Αγορές Ονλάιν από Αμέρικα

Τις αγορες απο Αμερικα μπορεις να τις ξεχασεις ιδιαιτερα αν θες τιβι.
Αν θες να φερεις τη γυναικα σου ποιο κοντα μπορεις να το επιχειρησης ..........θα σε προσεχει στην κλινικη που θα φιλοξενει με ελαφρυ εγκεφαλικο , το οποιο θα παθεις σιγουρα οταν πας για εκτελωνισμο .
Δεν μιλαω για εγγυηση η οποια δεν παιζει ,μιλαω για μια Kuro που θα κανει τοσα χιλιομετρα να φτασει σε εσενα την οποια τελικα για να την παρεις εκτος του jeopardy που θα βαλεις την υγεια σου θα την πληρωσεις 1.5 φορα επανω απο οτι εδω .
Ακομα και να στη χαρισουν ,παιζετε αν θα την παρεις φθηνοτερα απ οτι εδω η αλλου στην ευρωπη .
Εγω για ενα κουτακι 15χ10 με πραγματα αξιας 80 ευρω πληρωσα 140 ευρω !!!

Απάντηση: Re: Αγορές Ονλάιν από Αμέρικα

Τις αγορες απο Αμερικα μπορεις να τις ξεχασεις ιδιαιτερα αν θες τιβι.
Αν θες να φερεις τη γυναικα σου ποιο κοντα μπορεις να το επιχειρησης ..........θα σε προσεχει στην κλινικη που θα φιλοξενει με ελαφρυ εγκεφαλικο , το οποιο θα παθεις σιγουρα οταν πας για εκτελωνισμο .
Δεν μιλαω για εγγυηση η οποια δεν παιζει ,μιλαω για μια Kuro που θα κανει τοσα χιλιομετρα να φτασει σε εσενα την οποια τελικα για να την παρεις εκτος του jeopardy που θα βαλεις την υγεια σου θα την πληρωσεις 1.5 φορα επανω απο οτι εδω .
Ακομα και να στη χαρισουν ,παιζετε αν θα την παρεις φθηνοτερα απ οτι εδω η αλλου στην ευρωπη .
Εγω για ενα κουτακι 15χ10 με πραγματα αξιας 80 ευρω πληρωσα 140 ευρω !!!

+1, εκτος αν γνωριζεις τον σωστο ανθρωπο στο τελωνείο, πραγμα καπως απιθανο.

Κοίτα, αν τυχόν την εισάγεις πρώτα σε ευρωπαική χώρα και πληρώσεις εκεί τελωνείο (μάλλον λιγότερο από εδώ) θα είσαι οκ. Επίσης αν έχεις γνωστό καπετάνιο εμπορικού ναυτικού, την βάζει στο πλοίο και νο προμπλεμ. Τέλος με γνωστό εκτελωνιστή, να σου κόψει έναν μούφα εκτελωνισμό και να πάρειτη μιζούλα του.
Αυτά!

Τέλος με γνωστό εκτελωνιστή, να σου κόψει έναν μούφα εκτελωνισμό και να πάρειτη μιζούλα του.Αυτά!

Απλή Ελληνική καθημερινότητα δλδ?!!:fahne90:

στο λινκ υπάρχει μια σειρά από εκτελωνιστικές εταιρείες που κάνουν κάποια κόλπα ρε γκάιζ. να εμπιστευτούμε ή κολπάκι για να κλέβουν βλάκες? αυτό ρωτάω. τα περί εκτελωνισμού ετσέτερα τα γνωρίζουμε όλοι και θλίψη:twoguns:

Υπαρχουν και αλλα ευαγη ιδρυματα να δωρισεις τα λεφτα σου :flipout::flipout:
Εδω για μια απλη βλαβη και 1-2 κρισεις επιληψιας της παθαινεις , φαντασου να εχεις δωσει τα ωραια σου λεφτα και μετα να αρχισεις τα " σουσελ " σε διαφορους τυπους αλιγατορες για να παρεις μια κωλοτηλεοραση .
Και αμα θελει ο σκηνοθετης να βαλει και σηκουελ ?
θα γελανε και τα τσιμεντα ..........

ΥΣ
Ας πουμε την πας σπιτι και διαπιστωνεις προβλημα στην εικονα after all you being through .......
Αν ηταν για τιποτα φωτογραφικο που ειναι μικρο και μαντζεβελο να πω ναι αλλα τιβι ?

Εγώ πάντως από ebay που ψωνίζω πληρώνω μόνο μεταφορικά!

Έχει να κάνει με το είδος και το σύνολο των χρημάτων. Έχω αγοράσει ρακέτα του τέννις από USA (100 ευρώ), αθλητικά παπούτσια από USA (80 ευρώ), ipod mini από Κίνα (220 ευρώ) και για κανένα δεν φορολογήθηκα.

Αγόρασα όμως έναν φακό Nikon για την SLR μηχανή μου στα 450 ευρώ από Αμερική και κατέληξε στο τελωνείο του Βενιζέλου και αναγκάστηκα να πληρώσω εκτελωνισμό. Στο τέλος νομίζω ότι μου βγήκε γύρω στα 30 ευρώ ποιο φθηνός από ότι αν τον αγόραζα από εδώ.

Γενικά, τα μεγάλα ποσά (από 500 και πάνω) και κάποιες κατηγορίες αντικειμένων (φωτογραφικά, hi-fi, και άλλα) είναι πιθανό να έχουν εκτελωνισμό

Εγώ είχα αγοράσει subwoofer από Αμερική 170 δολάρια + μεταφορικά 250 δολάρια και πέρασε από το τελωνείο του Ελ. Βενιζέλου. Με γνωστό μου εκτελωνιστή το εκτελώνισα και το τελικό ποσό που πλήρωσα ήταν σχεδόν στα ίδια χρήματα με την αξία που θα είχε εδώ. Το είχα αγοράσει σε προσφορά όμως. Άν δεν ήταν σε προσφορά και αν ο εκτελωνιστής δεν ήταν δικός μου, θα πλήρωνα σίγουρα περισσότερα, όμως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπήρχε στην Ελληνική αγορά.

Κάτι άλλα μικροπράγματα που έχω αγοράσει από Αμερική όπως κάτι DVD που η αξία τους δεν υπερέβαινε τα 100 ευρώ δεν έχουν περάσει τελωνείο ποτέ.

Ο εκτελωνιστής μου είπε ότι κανονικά, από το νόμο, ότι έχει αξία μεγαλύτερη από 50 δολάρια περνάει τελωνείο. Όμως αν είναι κάτι μικρό και η αξία του δεν υπερβαίνει πολύ τα 50 δολάρια, κάνουν πολλές φορές τα στραβά μάτια και το περνάνε έτσι. Δεν παίζει όμως ρόλο μόνο η αξία στο τι θα περάσουν έτσι, αλλά και ο όγκος. Ογκώδη αντικείμενα που χτυπάνε στο μάτι όπως τηλεοράσεις, ηχεία κλπ. είναι σχεδόν απίθανο να γλιτώσουν το τελωνείο.

Σημειώνω ότι ο εκτελωνισμός γίνεται πάνω στο συνολικό ποσό, αναγραφόμενη αξία προϊόντος + μεταφορικά.

Επειδή μόλις την περασμένη Παρασκευή εκτελώνισα (ΧΩΡΙΣ εκτελωνιστή, δικό μου ή άλλου) ένα subwoofer, έχω να πώ τα εξής :

Κατ' αρχάς, έφαγα ένα 2ωρο μέχρι να ξεμπερδέψω !
Επίσης, περί κόστους συμβαίνουν τα παρακάτω :

$400 (δηλωθείσα αξία - η πραγματική ήταν $830) + $280 μεταφορικά / 1,4574 (ισοτιμία Ευρώ/$) = (περίπου) 480 Ευρω (φορολογητέα αξία ή CIF όπως λέγεται).

Επι αυτής μπαίνουν : 19% ΦΠΑ, 3% Δασμοί (για μεγάφωνα αναρτημένα σε πλαίσιο - κωδικός TARIC 8518299530), 0,5% και 0,15% (τραπεζικά και άλλα έξοδα) = 112 Ευρώ + 2Ευρώ (ΔΕΤΕ = Δικαιωμα Εκτέλεσης Τελωνιακών Εργασιών) = 114 Ευρώ ΟΛΟΙ οι φόροι !

Βάλε και 50 Ευρώ τα έξοδα προσωρινής αποθήκευσης και κλείσαμε στα 164 Ευρώ συνολικά έξοδα ήτοι περίπου 33% προσαυξήσεις ...

Κι έτσι πήρα καινούργιο subwoofer που εδώ κοστίζει 1690 Ευρώπουλα, κάτω απο το 1000άρικο με ΟΛΑ μέσα !

Αυτά ....

Last edited:
Επειδή μόλις την περασμένη Παρασκευή εκτελώνισα (ΧΩΡΙΣ εκτελωνιστή, δικό μου ή άλλου) ένα subwoofer, έχω να πώ τα εξής :

Κατ' αρχάς, έφαγα ένα 2ωρο μέχρι να ξεμπερδέψω !
Επίσης, περί κόστους συμβαίνουν τα παρακάτω :

$400 (δηλωθείσα αξία - η πραγματική ήταν $830) + $280 μεταφορικά / 1,4574 (ισοτιμία Ευρώ/$) = (περίπου) 480 Ευρω (φορολογητέα αξία ή CIF όπως λέγεται).

Επι αυτής μπαίνουν : 19% ΦΠΑ, 3% Δασμοί (για μεγάφωνα αναρτημένα σε πλαίσιο - κωδικός TARIC 8518299530), 0,5% και 0,15% (τραπεζικά και άλλα έξοδα) = 112 Ευρώ + 2Ευρώ (ΔΕΤΕ = Δικαιωμα Εκτέλεσης Τελωνιακών Εργασιών) = 114 Ευρώ ΟΛΟΙ οι φόροι !

Βάλε και 50 Ευρώ τα έξοδα προσωρινής αποθήκευσης και κλείσαμε στα 164 Ευρώ συνολικά έξοδα ήτοι περίπου 33% προσαυξήσεις ...

Κι έτσι πήρα καινούργιο subwoofer που εδώ κοστίζει 1690 Ευρώπουλα, στο 1000άρικο με ΟΛΑ μέσα !

Αυτά ....

Ακριβώς τα ίδια τράβηξα και εγώ με τον φωτογραφικό φακό που είχα παραγγείλει. Και όλη την διαδιακασία που περιγράφεις την έκανα όταν ήμουν στο ΕΛ.ΒΕΛ. μεταξύ πτήσεων (καθώς είμαι από Θεσσαλονίκη) και μου πήρε ένα γεμάτο 2ωρο μέσα στο άγχος μη χάσω την πτήση μου.

Δεν αξίζει παιδιά. Καλύτερα αγορά από χώρες της ΕΕ 2ο χέρι που έχουν καλύτερη αξιοπιστία από Ελλάδα (π.χ. ενισχυτές hi-fi) παρά όλο το παραπάνω βάσανο.

Ακριβώς τα ίδια τράβηξα και εγώ με τον φωτογραφικό φακό που είχα παραγγείλει. Και όλη την διαδιακασία που περιγράφεις την έκανα όταν ήμουν στο ΕΛ.ΒΕΛ. μεταξύ πτήσεων (καθώς είμαι από Θεσσαλονίκη) και μου πήρε ένα γεμάτο 2ωρο μέσα στο άγχος μη χάσω την πτήση μου.

Δεν αξίζει παιδιά. Καλύτερα αγορά από χώρες της ΕΕ 2ο χέρι που έχουν καλύτερη αξιοπιστία από Ελλάδα (π.χ. ενισχυτές hi-fi) παρά όλο το παραπάνω βάσανο.

Εξαρτάται απο το όφελος πάντοτε... Γιατί 700+ Ευρώπουλα κέρδος στα 1700 είναι μεγάλο ποσοστό .... Είναι 40% περίπου κάτω ...

Αλλα για τα "ψιλά" ΟΝΤΩΣ δεν αξίζει ...

Φίλιππος

Ναι αλλά εσύ mouratos δήλωσες αξία χαμηλότερη από την πραγματική και σου βγήκε τόσο φτηνό. Τα περισσότερα καταστήματα όμως δεν το δέχονται αυτό.

Ναι αλλά εσύ mouratos δήλωσες αξία χαμηλότερη από την πραγματική και σου βγήκε τόσο φτηνό. Τα περισσότερα καταστήματα όμως δεν το δέχονται αυτό.

Όλα τα καταστήματα απο τα οποία κατα καιρούς έχω ψωνίσει απο ΗΠΑ, δέχονται... Αλλά δεν κάνω αγορές των 100-150 $ ... Έχει επίσης να κάνει και με το τί είδος αγοράζεις ...

Παράδειγμα, είχα βρεί σε μαγαζί στο New Jersey τον Onkyo Pro PR-SC885P στα 1250$. Πριν τον αγοράσω του είπα οτι αν δεν τον περάσει σαν $600 στο ταχυδρομείο τότε θα τον αγοράσω απο το Los Angeles που και στα ίδια λεφτά τον δίνει και την εξυπηρέτηση θα μου κάνει. Μάντεψε τελικά τι έγινε ...

Τον πέρασε σαν $550 και εισέπραξε ζεστά ζεστά 1250 $ ! Και σημειωτέον, οι ενισχυτές έχουν 2% Δασμό (το sub είχε 3%)...

Φίλιππος

ΥΓ: ΟΛΑ είναι διαπραγματεύσιμα !!!!!

Last edited:
Πάντως εγώ που παράγγειλα από το Β&Η και τους ζήτησα και τηλεφωνικώς να γράψουν χαμηλότερη τιμή δεν δέχτηκαν.

Η Β&Η όπως και άλλα καταστήματα μεγάλα δεν το κάνουν.
Έχω παραγγείλει 1 φορά περσι και 1 την περασμένη εβδομάδα. (ποσά πάνω απο 6000).
Κατα τα άλλα είναι πολλοί εξυπηρετικοί.Ενα flash που ήρθε σπασμένο μου το έκαναν αντικατάσταση.

Εγώ ήμουν προσεκτικός σε αυτό που έγραψα πάντως... Μίλησα για μαγαζιά (και μάλιστα εξειδικευμένα στο είδος που ψάχνω) και όχι για πολυκαταστήματα ή αλυσίδες ...

Η Β&Η δεν έχει καμμία μα καμμία ανάγκη ούτε τα 5, ούτε τα 10, ίσως ούτε και τα 20 χιλιάρικα μας ! Το μαγαζί όμως του κάθε ιδιώτη τα έχει ... Από εκεί ξεκινάει η διαπραγμάτευση !