Aη Βασίλης σε ....αδιέξοδο

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Καλημέρα σε όλους

Μέρες που έρχονται σκέφτομαι για δώρα για τα παιδιά μου,παιδιά φίλων κτλ.Εφτασα λοιπόν στο σημείο που δεν φανταζόμουν ποτέ....δε βρίσκω κάτι που δεν το έχουν ή έστω κάτι που να φαντάζομαι πως θα το φχαριστηθούν για παραπάνω από 10 λεπτά..

Κοιτάω στο σπίτι ολόκληρες ντουλάπες με παιχνίδια,ρούχα...με καταχωνιασμένη χαρά...

Αναρωτιόμουν μήπως είναι καλύτερο να κάνουμε μια κουβέντα που να δείχνει πως μπορούμε να βοηθήσουμε παιδάκια που τους λείπουν όλα αυτά ,αλλά απ'την άλλη αυτό δε γίνεται "έτσι" και στα γρήγορα...θέλει να ζεις μ'αυτόν τον τρόπο και μάλλον να σκέφτεσαι όλη τη χρονιά τους συνανθρώπους σου.Στα μάτια των παιδιών φοβάμαι πως θα φανεί εντελώς υποκριτικό (έχουν ανεπτυγμενη τη διαίσθησή τους τα άτιμα).

Δεν ξέρω...τι λέτε?

Μπααααα , όλο και κάτι καινούργιο θα ζητάνε από τον Αη Βασίλη. Στο γράμμα τι έγραψαν;

Μην πάρεις κάτι από μόνος σου, γιατί υπάρχει και η περίπτωση όχι 10 λεπτά, αλλά ούτε 10 δευτερόλεπτα να μην ασχοληθούν.

Με άλλα λόγια ψάρεψέ τα.

Η κουβέντα που λες να κάνεις είναι πολύ χρήσιμη και πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο στα γρήγορα όπως λες κι εσύ. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ειδικά τέτοιες μέρες μετά από την κουβέντα, σαν παιδιά που είναι θα ζητήσουν και τα υλικά αγαθά...

Καλημέρα σε όλους

Μέρες που έρχονται σκέφτομαι για δώρα για τα παιδιά μου,παιδιά φίλων κτλ.Εφτασα λοιπόν στο σημείο που δεν φανταζόμουν ποτέ....δε βρίσκω κάτι που δεν το έχουν ή έστω κάτι που να φαντάζομαι πως θα το φχαριστηθούν για παραπάνω από 10 λεπτά..

Κοιτάω στο σπίτι ολόκληρες ντουλάπες με παιχνίδια,ρούχα...με καταχωνιασμένη χαρά...

Αναρωτιόμουν μήπως είναι καλύτερο να κάνουμε μια κουβέντα που να δείχνει πως μπορούμε να βοηθήσουμε παιδάκια που τους λείπουν όλα αυτά ,αλλά απ'την άλλη αυτό δε γίνεται "έτσι" και στα γρήγορα...θέλει να ζεις μ'αυτόν τον τρόπο και μάλλον να σκέφτεσαι όλη τη χρονιά τους συνανθρώπους σου.Στα μάτια των παιδιών φοβάμαι πως θα φανεί εντελώς υποκριτικό (έχουν ανεπτυγμενη τη διαίσθησή τους τα άτιμα).

Δεν ξέρω...τι λέτε?

να παρεις ολα τα παιχνιδια απο τις ντουλαπες και να πας μαζι με τα βλασταρια σου σε ενα ορφανοτροφειο και μετα με ωραιο τροπο που ταιριαζει με την ηλικια τους να τους εξηγησεις οτι ο Αι Βασιλης φετος τους ορισε ξωτικα και πρεπει να πανε τα δωρακια σε αυτα τα παιδια που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα ουτε γονεις να τους δινουν 10 λεπτων δωρα...

Αυτο σκοπευω να κανω φετος οσο για τα δικα τους δωρα θα προσπαθησω οσο μπορω να ειναι κατι σε ξυλοκατασκευες γαι τον μικρο(5 ετων) και βιβλια για την μεγαλη(9 χρονων)

Επισης παιχνιδοκαταστηματα δεν ειναι μονον τα Zumbo υπαρχουν και καποια αλλα με παιχνιδια που εχουν παραλληλους ρολους

θα τα βρω και θα τα ανεβασω

ωραιο ΘΕΜΑ Zavara!!!! kaι καλες γιορτες να έχετε ολοι σας

Αντί για παιχνίδι, ανάλογα και με την ηλικία που είναι τα παιδιά σου, το δώρο τους μπορεί να είναι μια καινούργια δραστηριότητα.
Πχ μαθήματα κιθάρας (αν και αν κρίνω απο το αβαταρ πιθανών να έχουν ήδη ξεκινήσει χεχε!!!), μια επίσκεψη σε κάποιο μέρος εκτός των συνιθισμένων (πχ εκδρομη στην Disneyland η μονοήμερη εξωτερικό για βόλτα που είναι ωραία και στολισμένα), κάτι σχετικό με αθλητισμό (πχ ιστιοπλοϊα, ιππασία). Κάτι ξεχωριστό δλδ που θα θυμούνται και θα έχει μεγαλύτερη επίδραση απο ένα παιχνίδι.
Ακόμα και αν απογοητευτεί στην αρχή, θα το εκτιμίσει αργότερα και αυτό έχει σημασία. Τα παιδιά είναι όπως τα μάθουμε. Αν μάθουν στα παιχνίδια που μετά αφήνουν, έτσι θα συνεχίσουν.

Αντί για παιχνίδι, ανάλογα και με την ηλικία που είναι τα παιδιά σου, το δώρο τους μπορεί να είναι μια καινούργια δραστηριότητα.
Πχ μαθήματα κιθάρας (αν και αν κρίνω απο το αβαταρ πιθανών να έχουν ήδη ξεκινήσει χεχε!!!), μια επίσκεψη σε κάποιο μέρος εκτός των συνιθισμένων (πχ εκδρομη στην Disneyland η μονοήμερη εξωτερικό για βόλτα που είναι ωραία και στολισμένα), κάτι σχετικό με αθλητισμό (πχ ιστιοπλοϊα, ιππασία). Κάτι ξεχωριστό δλδ που θα θυμούνται και θα έχει μεγαλύτερη επίδραση απο ένα παιχνίδι.
Ακόμα και αν απογοητευτεί στην αρχή, θα το εκτιμίσει αργότερα και αυτό έχει σημασία. Τα παιδιά είναι όπως τα μάθουμε. Αν μάθουν στα παιχνίδια που μετά αφήνουν, έτσι θα συνεχίσουν.

+1

Πραγματι πολυ ωραιο το θεμα σου.

Στην περιπτωση μας καθε χρονο τετοια εποχη το σχολειο των παιδιων μου ζητα απ' ολους τους μαθητες να μαζεψουν ρουχα και παιχνιδια... που δε χρειαζονται πια (σε καλη και πληρη λειτουργικη κατασταση εννοειται) τα οποια και διανεμει σε ορφανοτροφεια.

Δε μπορειτε να φανταστειτε παιδια τι μαζευεται... μιλαμε για φορτηγα γεματα.

Γιατι δε ριχνετε την ιδεα στο συλλογο γονεων/δασκαλων σας? Ισως ειναι μια αρχη κι αυτο.

Οσο για δωρα, ακομα δεν πηρα το... γραμμα:4603: αλλα η μεγαλη μου θα θελει σιγουρα βιβλια ενω ο μικρος... αγνωσται αι βουλαι...:hmmmm:

Last edited:
Θα είναι καλό νομίζω ότι link βρούμε από οργανώσεις-ορφανοτροφεία ή και από παιχνιδομάγαζα "διαφορετικά",να τα συγκεντρώσουμε εδώ.
Εχει πολλές σκοτούρες ο Αγιος Βασίλης ας τον βοηθήσουμε λίγο :p

Ας κανουμε μια αρχη λοιπον. Στο παρακατω λινκ θα βρειτε πληροφοριες για το bazaar του Χατζηκυριακειου ορφανοτροφειου που πραγματικα αξιζει τον κοπο για οσους θελουν και μπορουν να συμμετεχουν...

http://www.xatzikiriakio.gr/ViewShopArticle.aspx?ArticleId=5505

Πέρυσι τα goody’s μάζευαν παιχνίδια σε καλή κατάσταση για τα φτωχά παιδία….
Στο νηπιαγωγείο πάντα μαζεύαμε παιχνίδια και τρόφιμα και τα δίναμε σε οικογένειες που είχαν ανάγκη. Δυστυχώς όμως δεν ξεκινήσαμε κάτι αντίστοιχο και στο δημοτικό.

Για να βοηθήσουμε λοιπόν όποιον θέλει να βγει από το ..... αδιέξοδο προσφέροντας ,

θέλω να σας ενημερώσω οτι βρίσκεται σε εξέλιξη, μία διαδικασία ανεύρεσης από τα μέλη του Σωματείου, ενός Ιδρύματος για παιδιά,όπου θα προσφερθούν κάποια είδη ή/και κάποιο χρηματικό ποσό.

Εννοείται οτι η συμμετοχή-προσφορά δεν είναι υποχρεωτική για κανέναν.

Λεπτομέρειες για το πώς, πού, πότε κλπ θα έχουμε σύντομα.

Θεωρω οτι το θεμα ξεκινησε για το τι δωρα μπορουμε να παρουμε εμεις στα παιδια μας ωστε να ειναι πραγματικα καλα και να τα ευχαριστηθουν παιζοντας βασισμενοι σε εμπειριες ανθρωπων που τα εχουν ηδη αγορασει...

Σαφως και οι φιλανθρωπικες κινησεις ειναι υπεραπαταιτητες... μην παρεξηγηθω...

Αγγελε εχεις δικιο η κουβεντα πηγε προς τα εκει και ηταν και η αιτια να κινητοποιηθουμε και να το υλοποιησουμε

το νημα συνεχιζει κανονικα μαλιστα σκοπευω να τοποθετηθω και σε υατο με ακποιες ιδεες που εχω

εμενα εγραψε οτι θελει τον κορμιτι!!!!!τι ειναι αυτο ιδεα δεν εχω ρε γμτ,και ακουστε και το αλλο σε ερωτηση που τον εκανα θελεις κορμιτι απο τον αη-βασιλη?και μου απαντα.....πλακα με κανεις μπαμπα και αυτον τον εχεις περασμενο μεσα στο τηλεφωνο σου!!!!!!!!!!! :drummer::drummer::flipout::flipout::bang:

Re: Απάντηση: Aη Βασίλης σε ....αδιέξοδο

εμενα εγραψε οτι θελει τον κορμιτι!!!!!τι ειναι αυτο ιδεα δεν εχω ρε γμτ,και ακουστε και το αλλο σε ερωτηση που τον εκανα θελεις κορμιτι απο τον αη-βασιλη?και μου απαντα.....πλακα με κανεις μπαμπα και αυτον τον εχεις περασμενο μεσα στο τηλεφωνο σου!!!!!!!!!!! :drummer::drummer::flipout::flipout::bang:

Gormiti λέγονται και είναι κάτι ανθρωπάκια-τέρατα που μάχονται μεταξύ τους. Έχουν κάρτες με δυνάμεις και κανόνες για το πως γίνονται οι μάχες. Προτείνω τον αρχηγό της φυλής του δάσους που έχει αποσπώμενα χέρια που στην θέση τους μπαίνουν ρόπαλα και ρίζες. Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ στον παιχνιδοειδικό χαζομπαμπά.-bye-

Καλημέρα σε όλους

Δεν ξέρω...τι λέτε?

Δε μας λες τι ηλικία έχουν για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Οι γυναικάρες μου είναι 9 και 4...

Η μεγάλη αρχίζει και ζηταει κάτι σε mp3 player,ενώ η μικρή είναι ακόμη στη φαση...μωράκι που κλαίει-μωρουλη πυρετουλη-το σπιτάκι του Μίκυ κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aη Βασίλης σε ....αδιέξοδο

Gormiti λέγονται και είναι κάτι ανθρωπάκια-τέρατα που μάχονται μεταξύ τους. Έχουν κάρτες με δυνάμεις και κανόνες για το πως γίνονται οι μάχες. Προτείνω τον αρχηγό της φυλής του δάσους που έχει αποσπώμενα χέρια που στην θέση τους μπαίνουν ρόπαλα και ρίζες. Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ στον παιχνιδοειδικό χαζομπαμπά.-bye-
ευχαριστω,δηλαδη αν καταλαβα θα παρω τον αρχηγο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aη Βασίλης σε ....αδιέξοδο

ευχαριστω,δηλαδη αν καταλαβα θα παρω τον αρχηγο?

Ναι για αρχή :P Μετά σιγά σιγά πρέπει να φτιάχνεις στρατούς από φίλους και εχθρούς lol

Δες εδώ: http://www.gormiti.gr/gormiti/index.php

Οι γυναικάρες μου είναι 9 και 4...

Η μεγάλη αρχίζει και ζηταει κάτι σε mp3 player,ενώ η μικρή είναι ακόμη στη φαση...μωράκι που κλαίει-μωρουλη πυρετουλη-το σπιτάκι του Μίκυ κτλ

Ο δικός μου (5) την έχει καταβρεί με τα Lego τα οποία θεωρώ εξαιρετικά ποιοτικά παιχνίδια και για τα 2 φύλα. Έχουν πολλές σειρές, σίγουρα κάτι θα βρεις που να τους αρέσει.

Για όποιον μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα εκπληκτικό είναi το lego mindstorms (θα το σύστηνα για παιδιά από 12 και πάνω) με το οποίο μπορεί κανείς να προγραμματίζει με τη γλώσσα logo (εκπαιδευτική γλώσσα που έχει και ελληνική έκδοση και διδάσκεται στη Γ' Γυμνασίου) ρομποτάκια που κατασκευάζει το παιδί με τα lego.
Δες εδώ:http://mindstorms.lego.com/en-us/default.aspx

Αν πάρεις στη μεγάλη mp3 player πρόσεξε να έχει ρυθμιστικό μέγιστης στάθμης ήχου. Πολλά παιδάκια έχουν χάσει σημαντικό μέρος της ακοής τους από αυτό.

Μικροσκόπια, τηλεσκόπια μαζί με τα κατάλληλα βιβλία είναι πάντα καλά δώρα κατά τη γνώμη μου. Αλλά όχι σετάκια της πλάκας.

Αν κάποιος από τους δυο γονείς έχει χρόνο και διάθεση να παίζει με τη μεγάλη κόρη και σας αρέσουν τα επιτραπέζια, εδώ:http://www.kaissagames.com/homepage.asp?ITMID=2 μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα. Προσωπική μου προτίμηση είναι αυτά της στρατηγικής και ειδικά του Reiner Knizia.

Η μικρή μου που είναι τριών παίζει με little people http://www.fisher-price.com/gr/littlepeople/default_flash.asp και τουβλάκια της Playschool.

Επίσης θα σου πρότεινα πηλό και πλαστελίνη από τη σειρα play doh http://en.wikipedia.org/wiki/Play-Dohαν δεν ανησυχείς για την ακαταστασία που μπορεί να κάνει με αυτα η μικρή.

Τώρα εσύ ξέρεις καλύτερα την ιδιοσυγκρασία των παιδιών σου και τι τους ταιριάζει περισσότερο. Πάντως θα σου έλεγα να μην πέσεις στην παγίδα να τους αγοράσεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι εκπαιδευτικό χωρίς να είναι διασκεδαστικό παράλληλα, γιατί απλά δε θα ασχοληθούν και θα πάει τζάμπα.

Ελπίζω να βοήθησα.