Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Μου έχει τύχει κι εμένα με προϊόν που έλεγε only one left από το ίδιο το amazon, σκέψου πόσοι μπαίνουν - αυτό το Σαββατοκύριακο και χθες ήταν εμφανές ότι το site είχε "κάτσει" από το πολύ traffic...

για να αγιασεις ,πρεπει να αμαρτησεις Πανο, και σφοδρα μαλιστα:ADFAD2:

amazon uk
adobe creative cloud 69.99 λίρες

και Xiaomi Yi 4K - 184 λίρες με δώρο την αδιάβροχη θήκη ή έκπτωση σε αξεσουάρ
edit... άλλαξε μόλις η τιμή στην Xiaomi..

ξανά σήμερα το deal της xiaomi, ήδη 55% έχουν πουληθεί. σίγουρα είναι πιο φτηνά από κίνα, αλλά δίνει την αδιάβροχη θήκη δώρο και είναι από την Yi Europe απευθείας...
Αν είναι όσο καλή ήταν αντίστοιχα και η Yi 2Κ θα είναι καλή περίπτωση..

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το eglobalcenter ας καταθέσω τη δική μου άποψη. Αγόρασα από το συγκεκριμένο κατάστημα για τη μικρή μου κόρη μια ΝIKON D5300 με 389 ευρώ στο ξεπούλημα. Διάλεξα να έλθει με ασφαλισμένο δέμα (+11 ευρώ). Ήλθε με μια μέρα καθυστέρηση. Όπως ακριβώς έπρεπε, αλλά με βύσμα για βρετανικό ρεύμα. Στη συνέχεια ήλθε ένα voucher για επόμενη αγορά ύψους 50 ευρώ (50 euros off) και σήμερα ήλθε ένα ακόμη 6,99 για να βαθμολογήσω το κατάστημα. Επομένως η επόμενη αγορά θα έλθει πολύ φθηνότερα (π.χ. μια Oly EM5 MKII θα μου στοιχίσει 540 ευρώ με ασφαλισμένο δέμα η μια PANASONIC GX85 body only μόλις 480 ευρώ ή μια fuji xt2 στα 1410 ευρώ ή ακόμη καλύτερα μια NIKON D7200 στα 615 (!!!!) ευρώ.

Φυσικά, αν θα κάνεις μεγάλες αγορές (με ποσό πάνω από 2.500 ευρώ) θα σου ζητήσει πλήρη στοιχεία (ταυτότητα κλπ.) για να εξασφαλιστεί ότι δεν είσαι φάντασμα. Αλλά το θεωρώ φυσιολογικό.

Μπράβο Βλάση που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου.
Τα 50 ευρώ Cashback θα ήταν λογικά κάποιο promotion.

Grey market μεν αλλά ποιότητα κι εξυπηρέτηση δε! Και πολύ συμφέρουσες τιμές. Μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν οι "ενωμένοι" στα λόγια - αλλά χωριστοί στην τσέπη - ευρωπαίοι τι θα κάνουν με το ζήτημα θα το έχουν κλείσει το "μαγαζί"...

Μπράβο Βλάση που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου.
Τα 50 ευρώ Cashback θα ήταν λογικά κάποιο promotion.

δεν είναι cashback είναι discount . Το μέιλ λέει τα εξής:

Terms & Conditions:
* Reward Discount is for Registered Members Only. Click HERE to register.
* Reward Discount can be used ONCE only for next purchase.
* Purchase with using the Reward Discount will not be counted in the Reward Scheme.
* ALL purchases (including the DISCOUNTED purchase) have to be made from
1st January, 2016 to 31st December, 2016.
* Should any dispute arise, the decision of eGlobal Central EU shall be final.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλά αδέλφια θέλω μια μεγάλη βοήθεια.
Ο κολλητός μου θέλει να φέρει από Κίνα παραγγελία 2000 ευρώ κάτι φωτορυθμικά σκηνής (εφέ κανπού κτλ) που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά.
Ο κινέζος λέει:

Θα περάσει λογικά τελωνείο, το ζητούμενο είναι πόσα θα πληρώσει;
Και ποια είναι η διαδικασία; θα έρθουν στην Τήνο ή πρέπει να πάει ο ίδιος Πειραιά να τα εκτελωνίσει;
Κάθε συμβουλή δεκτή.

Διάβασα καθυστερημένα το ερώτημα και συμφωνώ ότι θα περάσει οπωσδήποτε τελωνείο, λόγω όγκου και βάρους.
Δεν ξεκαθαρίζεις (εάν γνωρίζεις) αν ο Κινέζος θα στείλει το κιβώτιο (?) με ταχυδρομείο ή με άλλο τρόπο ή μέσα σε container (δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο μεταφοράς του κιβωτίου).

Σε ότι αφορά στο βασικό ερώτημα, ο εκτελωνισμός θα γίνει στον Πειραιά είτε έρθει μέσω ταχυδρομείου (ΥΕΔ Πειραιά) είτε έρθει με container). Αφού η αξία (2000 , αλλά χωρίς να αναφέρεις τα μεταφορικά) ξεπερνάει τα 150 , πρέπει να πληρώσει τον ΦΠΑ και το δασμό που αντιστοιχεί στη δασμολογική κλάση των περιεχομένων. Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει μάλλον με εκτελωνιστή

δεν είναι cashback είναι discount . Το μέιλ λέει τα εξής:

Terms & Conditions:
* Reward Discount is for Registered Members Only. Click HERE to register.
* Reward Discount can be used ONCE only for next purchase.
* Purchase with using the Reward Discount will not be counted in the Reward Scheme.
* ALL purchases (including the DISCOUNTED purchase) have to be made from
1st January, 2016 to 31st December, 2016.
* Should any dispute arise, the decision of eGlobal Central EU shall be final.

Mε ταχυδρομείο σου την έστειλαν την κάμερα?

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Κάθε αντικείμενο κατατάσσεται σε δασμολογική κλάση και πρέπει να έχεις τον κατάλογο και γνώσεις εκτελωνιστή για να βρεις σε ποια κλάση (από τις πολλές όμοιες) μπορεί να αντιστοιχεί το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Με γενικη ταχυδρομική. Αλλά δεν παίζει ρόλο, πρόκειται για ενδοκοινοτικη συναλλαγή.

UPS μάλλον.
Επομένως η κάμερα βρισκόταν εντός Ευρώπης για να μην πληρώσεις τελωνείο..

Παιδια δεν ξερω αν μπορώ εδώ να ρωτήσω δλδ σαυτο το νήμα , αν παραγγείλω από εδώ http://www.banggood.com/ και επιλέξω να ρθει ποιο γρήγορα π.χ σε 3-7 ημέρες θα περάσει τελωνείο η κάτι τέτοιο ?
ευχαριστώ

Κατά πάσα πιθανότητα, εκτός και εάν κοστίζει κάτω των 40 νομίζω δολαρίων.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδια δεν ξερω αν μπορώ εδώ να ρωτήσω δλδ σαυτο το νήμα , αν παραγγείλω από εδώ http://www.banggood.com/ και επιλέξω να ρθει ποιο γρήγορα π.χ σε 3-7 ημέρες θα περάσει τελωνείο η κάτι τέτοιο ?
ευχαριστώ

Πιο γρήγορα σημαίνει αποστολή με courier που έχει σαν συνέπεια την πληρωμή, εκτός από ΦΠΑ και ενδεχομένως δασμό, και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα.