Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Βρε παιδιά λίγο βοήθεια. Το αμαζον μου μπλόκαρε τον επαγγελματικό λογαριασμό γιατί μάλλον κάτι έβαλα λάθος στο billing address.
Επειδή θέλω κάτι άμεσα ποια είναι τα δοκιμασμένα εναλλακτικά φωτομαγαζα από Ευρώπη που να στέλνουν Ελλάδα;

Σε ευχαριστώ πολύ.
Θα τους στείλω ένα ημεηλ α δω ότι είναι οκ με τα τιμολόγια και ότι μπορούν να στείλουν σύντομα

Μη χάνεις άδικα χρόνο με ερωτήσεις. Τα πάντα κάνουν.
Πες τους τι θέλεις να πάρεις, δώσε τους τα στοιχεία σου, αφμ κτλ., ζήτα τιμολόγιο, πες τους τον τρόπο πληρωμής που επιθυμείς και θα τα κανονίσουν όλα.

Είσαι ωραίος.
Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθώ ότι με τη DHL που τα στέλνουν θα έρθουν πριν φύγω ταξίδι πάλι στις 27.
Με ενόχλησε πολύ ο τρόπος που κλείδωσε το λογαριασμο η Amazon και ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε άλλα μαγαζιά.

Έκανες chat με το amazon? Billing και shipping address πρέπει να ταυτίζονται και να είναι η επαγγελματική έδρα.

Αν δεν μπορείς να κάνεις chat επειδή κλείδωσε ο λογαριασμός, δικαιούσαι να ανοίξεις και δεύτερο λογαριασμό στο όνομά σου, χωρίς να είναι επαγγελματικός, και να ανοίξεις chat από εκεί για το πρόβλημα του κλειδωμένου επαγγελματικού σου λογαριασμού.

Όχι δεν έκανα.
Διότι άσχετα από το πιο είναι το σφάλμα, για να ξεκλειδώσει ζητάει χαρτιά από τράπεζα κτλ που θα έχω πρόσβαση μόνο από Δευτέρα. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.
Πρέπει να ταυτίζονται;
Και δώρα για τη νέα χρονιά στους πελάτες πως στέλνω; αφού δίνει και επιλογή για gift wrap. πρέπει να τα παραλάβω πρώτα στην έδρα της εταιρίας; δε το γνώριζα αυτό. Σημειωτέον ότι δε δουλεύω σε ελληνική εταιρεία. Θα το ψάξω. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι

Για ενδοκοινοτική εισαγωγή χωρίς ΦΠΑ, shipping και billing address και επαγγελματική έδρα πρέπει να ταυτίζονται. Όχι μόνο στο amazon, παντού. Αν δεν ταυτίζονται, θα χρεωθεί ο ΦΠΑ.
Π.χ. αν σε αγορά από τον επαγγελματικό μου λογαριασμό στο amazon, βάλω ως shipping address τη γερμανική μου διεύθυνση που μου δίνει η mailboxde, άσχετα που είναι στο όνομά μου η διεύθυνση, αυτόματα θα μου χρεώσει τον γερμανικό ΦΠΑ.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Βλέπω οτι τελευταία το Ευρωπαϊκό Amazon έφτιαξε και το Amazon business και με προτρέπει να γραφτώ εκεί ως επαγγελματίας, εγώ έχω λογαρισμό επαγγελματικό δηλωμένο κανονικά στο Αμαζον και μέχρι τώρα αφαιρείται κανονικά το ΦΠΑ (και έχω κάνει και ότι απαιτείται εδώ ώστε να είμαι καλυμένος λογιστικά). Ξέρει κανεις αν πρέπει να πάμε υποχρεωτικά στο Business?

υπάρχουν και αγορές που δεν θέλω να κάνω με τον επαγγελματικό λογαρισμό, διάβασα οτι μπορείς να εχεις και δεύτερο λογαριασμό στο ίδιο mail , ισχύει ή πρέπει να δηλώσεις δεύτερο Mail?

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο pos

Δεν είναι υποχρεωτική η μετάβαση στο Amazon business, αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να μην τη ζητήσεις, αφού σου προσφέρει έξτρα προνόμια, αποκλειστικές προσφορές και ευκολίες. Εξάλλου είναι άμεση η μετάβαση, δεν έχει κάποια διαδικασία.

Δεν έγραψα στο ίδιο mail. Στο όνομά σου μπορείς να ανοίξεις και να διατηρείς δεύτερο λογαριασμό στο Amazon και να το χρησιμοποιείς για αγορές ως ιδιώτης. Κι επιβάλλεται κιόλας να γίνεται αυτό εφόσον θέλεις να κάνεις αγορές προϊόντων που δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική σου δραστηριότητα. Αν έχεις έναν και μόνο λογαριασμό, δεν υπάρχει τρόπος να ορίσεις ποιο προϊόν θέλεις με τιμολόγιο και ποιο όχι. Μόνο η λύση του δεύτερου λογαριασμού υπάρχει. Απλά ορίζεις δεύτερο e-mail για τον δεύτερο λογαριασμό, δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Όλα τα υπόλοιπα, όνομα, διεύθυνση και πιστωτικές κάρτες μπορούν να είναι και ίδια.

Επίσης σημείωσε ότι στο business έχεις και επιλογή να είναι αρκετοί οι χρήστες που αγοράζουν στο όνομα της εταιρίας και να έχεις και approval process.
Βέβαια πρέπει να πάρω τηλέφωνο το λογιστή της εταιρείας τώρα με αυτά που μου λέει ο Τζο να δω μήπως πρέπει να αλλάξουμε τα σχέδια μας για να έχουμε το αμαζον να στέλνει παντού. Προφανώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την έδρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε

Όχι δεν είπες οτι γίνεται με το ίδιο email εγώ το υπέθεσα διαβάζοντας το, τα προνόμια του business τα είχα διαβάσει αλλά δεν είδα κάτι που να μου έκανε κλικ για εμένα, δεν έχω άλλωστε εταιρία ως φυσικό πρόσωπο ελεύθερος επαγγελματίας αγοράζω.

Θα κάνω ένα δεύτερο λογαριασμό στο όνομα μου με δεύτερο Mail γιατί θέλω διαφορα ψιλοπράγματα και όλο δεν τα πέρνω.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Πως προκύπτει η συνάφεια του επαγγέλματος με το προϊόν;
πχ προϊόντα τεχνολογίας: ΗΥ, smartphone, φωτ. μηχανές κλπ
υπάρχει κάτι σαν λίστα;

Αποστόλη ότι μπορεί να θεωρηθεί οτι εξυπηρετεί το επάγγελμα σου περνάει ως έξοδο, π.χ. Μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή δεν βοηθά σε κάτι ...

Αν είσαι στο κομμάτι των media περνάνε και οι φωτογραφικές χωρίς θέμα.

Όχι μόνο, οποιοσδήποτε επαγγελματίας χρειάζεται φωτογραφίες: μηχανικοί, γιατροί αρκετών ειδικοτήτων, ασφαλιστές...

Βασικά και μαγαζί με ρούχα να έχεις την περνάς για να φωτογραφίζεις τα ρούχα για την online παρουσία σου.
Βασικά έχω γνωστό που κάνει όλες τις φωτογραφίσει μόνος σου για το eshop του.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! -Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο post

με ψήνει πολύ ο 100-400. βέβαια έναν tamron 150-600 που είχα πάρει παλιότερα, δεν τον έβγαλα ποτέ από το σπίτι