Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Κανονικά σημαίνει το ίδιο προϊόν το αν διαφέρει η συσκευασία ή το κουτί είναι άλλο πράγμα.
Μια Α6300 από grey με μια A6300 από το μαγαζί στην Πατησίων δεν έχει καμία διαφορά.
Το πολύ πολύ η μία να είναι pal και η άλλη ntsc, φωτογραφίες ίδιες θα τραβάνε και τα ίδια κουμπιά θα έχουν.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

@tiniakos , το κουτί ώς αντικείμενο λίγο με ενδιαφέρει .
Απλά θεωρώ λίγο παράξενο εταιρίες σαν τις γνωστές Nikon ,canon ,sony να βγάζουν από τη γραμμή παραγωγής τους προϊόντα χωρίς τη κανονική συσκευασία και αυτό να το κάνουν για να ρίξουν το κόστος σε μία μηχανή 400 ή 500 ευρώ [π.χ] ή έναν φακό 200 ευρώ
Με βάλατε πάντως σε πειρασμό και θα δοκιμάσω την αγορά ενος φακού ,όχι από την eglopal γιατί δεν τον έχει ,αλλά μέσω κινέζικου του ebay με έδρα τη Γαλλία

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Στην κανονική εργοστασιακή τους συσκευασία πωλούνται τα προϊόντα.

Bulk [δηλ. σε ουδέτερη, μη εργοστασιακή συσκευασία] αποστέλλεται κάτι μόνο όταν ο πωλητής "σπάει'' στα δύο ένα πακέτο για να πουλήσει ξεχωριστά φακό και σώμα που κανονικά πωλούνται μαζί.
Αυτό δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι είναι grey. Και σε φυσικό κατάστημα να πας και ζητήσεις φακό από "σπασμένο" κιτ, στο χέρι θα τον πάρεις.

Γράψε συγκεκριμένα τι ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις. Πάω στοίχημα ότι πρόκειται για την παραπάνω περίπτωση και σου έχει δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα grey είναι κάτι σαν β' διαλογής προϊόντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το

Φαίνεται ότι τα ελληνικά μου είναι φτωχά καί δεν γίνονται κατανοητά .
Από την αρχή θέτω κάποια ερωτήματα και απορίες ,επειδή ακριβώς δεν ξέρω.
Και νομίζω ότι το έγραψα ξεκάθαρα ,ότι αποτελούν απορίες και όχι τοποθετήσεις
Ο φακός που ψάχνω είναι ο canon EF-M 22 και στο ebay βρίσκω τιμές από 160 έως 220 .

http://www.ebay.com/itm/Canon-EF-M-...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

Ο φακός πωλείται από τα κινεζομάγαζα σε συσκευασία bulk ,ενώ απο τα κανονικά σε κανονική και από τα λίγα που ξέρω δεν είναι φακός που μπορεί να <σπασμένος> από κάποια συσκευασία .Οπως έγραψα και πιό πάνω δυό -τρείς πωλητες [κινέζοι ] δώσαν την ίδια ακριβώς απάντηση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε

Μάλλον τα δικά μου ελληνικά είναι φτωχά, αφού με βάζεις και επαναλαμβάνομαι.

Στην κανονική εργοστασιακή τους συσκευασία έρχονται τα προϊόντα παραεισαγωγής [grey market].
Κανονική σημαίνει ίδια με αυτή που θα βρεις και στα καταστήματα.

Εσύ τώρα πλάθεις με το μυαλό σου (και τις αναπαράγεις εδώ) θεωρίες συνομωσίες για τυχόν διπλές γραμμές παραγωγής από τους κατασκευαστές.
Κι αυτό επειδή έπιασες την περίπτωση των ''σπασμένων" κιτ.
Κιτ σπάζονται από τους πωλητές άσχετα αν πρόκειται για κανονικής ή παραεισαγωγής προϊόντα.
Και στο μαγαζί της γειτονιάς σου να πας και ζητήσεις φακό από σπασμένο κιτ, στο χέρι θα τον πάρεις, ή θα βρει ο πωλητής ένα άσχετο κουτί να στον βάλει μέσα.

Για τους Canon M φακούς είναι γνωστό ότι η χαμηλή τους τιμή δικαιολογείται από το γεγονός ότι προέρχονται από σπασμένα κιτ.
Αυτός και κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει που ο φακός που σε ενδιαφέρει πωλείται ως bulk.

Τώρα ούτε αυτό το πιστεύεις και ισχυρίζεσαι ότι ο 22άρης δεν έχει διατεθεί σε κιτ.

9fPAa4.jpg

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Παρέλαβα χθες, πένα το μηχανάκι.

Για τα λεφτά του ολα τέλεια. Πάσχει μόνο σε εγγραφή ήχου και μπαταρία (παρήγγειλα 4 απο την SJ4000 που ειναι ίδιες και συμβατές 14 ).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

@ tzo ,ούτε θεωρίες συνωμοσίας εξέφρασα ,ούτε τίποτε άλλο
Οποιος έχει προσωπική εμπειρία από αγορές κινεζομάγαζων μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα μου και τελείωσε .
Αυτό έγραψα από την αρχή και η κουβέντα έχει πολύ τραβήξει χωρίς ουσία

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

@ tzo ,ούτε θεωρίες συνωμοσίας εξέφρασα ,ούτε τίποτε άλλο
Οποιος έχει προσωπική εμπειρία από αγορές κινεζομάγαζων μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα μου και τελείωσε .
Αυτό έγραψα από την αρχή και η κουβέντα έχει πολύ τραβήξει χωρίς ουσία

Τίποτε δεν έγραψες ναι, πέρα από φανταστικά σενάρια για μπλοκαρίσματα αναβαθμίσεων λογισμικού σε μηχανές και φακούς, δεύτερες γραμμές παραγωγής από τους κατασκευαστές και αποστολή προϊόντων χωρίς εργοστασιακή συσκευασία, που είναι όλα ανυπόστατα αποκυήματα της φαντασίας σου που αποπροσανατολίζουν όσους μας διαβάζουν.

Για όσους μας διαβάζουν τα ξεκαθαρίζω αυτά, γιατί εσύ και φωτογραφία με κιτ τον 22άρη φακό που είδες, πάλι δύσπιστος φαίνεσαι και ζητάς διαπιστευτήρια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το

Τίποτε δεν έγραψες ναι, πέρα από φανταστικά σενάρια για μπλοκαρίσματα αναβαθμίσεων λογισμικού σε μηχανές και φακούς, δεύτερες γραμμές παραγωγής από τους κατασκευαστές και αποστολή προϊόντων χωρίς εργοστασιακή συσκευασία, που είναι όλα ανυπόστατα αποκυήματα της φαντασίας σου που αποπροσανατολίζουν όσους μας διαβάζουν.

Για όσους μας διαβάζουν τα ξεκαθαρίζω αυτά, γιατί εσύ και φωτογραφία με κιτ τον 22άρη φακό που είδες, πάλι δύσπιστος φαίνεσαι και ζητάς διαπιστευτήρια.

Το να ρωτάει κάποιος δεν νομίζω ότι είναι κακό .
Αντί λοιπόν να υπάρχουν 15 πόστ χωρίς λόγο ,μπορούσες να γράψεις ότι έχεις προσωπική άποψη ότι όλα είναι εντάξει και το θέμα θα τελείωνε εκεί .
Αν έχεις την εντύπωση ότι έχω διάθεση να κάνω αντιπαράθεση ,είσαι λάθος .
Δεν ήξερα κάτι και απλά ρώτησα ,τίποτε περισσότερο -τίποτε λιγότερο.
Και κάτι ακόμη ,θα σε παρακαλούσα να μιλάς κάπως πιό ευγενικά ,γιατί ούτε σε προσέβαλα -ούτε σε χαρακτήρισα .
Σε ευχαριστώ

Ο Πέτρος νομϊζω ήταν πολϋ σαφής στις ερωτήσεις του και περίμενε σαφείς απαντήσεις από τις εμπειρίες μελών που έχουν ψωνίσει από Κίνα οι ίδιοι, δεν ειρωνεύτηκε ούτε κατηγόρησε κανένα, φυσιολογικές απορίες ενός άσχετου χρήστη διάβασα που ζήτησε τη βοήθεια του φόρουμ, δεν εϊναι όλοι ειδήμονες στις κινεζοαγορές φωτογραφικών και στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και όλα τα κινέζομάγαζα δεν έχουν την ίδια πολιτική και συμπεριφορά προς τους αγοραστές τους γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και τα feedback.

Στην Ευρώπη και στην Ασία κυκλοφορούν διαφορετικές συσκευασίες , διαφορετικά μοντέλα που βγαίνουν ειδικά γιαυτές τις αγορές και εϊναι λογικό να υπάρχουν πολλές απορίες που σε κάποιους έμπειρους να θεωρούνται <χαζές>, <περίεργες>, θα παρακαλέσω λοιπόν όποιον δεν έχει την υπομονή να απαντήσει με επεξηματικό και στοιχειώδη ευγενικό τρόπο να μην το κάνει καθόλου. Τεσπά το θέμα θεωρείται λήξαν.

Το σημαντικό και αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο πιθανός αγοραστής είναι ότι ότι αγοράζεται από Κίνα δεν καλϋπτεται από εργοστασιακή ελληνιή εγγύηση (μονοετή για όσες παρέχουν μονοετή και διετή για όσες παρέχουν διετή), τα υπόλοιπα που αφοροϋν κινδϋνους από δασμοϋς έχουν αναλυθεϊ διεξοδικά, όσο για την αξιοπιστία ενός ιντερνοτομαγαζου (ευρωπαϊκού ή κινεζικού) ελέγχουμε πάντα το feedback από άλλους αγοραστές και πέρνουμε τα ρίσκα μας όπως πολϋ εύστοχα έγραψε ο Παναγιώτης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε

Οι απαντήσεις μου ήταν σαφέστατες και πλήρως επεξηγηματικές και με φωτογραφία που αποδείκνυε του λόγου το αληθές.
Δύο δευτερόλεπτα εξάλλου έκανε το google να μου εμφανίσει αποτέλεσμα του 22άρη φακού σε συσκευασία κιτ, έρευνα που θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος πριν ρωτήσει και, ακόμη περισσότερο, πριν πλάσει σενάρια και πριν επιμείνει μάλιστα ότι δεν είναι φακός από κιτ.

Όπως και να έχει, χαρά μου είναι να βοηθάω και να λύνω απορίες, όπως μαρτυρούν τα 280 ποστ μου στο παρόν νήμα.
Δεν το κάνω για να ακούσω κανένα ευχαριστώ.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Πότε έκανες παραγγελία? Και αν μπορείς δώσε ενα λινκ για τις μπαταρίες. Με γεια σου....

Πότε έκανες παραγγελία? Και αν μπορείς δώσε ενα λινκ για τις μπαταρίες. Με γεια σου....

Καλημέρα φιλε!
Παρήγγειλα 6/8 και 7/8 έγινε shipped.

Οι μπαταρίες εδώ: https://www.ebay.com/itm/162615563148

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δε ξέρω αν αποτελεί προσφορά στα 440 η olympus e-m10 mark 1 με τον 14-42, αλλά μιας και είναι διαθέσιμο μόνο σε ένα κατάστημα και η τιμή είναι μόνο για παραγγελία online, μήπως είναι τίποτα εκθεσιακή κλπ;

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_olympus-e‑m10-kit-ez-m-14-42mm-iir-black-1155250.html

Τη σκέφτεται φίλος μου γιαυτό ρωτάω.

Δεν αξίζει είναι παλιά.
Με λίγα παραπάνω παίρνει την mark II.

Ναι, όντως, απλά και τα 150 που είναι η διαφορά από αυτή με τη mark ii δεν είναι λίγα για εκείνον. Θέλει μέχρι 450 το πολύ και θα πήγαινε σε dslr (d3300) γιατί θέλει όπωςδήποτε viewfinder, αλλά αν αυτή είναι οκ και όχι εκθεσιακή, τη σκέφτεται μιας και έχει viewfinder γιαυτό και ρώτησα.

Να πάρει την II.
Δεν αγοράζει κάθε μέρα μηχανή.
Πολλές φορές το ακριβό είναι πιο φτηνό.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Θα του δώσεις εσύ τα υπόλοιπα που του λείπουν?

Μια χαρά είναι φίλε στρατηγε η μηχανή ακόμα κι αν είναι προηγούμενο μοντέλο. Αφού έχει αυτό το budget και θέλει μηχανή με εναλλαξιμους φακούς ας προχωρησει. Εφόσον δε θέλει να πάει σε nikon που είναι dslr και ανεβαίνει σε βάρος όγκο κλπ. ειναι καλή επιλογη. 2,5-3 χρόνων μηχανή είναι όχι 10. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες μηχανές και πάντα θα υπάρχουν αλλά είναι ανάλογα με το βαλαντιο. Όταν θέλουμε να κάνουμε μια αγορά οριζουμε πρώτα το budget και μετά αναλόγως κινούμαστε. Τα 100 και 200 παραπάνω για κάποιον μπορεί να είναι ένας μισθός όποτε καλό θα ήταν να είμαστε λιγότερο παρορμητικοί στα λεγόμενα μας.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου

Πάμε λοιπόν να απαντήσω χωρίς να έχω σκοπό να την πω σε άλλο μέλος αλλά για να βοηθήσω το φίλο.
1.Η μηχανή είναι παλιά γιατί τα 3 χρόνια στην τεχνολογία των φωτογραφιών είναι αρκετά δεν είναι σαν τα αυτοκίνητα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και στο γνωστό Β&H που την έχει no longer available. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό, μηδαμινή υποστήριξη από την εταιρεία, χαμηλή μεταπωλητικη αξία, δυσκολία στο service σε λίγα χρόνια.
2.Το public κάνει ξεστοκαρισμα αλλά σε κακή τιμή, όταν έγινε το ανάλογο στην Αμερική το πακέτο είχε 300 δολάρια.
3.Στην τιμή της i βρίσκεις την II σε gray market ή με 100 ευρώ παραπάνω παραπάνω με παζάρι από Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να βάλω εγώ τη διαφορά.
4.Αν παίρνεις 200 μισθό δεν ασχολείσαι με τη φωτογραφία αλλά κοιτάς πως θα κάνεις το.... σου παξιμάδι για να ζησεις
5.Στο κόστος να υπολογίσει και κάρτα μνήμης και θήκη και μια δεύτερη μπαταρία. Αν ζορίζεται με το επιπλέον κόστος ας πάρει μια dslr nikon και μελλοντικά το ψάχνει.

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Κατά τη γνώμη μου οι πιο ισορροπημένες αγορές για κάποιον που ξεκινά τώρα να αγοράσει νέο εξοπλισμό στον χώρο των mirrorlless είναι η αγορά ενός μοντέλου που έχει διανύσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια στην αγορά και βγαίνει σε προσφορά ή έχει κάποιο cash back. Τα νέα μοντέλα πάντα κινούνται σε πολύ υψηλότερη τιμή από αυτή που τελικά θα ισορροπήσουν μετά από ένα χρόνο περϊπου. Οι βελτιώσεις στους αισθητήρες στα νέα μοντέλα είναι πολύ μικρές γιαυτον που ξεκινά με περιορισμένο budget, στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σίγουρα υπάρχουν διάφορες αλλά τα περισσότερα από αυτά θα απασχολήσουν μόνο αυτούς που θα στίψουν τελεϊως την μηχανή. Και επειδή κάποιος δεν αγοράζει τη μηχανή μόνο αλλά ακολουθεί και αγορά φακού-ών, καλό είναι να δει συνολικά την αγορά έχοντας υπόψην τυχόν μελλοντικές προσθήκες φακών.

Όσο για τη δυσκολία στο ΣΕΡΒΙΣ που ανέφερε ο Παναγιώτης αν αυτή είναι όντως πολύ σημαντική ξερουμε όλοι ότι παύει να υπάρχει μετά το 1 ή 2(.5) έτη εγγύησης της ελληνικής αντιπροσωπείας (ανάλογα το μοντέλο) και αυτο ισχύει για νέο η παλιό μοντέλο και σίγουρα δεν υπάρχει στις αγορές grey market που με τόσο θέρμη πολλές φορές προτείνουμε. Για την υποστήριξη ενός παλιού μοντέλου Fuji και OLYMPUS έχουν αποδείξει ότι δεν ξεχνούν τόσο εύκολα την αμέσως προηγούμενη γενιά μηχανών τους.

Last edited: