Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Ας βάλουν ΦΠΑ και φόρο ακόμη, παρέλαβα προϊόν που πωλείται εδώ 5,72 με μόλις 0,87 λεπτά από ebay, πόσο παραπάνω θα το χρεώσει ο Κινέζος αποδίδοντας το ΦΠΑ ?

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Θα υπαρξουν μπερδεματα στην αληθινη κοστολογηση, ωστε να επιβληθει ο ΦΠΑ. Εκτος κι αν ζητουν την αποδειξη πληρωμης (απο Paypal, W.U., τραπεζες) αλλα και παλι...

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Έχει εμπειρία κανείς απο το κατάστημα αυτό; είναι αξιόπιστο;

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Τίμιο το συγκεκριμένο το ζαχαρώνω για action cam αλλά στέρεψε το χρήμα με ΕΝΦΙΑ, Τέλη κτλ:argue:

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Έχει εμπειρία κανείς απο το κατάστημα αυτό; είναι αξιόπιστο;

Προχώρα φίλε μέχρι στιγμής 5/5 αγορές από εκεί και όλα άψογα.
Καλή Χρονιά και καλές αγορές.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Τρέξτε. Για λίγες ώρες ή Rx100 στα 249 ευρώ?
https://www.plaisio.gr/fotografia-v...tterActivate=001CC494453C1EE7BC90B017D5250948

wide δεν ειναι ο φακς της?Αξιζει ακομα και σημερα σε σχεση με τις υπολοιπες rx και τις ανταγωνιστικές προτασεις αλλων εταιρειων? (panasonic TZ?)

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

για μένα όχι, είναι πολυυυυ αργή σε όλα της και ο φακός της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο παρολο το f1.8

είχε ξαναβγεί στα 250 ευρώ πριν (πολύ) καιρό

καλύτερα υπομονή και πιο φρέσκο μοντέλο (rx100 iii & μετά), κατά καιρούς βγαίνουν μεταχειρισμένα σε εξαιρετική κατάσταση & με εγγύηση κλπ

βέβαια αν κάποιος έχει αυστηρό budget& δε θέλει/μπορεί να διαθέσει περισσότερα, η τιμή είναι πολύ καλή (rx100 iii με 250ευρώ δε νομίζω πως βρίσκεις...)

Για πραγματική compact σε μέγεθος με αυτά τα χρήματα είναι μονόδρομος.

Αν κάποιος δει την Lumix G80 (body only) σε προσφορά, ρίχνει σήμα.
Όπως επίσης και τον TAMRON 24-70 2.8 VC G2 (Nikon mount)

Δεν είναι body only αλλά νομίζω καλή τιμή
Panasonic G80 + 12-60mm 800 ευρώ

Ευχαριστώ πολύ !!
Θα το ψάξω, γιατί έχω ήδη τον 12-60 .

Τρέξτε. Για λίγες ώρες ή Rx100 στα 249 ευρώ?
https://www.plaisio.gr/fotografia-v...tterActivate=001CC494453C1EE7BC90B017D5250948

Την τσιμπησα λογω φαγουρας οπισθίων (η καλυτερη δικαιολογία για οτιδήποτε :p )
Δεν σκοπευω να την ξεσφραγίσω το επομενο 5ημερο λογω ελλειψης χρόνου. Αν την θελει καποιος που δεν την πρόλαβε, μου στέλνει πμ. (Εννοειται στην τιμή της προσφοράς).

Ξέρω ότι είναι τύπου flame το ποστ μου αλλά δεν μπορώ ρε παιδιά θα σκάσω. Ε ας διαγραφεί το ποστ τι να πω. Ελεος με τα κινέζικα σας.
Φοροδιαφυγή προωθείτε εδώ μέσα και απορώ γιατί επιτρέπεται.
Αγορές από εξωτερικό είναι και από μαγαζιά σαν το αμαζον με κανονικό φόρο.
Τι να πω. Ειλικρινά μάλλον όλοι εδώ μέσα είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το πως διακινείται το χρήμα της εταιρείας. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η έλλειψη γνώσης προς τη χρησιμότητα της νομιμότητας.
Αντί να οργανωθούμε να σπρωξουμε για καλύτερες τιμές στην εγχώρια αγορά που και εγώ κατακρίνω...
Αλλά δεν κινδυνεύει ο δημόσιος υπάλληλος από ανταγωνισμό από Κίνα οπότε είναι μαγκιά η φάση. Και όταν κλαίγεται ο θείος τους με το μαγαζί της γωνίας που δεν βγαίνει στα έσοδα έξοδα και είναι επίσης φοροφυγας τότε πάλι το κράτος θα κατηγορήσουν λίγο πριν πατήσουν τη νέα παραγγελία από gearbest.
Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπω αυτή τη κατάσταση.

Υ. Γ. Δεν αναφέρομαι επί προσωπικού σε κάποιον καθώς είναι το 90 %των ποστ εδώ μέσα. Οπότε μάλλον επιτίθεμαι σε όλους

Οι αγγελίες είναι φοροδιαφυγή;

Εξαρτάται, αν ο πωλητής το έχει αγοράσει το προϊόν από Ευρωπαϊκή ένωση/Ελλάδα έχει πληρώσει ήδη φόρο για αυτό, οπότε δεν υπάρχει λόγος για διπλό φόρο και δεν είναι φοροδιαφυγή, αν τώρα ο πωλητής δίνει προϊόν από Κίνα ε ναι τότε είναι φοροδιαφυγή.
Προσωπικά αγοράζω αρκετά φωτογραφικά ήδη από αγγελίες άλλα μόνο αν έχουν απόδειξη από Ελλάδα/Amazon κλπ. είναι το πρώτο που ρωτάω έναν πωλητή. Προσωπική μου γνώμη φυσικά.
Πάντως και πάλι προσωπικά το συγκεκριμένο νήμα δεν το κοιτάζω πολύ συχνά σε σχέση με παλιότερα καθώς το 80% είναι ''προσφορές'' από Κινέζικα μαγαζιά που δεν με ενδιαφέρουν. Αν ήταν στο χέρι μου θα απαγόρευα μηνύματα που αναφέρουν μαγαζιά από Κίνα ή θα άνοιγα άλλο thread για ''προσφορές'' από Κίνα.
Επειδή το έχω θέσει και εγώ παλιότερα το θέμα που λέει ο φίλος ''dstil'' και κόντεψα να φάω ''ξύλο'' εδώ μέσα, αναφέρω ότι αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και δεν σημαίνει ότι συμφωνούν όλοι.

Last edited:

Ξέρω ότι είναι τύπου flame το ποστ μου αλλά δεν μπορώ ρε παιδιά θα σκάσω. Ε ας διαγραφεί το ποστ τι να πω. Ελεος με τα κινέζικα σας.
Φοροδιαφυγή προωθείτε εδώ μέσα και απορώ γιατί επιτρέπεται.
Αγορές από εξωτερικό είναι και από μαγαζιά σαν το αμαζον με κανονικό φόρο.
Τι να πω. Ειλικρινά μάλλον όλοι εδώ μέσα είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το πως διακινείται το χρήμα της εταιρείας. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η έλλειψη γνώσης προς τη χρησιμότητα της νομιμότητας.
Αντί να οργανωθούμε να σπρωξουμε για καλύτερες τιμές στην εγχώρια αγορά που και εγώ κατακρίνω...
Αλλά δεν κινδυνεύει ο δημόσιος υπάλληλος από ανταγωνισμό από Κίνα οπότε είναι μαγκιά η φάση. Και όταν κλαίγεται ο θείος τους με το μαγαζί της γωνίας που δεν βγαίνει στα έσοδα έξοδα και είναι επίσης φοροφυγας τότε πάλι το κράτος θα κατηγορήσουν λίγο πριν πατήσουν τη νέα παραγγελία από gearbest.
Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπω αυτή τη κατάσταση.

Υ. Γ. Δεν αναφέρομαι επί προσωπικού σε κάποιον καθώς είναι το 90 %των ποστ εδώ μέσα. Οπότε μάλλον επιτίθεμαι σε όλους

Εχεις δικιο στο ηθικο κομμάτι του σκεπτικου σου.
Αλλα εχω βαρεθει πλεον σε αυτη τη χωρα να πρεπει να δειξω πρωτα εγω καλή πίστη μήπως φιλοτιμηθει ο καθε εισαγωγεας και τιμολογήσει κανονικα το προιον του. Και δεν αναφερομαι σε συγκριση με Κινεζικα, αλλα με νορμαλ καταστήματα της Ευρώπης.
Οι συμπολίτες μας στην οικονομική κατάσταση που βρισκονται (οι περισσότεροι τουλάχιστον) μαλλον καλά κανουν που σκεφτονται και το τελευταιο στην τσέπη τους.

Και ειδικότερα για το φορουμ μας, θεωρω οτι οι χρηστες μας ηλικιακά ειναι σε μεγαλύτερη κλιμακα απο αλλα αντιστοιχα πιο νεανικα (insomnia,myphone κλπ) οποτε το σωστό φιλτράρισμα της προσφοράς, ετσι και αλλιώς γινεται (θεωρώ).
Με τα νεα μετρα στα τελωνεία, ετσι και αλλιώς το κράτος θα τους πάρει τους φόρους (εχει ξεκινήσει ηδη βασικά).

Ο φόρος του σπιτιού είναι πληρωμένος παραπάνω από 2 και 3 φορές (γονικές παροχές,κληρονομιές,αγορά κτλ) το κράτος λοιπόν φοροκλέβει με τον ΕΝΦΙΑ;
Με τις αγορές από την Κίνα τα χρήματα βγαίνουν 100% εκτός χώρας, με τις διακοπές στο εξωτερικό συμβαίνει κάτι διαφορετικό;
Το amazon αποδίδει το ΦΠΑ φορολογείται όμως το ίδιο με ένα κατάστημα στην Ελλάδα;