Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Η αλήθεια είναι ότι σε Grey market βρίσκεις πολλές φορές εξοπλισμό σε αστείες τιμές.
Ενα παράδειγμα η Olympus em10II, εξαιρετική μηχανή, μεταλλική, με ωραίο σκόπευτρο, ibis, καλή εργονομία, πανέμορφα jpeg, touch σπαστή οθόνη και εξαιρετικό SAF. Σε τιμή με το κουπόνι 3% που δίνει μέχρι σήμερα το eglobal βγαίνει μόλις 265 ευρώ!!! Πόσο πιο χαμηλά να στην δώσουν!!! Οτι πρέπει η μηχανή για κάποιον που ξεκινάει την φωτογραφία ή για Backup.

https://www.eglobalcentral.eu/e-m10-mark-ii-body-only-digital-mirrorless-camera-black-egf0t6kfn.html

με φακό πηγαίνει περισσότερο η τιμή. Από την άλλη βλέπω ότι στην Ελλάδα οι canon ξεκινούν από τα 282 ευρώ και μάλιστα η canon 200d με φακό κιτ έχει μόλις 370 ευρώ στη Φωτοαγορά με 12 άτοκες δόσεις. Άρα είναι μια πολύ πολύ καλύτερη αγορά.

με φακό πηγαίνει περισσότερο η τιμή. Από την άλλη βλέπω ότι στην Ελλάδα οι canon ξεκινούν από τα 282 ευρώ και μάλιστα η canon 200d με φακό κιτ έχει μόλις 370 ευρώ στη Φωτοαγορά με 12 άτοκες δόσεις. Άρα είναι μια πολύ πολύ καλύτερη αγορά.

Είμαι γνωστός fan της Canon, άλλα για μένα η em10II είναι σαφώς ανώτερο σώμα από την 200d, τόσο σε κατασκευή, σε εργονομία, σε δυνατότητες, έχει καλύτερο σκόπευτρο, Ibis κλπ. Επίσης έχεις μπερδευτεί η 2000d κάνει 370 ευρώ που είναι άθλια μηχανή. Για την 4000d δεν σχολιάζω έχει μέχρι και πλαστικό mount και τεχνολογία 10 χρόνια πίσω και πολλά είναι τα 280 ευρώ που ζητάνε για αυτήν. Η 200D με φακό ξεκινάει από τα 500+ ευρώ.
https://www.skroutz.gr/s/12331335/Canon-EOS-200D-Kit-18-55-IS-STM.html

Είμαι γνωστός fan της Canon, άλλα για μένα η em10II είναι σαφώς ανώτερο σώμα από την 200d, τόσο σε κατασκευή, σε εργονομία, σε δυνατότητες, έχει καλύτερο σκόπευτρο, Ibis κλπ. Επίσης έχεις μπερδευτεί η 2000d κάνει 370 ευρώ που είναι άθλια μηχανή. Για την 4000d δεν σχολιάζω έχει μέχρι και πλαστικό mount και τεχνολογία 10 χρόνια πίσω και πολλά είναι τα 280 ευρώ που ζητάνε για αυτήν. Η 200D με φακό ξεκινάει από τα 500+ ευρώ.
https://www.skroutz.gr/s/12331335/Canon-EOS-200D-Kit-18-55-IS-STM.html

σωστά, έχεις δίκιο.. όμως η nikon d3500 ξεκινά με φακό με vr από τα 345 ευρώ (Παπαδάκης) και είναι σαφώς καλύτερη μηχανή. Έχω 4 d3500 και από μια EM1/EM5/EM 10II και ξέρω τί λέω. Απλώς είπα να το πάω στην canon.

σωστά, έχεις δίκιο.. όμως η nikon d3500 ξεκινά με φακό με vr από τα 345 ευρώ (Παπαδάκης) και είναι σαφώς καλύτερη μηχανή. Έχω 4 d3500 και από μια EM1/EM5/EM 10II και ξέρω τί λέω. Απλώς είπα να το πάω στην canon.

Και πάλι σχετικά είναι όλα, με πιο τρόπο είναι καλύτερη μια Nikon D3500 από μια em10II?
Η em10II έχει σπαστή οθόνη touch πράγμα που δεν έχει η D3500. Η em10II έχει μεγαλύτερο σκόπευτρο με κάλυψη 100%, γρήγορη εστίαση από την οθόνη που η D3500 είναι άθλια εκει. Εντελώς πλαστικό σώμα σε σχέση με το μεταλλικό της em10II, εργονομικά η em10II έχει ένα σκασμό προγραμματιζόμενα πλήκτρα και 2 ροδέλες, σε σχέση με την 1 ροδέλα της D3500 και τα ελάχιστα κουμπιά. Η εστίαση της D3500 είναι εντελώς entry level ενώ της em10II είναι αιώνες μπροστά ειδικά από την οθόνη και σε saf. H em10II έχει εσωτερική σταθεροποίηση στο σώμα και κατά την γνώμη μου καλύτερα Jpeg.
Σε ευκολίες είναι πάλι αιώνες μπροστά η Em10II με Focus peaking, ηλεκτρονικό κλείστρο, 4K Timelapse, Live Composite, Live Bulb, slow motion βίντεο, καλύτερη εστίαση σε βίντεο, ηλεκτρονικό αλφάδι, πιο γρήγορο burst mode και μεγαλύτερο buffer, ένα σκασμό φίλτρα και scene modes και ένα σωρό άλλα.
Χοντρικά σε 3 σημεία μόνο υπερέχει η D3500, στο grip όπου εκεί μπορείς να βάλεις ένα έχτρα grip στην em10II, στην μπαταρία που και πάλι αγοράζεις μια δεύτερη στην em10II και στον αισθητήρα με 24mp όπου κερδίζεις και 0,5 stop χοντρικά σε iso, άλλα σε σταθερά θέματα το χάνεις καθώς το 5axis της Olympus κάνει θαύματα.
Για μένα αιώνες μπροστά η Em10II ακόμα και από την Nikon D5500 που την είχα για καιρό.
Τέλος πάντων είναι και θέμα γούστου. Για μένα οι μόνες Nikon Crop που είναι ξεκάθαρα καλύτερες από την Em10II είναι η Nikon D7500 και Nikon D500....σε σχέση με όλες τις άλλες προτιμώ την Em10II εύκολα κιόλας.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Όταν αγοράζουμε από το βρετανικό amazon, μας συμφέρει να πληρώσουμε σε λίρες, ή να κάνει το amazon την μετατροπή;
Βλέπω μια τσάντα, αξίας 30 λιρών, να πηγαίνει 45 ευρώ με τα μεταφορικά. Σε ξεγελάει κάπως η αρχική τιμή.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Όταν αγοράζουμε από το βρετανικό amazon, μας συμφέρει να πληρώσουμε σε λίρες, ή να κάνει το amazon την μετατροπή;
Βλέπω μια τσάντα, αξίας 30 λιρών, να πηγαίνει 45 ευρώ με τα μεταφορικά. Σε ξεγελάει κάπως η αρχική τιμή.
Σε λίρες.

Πάρελαβα την Α7 ΙΙΙ απο e infinity (ebay) μετά απο μια εβδομάδα. 3 ημέρες μετά την παραγγελία ηρθε το tr number και την μεθεπόμενη παρέλαβα. Συνολικά 5 εργάσιμες ημέρες χρειάστηκαν. Προς το παρών ολα οκ φαίνονται.

Με το καλο.

Να την ξεζουμισεις.

Ευχαριστώ. Αν εχει κανεις να προτείνει κ 3rd party μπαταρίες θα του ήμουν ευγνώμων.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Πάρελαβα την Α7 ΙΙΙ απο e infinity (ebay) μετά απο μια εβδομάδα. 3 ημέρες μετά την παραγγελία ηρθε το tr number και την μεθεπόμενη παρέλαβα. Συνολικά 5 εργάσιμες ημέρες χρειάστηκαν. Προς το παρών ολα οκ φαίνονται.
Μεγειά.
Πολύ γρήγορα.

Ευχαριστώ. Αν εχει κανεις να προτείνει κ 3rd party μπαταρίες θα του ήμουν ευγνώμων.

Μιας και δυσκολα θα χρειαστεις πανω απο δυο μπαταριες εκτος αν εισαι επαγγελματιας θα σου ελεγα να μεινεις με την αυθεντικη και αν μπορεις να παρεις αλλη μια ιδια.

Αν τα οικονομικα σου δεν την αντεχουν δοκιμασε μια durapro που φυσικα δεν ειναι σαν την αυθεντικη.

https://www.skroutz.gr/s/6719492/Nikon-1-J5-Kit-VR-10-30mm-PD-Zoom.html?from=price_drops

στα 199 η Nikon J5. Ο κιτ φακός βέβαια δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλα με εναν φτηνο 18.5/1.8 γινεται πραγματικά καλό εργαλείο τσέπης.

Σύστημα που έχει καταργηθεί, αλλά η τιμή είναι ανάλογη μεταχειρισμένης sony rx100 (ή panny GM1). Και η μηχανή είναι speed demon+ ωραία χρώματα. Καλή περίπτωση!

στον κωτσόβολο έχει Fuji XT3 body στα 1.394 Ευρώ με παζάρι (48 άτοκες). δεν είναι καμιά τρελή προσφορά, αλλά οι 48 άτοκες την κάνουν δελεαστική γι'αυτούς που δε διαθέτουν το μετρητό

Integral 256GB UltimaPRO V30 Premium Micro SD Card (SDXC) UHS-I U3 + Adapter
35,75 ευρώ περίπου τελική τιμή με τα μεταφορικά. Νομίζω είναι μια χαρά τιμή και αξιόπιστο το μαγαζί.
https://www.mymemory.co.uk/integral...ro-sd-card-sdxc-uhs-i-u3-adapter-100mb-s.html