αυτος θελει να του βαλεις το κεφαλι σε εναν κουβα με τετοιο υγρο να κανει μπουρμπουληθρες .......
Όταν σε άλλο θέμα έλεγα κάτι για την εγκληματικότητα και την τιμωρία που θα έπρεπε να υπάρχει είχα τονίσει ότι κανείς δεν ξέρει τα όριά του και το θηρίο που κρύβει μέσα του. Όταν φτάσει στα όριά του τότε τα γνωρίζει. Το ίδιο και το θηρίο του.
αν υποθέσουμε ότι στήνουμε στον τοίχο όλους τους "ψυχάκηδες" (όπως αναφέρονται παραπάνω, και βάζω μέσα βιαστές, δολοφόνους, παιδεραστές, κι όποια άλλη κατηγορία "διαταραγμένων" θέλετε), πιστεύετε ότι θα πάψει η κοινωνία μας να παράγει καινούριους;
αν υποθέσουμε ότι στήνουμε στον τοίχο όλους τους "ψυχάκηδες" (όπως αναφέρονται παραπάνω, και βάζω μέσα βιαστές, δολοφόνους, παιδεραστές, κι όποια άλλη κατηγορία "διαταραγμένων" θέλετε), πιστεύετε ότι θα πάψει η κοινωνία μας να παράγει καινούριους;
Lepton said:Είτε το θέλουμε είτε όχι, η εγκληματικότητα γενικά συμπλέει με το κακό βιοτικό επίπεδο. Αν το τελευταίο ανέβει, η εγκληματικότητα μειώνεται.
Δε σας φαίνεται περίεργο όμως που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε τόπους που ισχύει η θανατική ποινή; (δε γενικεύω, σε ορισμένες περιπτώσεις έφερε αποτέλεσμα, σε άλλες όχι).
Προσωπικά τάσσομαι κατά της θανατικής ποινής μόνο και μόνο για την ελάχιστη περίπτωση της δικαστικής πλάνης. Φυσικά διατηρώ πάντα τις επιφυλάξεις μου γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο Μιχάλης, αν δεν έχει συμβεί κάτι σ' εμάς τους ίδιους λέμε πολύ εύκολα μεγάλες κουβέντες.
Πάντως μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση να βλέπω ανθρώπους με "πείρα στη ζωή", σαφώς μεγαλύτερους ηλικιακά από μένα, και με σαφώς περισσότερα βιώματα να υποστηρίζουν τέτοιες ακραίες μεθόδους ..."σοφρωνισμού". Και φυσικά μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί αν ως κοινωνία πας να κάνεις αυτό που πας να τιμωρήσεις γίνεσαι κατα την άποψή μου 2 φορές χειρότερος, καθώς το κάνεις με πλήρη γνώση της σπουδαίοτητας της πράξης (αφού κάποια αντίστοιχη πας να τιμωρήσεις) και (αν είναι ποτέ δυνατόν) επιχειρήματα.
Σκοτώνεις κάποιον επειδή "του αξίζει"??? Τον σκοτώνεις? Μπορεί να ζω στον κόσμο του Πίτερ Παν, ή να έχω φοβερά ουτοπικές φιλοδοξίες για τον κόσμο, αλλά το να δικαιολογήσω και να νομιμοποιήσω με τα δικά μου κριτήρια τη θανάτωση ενός ανθρώπου που, έστω, διέπραξε ένα τεράστιο έγκλημα, μου φαίνεται τελείως πισωγύρισμα. Ιερά εξέταση? Κάψιμο? OMG!
Ξέρετε, υπάρχουν και τρόποι σοφρωνισμού, υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν. Και ναι, τέλος υπάρχει ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ η πιθανότητα σφάλματος. Έστω και ΕΝΑΣ άνθρωπος να πάει "άδικα" στην ηλεκτρική (το "άδικα" σύμφωνα με εσάς, για μένα όλοι άδικα πάνε) τότε το σύστημά σας απέτυχε παταγωδώς κύριοι, και δεν έχει κανένα συγχωροχάρτι, καμμία απολύτως ευκαιρία επανόρθωσης του ολέθριου σφάλματός του.
Αυτά. Δημήτρης, 23 ετών και (δυστυχώς) καθόλου επαναστάτης εκ φύσεως .
Συμφωνω και εγω με τα λεγομενα σου !!!!!!!!!
ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ εκτελεστηκαν ΑΘΩΟΙ ανθρωποι κατα λαθος.....
δεν ... δεεεεεεεεεεν ..... ξερω κατα ποσο θα εξακολουθω να συμφωνω αμα μου καψουν την κορη μου ομως ........
τοτε θα θελω να εκτελεστει ο ενοχος !!!
τι περιεργα οντα ειμαστε τελικα !!...και αψυχολογητα .....
τι να λεμε ρε παιδια ΑΛΙΜΟΝΟ στην Κοπελιτσα !!!! τωρα οτι και να τον κανουν ! τα ματια της δεν της τα φερνει πισω ......
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.