ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

αν υποθέσουμε ότι στήνουμε στον τοίχο όλους τους "ψυχάκηδες" (όπως αναφέρονται παραπάνω, και βάζω μέσα βιαστές, δολοφόνους, παιδεραστές, κι όποια άλλη κατηγορία "διαταραγμένων" θέλετε), πιστεύετε ότι θα πάψει η κοινωνία μας να παράγει καινούριους;

Δεν καταλαβαίνω γιατί με κάθε τέτοιο περιστατικό αρχίζουμε τις κατάρες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους "ψευτοπροοδευτικούς".

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η εγκληματικότητα γενικά συμπλέει με το κακό βιοτικό επίπεδο. Αν το τελευταίο ανέβει, η εγκληματικότητα μειώνεται. Αντίθετα, οι αυστηρές ποινές, όπως η θανατική δεν έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα. Είναι όμως πιο φτηνές και ικανοποιούν και τη "δίψα για εκδίκηση" του κοινού.

Παρ' όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι κάθε ένα έγκλημα οφείλεται στην ανέχεια (ο ίδιος ο BIOS λέει ότι πιθανόν η ληστεία να μην ήταν το κίνητρο), ούτε ότι ο οποιοσδήποτε εγκληματίας δεν πρέπει να καταδικαστεί για την πράξη του. Ναι, το συγκεκριμένο συμβάν ήταν αποτρόπαιο. Ναι, ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί. Αλλά πριν τον δείρουν και τον κρεμάσουν από τα άντερα, δικαιούται μία δίκαιη δίκη, μεταξύ άλλων για να διαπιστωθεί αν είναι όντως αυτός! Εκτός αν θέλουμε να κρεμαστεί ένας οποιοσδήποτε, να μας φύγει η καίλα (η δική μας βέβαια, όχι της κοπέλας).

Και σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ στο ότι η ατιμωρησία που όντως βασιλεύει οφείλεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες.

Όταν σε άλλο θέμα έλεγα κάτι για την εγκληματικότητα και την τιμωρία που θα έπρεπε να υπάρχει είχα τονίσει ότι κανείς δεν ξέρει τα όριά του και το θηρίο που κρύβει μέσα του. Όταν φτάσει στα όριά του τότε τα γνωρίζει. Το ίδιο και το θηρίο του.

Τώρα παρατηρώ αρκετούς να ψιλοβγάζουν ένα θηρίο από μέσα τους, αγανακτισμένοι για κάτι που έγινε σε κάποια κοπέλα που δεν ξέρουν.
Για μένα η αγανάκτησή σας είναι απόλυτα δικαiλογημένη και συμφωνώ μαζί σας. Διότι είμαι κι εγώ ακόμη πιο πολύ αγανακτησμένος.

Φαντάζομαι λοιπόν πώς θα θέλατε να φερθείτε σε κάποιον που θα κάνει κακό σε σας, ή στο παιδί σας ή έστω στο αυτοκίνητό σας.
Φανταστείτε αν γινόταν αυτό το συμβάν σε δικό σας πρόσωπο.

Εγώ προσωπικά αν τον έτρωγα ζωντανό, ή τον έκαιγα, ή τον κρεμούσα απ´τα άντερα κ.λ.π. δεν θα το χόρταινα. Θα ήθελα πιο αυστηρή τιμωρία.

Θέλω να πω ότι όταν συμβαίνει κάτι σε άλλους, βγάζουμε εύκολα απόφαση για την τιμωρία κάποιου. Εύκολα γράφουμε ότι η θανατική καταδίκη δεν πρέπει να υπάρχει σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Ότι είναι απάνθρωπη.
Αν συμβεί σε μας όμως θα θέλαμε τέτοια τιμωρία σ´αυτόν που μας έκανε κακό.
Και τελικά έρχεστε στα λόγια μου.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ξύλο βγήκε απ´τον παράδεισο.
Και όσο ψυχάκιας και να είναι κάποιος, αν ξέρει ότι π.χ. θα ψηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα θα το σκεφτεί πιο πολύ αν θα κάνει κάτι ή όχι.
Εγώ θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά. Αν ήξερα ότι δεν τρέχει και τίποτα θα το σκεφτόμουν πολύ πιο ελαφριά.

Έχουν γίνει τόσα περιστατικά που δεν ξέρουμε και περνάνε στα ψιλά, που αν αρχίσουμε να τα λέμε, θα αγανακτήσουμε όλοι.

Είναι λιγότερο αυτό που έπαθε πριν μερικά χρόνια μια γειτόνισά μου κοπελίτσα; Την βίασε μέσα στο ασανσέρ ένας αλβανός, στην οδό Σαπφούς (δίπλα μου) και στις ειδήσεις πέρασε στα ψιλά.
Ένας βρωμερός, σιχαμερός και τρισάθλιος αλβανός όπως είπε η ίδια.
Και ρωτούσε με ποιό δικαίωμα ο βρωμιάρης της έκανε τέτοια ζημιά.
Και αν της τον έδιναν θα του έκανε πολύ χειρότερα. Ο θάνατός του δεν θα την ικανοποιούσε. Αυτή ξέρει τι τράβηξε.
Αυτή λοιπόν φταίει για τον ρατσισμό που πλέον την διακρίνει και όταν βλέπει αλβανούς θέλει να τους σκοτώσει;

Όταν σε άλλο θέμα έλεγα κάτι για την εγκληματικότητα και την τιμωρία που θα έπρεπε να υπάρχει είχα τονίσει ότι κανείς δεν ξέρει τα όριά του και το θηρίο που κρύβει μέσα του. Όταν φτάσει στα όριά του τότε τα γνωρίζει. Το ίδιο και το θηρίο του.

Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω πως τα παραπάνω λόγια σου, συμβιβάζονται με το υπόλοιπο μήνυμά σου. Αν καταλαβαίνω καλά, λες ότι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης είναι και το θηρίο και μακάρι να μην έρθει ποτέ η στιγμή να το βγάλουμε προς τα έξω. Με βάση αυτά, και ο συγκεκριμένος δράστης είναι άνθρωπος, όχι κάποιο κτήνος που πρέπει να εξοντώσουμε.

Γενικότερα, παρατηρώ μία τάση να θεωρείται δίκαιη οποιαδήποτε αξίωση ενός αγανακτισμένου παθόντως. Εγώ δε συμφωνώ: Ο άνθρωπος που παθαίνει ένα κακό σαφώς αξίζει τη συμπαράστασή μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ικανοποιήσουμε την κάθε ακραία απαίτησή του. Και αυτός εν βρασμώ ψυχής είναι.

Άλλο αγανακτισμένος, άλλο ψύχραιμος και άλλο αδιάφορος. Προσπαθώ να συντάσσομαι με τους δεύτερους.

Όχι Λευτέρη δεν λέω ότι πρέπει να ικανοποιήσουμε την απαίτηση του καθενός για χειροδικία.
Άλλωστε δεν συμβαίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Όταν κάποιον εγκληματία τον πάνε στο δικαστήριο, ότι και να έχει κάνει, οι αστυνομικοί τον προστατεύουν από τους αγανακτησμένους γονείς ή συγγενείς που θα ήθελαν να τον γδάρουν ζωντανό.

Εγώ θέλω να πω ότι σε πολλά πράγματα για διάφορα περιστατικά γράφουμε άποψη που τελικά αν συμβεί σε μας δεν ισχύει η άποψή μας.

Είναι λογικό κάποιος που του βίασαν το παιδί να θέλει να σκοτώσει τον δράστη. Αλλά να μην πετάγονται μερικοί και να γράφουν για πολιτισμένες συμπεριφορές και κουραφέξαλα και μόλις έρθουν στα ζόρικα βγαίνει το θηρίο που λέγαμε από μέσα τους.
Θεωρώ ότι μερικοί είναι υποκριτές και γι´αυτό αναφέρομαι.
Όταν έγραφα σε έντονο ύφος κάποια πράγματα από την σκληρή πραγματικότητα, είχα διαβάσει αρκετές τέτοιες απόψεις για πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στους απολίτιστους και βάρβαρους εγκληματίες και παράνομους.
Να όμως που το ανθρώπινο ένστικτο υπερισχύει και τελικά οι περισσότεροι αν όχι όλοι συγκλίνουμε στην ίδια κατεύθυνση όταν θα βρεθούμε στην ίδια θέση.
Γιατί όλοι είμαστε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα.
Απλά εγώ παραδέχομαι την ανθρώπινη φύση μας. Και το έχω ξαναγράψει ότι οι άνθρωποι είναι ότι χειρότερο υπάρχει στον πλανήτη.
Και μερικοί δεν το παραδέχονται.

Last edited:
αν υποθέσουμε ότι στήνουμε στον τοίχο όλους τους "ψυχάκηδες" (όπως αναφέρονται παραπάνω, και βάζω μέσα βιαστές, δολοφόνους, παιδεραστές, κι όποια άλλη κατηγορία "διαταραγμένων" θέλετε), πιστεύετε ότι θα πάψει η κοινωνία μας να παράγει καινούριους;

Ακριβώς.

Re: Απάντηση: ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

Οχι, θα συνεχίσει να παράγει, αλλά μέχρι να μεγαλώσουν.....

Δε σας φαίνεται περίεργο όμως που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε τόπους που ισχύει η θανατική ποινή; (δε γενικεύω, σε ορισμένες περιπτώσεις έφερε αποτέλεσμα, σε άλλες όχι).
Προσωπικά τάσσομαι κατά της θανατικής ποινής μόνο και μόνο για την ελάχιστη περίπτωση της δικαστικής πλάνης. Φυσικά διατηρώ πάντα τις επιφυλάξεις μου γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο Μιχάλης, αν δεν έχει συμβεί κάτι σ' εμάς τους ίδιους λέμε πολύ εύκολα μεγάλες κουβέντες.

Το ξέρετε ότι αν συλληφθεί σήμερα, θα πάει φυλακή γιά απλή σωματική βλάβη και όχι βαρειά (δεν κινδύνεψε η ζωή της - τα μάτια της κάηκαν) και σε 2,5-3 χρόνια θα είναι ελεύθερος ?

Lepton said:
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η εγκληματικότητα γενικά συμπλέει με το κακό βιοτικό επίπεδο. Αν το τελευταίο ανέβει, η εγκληματικότητα μειώνεται.

Δηλαδή το βιωτικό επίπεδο και η κοινωνική κατάσταση επηρεάζει την εγληματικότητα περισσότερο απο άλλους παράγοντες όπως η παιδεία ή η ψυχική υγεία ;;;

Λίγα εγκλήματα γίνοντα σε " αυλές " και " μέγαρα " απο ζάμπλουτους και ζάμπλουτες ;;;

Και στο κατω κάτω υπαρχουν άνθρωποι που ζούν στην ανέχεια στη φτώχεια, στο δρόμο και δεν πειράζουν ούτε μύγα.

Πιστεύω πως δεν είναι λογικό να δικαιολογούμε κάθε εγκληματική πράξη με τέτοια επιχειρήματα.

Δε σας φαίνεται περίεργο όμως που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε τόπους που ισχύει η θανατική ποινή; (δε γενικεύω, σε ορισμένες περιπτώσεις έφερε αποτέλεσμα, σε άλλες όχι).
Προσωπικά τάσσομαι κατά της θανατικής ποινής μόνο και μόνο για την ελάχιστη περίπτωση της δικαστικής πλάνης. Φυσικά διατηρώ πάντα τις επιφυλάξεις μου γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο Μιχάλης, αν δεν έχει συμβεί κάτι σ' εμάς τους ίδιους λέμε πολύ εύκολα μεγάλες κουβέντες.

Ισως έχεις υπ'όψη σου τις ΗΠΑ... Στις μουσουλμανικές χώρες, στην Κίνα, στις λοιπές ασιατικές και αφρικανικές ακόμα, όπου ισχύει η θανατική ποινή, η εγκληματικότητα ΔΕΝ παρουσιάζει την έξαρση που παρουσιάζει στις δυτικές κοινωνίες... Και πολύ περισσότερο δε για εγκλήματα βαρειάς μορφής... δεν μιλάμε τώρα για κλοπή μπανάνας από μανάβικο ή γάλα από το σουπερ μάρκετ...

Πάντως μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση να βλέπω ανθρώπους με "πείρα στη ζωή", σαφώς μεγαλύτερους ηλικιακά από μένα, και με σαφώς περισσότερα βιώματα να υποστηρίζουν τέτοιες ακραίες μεθόδους ..."σοφρωνισμού". Και φυσικά μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί αν ως κοινωνία πας να κάνεις αυτό που πας να τιμωρήσεις γίνεσαι κατα την άποψή μου 2 φορές χειρότερος, καθώς το κάνεις με πλήρη γνώση της σπουδαίοτητας της πράξης (αφού κάποια αντίστοιχη πας να τιμωρήσεις) και (αν είναι ποτέ δυνατόν) επιχειρήματα.

Σκοτώνεις κάποιον επειδή "του αξίζει"??? Τον σκοτώνεις? Μπορεί να ζω στον κόσμο του Πίτερ Παν, ή να έχω φοβερά ουτοπικές φιλοδοξίες για τον κόσμο, αλλά το να δικαιολογήσω και να νομιμοποιήσω με τα δικά μου κριτήρια τη θανάτωση ενός ανθρώπου που, έστω, διέπραξε ένα τεράστιο έγκλημα, μου φαίνεται τελείως πισωγύρισμα. Ιερά εξέταση? Κάψιμο? OMG!

Ξέρετε, υπάρχουν και τρόποι σοφρωνισμού, υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν. Και ναι, τέλος υπάρχει ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ η πιθανότητα σφάλματος. Έστω και ΕΝΑΣ άνθρωπος να πάει "άδικα" στην ηλεκτρική (το "άδικα" σύμφωνα με εσάς, για μένα όλοι άδικα πάνε) τότε το σύστημά σας απέτυχε παταγωδώς κύριοι, και δεν έχει κανένα συγχωροχάρτι, καμμία απολύτως ευκαιρία επανόρθωσης του ολέθριου σφάλματός του.

Αυτά. Δημήτρης, 23 ετών και (δυστυχώς) καθόλου επαναστάτης εκ φύσεως .

Επειδή αρχίζουν τα πράγματα και ξεφευγουν πολύ.Να διευκρινιστεί παρακαλώ πολύ εάν στούς ´ψυχάκηδες´περιλαμβάνονται και ατομα με ψυχικές ασθένειες .Εάν υπάρχουν μέλη του φόρουμ που τούς συμπεριλαμβανουν στίς εγκληματικές προσωπικότητες ,γεγονός εντελώς αστήριχτο και αντιεπιστημονικό ,αλλά και υβριστικό και προσβλητικό πρός τούς πάσχοντες προτίθεμαι να ενημερώσω την ´Εταιρεία καταπολέμησης τού στίγματος για την ψυχική ασθένεια´,για να αναλάβει αυτή το θέμα.
Ολη η Ευρώπη ενημερώνει τούς πολίτες της για την ψυχική ασθένεια και το ίδιο γινεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Οι ψυχικά πάσχοντες προστατευονται απο την Χαρτα Δικαιαωμάτων τού Ανθρώπου και καμιά μελέτη δεν έχει εως τώρα αποδείξει οτι εμφανίζουν υψηλότερο βαθμό εγκληματικότητας απο τούς υγιείς.
Το να εξυβρίζονται οι ψυχικά πάσχοντες είναι ακριβώς το ίδιο σαν να εξυβρίζονται οι καρδιοπαθείς,οι διαβητικοί και όλοι όσοι υποφέρουν απο χρόνια νοσήματα.

Σωστός ο γιατρός. Αφήστε που δεν έχουμε ιδέα για το πόσοι άνθρωποι χρειάζονταν πραγματικά βοήθεια, την οποία αν τους είχαμε δώσει και δεν είχαμε αδιαφορήσει, θα είχαν αποτραπεί πολλές τραγωδίες.

Απάντηση: Re: ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

Πάντως μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση να βλέπω ανθρώπους με "πείρα στη ζωή", σαφώς μεγαλύτερους ηλικιακά από μένα, και με σαφώς περισσότερα βιώματα να υποστηρίζουν τέτοιες ακραίες μεθόδους ..."σοφρωνισμού". Και φυσικά μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί αν ως κοινωνία πας να κάνεις αυτό που πας να τιμωρήσεις γίνεσαι κατα την άποψή μου 2 φορές χειρότερος, καθώς το κάνεις με πλήρη γνώση της σπουδαίοτητας της πράξης (αφού κάποια αντίστοιχη πας να τιμωρήσεις) και (αν είναι ποτέ δυνατόν) επιχειρήματα.

Σκοτώνεις κάποιον επειδή "του αξίζει"??? Τον σκοτώνεις? Μπορεί να ζω στον κόσμο του Πίτερ Παν, ή να έχω φοβερά ουτοπικές φιλοδοξίες για τον κόσμο, αλλά το να δικαιολογήσω και να νομιμοποιήσω με τα δικά μου κριτήρια τη θανάτωση ενός ανθρώπου που, έστω, διέπραξε ένα τεράστιο έγκλημα, μου φαίνεται τελείως πισωγύρισμα. Ιερά εξέταση? Κάψιμο? OMG!

Ξέρετε, υπάρχουν και τρόποι σοφρωνισμού, υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν. Και ναι, τέλος υπάρχει ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ η πιθανότητα σφάλματος. Έστω και ΕΝΑΣ άνθρωπος να πάει "άδικα" στην ηλεκτρική (το "άδικα" σύμφωνα με εσάς, για μένα όλοι άδικα πάνε) τότε το σύστημά σας απέτυχε παταγωδώς κύριοι, και δεν έχει κανένα συγχωροχάρτι, καμμία απολύτως ευκαιρία επανόρθωσης του ολέθριου σφάλματός του.

Αυτά. Δημήτρης, 23 ετών και (δυστυχώς) καθόλου επαναστάτης εκ φύσεως .

Συμφωνω και εγω με τα λεγομενα σου !!!!!!!!!

ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ εκτελεστηκαν ΑΘΩΟΙ ανθρωποι κατα λαθος.....

δεν ... δεεεεεεεεεεν ..... ξερω κατα ποσο θα εξακολουθω να συμφωνω αμα μου καψουν την κορη μου ομως ........

τοτε θα θελω να εκτελεστει ο ενοχος !!!

τι περιεργα οντα ειμαστε τελικα !!...και αψυχολογητα .....

τι να λεμε ρε παιδια ΑΛΙΜΟΝΟ στην Κοπελιτσα !!!! τωρα οτι και να τον κανουν ! τα ματια της δεν της τα φερνει πισω ......

Και με ποιά κριτήρια χαρακτηρίζεται κάποιος ψυχικά ασθενής;
Μήπως από την ιατρική γνωμάτευση ενός ιατρού;
Ποιά η αξιοπιστία όταν πολλοί δεν πήγαν στο στρατό χάρη σε τέτοιες ιατρικές γνωματεύσεις, αλλά είναι αρκετά υγειείς ώστε να είναι δημοσιογράφοι, αθλητές, και καλλιτέχνες. Πρέπει να είναι ελαφρυντικό πάντα για κάποιον εγκληματία το ότι πάσχει από ψυχικό νόσημα;
Επειδή το γνωμάτευσε κάποιος ιατρός;
Δυστυχώς με αυτά που βλέπουμε και ακούμε δεν εμπιστεύεσαι εύκολα τέτοια πορίσματα και αποφάσεις.
Έχω γειτόνισα που είχε πληρώσει 750.000 δρχ. σε νευρολόγο (νομίζω) και της δώσανε χαρτί με το οποίο έβγαλε αναπηρική σύνταξη στα 53 χρόνια της.
Και δεν έχει τίποτα. Μόνη της το έλεγε και καμάρωνε.
Και δεν κρύβω ότι μου ερχότανε να πάω να την καρφώσω.
Διότι παίρνει μαϊμού σύνταξη που δεν δικαιούται. Αλήθεια θα έπρεπε να το κάνω κατά τη γνώμη σας;

Να πάτε να ενημερωθείτε για τούς ψυχικά ασθενείς Κυριε Μελίδη.Τα υπόλοιπα λαϊκίστικα που αναφέρετε δεν με αφορούν.
Επίσης να ανατρέξετε σε συζήτηση για την αποασυλοποίηση στο παλιό avforum,που αφορούσε ξενώνα στην Θεσσαλονίκη.
Τέλος εάν ενδιαφέρεστε ,να απευθυνθειτε στην Ψυχιατρική Εταιρεία στην θεσσαλονίκη που έχει αξιολογότατο υλικό.
Αφού λοιπόν ενημερωθείτε για θέματα που αγνοείτε εντελώς ,εν συνεχεία συζητάμε.

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

Συμφωνω και εγω με τα λεγομενα σου !!!!!!!!!

ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ εκτελεστηκαν ΑΘΩΟΙ ανθρωποι κατα λαθος.....

δεν ... δεεεεεεεεεεν ..... ξερω κατα ποσο θα εξακολουθω να συμφωνω αμα μου καψουν την κορη μου ομως ........

τοτε θα θελω να εκτελεστει ο ενοχος !!!

τι περιεργα οντα ειμαστε τελικα !!...και αψυχολογητα .....

τι να λεμε ρε παιδια ΑΛΙΜΟΝΟ στην Κοπελιτσα !!!! τωρα οτι και να τον κανουν ! τα ματια της δεν της τα φερνει πισω ......

Ναι, κι εγώ το ίδιο θα θέλω όταν κάνω παιδιά. Και μάλιστα θα θέλω να τον εκτελέσω εγώ ο ίδιος, με κανα death metal στο φουλ, να γουστάρω κιόλας. ΑΛΛΑ αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να νομιμοποιήσουμε και την θέληση του κάθε πληγωμένου ανθρώπου. Και ίσα ίσα, το οτι το πρεσβεύω τώρα αυτό, που δεν έχω κόρη και που δεν της έχουν κάνει τίποτα, ενισχύει περισσότερο την άποψη, γιατί διαφορετικά θα ήμουν εν βρασμώ. Και φυσικά η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει με εν βρασμώ κανόνες. Το διάβασα και σε προηγούμενες σελίδες το ...επιχείρημα αυτό. Ότι "Αν θα μου πειράξουν τον τάδε θα θέλω θανατική ποινή κι εγώ. -> Άρα να καθαρίσουν και αυτόν". Σοκ. Χιτλερ.

(Βαγγέλη τελείως φιλικά, καμμία διάθεση αντιπαράθεσης με το μήνυμά σου που παραθέτω)