Προσωπικα ψηφιζω LEGO.
Με αυτα μεγαλωσα (ειμαι 33), αυτα κανω δωρο και με αυτα ελπιζω να μεγαλωσει και η κορη μου που τωρα ειναι ....μειον 4 μηνων.
Ειχα μια μεγαλη σακουλα οπου μαζευα τα κομματια απο τα κιτ αφου τα συναρμολογουσα και μετα τα διελυα. Και με το συνολο των κομματιων, εφτιαχνα διαφορες κατασκευες, χωρις σχεδιο.
Πολυ δημιουργικο παιχνιδι. Η μανα μου συχνα τα εφερνε σαν παραδειγμα καλου παιχνιδιου για να εξηγησει την απορριψη αλλων που διαφημιζονταν, με τη φραση
"Aφου χρειαζεται διαφημιση δεν ειναι καλο παιχνιδι. Εχεις δει ποτε διαφημιση των LEGO?"
Φυσικα ειμαι και υπερ των ηλεκτρονικων παιχνιδιων, με φυσιολογικη χρηση.
Δεν μου αρεσει να βλεπω παιδακια που τα παιρνουν (σερνουν) οι γονεις τους εξω και ειναι με το ηλεκτρονικο στο χερι.
Επισης, συμφωνω παρα πολυ με αυτο.
Το να υπαρχει μεγαλος αριθμος παιχνιδιων διαθεσιμος, εκτος των αλλων ειναι και αντιπαιδαγωγικο. Διασπαται η προσοχη, δεν συγκεντρωνεται το παιδι και δεν μαθαινει κανενα παιχνιδι.
Με αυτα μεγαλωσα (ειμαι 33), αυτα κανω δωρο και με αυτα ελπιζω να μεγαλωσει και η κορη μου που τωρα ειναι ....μειον 4 μηνων.
Ειχα μια μεγαλη σακουλα οπου μαζευα τα κομματια απο τα κιτ αφου τα συναρμολογουσα και μετα τα διελυα. Και με το συνολο των κομματιων, εφτιαχνα διαφορες κατασκευες, χωρις σχεδιο.
Πολυ δημιουργικο παιχνιδι. Η μανα μου συχνα τα εφερνε σαν παραδειγμα καλου παιχνιδιου για να εξηγησει την απορριψη αλλων που διαφημιζονταν, με τη φραση
"Aφου χρειαζεται διαφημιση δεν ειναι καλο παιχνιδι. Εχεις δει ποτε διαφημιση των LEGO?"
Φυσικα ειμαι και υπερ των ηλεκτρονικων παιχνιδιων, με φυσιολογικη χρηση.
Δεν μου αρεσει να βλεπω παιδακια που τα παιρνουν (σερνουν) οι γονεις τους εξω και ειναι με το ηλεκτρονικο στο χερι.
Επισης, συμφωνω παρα πολυ με αυτο.
Αντί για παιχνίδι, ανάλογα και με την ηλικία που είναι τα παιδιά σου, το δώρο τους μπορεί να είναι μια καινούργια δραστηριότητα.
Πχ μαθήματα κιθάρας (αν και αν κρίνω απο το αβαταρ πιθανών να έχουν ήδη ξεκινήσει χεχε!!!), μια επίσκεψη σε κάποιο μέρος εκτός των συνιθισμένων (πχ εκδρομη στην Disneyland η μονοήμερη εξωτερικό για βόλτα που είναι ωραία και στολισμένα), κάτι σχετικό με αθλητισμό (πχ ιστιοπλοϊα, ιππασία). Κάτι ξεχωριστό δλδ που θα θυμούνται και θα έχει μεγαλύτερη επίδραση απο ένα παιχνίδι.
Ακόμα και αν απογοητευτεί στην αρχή, θα το εκτιμίσει αργότερα και αυτό έχει σημασία. Τα παιδιά είναι όπως τα μάθουμε. Αν μάθουν στα παιχνίδια που μετά αφήνουν, έτσι θα συνεχίσουν.
Το να υπαρχει μεγαλος αριθμος παιχνιδιων διαθεσιμος, εκτος των αλλων ειναι και αντιπαιδαγωγικο. Διασπαται η προσοχη, δεν συγκεντρωνεται το παιδι και δεν μαθαινει κανενα παιχνιδι.