Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

το θεμα ειναι οτι παιρνεις ρισκο... αυτο πρεπει να το ξερουν ολοι πριν κανουν καποια κινηση.

Αν ειναι μεγαλη η διαφορα ισως αξιζει...

Μπα το πιο πιθανό είναι να το κάνουν περισσότεροι. Επίσης δεν ξέρουμε αν είναι παράνομο αφού δε γνωρίζουμε αν εκτελωνιζονται στην ευρωπαϊκή χώρα που καταφθάνουν πρώτα ή τι σχέσεις έχει συνάψει η χώρα αυτή με τη χώρα που τα εξάγει.

το ότι θα το κάνουν περισσότεροι δεν αμφιβάλλω, αυτό όμως δεν λέει κάτι για το αν είναι παράνομο ή όχι, ούτε για το πόσο θα υπάρχουν ακόμη σην αγορά οι σημερινοί

αλλά σίγουρα είναι παράνομο,
οι χώρες της ΕΕ δεν συνάπτουν ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες,
και οι πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ είναι παράνομες

Από αυτό δεν έχω άποψη, άλλο μέλος το έβαλε και το ανακάλυψα και εγώ.
Έναν Samyang 12αρη ζαχαρώνω από το eglobal αλλά χρήμα δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

το ότι θα το κάνουν περισσότεροι δεν αμφιβάλλω, αυτό όμως δεν λέει κάτι για το αν είναι παράνομο ή όχι, ούτε για το πόσο θα υπάρχουν ακόμη σην αγορά οι σημερινοί

αλλά σίγουρα είναι παράνομο,
οι χώρες της ΕΕ δεν συνάπτουν ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες,
και οι πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ είναι παράνομες
Από που προκύπτει όμως ότι δεν πληρώνεται το ΦΠΑ?

Από που προκύπτει όμως ότι δεν πληρώνεται το ΦΠΑ?

όταν υπάρχει ΦΠΑ πάντα αναφέρεται, άλλωστε τι ΦΠΑ πληρώνεις; Αγγλίας πχ ή Ελλάδας;
το purnima άλλωστε το έλεγε ".... As an exporter based in Hong Kong we are not subject to VAT, it is therefore not ....",
και επίσης θα μπορούσες να αγοράσεις σαν επιχειρηματίας και να σου αφαιρέσουν το ΦΠΑ από αυτούς ; όχι

τώρα κάθομαι και εξηγώ τα αυτονόητα ............

όταν υπάρχει ΦΠΑ πάντα αναφέρεται, άλλωστε τι ΦΠΑ πληρώνεις; Αγγλίας πχ ή Ελλάδας;
το purnima άλλωστε το έλεγε ".... As an exporter based in Hong Kong we are not subject to VAT, it is therefore not ....",
και επίσης θα μπορούσες να αγοράσεις σαν επιχειρηματίας και να σου αφαιρέσουν το ΦΠΑ από αυτούς ; όχι

τώρα κάθομαι και εξηγώ τα αυτονόητα ............
Δηλαδή αφήνουν οι χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και περνάνε τα κινέζικα κοντεϊνερ αδασμολογητα και στη συνέχεια τα πωλούν χωρίς ΦΠΑ στις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα... ενδιαφέρον φαίνεται

Παλιά ιστορία... Εκμεταλλευονται κάποια παράθυρα, που κάποια στιγμή κλείνουν.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Πάντως εγώ από το eglobal όταν αγόρασα είχε πάνω στην απόδειξη κανονικό ΦΠΑ (Ιταλίας, διότι έκανα παραγγελία από Ρώμη).

Δηλαδή αφήνουν οι χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και περνάνε τα κινέζικα κοντεϊνερ αδασμολογητα και στη συνέχεια τα πωλούν χωρίς ΦΠΑ στις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα... ενδιαφέρον φαίνεται

ακριβώς το αντίθετο λέω, δεν αφήνουν, και για αυτό εξαφανίζονται και εμφανίζονται,

αν αφήνανε θα το κάνανε όλοι

Πάντως εγώ από το eglobal όταν αγόρασα είχε πάνω στην απόδειξη κανονικό ΦΠΑ (Ιταλίας, διότι έκανα παραγγελία από Ρώμη).

μπορείς να μου πεις αν έχει διεύθυνση και αριθμό φορολογικού μητρώου επάνω; και ποια είναι;

έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να υπάρχει απόδειξη από Ευρώπη χωρίς αυτά, πχ ακόμη και το ebay (από ευρώπη) έχει,

αν υπάρχουν αυτά και ισχύουν τότε μιλάμε για νόμιμη εταιρεία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πληρώνει και ΦΠΑ απαραίτητα)

Παναγιώτη και εγώ τον Samyang 12mm αγόρασα. Άργησε να έρθει μα είναι οκ.

Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθώ να αγοράσω από ευρωπαϊκά Amazon κι έχω πρόβλημα: διαλέγω να πάρω ένα τρίποδο από το Amazon.fr με τιμή κάπου 223 . Βάζω μια κάρτα για πληρωμή, περιμένω 5-6 ημέρες αλλά δεν αλλάζει τίποτε στην κατάσταση. Ψάχνω να ξαναδώ το προϊόν πάλι και βλέπω ότι έχει αλλάξει η τιμή σε 304 και ότι δεν μπορεί να σταλεί στην Ελλάδα (ενώ πριν είχε επισήμανση ότι μπορεί να σταλεί). Διαγράφω την παραγγελία και ακολουθώ την ίδια διαδικασία στο Amazon.it πάλι με χαμηλή τιμή (223 ) και με την ένδειξη ότι μπορεί να σταλεί Ελλάδα. Σήμερα ψάχνω να δω τι γίνεται, ξαναμπαίνω στις λεπτομέρειες του προϊόντος και βλέπω ότι πάλι άλλαξε η τιμή στα 304 και ότι πάλι δεν μπορεί να σταλεί στην Ελλάδα. Τι λέτε να συμβαίνει;

Αν είναι το ίδιο το amazon πωλητής μου φαίνεται πολύ περίεργο. 5-6 μέρες είναι εξωφρενικός χρόνος αναμονής για να φύγει το αντικείμενο...

Μην αγοραζετε απο τριτους πωλητες στο αμαζον, οι πθο πολλοθ ειναι απατεωνες, τα εχουμε πει. Μονο απι το ιδιο το αμαζον.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Στην παραγγελία μου, στις λεπτομέρειες του προϊόντος γράφει sold by Amazon ενώ αν πας στη σελίδα του προϊόντος ο πωλητής είναι από Γερμανία και ο αποστολέας το Amazon. Τι μπέρδεμα είναι αυτό;