Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Μου κατεστρεψες τα ονειρα μου για φτηνο φακο της NIKON..:))
Υπαρχει κανενας "καταλογος" φτιαγμενος απο τα παιδια εδω στο φορουμ, για εγγυημενα site στο εξωτερικο-λιγοτερο γνωστα..?

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Αύριο στις 18:00 (ώρα Γερμανίας φαντάζομαι) θα βγάλει το Γερμανικό άμαζον το Manfrotto MT055XPRO3 σε προσφορά.

Όποιος ενδιαφέρεται ας έχει το νου του!

Εδώ

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Ενδιαφέρον.
Σε τι τιμή θα αξίζει?
Από ότι κατάλαβα θέλει και αγορά έξτρα κεφαλή.

Το έχω εγώ Παναγιώτη, το πήρα προ 2μήνου περίπου, προσφορά από το γαλλικό άμαζον. Νομίζω στα 119 ευρώ το είχε βγάλει, χώρια τα μεταφορικά. Θέλει και κεφαλή εννοείται. Πάντως είναι στιβαρότατο τρίποδο. Δεν ξέρω βέβαια εάν το χρειάζεσαι, με τόσο ελαφρύ εξοπλισμό.

Ευχαριστώ Τάσο ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί.
Ψάχνομαι καιρό για τρίποδο αλλά δεν έχω καταλήξει.
Αν μπορούσε να βολευτώ με 100 ευρώ με κάτι καλό και αξιοπρεπές θα ήμουν ευτυχισμένος.

εγώ έχω βολευτεί με 20 ευρώ...
ελαφρύ τρίποδο και απλά αν φυσάει λίγο κρεμάς μία τσάντα από κάτω και σταθεροποιείται.

Ποιο?
Έχω 2 που έδιναν οι nikon δώρο με τις dslr τους αλλά είναι καλύτερα να τα δώσω στις κόρες μου να παίζουν.

Είσαι ψηλός αρα θέλεις κάτι ανάλογο, τραβάς και πολύ βιντεο αρα θα χρειαστείς σιγουρα μια κεφαλή για βιντεο τουλάχιστον

140 είναι με εντελώς ανοικτά τα πόδια και κάτω την κολώνα, εκεί που βιδώνει η κεφαλή. Υπολογίζεις + 15 πόντους μέχρι το προσοφθάλμιο της μηχανής, αναλόγως την κεφαλή. Εγώ με την 410 που είναι από τις ψηλές (κάπου 15 πόντους) και τη 5D2 απλά γέρνω ελαφρώς το κεφάλι για να δω (δεν το λέω σκύβω) και είμαι 1.82. Με σηκωμένη την κολώνα (που είναι πάλι σταθερότατο) παίρνει κάπου +25 πόντους. Το θεωρώ από τα ψηλά τρίποδα πάντως.
Τρίποδο θα έπαιρνα κάποιο επώνυμο πάντως. Για τρίποδο των 20 ευρώ, βρες καλύτερα μια πέτρα ή ένα σακί να την ακουμπήσεις, είναι (και είμαι απόλυτος σε αυτό) εντελώς για πέταμα, τσάμπα χρήση των υλικών κατασκευής τους (εκτός εάν μιλάμε για στήριξη πολύ ελαφρού εξοπλισμού -μέχρι μισό κιλό- και όχι για τηλεφακό αλλά για ευρυγώνιο, και εκεί πάλι για καταστάσεις απόλυτης ηρεμίας). Για τέτοια κοστολόγια πάρε κανένα επιτραπέζιο ή τύπου γκορίλα τα οποία τουλάχιστον δικαιολογούν την ύπαρξή τους από τη φορητότητα.

μια χαρα ειναι το mantona Πανο!

(αν και με 110 ευρω θα κοιτουσα για κανενα μανφροντο μεταχειρισμενο, ειναι γεματο το ebay)

Εγώ θα έλεγα να ξαναδείτε αυτό που λέει ο Άσος.
Μάζεψε χρήματα αν δεν τα έχεις διαθέσιμα και πάρε ένα καλό τρίποδο.
Οικονομία θα κάνεις.
Τα φτηνά θα αναγκάζεσαι να τα αλλάζεις συχνά.

Απάντηση: Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Για κάνα 100 μιλησα όχι για 20 ευρώ.

Για τέτοια κοστολόγια θα μπορούσες να δεις στο fototip.pl για κανένα Triopo. Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά έχω διαβάσει καλά λόγια. Με κάτω από 100 ευρώ μπορείς μάλιστα να πάρεις και ένα εισαγωγικό carbon (εισαγωγικό για carbon εννοώ, όχι για τρίποδο) χωρίς όμως κεφαλή. Αναλόγως τι θέλεις να στηρίξεις πάντα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

θα σου πρότεινα ένα μεταχειρισμένο από το Ebay. Οταν ήμουν στην θέση σου πριν καιρό, πήρα από το UK ένα Manfrotto 190 με κεφαλή Manfrotto 486rc2 & την θήκη του στα 100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών με DHL. Απίθανο τρίποδο. Κοίτα λοιπόν στο ebay και είμαι σίγουρος ότι θα βρείς πολλές τέτοιες ευκαιρίες.

Ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις.
Πήρα τελικά το Benro Tripod A250FN00 μεταχειρισμένο απο φίλο εδώ μέσα στο φόρουμ.
Νομίζω ότι η καλή τιμή του και η φορητότητα του με κέρδισαν.

Μια χαρά Πάνο δες και καμμία Velbon "οικονομικη" κεφάλη για video (358 ή 368 δεν θυμάμαι πια μου είχαν προτείνει οι "ειδικοί" αλλά είναι άψογη για τις δικές μου απλές ανάγκες) και είσαι μια χαρά