ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

Να πάτε να ενημερωθείτε για τούς ψυχικά ασθενείς Κυριε Μελίδη.Τα υπόλοιπα λαϊκίστικα που αναφέρετε δεν με αφορούν.
Επίσης να ανατρέξετε σε συζήτηση για την αποασυλοποίηση στο παλιό avforum,που αφορούσε ξενώνα στην Θεσσαλονίκη.
Τέλος εάν ενδιαφέρεστε ,να απευθυνθειτε στην Ψυχιατρική Εταιρεία στην θεσσαλονίκη που έχει αξιολογότατο υλικό.
Αφού λοιπόν ενημερωθείτε για θέματα που αγνοείτε εντελώς ,εν συνεχεία συζητάμε.

Τα λαϊκίστικα μπορεί να μην σας αφορούν αγαπητέ κύριε Σούρλα, αλλά να αφορούν κάποιους άλλους. Δεν απευθύνθηκα αποκλειστικά σε σας.
Στο παλιό Avforum δυστυχώς δεν μπορώ να έχω πρόσβαση για να ανατρέξω σε παλιότερη συζήτηση.

Μπορεί να αγνοώ κάποια πράγματα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες αλλά παντού έχω ερωτηματικά αν το προσέξατε. Ρωτάω για να πάρω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Αν θέλετε μου απαντάτε.

Ειναι αδύνατον να απαντήσω σε ένα thread του avclub,σε ένα θέμα που αφορά σπουδές 15 ετών.
Υπάρχουν στην πολύ όμορφη πόλη σας αξιόπιστοι φορείς που θα σας λύσουν βασικές απορίες σας,για τίς ψυχικές παθήσεις.Μπορείτε μάλιστα αφού ενημερωθείτε να συμμετέχετε και στον αγώνα για την εξάλειψη τού στιγματος τής ψυχικής ασθένειας.
Πάντα υπάρχει χρόνος.

εεεπ !Τώρα το είδα..

Οφείλω παρέμβαση/εξήγηση.

εγώ πρωτοέγραψα το "ψυχάκιας" με την έννοια του βλαμμένου,του βαρεμένου,του λαλάκα,του ουφο και άλλων προσφιλών καθημερινών προσφωνήσεων της Νεοελληνικής μας καθημερινοτητας και επουδενί με την έννοια της ψυχικής νόσου που αλί είναι σοβαρότατο θέμα και δυστυχώς λίγοι ασχολούνται μ αυτό..

αα και πώς μπήκε στη συζήτηση η ηλεκτρική καρέκλα δεν κατάλαβα αλλά δεν πειράζει.Αλλωστε είχα τοποθετηθεί και επί Σαντάμ οτι είμαι κατά της θανατικής ποινής..

αα και πώς μπήκε στη συζήτηση η ηλεκτρική καρέκλα δεν κατάλαβα αλλά δεν πειράζει.Αλλωστε είχα τοποθετηθεί και επί Σαντάμ οτι είμαι κατά της θανατικής ποινής..

Μα κι εγώ γι´αυτό ξεκίνησα να γράψω αυτό που έγραψα.
Κι άλλοι ήταν κατά της θανατικής ποινής, στο θέμα Σαντάμ, αλλά τελικά δεν ισχύει για τους ίδιους.
Αν αυτοί θιχτούν θέλουν θάνατο και όχι μόνο αλλά και βασανιστήρια.
Αυτό δεν έγραψαν εδώ μέσα; Και φυσικά συμφωνώ μαζί τους. Εγώ το παραδέχομαι ότι αν κάποιος με πειράξει θέλω να τον τιμωρήσω πολύ πιο αυστηρά από τους πολιτισμένους νόμους και τις τιμωρίες που επιβάλουν.
Άλλοι όμως δεν παραδέχονται το θηρίο μέσα τους.
Και αυτό είναι υποκρισία.
Δεν συμφωνώ στο ότι τα γραφόμενα αλλού ισχύουν και αλλού όχι.

Κι εσύ αγαπητέ φίλε που είσαι κατά της θανατικής ποινής, αν σε πειράξουν θα γίνεις θηρίο. Ίσως δεν το ξέρεις αν δεν βρέθηκες σε τέτοια θέση.
Αυτό όμως είναι η ανθρώπινη φύση μας και τα άλλα είναι μόνο θεωρίες.
Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Re: Απάντηση: ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

Επειδή αρχίζουν τα πράγματα και ξεφευγουν πολύ.Να διευκρινιστεί παρακαλώ πολύ εάν στούς ´ψυχάκηδες´περιλαμβάνονται και ατομα με ψυχικές ασθένειες .

έχω την εντύπωση ότι το "ψυχάκιας" εν προκειμένω αναφέρεται περισσότερο στο ότι οπωσδήποτε κάτι δεν πάει καλά με τον δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος. Ούτε ψυχασθενής ούτε ακαταλόγιστος νομίζω πως σημαίνει.
Όσο για το στίγμα, δυστυχώς στην κοινωνία μας υπάρχει και μάλιστα έντονο. Σε βαθμό μάλιστα να αφορά ακόμη και γυναίκες με μια κοινότατη κατάθλιψη.

Έχω επίσης την εντύπωση ότι πολλά πνεύματα στη χώρα μας διεγείρονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής απλώς διότι όταν λέμε ισόβια, δεν εννοούμε πλέον ισόβια. ;)

Μπορεί κάποια πράγματα που γράφουμε να είναι σκληρά αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Κάποιος που έχει καταστραφεί η ζωή του εξ αιτίας ενός κοινού απατεώνα και κλέφτη, ο οποίος έφαγε μια μικρή ποινή και κυκλοφορεί ελεύθερος σαν να μην έγινε τίποτα με μια αφέλεια προκλητική, πως λέτε να αισθάνεται βλέποντας την αναισθησία ενός τέτοιου ανθρώπου που δεν ζήτησε καν μια απλή συγνώμη;
Φταίει που θέλει να τον δει να τιμωρείται; Είναι απάνθρωπος, απολίτιστος και βάρβαρος;

Απάντηση: Re: ΑΓΡΙΕΨΑΜΕ Αδερφια ......

Έχω επίσης την εντύπωση ότι πολλά πνεύματα στη χώρα μας διεγείρονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής απλώς διότι όταν λέμε ισόβια, δεν εννοούμε πλέον ισόβια. ;)

ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grandpa:

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των εκαστοτε Βιαστων που τη σκαπουλαρουν με 2 η και 3 χρονια η και με αναστολη ...
... η των Δολοφονων που τη ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ με δικαιολογια την ΨΥΧΙΚΗ ασθενεια ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ψυχικα αρωστοι κατα την κυριωλεκτικη ενοια ......

και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στην Δικαιοσυνη των εκαστοτε Δικαστικων που απαλασουν κατα το δοκουν .... η δικαζουν με πολυ ελαφρια ποινη τους Θυτες !! ΟΛΑ αυτα ΔΕΝ δειχνουν η μαλλον ΔΕΝ δινουν παρα ελαχιστες ενδειξεις οτι θα αποδοθει δικαιοσυνη στο Μεγιστο Βαθμο και χωρις προσωποληψια ......:slapface:

και οταν ξερεις οτι ο Βιαστης του Παιδιου σου η ο Φονιας ! θα βγει λογω απαλαγης για ψυχικη νοσον .......

τοτε μερικοι απο εμας ΔΙΚΑΙΩΣ αγανακτουμε !!!!!

αλλα ........ και παλι δεν πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για αυτοδικια !!!
τοτε θα γινουμε φαρ ουεστ .....

ΥΓ. ειναι μεγαλη κουβεντα να το λεμε εξω απο το χορο ......

εμεις μιλαμε σαν τριτα ατομα ΟΧΙ σαν παθοντες !!!

προσεχτε το !! ειναι αλιως να καεις και αλιως να βλεπεις το σουβλακι να καιγεται ......

και παλι ΟΣΟ ειμαι εξω απο το χορο θα ειμαι εναντια στις Εκτελεσεις Βαρυποινιτων !!

οταν θα κληθω να χορεψω δεν ξερω τι θα λεω ......

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ με το χερι στην Καρδια ........

Μπορεί να αγνοώ κάποια πράγματα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες αλλά παντού έχω ερωτηματικά αν το προσέξατε. Ρωτάω για να πάρω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Αν θέλετε μου απαντάτε.

Δεν μπορείτε να πάρετε απαντήσεις κε Μελίδη γιατί και η ψυχιατρική ακόμα δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Αλλά αυτό οδηγεί σε μεγάλη συζήτηση.

Μπορεί κάποια πράγματα που γράφουμε να είναι σκληρά αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Κάποιος που έχει καταστραφεί η ζωή του εξ αιτίας ενός κοινού απατεώνα και κλέφτη, ο οποίος έφαγε μια μικρή ποινή και κυκλοφορεί ελεύθερος σαν να μην έγινε τίποτα με μια αφέλεια προκλητική, πως λέτε να αισθάνεται βλέποντας την αναισθησία ενός τέτοιου ανθρώπου που δεν ζήτησε καν μια απλή συγνώμη;
Φταίει που θέλει να τον δει να τιμωρείται; Είναι απάνθρωπος, απολίτιστος και βάρβαρος;

η εκδίκηση είναι μία από τις παραδοσιακές λειτουργίες της ποινής, αλλά όχι η κυριότερη. Αλίμονο εάν τα δικαστήρια υποχωρούσαν μπροστά στα θύματα ή τους συγγενείς τους που ζητούν κεφάλια και αίμα.

Κύρια λειτουργία της ποινής πρέπει να μένει ο σωφρονισμός... Βέβαια με δεδομένο το ημέτερο "σωφρονιστικό" σύστημα η όλη συζήτηση φαντάζει ολίγον αστεία.

Aγαπητέ send προφανώς αναφέρεσαι στίς αντικοινωνικές προσωπικότητες,που έχουν παραβατική συμπεριφορά,και σαφώς δεν ισχύει το ακαταλόγιστο.
Δεν θα απαντήσω(αυτό δεν αφορά επ´ουδενί τα γραπτά σου) σε γραφικές αποφάνσεις αγνώστων που έχουν δήθεν γνώμη για συγκεκριμένες επιστήμες.
Εκτός εάν θεραπέυουν αυτές τις επιστήμες ,αλλά δεν το γνωρίζουμε.

Μα είναι ποτέ δυνατόν το επιχείρημα υπέρ της θανατικής ποινής και των βασανιστηρίων να είναι η θέληση των θυμάτων? Οκ, το θέλουν, και φυσιολογικό είναι να το θέλουν. (Έως ένα σημείο βέβαια, το να θανατωθεί ένας βιαστής δεν επαναφέρει τη γαλήνη στην ψυχή της κοπέλας.) Αλλά μπορεί μια υγιής κοινωνία να έχει θεσμοθετημένο ένα τέτοιο όργανο "ικανοποίησης οργής"??? Απορώ πραγματικά.. Τα σκέφτεστε αυτά που λέτε? Το ότι ο βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από λίγο καιρό είναι το πρόβλημα του συστήματος, και όχι το ότι ζει. Πάμε 1000+ χρόνια πίσω με τέτοια επιχειρήματα. Απορώ..

Last edited:

Εγώ το παραδέχομαι ότι αν κάποιος με πειράξει θέλω να τον τιμωρήσω πολύ πιο αυστηρά από τους πολιτισμένους νόμους και τις τιμωρίες που επιβάλουν.
Άλλοι όμως δεν παραδέχονται το θηρίο μέσα τους.
Και αυτό είναι υποκρισία.
Δεν συμφωνώ στο ότι τα γραφόμενα αλλού ισχύουν και αλλού όχι.

Και δεν είναι υποκρισία να τιμωρώ έναν κατα συρροή δολοφόνο δολοφονώντας τον "για παραδειγματισμό"?? Το άγιο κράτος και οι άγιοι δικαστές θα αποφανθούν οτι αξίζει θάνατος στον εγκληματία. Αλλά αυτοί δε θα είναι εγκληματίες γιατί έχουν σφραγίδα, λόγο, επιχειρήματα, και εξουσία. Αντίο ζωή.

Το ότι ο βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από λίγο καιρό είναι το πρόβλημα του συστήματος, και όχι το ότι ζει. Πάμε 1000+ χρόνια πίσω με τέτοια επιχειρήματα. Απορώ..

Θεωρείτε τα πραγματικά ισόβια ή τα 25 χρόνια, ηπιότερη ποινή από την θανατική? Μήπως το να βασανίζεται "ενας άνθρωπος" πίσω από τα κάγγελα μιά ζωή είναι περισσότερο σαδιστικό ? Γιά σκεφτείτε το... Σε μιά ταινία, ο νικημένος κακός παρακαλάει τον νικητή καλό να τον σκοτώσει. Ο καλός χαμογελάει χαιρέκακα και του απαντάει "Θά'θελες ε? Οχι, θα σε αφήσω να ζήσεις για να σε δω να σαπίζεις πίσω από τα κάγγελα στο ίδιο κελλί με τον (ενα όνομα), Και ξέρεις τι αδυναμία έχει για κάτι όμορφα αγοράκια σαν εσένα ε ?"

Last edited:
Μπορούμε κάλλιστα να του κουνίσουμε κατάμουτρα με αυστηρότητα το δάχτυλο και να του πούμε "Αυτό να μην το ξανακάνεις". Αν είναι να σωφρονιστεί, θα πιάσει και αυτή η μέθοδος...

Μπορούμε κάλλιστα να του κουνίσουμε κατάμουτρα με αυστηρότητα το δάχτυλο και να του πούμε "Αυτό να μην το ξανακάνεις". Αν είναι να σωφρονιστεί, θα πιάσει και αυτή η μέθοδος...

Ειλικρινά ελπίζω να μη θεωρείτε την ειρωνία αυτή ως σοβαρό επιχείρημα υπέρ της νομιμοποίησης της λαιμητόμου.

Και επειδή δε θα του αρέσει στη φυλακή να τον καθαρίσουμε για να τον γλυτώσουμε, ε; :tdown: Και αφού είστε ...cinephile και αντλείτε παραδείγματα ζωής από το υπέροχο για τα Σαββατόβραδά μας Holywood σας παραπέμπω εδώ , όπου ο Derek άλλαξε κύριε. Αν είχε θανατωθεί τι θα είχε γίνει? Θα είχαν γελάσει αρκετοί υποστηρικτές του "μέτρου", και θα είχε πεθάνει ένας άνθρωπος. Θαυμάσια. Αλλάζουν οι άνθρωποι, δεν τους πυροβολούμε όταν σφάλουν για να μην το ξανακάνουν. Αλλάζουν. Ή έστω, αξίζει την προσπάθεια.

Ο στόχος δεν είναι να μη στενοχωρηθει και να περάσει καλά το ζώο που βιάζει, δέρνει, καίει μάτια. Επομένως το ότι δε θα του αρέσει στη φυλακή δεν είναι επιχείρημα. Φυσικά και δε θα του αρέσει. Ο στόχος είναι μέσα από διαδικασίες, που δεν είμαι αρμόδιος να διατυπώσω και οι οποίες δεν εφαρμόζονται όπως θα έπρεπε, το άτομο αυτό να δει το λάθος, να μετανιώσει και να επανενταχθεί ομαλά στην κοινωνία όταν κριθεί σωστό από τους υπεύθυνους.

Δεν το παίζω άγιος. Απλώς θεωρώ πως τα μέτρα πρέπει να θεσπίζονται από ανθρώπους για ανθρώπους, με λογικά επιχειρήματα.

Ο στόχος είναι μέσα από διαδικασίες, που δεν είμαι αρμόδιος να διατυπώσω και οι οποίες δεν εφαρμόζονται όπως θα έπρεπε, το άτομο αυτό να δει το λάθος, να μετανιώσει και να επανενταχθεί ομαλά στην κοινωνία όταν κριθεί σωστό από τους υπεύθυνους.

OK... Αν όμως "επανενταχθεί", βγει και το ξανακάνει ? Τι κάνουμε σ'αυτήν την περίπτωση? Να εκτελεσθεί αυτός, να εκτελεσθούν αυτοί που τον έκριναν επανενταγμένο, ή να αφήσουμε τον πατέρα της κοπέλας να αποφασίσει ?
Από την άλλη πάλι, ίσως την 2η, 3η, ή 7η φορά να αλλάξει. Δε βαριέσαι, 2-3 θύματα, αλλά επανεντάξαμε έναν εγκληματία... κάτι είναι κι αυτό.

Επειδή λοιπόν κανένας δικαστής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, κανένας υπουργός δεν χτίζει περισσότερες φυλακές και κανένας ψυχίατρος δε μπορεί να κρίνει αν κάποιος ψυχοπαθής εγκληματίας είναι σε θέση να ξαναβγεί στην κοινωνία, καλύτερα να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή για να είμαστε ασφαλείς;

Και όταν αύριο ο ανίκανος δικαστής καταδικάσει σε θάνατο τον αδερφό σας, ενώ δεν έκανε ο ίδιος το έγκλημα ή είναι ψυχικά ασθενής, αλλά ο ανίκανος ψυχίατρος τον έβγαλε υγιή; Θα ζητήσετε την εκτέλεση του δικαστή ή του ψυχιάτρου;

Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που οι αμερικάνοι κρατούν γιά μεγάλο χρονικό διάστημα τους θανατοποινίτες σε ειδικές φυλακές ή χώρους. Αν προκύψουν νέα στοιχεία το μεσο-βραχυπρόθεσμο επόμενο διάστημα, η ποινή μεταβάλλεται.
Δυστυχώς ενώ τον δικαστή μπορεί έστω να τον ελέγξει κάποιο αρμόδιο όργανο, τον ψυχίατρο δεν μπορεί να τον ελέγξει κανείς. "Ετσι έκρινα" σου λέει και έχει καθαρίσει... Φυσικά όλοι ξέρουμε πόσοι και πως τα παίρνουν. Έπικρατεί μιά εικόνα διαφθοράς και σαπίλας σ'όλους τους τομείς όπου εμπλέκονται κρατούμενοι και γενικότερα δικαστικές αποφάσεις. Είναι μιά εικόνα που σε σπρώχνει ή να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου ή να φύγεις μετανάστης.
Λέπτον είναι γνωστό το δίλλημα που αναφέρεις, αλλά αν το αντιστρέψεις, εξοργίζεσαι το ίδιο. Εστω ότι δικάζεται ισόβια - ελλείψει θανατικής ποινής - και με την γνωστή διαδικασία βγαίνει έξω μετά από 16 χρόνια και επαλαμβάνει το έγκλημα (μη μου μιλήσεις γιά σωφρονισμό, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα) εις βάρος δικού σου ανθρώπου... Τι κάνεις τότε?