Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

καλησπερα.
εκανα το πρωι αγορα στο amazon.co.uk την lumix g7 με enter visa της alphabank, μου ήρθε order confirmation αλλα σαν transaction δεν εχει προχωρήσει ακόμα (δεν έχουν τραβήξει λεφτά απο την λογαριασμό μου ακόμα), τόσο πολύ παίρνει ? η την εκοψαν?

sorry μπηκα στο account μου στο amazon και λεει not dispatch yet στο detail λεει Will dispatch 1 december... επομενως ειδωμεν:idea:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

ήρθε και mail ότι η παραγγελία είναι υπό επεξεργασία και θα ενημερωθώ για τυχόν εξελίξεις, ίδωμεν λοιπόν

Μήπως αυτό ;

Your Order 307 is now processed by us. Once your order is ready for shipping, we will notify you.
Sincerely,
Your Foto Oehlmann GmbH & Co.KG - Team

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Μήπως αυτό ;

Your Order 307 is now processed by us. Once your order is ready for shipping, we will notify you.
Sincerely,

Αυτό ήρθε το πρωί και το μεσημέρι ήρθε το ακόλουθο

Your order 308 is now ready and will be handed to the delivery service.

Sincerely,

Σημ. δεν έχω πληρώσει τίποτα μιας και είχα επιλέξει σαν τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή με έξτρα χρέωση τα 4

απαντήθηκε λίγες σελίδες πιο πίσω, το cashback της sony uk ισχύει μόνο για όσους:
- έχουν UK διεύθυνση για να γίνει η παράδοση
- έχουν UK τραπεζικό λογαριασμό για να γίνει η επιστροφή

την αγορα απο amazon.co.uk την g7 με καρτα alphabank enter visa την δέχθηκε ετσι δειχνει τουλάχιστον... για οποίον ενδιαφέρεται

Το δύσκολο είναι να έχεις τόσα χρήματα στο paypal balance η να σου περνάει η πιστωτική μέσω paypal.

www.revolut.com

και γεμισμα με εμβασμα απο τραπεζικο λογαριασμό (ελληνικό).

Εναλλακτικά

www.leupay.eu

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Σημ. δεν έχω πληρώσει τίποτα μιας και είχα επιλέξει σαν τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή με έξτρα χρέωση τα 4

Εγώ πλήρωσα με paypal , ταυτόχρονα έστειλα μήνυμα γνωρίζοντάς τους το ενδοκοινοτικό ΑΦΜ και σήμερα μου έστειλαν με mail το τιμολόγιο που φαίνεται πως αφαίρεσαν τον φόρο . Στο paypal βλέπω όλο το ποσό και τους έστειλα μήνυμα για το πως θα μου επιστρέψουν την διαφορά , εκτός και εάν το έκαναν και φανούν στο paypal μετά από κανά δυο μέρες .
Μπράβο τους πάντως .

Τελικά το άκυρο ήρθε στο τελευταίο στάδιο, έκαναν όμως κανονικά τιμολόγηση και μου ζήτησαν εάν μπορώ μα στείλω τα χρήματα με έμβασμα, η εντολή δόθηκε στην Πειραιώς και εφόσον είναι κάτω από 500 θα πάρει άμεσα έγκριση αύριο το το Πρωί (έτσι γράφει στο site της η Πειραιώς). Αχ βρε PayPal τι μας βάζεις και κάνουμε.

Κώστα τι παίζει με τις ενδοκοινοτικές και το ΦΠΑ, μπορείς να μου πεις δυο-τρία πραγματάκια αν θες μιας ασχολούμαι και εγώ με το εμπόριο και θα με ενδιέφερε.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Δίνεις εντολή στον λογιστή να καταχωρήσει το ΑΦΜ σου σε μια Ευρωπαϊκή βάση (ξέρει αυτός) ώστε να μπορείς να κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (δεν κοστίζει τίποτα) και ενημερώνεις το κατάστημα αγοράς πως έχεις ενδοκοινοτικό αριθμό φορολογικού μητρώου (είναι βασικά το ΑΦΜ σου με το πρόθεμα EL) . Πολλά καταστήματα σου αφαιρούν τον φόρο. Φρόντισε όμως οι αγορές να έχουν σχέση με το αντικείμενο που εμπορεύεσαι ώστε να μπορείς να τις δικαιολογήσεις.
Πχ το τρίποδο το δικαιολογώ διότι θα το χρησιμοποιήσω για την φωτογράφιση του καταστήματός μου για την προβολή του.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

στην εφορια στο μητρωο με μια αιτηση δηλωνεις ενδοκοινοτικες αγορες και πωλησεις (αν θες), στην συνεχεια πας στο προφιλ σου στο Αμαζον και δηλωνεις το ΑΦΜ σου στο σχετικο πεδιο και απο τοτε σε ολα τα προιοντα σου το αφαιρουν οποτε αν ειναι καποια που δεν δικαιολογουνται ως σχετικα με την δραστηριοτητα σου πρεπει να εχεις δυο λογαριασμους, απο εκει και περα καθε τριμηνο ή διμηνο (δεν θυμαμαι ακριβως) ο λογιστης σου πρεπει να συμπληρωνει το ειδικο εντυπο ενδοκοινοτικων οπου θα περιεχει τις αγορες που εγιναν απο εξωτερικο και αν απαιτειται στο τελος να κανεις και εκαθαριστικη συγκεκτρωτικη δηλωση και τελος αναγραφεις και τα ιδια ποσα στο καταλληλο πεδιο των τριμηνιαιαων ή διμηνιαιων δηλωσεων ΦΠΑ που κανεις.
Νομιζω οτι σου τα ειπα ολα και δεν εχω παραλειωει κατι....

Ευχαριστώ και τους δυο για τις πληροφορίες, άρα πρέπει να μιλήσω με τον λογιστή για να δούμε εάν θα το προχωρήσουμε η όχι

μου στελνουν την lumix g7 με ups λέτε να πληρώσω τελώνιο?

δεν κατάλαβα, από πού θα την αγοράσεις; Οι παραπάνω προσφορές είναι από Ευρώπη. Αν την πάρεις από Ευρώπη-Ευρωπαική Ένωση, πώς θα πληρώσεις τελωνείο; Και να θες να το κάνεις, δεν γίνεται.