Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

και όσοι ψώνισαν και τους προτρέπαν κατά περιόδους αρκετοί εδώ μέσα κάτσανε στον άξονα απο εγγύηση ? έστω και αυτή που υποτίθεται δίνανε?

μηπως να στησουμε και κανα δικαστηριο??
νομιζω οτι δεν υπαρχουν ανηλικα μελη στο φορουμ.....

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Υπάρχουν έμπειρα αλλά και λιγότερο έμπειρα μέλη.
Οι δεύτεροι ζητούν τη συμβουλή των πρώτων.
Και οι πρώτοι αναλαμβάνουν και την ευθύνη των λόγων τους.
Έτσι είναι τα fora.

ναι, αλλα δεν εγγυαται κανεις για τιποτα!
Το ρισκο ειναι ΠΑΝΤΑ στον αγοραστη... κοιταει τα υπερ και κατα και αποφασιζει.
Αλλωστε τα πραγματα αλλαζουν ραγδαια και κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος για τιποτα.

Προσωπικα δεν εχω παρει ποτε απο grey market προιοντα, αλλα σε αυτη τη στιγμη θα το εκανα αν μπορουσα , για να κερδισω καποια χρηματα.

Πάντα απαντάμε στις δύο επίμαχες ερωτήσεις: 1) είναι αξιόπιστο το κατάστημα; και 2) υπάρχει εγγύηση;

Δεν νομίζω ότι παραπλανήθηκε ή οδηγήθηκε σε λάθος επιλογή κάποιο μέλος.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Ναι το κλεϊσω όπως το άρχισα, το repost και το σχόλιό μου να τονίσω ότι δεν αφορούσε τον tzo ο οποίος όποτε του δίνονταν η ευκαιρϊα ανέφερε τα υπέρ και κατά των παραεισαγωγών αναλυτικά, υπήρχαν πολλοί άλλοι όμως που απλά πετούσαν το λινκ της προσφοράς και δεν έκαναν καν τον κόπο να γράψουν δυό λόγια για τους κινδύνους που επισύρει μια τέτοια αγορά. Έχω κάνει εγώ προσωπικά τουλάχιστον 5-6 συμπληρωματικά σχόλια σε τέτοια ποστ γιατί θεωρώ οτι ένα νέο μέλος θα βασιστεί στην γνώμη του <παλιού> με τα χιλιάδες ποστ στην υπογραφή του και θα προχωρήσει στην αγορά χωρίς να το ψαξει πολύ μέσα στις 100+ σελίδες του νήματος. Στα υπόλοιπα με κάλυψε με τη τοποθέτηση του ο etsap.

Ότι εγινε έγινε αλλά μπορούμε να διδαχθούμε κάτι όλοι μας απο αυτό που συνέβει και ανάλογα ο καθένας να πράξει Εγω π.χ. θα προτείνω στη διαχείρηση να σβήνονται τυχόν μυνήματα που δεν θα έχουν έστω μια υποτυπώδη αναφορά ενσωματωμένη στο ότι δεν υπάρχει καθόλου εγγύηση ή ότι η εγγύηση είναι αποκλειστικά και μόνο του προμηθευτή με δικό του σέρβις, κατά την γνώμη μου δεν έχει κανένα νόημα ειδάλως το νήμα γιατϊ οι προσφορές είναι πλασματικές, μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Last edited:

νομιζω οτι αυτο ειναι πολυ σοβαρο γεγονος και μαλιστα οταν γραφετε απο μελος της διαχειρισης
θα ηθελα ενα δυο τετοια συμβαντα που ελαβαν χωρα εδω στο φορουμ και αν υπηρξε καποιο
θεμα με μελος που "παρασυρθηκε" και αγορασε απο τετοιο λινκ και την "πατησε"

βρισκω ολο αυτο το "κατηγορω" το λιγοτερο δυσφημηση για μελη του φορουμ και ζητω απο την διαχειριση να ενεργηση καταλληλα
και μαλιστα οταν το ιδιο μελος ουκ ολιγες φορες εχει προσβαλη και δημοσια μελη με την συμπεριφορα του

προσωπικά αν και έχω αγοράσει από το purnima και έχω βγει αρκετά κερδισμένος - όταν πούλησα τον φακό τον έδωσα με πολύ μικρή χασούρα - το γεγονός ότι ένα τέτοιο e-shop έκλεισε με βάζει σε σκέψεις για αν αξίζει να αγοράζω από άλλους grey εισαγωγείς, ειδικά αυτούς του ebay

επίσης να ενημερώσω ότι από τις αρχές του έτους ζόρισαν τα πράγματα και για αποστολές με μπαταρίες λιθίου - επειδή χρειάστηκε να επιστρέψω μια x100s στο amazon, δυσκολεύτηκα αρκετά να βρω κούριερ να τη στείλω. Κάποιοι με το που άκουγαν ότι το προϊόν έχει μπαταρία λιθίου μου έλεγαν ένα ξερό "δεν αναλαμβάνουμε", άλλοι ήθελαν να συμπληρώσω φόρμες και να κάνω ειδικό πακετάρισμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της IATA (!!!), γενικά μύλος η υπόθεση.... στο τέλος επικοινώνησα με το amazon και τους ζήτησα να στείλω την κάμερα πίσω χωρίς τη μπαταρία, πράγμα και το οποίο δέχτηκαν....

Όποιος αγοράζει από grey market, θα πρέπει να έχει επίγνωση ότι σε περίπτωση που κάτι στραβώσει ενδέχεται να βρεθεί ακάλυπτος. Ειδικά σε μιά χώρα σαν την δική μας που υπάρχουν αντιπροσωπίες που αρνούνται να παρέχουν service αν η αγορά έχει γίνει από άλλη χώρα.

Σωστό αλλά που ξέρει Δημήτρη ότι είναι grey market ? αφου η αποστολή γίνεται απο ευρωπαϊκές αποθήκες και δεν πληρώνει δασμούς?

Θα πρέπει λοιπόν να μπεί μια καλή επισήμανση στο πρώτο post του νήματος, και να επαναλαμβάνεται συχνά-πυκνά μέσα στην ροή του. Όπως ειπώθηκε πιο πριν δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με αυτές τις έννοιες, οπότε οφείλουμε να προσπαθήσουμε τους προφυλάξουμε - όσο μπορούμε βέβαια...

νομιζω οτι αυτο ειναι πολυ σοβαρο γεγονος και μαλιστα οταν γραφετε απο μελος της διαχειρισης
θα ηθελα ενα δυο τετοια συμβαντα που ελαβαν χωρα εδω στο φορουμ και αν υπηρξε καποιο

βρισκω ολο αυτο το "κατηγορω" το λιγοτερο δυσφημηση για μελη του φορουμ και ζητω απο την διαχειριση να ενεργηση καταλληλα
και μαλιστα οταν το ιδιο μελος ουκ ολιγες φορες εχει προσβαλη και δημοσια μελη με την συμπεριφορα του

Για το πρώτο δεν θα απαντήσω κάν, υπάρχουν 100 σελίδες δημόσια διαθέσιμες στον καθένα να τις κοιτάξει και να δεί ποιος έχει γράψει και τί και αν είμαι λάθος, στο δευτερο θα ήθελες να μας πείς ποιά μέλη έχουν προσβληθεί δημόσια απο τη συμπεριφορά μου γιατί αυτό είναι σοβαρό παράπτωμα που αν έχει γίνει θα προτείνω ο ίδιος τον εαυτό μου για ban ειδάλως αποτελεί δική σου προσωπική μομφή που δεν μπορώ να αφήσω να περάσει ετσι.

και γω δεν θ απαντησω, η μαλλον θ απαντησω με τον ιδιο τονο και τροπο,
μιας και ειναι γραμμενα οπως λεει και ο φιλτατος Ηλιας: Scripta manent.
θα παραθεσω μονο ενα λινκ , γιατι ειναι μια "μπηχτη"_οπως γραφει ο φιλος μας bill, στο προσωπο μου

http://avclub.gr/forum/showthread.php/152378-Ρώσικοι-Φωτογραφικοί-Φακοί/page19

και γω δεν θ απαντησω, η μαλλον θ απαντησω με τον ιδιο τονο και τροπο,
μιας και ειναι γραμμενα οπως λεει και ο φιλτατος Ηλιας: Scripta manent.
θα παραθεσω μονο ενα λινκ , γιατι ειναι μια "μπηχτη"_οπως γραφει ο φιλος μας bill, στο προσωπο μου

http://avclub.gr/forum/showthread.php/152378-Ρώσικοι-Φωτογραφικοί-Φακοί/page19

κάνεις μέγα λάθος, εγώ αυτο που εγραψα δεν αποτέλεσε προσωπική μομφή για κανένα, σύσταση για το μέλλον περιείχε η τοποθέτησή μου ώστε να βοηθήσουμε νέα μέλη να μην κάνουν λάθη, μπορεί και ναμαι υπερβολικά ευαίσθητος, αυτό θα το κρίνει η διαχείρηση,
Η δική σου τοποθέτηση όμως είναι προσωπική μομφή απέναντι σε χρήστη και διαχειριστή του φορουμ και ή θα ανακαλέσεις ή θα την αιτιολογήσεις επαρκώς και όχι με απλή αναφορά σε ένα νήμα.

εγω να εξηγησω η εσυ??

Ναι το κλεϊσω όπως το άρχισα, το repost και το σχόλιό μου να τονίσω ότι δεν αφορούσε τον tzo ο οποίος όποτε του δίνονταν η ευκαιρϊα ανέφερε τα υπέρ και κατά των παραεισαγωγών αναλυτικά, υπήρχαν πολλοί άλλοι όμως που απλά πετούσαν το λινκ της προσφοράς και δεν έκαναν καν τον κόπο να γράψουν δυό λόγια για τους κινδύνους που επισύρει μια τέτοια αγορά.

αυτο δεν ειναι δυσφημιση για μελη του φορουμ???
αντε το δικο μου ας το φαι ο γαδαρος

- ποιό είναι το σοβαρό γεγονός;
- το purnima νομίζω και στο παρελθόν είχε διακόψει εργασίες. Μάλιστα είχε και ανακοίνωση του στυλ λυπουμαστε για την αναστάτωση για τους πελάτες μας κλπ κλπ αλλά δεν εξυπηρετούμε.
- κατ αρχήν δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την "πάτησε" ή όχι κανείς. Το forum το διαβάζουν και απλοί αναγνώστες όχι μόνο μέλη.
- επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα την πατήσει στο μέλλον μιας και η όποια εγγύηση έχει μια χρονική διάρκεια.
- αντε και πες δεν την πάτησε όντως κανείς. Ε και; Δεν θα πρέπει να προφυλλάσουμε τους συμφορουμίτες μας αναφέροντας έστω τα όποια ρίσκα; ειδικά αν τα γνωρίζουμε.
- ποιό κατηγορώ βλέπεις που δεν βλέπω εγώ; συμβουλή βλέπω προς τα παλιότερα μέλη επειδή καλώς ή κακώς νεότερα μέλη ίσως εκλάβουν την παλαιότητα ενός μέλους ως ένδειξη αξιοπιστίας στις προτάσεις του για αγορά, ειδικά μάλιστα όταν υποστηρίζονται με θέρμη. Παραδείγματα πολλά.
- Πράγματι κάποιοι απλά έβαζαν ένα link της προσφοράς. Αυτό είναι ένα γεγονός. Γιατί σε θίγει ένα γεγονός;

Διαφωνώ ότι ο kbouk προσβάλει δημόσια είτε πριν είτε μετά που ανέλαβε συντονιστής. Το αντίθετο θα έλεγα. Εξέφρασε μια προσωπική άποψη. Όποιος είναι συντονιστής δεν σημαίνει ότι παύει να έχει τα δικαιώματα του χρήστη φαντάζομαι. Αντίθετα το κάνεις εσύ τώρα, προσβάλλεις ανοικτά τον kbouk και μάλιστα απαξιωτικά σε 3ο πρόσωπο, καλώντας τη διαχείρηση να "ενεργήσει κατάλληλα" εναντίον αυτού του κακού μέλους.... μήπως γίνεσαι υπερβολικός το λιγότερο; Στο κάτω - κάτω στέλνεις και ένα pm ή κάνεις μια αναφορά στη διαχείρηση.

Παρέθεσες και "προσβλητικό" post του 1 μήνα πριν - που αμφιβάλλω ότι στόχευε κάποιον συγκεκριμένα. Εγώ δεν θυμάμαι συχνά τι έφαγα την προηγούμενη μέρα αν έχω σκοτούρες. Είναι προφανές σε εμένα ότι του τη "φύλαγες" για κάτι, τα δημόσια ξεκατινιάσματα δεν αφορούν τους αναγνώστες δεν νομίζεις;

Ως συντονιστής έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει με δημόσιες τοποθετήσεις και συμβουλές αν κρίνει ότι είναι για το καλό της λειτουργίας του τομέα του. Αν άρχιζε να σβύνει links με προσφορές δίχως προειδοποίηση, πες την αλήθεια, δεν θα διαμαρτύρονταν κάποιοι ότι σβύνονται γραφόμενα κλπ;

- ποιό είναι το σοβαρό γεγονός;

Είναι προφανές σε εμένα ότι του τη "φύλαγες" για κάτι, τα δημόσια ξεκατινιάσματα δεν αφορούν τους αναγνώστες δεν νομίζεις;

;

εγω ξερω οτι εισαι συντονιστης στο βιντεο και οχι συνηγορος του kbouk
το τι νομιζεις για μενα δεν με αφορα.....

Αν ήθελες ιδιωτική κουβέντα με τον kbouk θα μπορούσες μέσω pm.
Aν ήθελες να απευθυνθείς μόνο στους διαχειριστές επίσης θα μπορούσες μέσω pm.
Σε επιχειρήματα απαντάς με γενικότητες και αστειισμούς.
Δεν έγραψα καν τι νομίζω για σένα.

Πραγματικά δηλαδή, όλη αυτή η αντιπαράθεση πιστεύεις ότι έχει νόημα παρτιζάνε? Και ανεξάρτητα από αυτό, ζητάμε και δημόσια "να ληφθούν μέτρα"? Υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί όποιος νομίζει ότι κάποιος από εμάς δεν εκτελεί καλά το έργο του. Να λήξει εδώ παρακαλώ, δεν νομίζω ότι μπαίνει κανείς εδώ με ιδιαίτερη όρεξη να διαβάζει διαπληκτισμούς - για άλλα ενδιαφέρονται.

μην τρελαθουμε .... δεν αρχισα εγω καποια αντιπαραθεση
συντονιστης βγαινει και κατηγορη μελη του φορουμ οτι με τα γραφομενα τους παραπλανισαν αλλα μελη να αγοραζουν απο γκρει μαρκετ... ελεος!!
και μου την "πεσατε" ολοι ....τι να πω...