Ainol Novo9 Spark Quad Core Android 4.1 Retina IPS Screen

vastsar

Senior Member
8 April 2007
585
Διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα μου κολησε το παραπανω ταμπλετ. Στην ουσια κατα κυριο λογο θα συνδιαστει με το squeezebox touch για να παιζω μουσικη. Μηπως καποιος το εχει η παρατηρει κατι σαν μειονεκτημα? Ειναι η πρωτη φορα που παω σε ταμπλετ και η βοηθεια πολυτιμη. Στον Σκρουτζ η τιμη του στα 250 ευρω.

Αντιγραφω απο κατω τα χαρακτηριστικα του.

Allwinner A31, Cortex A7 quad core, 1.5GHz; GPU: PowerVR SGX544 MP2
Android 4.1.1
64 bit 2GB DDR3 Dual-channel
16GB Nand Flash
Metal
Size9.7 Inch
TypeRetina Screen, IPS
DisplayLCD
Resolution2048 x 1536px
Visible Angle180°
Dual camera, front is 2.0 megapixels, back is 5.0 mega AF
Yes
Yes, 5 points touch
Yes, built in
No
MP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG
UMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2…
Yes
Yes, built in
Yes, 802.11 b/g/n
3.5mm
Up to 10 hours
10000 MAh, 3.7V
242.6 x 187.5 x 9.8mm
649g
1 x TF card slot
1 x Micro USB port; 1 x MINI HDMI port
1 x 3.5mm Earphone port
1 x Charger
1 x USB cable
1 x User Manual(English, Russian, German, Spanish)
1300g

[TD="class: xl68, width: 216, colspan: 2"]Model[/TD]
[TD="width: 433"]Ainol Novo9 Spark Quad Core Tablet PC[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]CPU[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Operation System[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]RAM[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]ROM(Memory)[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Shell Material[/TD]

[TD="class: xl68"]Screen[/TD]

[TD="class: xl66, colspan: 3"] [/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Extend Card[/TD]
[TD="class: xl65, width: 433"]Support TF card up to 32GB extended[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Camera[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Gravity Sensor[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Multi-Touch[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"] [/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Play Store[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Bluetooth[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Video[/TD]
[TD="class: xl65, width: 433"] 4K(4096 x 2160 px) , support BlueRay 3D video, AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV…[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Music[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Ebook[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Skype[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"] [/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Email and Browser[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]WIFI[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]3G[/TD]
[TD="class: xl67, width: 433"]Not built in, support external 3G dongle: E1916, ZTE AC2736, HUAWEI E1750, HUAWEI EC122, HUAWEI EM770W[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Earphone Interface[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Work Time[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Battery[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Language[/TD]
[TD="class: xl67, width: 433"]Czech, Dansk, German, English, Spanish, Russian, French, Italian, Dutch, Norwegian, Polski, Greek , Portuguese, Svenska, Turkey, Korean, Japanese, Simplified Chinese, Traditional Chinese[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Other Applications[/TD]
[TD="class: xl67, width: 433"]File Manager, OfficeSuite, Google Search, Task Manager, Browser, Gallery, Android Webkit, Clock, Calculator, Calendar, iReader, Gmail…[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Product Size[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Product Weight[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Extend Port[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Package including[/TD]

[TD="class: xl68, colspan: 2"]Package Weight[/TD]

Το εχω ε δω και 2 μήνες .Στην αρχή με τα fw είχε θέμα καθώς και με το wifi.Μετά την τελευταία αναβάθμιση ήρθαν όλα κανονικά και στο Antutu έδωσε 11.500 ! Το πήρα απ έξω αλλά επειδή είναι κινέζικο πάρτο από δω για καλό και για κακό .
Το έχω συστήσει σε 2 φίλους και είναι ευχαριστημένοι .Σε τέτοια τιμή και με τέτοια ανάλυση + χαρακτηριστικά δεν υπάρχει κάτι ανάλογο νομίζω

Pipo M6

Καλυτερος επεξεργαστης, Android 4.2, αρκετα updates απο την Pipo (και custom ROM).

Επισης, αν δεν εχεις αναγκη την μεγαλη αναλυση, παιζουν τα Pipo M8 / M9 στα 170/180 ευρω.

Καλα με τον Chrome δεν περιμενα κατι καλυτερο.

Επισης, εχει βγει ηδη νεο SDK απο την rockchip (και firmware απο την Pipo), ειδικα για retina οθονες:

SDK 2.0 upgrade benefits:

A perfectly optimized high Retina retina screen resolution (2048 * 1536), smooth operation with up to 60 full frames / second, improved significantly;
Optimized GPU performance graphics processor, a large number of frames to run 3D games increased 30%, reaching the advanced standard;
The depth optimization Android4.2.2 system version, fixes Google legacy BUG, ​​to provide a more stable system;
Through Android 4.2.2 Google CTS certification, the first passed the test;
With the screen smooth support Miracast wireless transmission function, latency 50% shorter than similar products;
20% of web browsing speed, multi-web browsing and smooth;
The browser add Web GL, support online 3D games;
Optimizing HDMI 1080P HD video playback quality
Optimized power management system, to further optimize the energy consumption and increase battery life duration;
Support for Bluetooth 4.0

Απάντηση: Re: Ainol Novo9 Spark Quad Core Android 4.1 Retina IPS Screen

Pipo M6

Καλυτερος επεξεργαστης, Android 4.2, αρκετα updates απο την Pipo (και custom ROM).

Επισης, αν δεν εχεις αναγκη την μεγαλη αναλυση, παιζουν τα Pipo M8 / M9 στα 170/180 ευρω.
Από που προκύπτει ότι ο Rockchip είναι καλύτερος από τον Α31 .Ολα τα φορα εκθειάζουν το Α31

Ποια fora εκθειαζουν τον A31?

Ο RK3188 ειναι Α9 και ειναι γρηγοροτερος απο τον A31 που ειναι A7. Ο Α31 εχει καλυτερη GPU (8core) εναντι 4core του RK3188 αλλα ειναι χαμηλοτερα χρονισμενη (533MHz του RK3188 - 355MHz του A31).

Επισης, οπως ειπα παραπανω, υπαρχει ηδη ετοιμο firmware που αυξανει τις επιδοσεις.

Δεν ειναι ακριβως έτσι και το ξερεις ..Εχει ενα στα 15.500 και πολλά στα 12.000 .Κάνε ένα screenshot δικό σου αν θες γιατί και μένα το έχω στα 11.500 αλλά αν το παω στα 13.500 πάει η μπαταρία σε 1 ώρα .....

Anyway ας διαβάσει ο φίλος που τον ενδιαφέρει και αλλού όπως στο myphone.gr που αναλύουν ολες τις παραμέτρους και ας αποφασίσει

Δεν εχω το M6 για να δωσω ss. Το M8 pro εχω που εχει ιδιο cpu αλλα χαμηλοτερη αναλυση.

Για αυτο εδωσα link απο youtube.

μην δένετε και κόμπο τα benchmarks, δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική ταχύτητα της συσκευής.

Σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις. Η ταχυτητα ειναι που μ ενδιαφερει πρωτιστως. Αλλα και αναλυση (οθονης) δεν μου πεφτει ασχημα! Αυτα τα μηχανακια στον τομεα της ταχυτητας πως τα πανε σε σχεση με τα επωνυμα (i pad -samsung galaxy 10.1)?

τα επωνυμα ειναι ταχυτερα.. ειναι μια γενια cpu/gpu μπροστα.. πχ τα κινεζικα τωρα αποκτουν quad core a9 ενω τα επωνυμα εχουν quad core a15 και τα apple dual core a15 tweaked.. αλλα κανουν και τα διπλα χρηματα...

Κατι ακομη. Πως ανταποκρινονται στις εντολες στην οθονη τους? Εχω ακουσει οτι καποια κινεζικα εχουν κοληματα, Επισης εχουν εγκατεστημενο το google play?

Σιγά σιγά αρχίζουν να βγαίνουν κινέζικα με Α15 (exynos 5250 CPU και Mali T-604 GPU) οπότε μάλλον αξίζει να περιμένει κάποιος..... πχ freelander 800hd και voyo A15 θα είναι τα πρώτα αλλά καλύτερα να περιμένει κάποιος για καλύτερους Κινέζους κατασκευαστες.

Last edited:
Κατι ακομη. Πως ανταποκρινονται στις εντολες στην οθονη τους? Εχω ακουσει οτι καποια κινεζικα εχουν κοληματα, Επισης εχουν εγκατεστημενο το google play?
Εχουν εγκατεστημενο το google play και κάποιες κινεζιές που αφαιρουνται πολύ ευκολα .Το καλό με την ταμπλέτα αυτή είναι ότι είναι root οπότε βάζεις ότι θες και ειδικά ο CT έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα fw . Επίσης δεν παθαίνει τίποτα από τις εγκαταστάσεις των fw και δεν μπρικάρει . Η μόνη περίπτωση να μπρικάρει που εχει αναφερθεί είναι να βάλεις fw άλλης εταιρίας .

πολύ γρήγορα, θα αντικατασταθούν όλα τα ταμπλετς!!
Θα κοίταζα μόνο το Google Nexus 7, αλλά είναι υπερβολικό ακριβό!!
στο τσακ ήμουνα για αυτό ευτυχώς που δεν.....

Last edited: