις 21-7 περιμενω να επισκευαστει ο TAMRON απο την 'επισημη' ελλην αντιπροσωπια (και θα περιμενω αρκετα ακομα...). Φακος 4μηνων παρακαλω, ουτε φωνη ουτε ακροαση...Θα τον αφησω λιγο ακομα να πιασουμε το 3μηνο και μετα πακετο στην ΓΓ Καταναλωτη του υπουργειου (εχω αντιγραφα τα παντα, αποδειξεις courier και θα του κανω μεγαλο χουνερι αν αρχισουν τα 'μα & μου'.)
Αντιστοιχα παραδειγματα μπορω να σου πω και για την αντιστοιχη ελλην αντιπροσωπια της ΝΙΚΟΝ.
Οποτε-για μενα παντα-θα το σκεφτω 2 & 3 φορες να ξαναπαρω απο εδω αν δεν ξερω τον μαγαζατορα και να ειναι 'δικος μου ανθρωπος που τον ξερω και με ξερει'.
Για το paypal αν τακανεις σωστα κανενα θεμα, θα παρεις τα χρηματα σου στο ακεραιο.
Το ρισκο για αγορα απο το εξωτερικο παντα υπαρχει, αποφασιζεις αναλογα και πρατεις, σωστο και πρεπων να στηριζεται η εγχωρια αγορα αλλα θα πρεπαι και να σε σεβονται και σαν πελατη...

Για να το ληξω το θεμα απο πλευρας μου:
δεν θεωρω ρισκο ουτε μεμπτο το να αγορασεις απο ενα ΝΟΜΙΜΟ e-shop, ειτε εχει φυσικη παρουσια ειτε οχι, ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο.
Αυτους τους απατεωνες ομως που πουλανε ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ φτηνα, χρησιμοποιωντας ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, δεν μπορω να τους επικροτησω.
Οσο για το θεμα της εγγυησης: ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΟ e-shop , AΡΓΑ η ΓΡΗΓΟΡΑ, με τον ενα η τον αλλο τροπο, θα καλυφθεις.
Οταν αγοραζεις απο αυτους τους απατεωνες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να σε καλυψει κανενας.

Ευχαριστω

Το χειρότερο είναι να στείλεις πίσω το προϊόν στον γκρίζο πωλητή, με την ελπίδα να επισκευαστεί/αντκατασταθεί εντός εγγύησης, και να γίνει άφαντο.
Τότε δεν θα έχεις και το Paypal να σε σώσει.

Όπως έχω ξαναγράψει, όταν αγοράζω από γκρι αγορά, θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχει εγγύηση, σαν να αγοράζω μεταχειρισμένο εκτός εγγύησης.
Και η τιμή του καινούριου προϊόντος από γκρι αγορά οφείλει να είναι αντίστοιχη με μεταχειρισμένο εντός Ευρώπης.

Οι Ελληνικες αλυσιδες καταστηματων αλλα και αρκετες ελληνικες αντιπροσωπιες αντιμετωπιζουν απροσωπα και συνηθως <υποπτα> τον καθε πελατη που θα επιστρεψει ενα προιον με καποια βλαβη, εχουν τελειως διαφορετικη νοοτροπια απο οτι συμβαινει <συνηθως> στα αντιστοιχα πολυκαταστηματα - αντιπροσωπιες του εξωτερικου και οσο εμεις το βλεπουμε ως πελατες και ξερουμε οτι εχουμε δικιο τοσο πιο πολυ γκαζωνουμε...

για να ειμαι δικαιος ομως δεν φταιει μονο η νοοτροπια των καταστηματων αλλα και η νοοτροπια που εχει πολλες φορες <ο πελατης>, που με την ελληνικη κουτοπονηρια προσπαθει με διαφορους τροπους να καλυψει μια ζημια που εγινε.

Σιγα σιγα ομως τα πραγματα θα βελτιωθουν και πιστευω οτι θα εναρμονιστουν με το εξωτερικο και στην ουσια οχι μονο στα χαρτια, χρειαζεται χρονος γιαυτο παντως η νομοθεσια προς τα εκει προχωρα (ηδη υπαρχει προσφατος νομος για το ηλεκτρονικο εμποριο με σχετικες διαταξεις)

Τωρα πως μπλεξατε στην συζητηση το Adorama με τα καταστηματα παγιδες - απατη που στηνονται βραχυπροθεσμα στο διαδικτυο δεν καταλαβα, ναι το Adorama κανει παραεισαγωγη αλλα εχει φυσικη υποσταση εδω , αν ψωνισεις απο εκει θα εχεις την δικη του εγγυηση με τους δικους του ορους , το ιδιο και ο Κατερελος κλπ. , τα καταστηματα αυτα εκδιδουν αποδειξεις , υποκεινται σε ΦΠΑ (αλλο αν πληρωνουν).

Αυτο που εχει σημασια ειναι να προσπαθησουμε να επιβραβευουμε με την αγορα μας τα αξιοπιστα καταστηματα και τους σωστους Ελλληνες επαγγελματιες απο τον σωρο, και μια και εδω μιλαμε για after sales - εγγυησεις κλπ. , το καταστημα πλεον παιζει πολυ σπουδαιο ρολο και ειναι ο συνδετικος κρικος μεταξυ αντιπροσωπιας και πελατη, γιαυτο εχω επανειλλημενα πει οτι καλο ειναι (οπως τα πραγματα ειναι σημερα) να ψωνιζεις απο 1-2 καταστηματα που αφου σε μαθουν (δεν εννοω προσωπικη σχεση αλλα να δουν οτι ψωνιζεις απο εκει συχνα), θα βαλουν πλατη και θα πιεσουν την αντιπροσωπια ή θα σου αντικαταστησουν τα ιδια ενα ελλατωματικο προιον .

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Οι Ελληνικες αλυσιδες καταστηματων αλλα και αρκετες ελληνικες αντιπροσωπιες αντιμετωπιζουν απροσωπα και συνηθως <υποπτα> τον καθε πελατη που θα επιστρεψει ενα προιον με καποια βλαβη, εχουν τελειως διαφορετικη νοοτροπια απο οτι συμβαινει <συνηθως> στα αντιστοιχα πολυκαταστηματα - αντιπροσωπιες του εξωτερικου και οσο εμεις το βλεπουμε ως πελατες και ξερουμε οτι εχουμε δικιο τοσο πιο πολυ γκαζωνουμε...

για να ειμαι δικαιος ομως δεν φταιει μονο η νοοτροπια των καταστηματων αλλα και η νοοτροπια που εχει πολλες φορες <ο πελατης>, που με την ελληνικη κουτοπονηρια προσπαθει με διαφορους τροπους να καλυψει μια ζημια που εγινε.

Σιγα σιγα ομως τα πραγματα θα βελτιωθουν και πιστευω οτι θα εναρμονιστουν με το εξωτερικο και στην ουσια οχι μονο στα χαρτια, χρειαζεται χρονος γιαυτο παντως η νομοθεσια προς τα εκει προχωρα (ηδη υπαρχει προσφατος νομος για το ηλεκτρονικο εμποριο με σχετικες διαταξεις)

Τωρα πως μπλεξατε στην συζητηση το Adorama με τα καταστηματα παγιδες - απατη που στηνονται βραχυπροθεσμα στο διαδικτυο δεν καταλαβα, ναι το Adorama κανει παραεισαγωγη αλλα εχει φυσικη υποσταση εδω , αν ψωνισεις απο εκει θα εχεις την δικη του εγγυηση με τους δικους του ορους , το ιδιο και ο Κατερελος κλπ. , τα καταστηματα αυτα εκδιδουν αποδειξεις , υποκεινται σε ΦΠΑ (αλλο αν πληρωνουν).

Αυτο που εχει σημασια ειναι να προσπαθησουμε να επιβραβευουμε με την αγορα μας τα αξιοπιστα καταστηματα και τους σωστους Ελλληνες επαγγελματιες απο τον σωρο, και μια και εδω μιλαμε για after sales - εγγυησεις κλπ. , το κατστημα πλεον παιζει πολυ σπουδαιο ρολο και ειναι ο συνδετικος κρικος μεταξυ αντιπροσωπιας και πελατη, γιαυτο εχω επανειλλημενα πει οτι καλο ειναι (οπως τα πραγματα ειναι σημερα) να ψωνιζεις απο 1-2 καταστηματα που αφου σε μαθουν θα βαλουν πλατη και θα πιεσουν την αντιπροσωπια ή θα σου αντικαταστησουν τα ιδια ενα ελλατωματικο προιον .

Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

"Εγγυηση"?
Απο τις 21-7 περιμενω να επισκευαστει ο TAMRON απο την 'επισημη' ελλην αντιπροσωπια (και θα περιμενω αρκετα ακομα...). Φακος 4μηνων παρακαλω, ουτε φωνη ουτε ακροαση...Θα τον αφησω λιγο ακομα να πιασουμε το 3μηνο και μετα πακετο στην ΓΓ Καταναλωτη του υπουργειου (εχω αντιγραφα τα παντα, αποδειξεις courier και θα του κανω μεγαλο χουνερι αν αρχισουν τα 'μα & μου'.)
Αντιστοιχα παραδειγματα μπορω να σου πω και για την αντιστοιχη ελλην αντιπροσωπια της ΝΙΚΟΝ.
Οποτε-για μενα παντα-θα το σκεφτω 2 & 3 φορες να ξαναπαρω απο εδω αν δεν ξερω τον μαγαζατορα και να ειναι 'δικος μου ανθρωπος που τον ξερω και με ξερει'.
Για το paypal αν τακανεις σωστα κανενα θεμα, θα παρεις τα χρηματα σου στο ακεραιο.
Το ρισκο για αγορα απο το εξωτερικο παντα υπαρχει, αποφασιζεις αναλογα και πρατεις, σωστο και πρεπων να στηριζεται η εγχωρια αγορα αλλα θα πρεπαι και να σε σεβονται και σαν πελατη...

Θα γραψω και μια δικη μου εμπειρία, απλως για την "ισορροπία"

Παραλαμβάνω με κούριερ μια φωτογραφικη μηχανη. (Αγορά απο κατάστημα της Αθήνας, πληρωμή με πιστωτική καρτα)

Καθώς την ανοίγω παρατηρώ μια ρωγμή στο σώμα της μηχανής. Η συσκευασία ήταν σφραγισμενη
Τηλεφωνώ αμέσως στο κατάστημα, μου ζητούν να στειλω μια-δυο φωτος του σπασίματος.
Μου αντικαταστάθηκε άμεσα, χωρις "μα - μου". Η ζημιά ήταν τέτοια που θα μπορούσε κάλιστα να είχε γινει απο εμένα...

Πιστεύω οτι "καθάρισα" τόσο γρήγορα λόγω γνωριμίας με το κατάστημα (αποκλειστικής εμπορίας φωτογραφικών ειδών)

Ντινο, ΟΚ αλλά αν εσύ κάνεις στο κατάστημα ενα σεβαστό τζίρο σε συνεχή βάση, ειναι λογική και αναμενόμενη η αντιμετώπιση.

Για μένα τα εύσημα θα τα έπαιρνε ο καταστηματάρχης αν αντιμετώπιζε τον κάθε σοβαρό πελάτη με την ίδια διάθεση γιατί αυτό ειναι το σωστό after sales support.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το χειρότερο είναι να στείλεις πίσω το προϊόν στον γκρίζο πωλητή, με την ελπίδα να επισκευαστεί/αντκατασταθεί εντός εγγύησης, και να γίνει άφαντο.
Τότε δεν θα έχεις και το Paypal να σε σώσει.

Όπως έχω ξαναγράψει, όταν αγοράζω από γκρι αγορά, θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχει εγγύηση, σαν να αγοράζω μεταχειρισμένο εκτός εγγύησης.
Και η τιμή του καινούριου προϊόντος από γκρι αγορά οφείλει να είναι αντίστοιχη με μεταχειρισμένο εντός Ευρώπης.

Συμφωνώ απόλυτα.

Είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να τσουβαλιάζουμε όλους τους επαγγελματίες, εξαιτίας μιας ασχημης εμπειρίας μας.
Δυστυχώς το πράτουμε συχνά στην Ελλάδα

Για να ησυχάσουν κάπως όσοι έχουν pending παραγγγελίες απο mydigitalland:
Έκανα παραγγελία 19 Αυγούστου, έκανα dispute το transaction στις 9 Σεπ ζητώντας refund και έγραψα εν τω μεταξύ 2-3 comments προς τον Seller.
Κι ενώ ήμουν έτοιμος να το κάνω escalate σε claim, βλέπω σήμερα ότι ο seller έκανε full refund (:2thumb22sup:) και το Paypal έκλεισε το case.
Βέβαια στην πιστωτική μου δεν το έχω δει ακόμη αλλά αυτό φαντάζομαι θα γίνει σήμερα-αύριο...

Ήταν πολύ γρήγοροι σε αυτό... Μέχρι που άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως τελικά ερχόταν η παραγγελία...
Είχα παραγγείλει την GX7 με τον 20αρι στα 650,14 ευρώ... Τώρα μάλλον θα ξεκινήσω αναζήτηση μηχανής πάλι αφού στις τιμές που παίζει αλλού η GX7 μάλλον δεν...

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Είχα παραγγείλει την GX7 με τον 20αρι στα 650,14 ευρώ... Τώρα μάλλον θα ξεκινήσω αναζήτηση μηχανής πάλι αφού στις τιμές που παίζει αλλού η GX7 μάλλον δεν...

Για κανά δίμηνο τρίμηνο και βαλε έπαιζε προςφορα (ίσχυε για αγορές απο Eυρ. Ένωση) που έληξε 31-8-14 για την GX7 σωμα, με φακο 20αρη η τον 14-42 στην Αγγλία απο οποιαδήποτε επώνυμο μαγαζί UK που με την αγορά σου έστελνε μετα η Panasonic δώρο και τον φακο 45-150, θα είχε Διετή εγγυηςη, και το σετ που παράγειλες θα σου έβγαινε π.χ. Στο ΑΜΑΖΟΝ UK με σημερινή τιμη γύρω στα 750 , ο κιτ zoom φακός κανει πανω απο 200 που χαρίζανε,

Αν εχεις υπομονή ιςως ξανάβγάλουν κατι αντιστοιχο μιας και η GX7 παει για αποςυρςη , αλλα θα κανει κάμποσο να δημοσιευτεί , τις προσφορες αυτές τις βλεπεις στο επίσημο site της Panasonic UK και δεν αφορούν μόνο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ, θέλει προςοχη μονο να διαβάσεις τους όρους γιατι μερικες φορες περιορίζονται σε κατοίκους UK , IR.

Last edited:
Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Στις 10:00π.μ. θα βγει στο Γερμανικό amazon σε προσφορά ημέρας η sony rx100ii.
Αυτή τη στιγμή έχει 530 ευρώ με τα μεταφορικά και είναι ήδη πιο φτηνή από τις τιμές στην Ελλάδα.
http://www.amazon.de/Angebote/b/ref=nav_cs_top_nav_gb27?ie=UTF8&node=872398

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Για κανά δίμηνο τρίμηνο και βαλε έπαιζε προςφορα (ίσχυε για αγορές απο Eυρ. Ένωση) που έληξε 31-8-14 για την GX7 σωμα, με φακο 20αρη η τον 14-42 στην Αγγλία απο οποιαδήποτε επώνυμο μαγαζί UK που με την αγορά σου έστελνε μετα η Panasonic δώρο και τον φακο 45-150, θα είχε Διετή εγγυηςη, και το σετ που παράγειλες θα σου έβγαινε π.χ. Στο ΑΜΑΖΟΝ UK με σημερινή τιμη γύρω στα 750 , ο κιτ zoom φακός κανει πανω απο 200 που χαρίζανε,
Την είχα υπόψη μου την προσφορά αλλά (δυστυχώς τελικά) επέλεξα το mydigitalland...