Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό
Επειδή πολλές φορές έχω ζητήσει τις προτάσεις για κάποιες επιλογές μου θέλω, αν μου επιτρέπεται-μιας και είμαι νέος στο φόρουμ, να παρατηρήσω τα εξής:
1. Όταν κάποιος κάνει εγγραφή σε κάποιο φόρουμ για να πάρει και πληροφορίες για κάποια αγορά δεν νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των ανυποψίαστων καταναλωτών,
ένας τέτοιος θα έμπαινε σε 2-3 πολυκαταστήματα και θα διάλεγε αυτό που θα του πασάρανε.
2. Πρέπει κάποτε να ωριμάσουμε ως καταναλωτές και να αξιολογούμε τις διάφορες προσφορές/προτάσεις που μας γίνονται. Όταν μας γίνονται προτάσεις, από κάποιο άτομο,
καλό είναι να κάνουμε και μια μίνι έρευνα μέσα στο φόρουμ γι' αυτό το άτομο για να αξιολογήσουμε τις προτάσεις του.
3. Οι προτάσεις που γίνονται από τα μέλη κάποιου φόρουμ πιστεύω ότι δεν γίνονται κακόβουλα, αλλά ίσως επηρεάζονται από τις προσωπικές τους προτιμήσεις που είναι και λογικό μιας και έχουν προσωπική εμπειρία. Πολλές φορές το παρατήρησα εδώ αλλά και σε συγγενικό φόρουμ ειδικά όταν είχε να κάνει με FF vs APS-C vs m4/3 ή DSLR vs mirrorless κλπ.
Διαβάζεις-αξιολογείς-αποφασίζεις. Έχω μετανοιώσει για κάποιες επιλογές μου που ήταν όμως διαφορετικές από αυτές που μου πρότειναν συμφορμίτες!
4. Οι διαχειριστές των κατηγοριών θα ήταν καλό να παρεμβαίνουν, όταν αντιλαμβάνονται κάτι κακόβουλο αλλά σε προσωπικό επίπεδο, και προς τις δύο κατευθύνσεις (σε αυτόν που ρωτάει-απαντάει) και μόνο όταν συνεχίζεται η ενδεχόμενη παραπλάνηση να επεμβαίνουν δημόσια. Μπορούν φυσικά να γράφουν την άποψή τους στο θέμα και να διορθώνουν με αυτό τον τρόπο μια κακή ανάρτηση.
Είναι σημαντικό να μπορούμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας αλλά να ξέρουμε ότι θα δεχθούμε και τη ανάλογη κριτική.
5. Η αγορά των παραεισαγωγών/grey market είναι γνωστή στους περισσότερους νομίζω και γνωρίζουν τα (+) και τα (-) όπως και το αγοράζω με ή χωρίς απόδειξη!
Νομίζω πως στο avclub, από την εμπειρία μου, τα μέλη του διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και το καλοπροαίρετο των προτάσεών τους και αυτό με κάνει να το παρακολουθώ καθημερινά.
Μόνο ευχαριστίες έχω προς αυτούς που κάνουν το κόπο να ψάξουν και να προτείνουν
Ευχαριστώ