Air Force Planes

Mπροστα σε κατι αλλα, ομως ...

c4d2e67df8d6dcfc9923230613ca284b.jpg

damaged_b-17_flying_fortress_8af-jpg.356389

Damaged_tail_of_B-17.jpg

Πως σχιστηκε τοσο χειρουργικα ? Δειτε εδω -> http://pm1.narvii.com/7066/3dbba3f6761562799450269ca3952a537175504cr1-527-524v2_uhq.jpg

15481a25d13e55c38fc5da933d0b4e81.jpg

E βεβαια ... τα αεροπλανα μπορει να γυρισαν ... αλλα οχι ΟΛΟ το πληρωμα !
ΧΑΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ ! :nounder: Το πιο ανατριχιαστικο ομως ειναι το παρακατω : EΔΩ, δεν γλιτωσε κανεις !
Το αεροσκαφος εχει κανει flip over και ετοιμαζεται να μπει σε περιδινηση ! Καποιος ειχε την "ψυχραιμια"
να τραβηξει φωτογραφια .... και ετσι παρεμεινε "αθανατο" (τροπον τινα) το συγκεκριμενο πληρωμα+αεροπλανο.

050615-F-1234P-011.JPG

Ξαναπεταξε ... (για να καταρριφθει σε επομενη αποστολη)

379th-bg-apr-10-44-b17-486-5x7.jpg

Πολλες φορες, οταν το πληρωμα γλιτωνε ... στηνοταν παρτυ επι τοπου !
Η ενταση της χαρας απο την επιβιωση ... ηταν Α-Π-Ε-Ρ-Ι-Γ-Ρ-Α-Π-Τ-Η.
Ακομα και λαβωμενοι απο το πληρωμα ... γλεντουσαν μαζι με τους υπολοιπους.
Αλλωστε, οι υπολοιποι ηταν οι αμεσως επομενοι στην λιστα (θανατου).
Επαιρναν κουραγιο απο το "miracles DO happen" και ετσι χαλαρωναν λιγο
το κατακλυσμικο αγχος μεσα τους. Το σκαφος, παραπανω, με το παρατσουκλι
Lost Angel ... συμπληρωσε πανω απο 300 αποστολες και το πληρωμα του
δεχθηκε ΔΥΟ μεταλλια απο τον ιδιο τον Roosevelt.

Μεχρι να πεσει κατω (καπετανιος και tail-gunner επιβιωσαν και συνεληφθησαν)
στις 28 Σεπτεμβριου 1944 !

Ολα αυτα δεν αφορουν αεροπλανα .... ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Ομως ειναι ομορφο συναισθημα οτι ... <<ΚΑΠΟΤΕ>> ... ο αμερικανικος στρατος
βρισκοταν απο την σωστη πλευρα της ιστοριας. Την αλτρουιστικη (Don't ask what
the country can do for you, but rather ... what YOU can do for your country !!!!)
και ηρωικη. Αυτη η εποχη ... περασε (ανεπιστρεπτι) και αφηνει τοσο πικρη γευση.

Ελα βρε Γιωργο, αφου με καταλαβαινεις ...

Την μορφη (της πτητικης μηχανης) υμνουμε εδω μεσα ... οχι τον πολεμο (ουτε το αιμα) !
Ζητω συγνωμη που παρασυρθηκα.

Re: Απάντηση: Air Force Planes

Ελα βρε Γιωργο, αφου με καταλαβαινεις ...

Την μορφη (της πτητικης μηχανης) υμνουμε εδω μεσα ... οχι τον πολεμο (ουτε το αιμα) !
Ζητω συγνωμη που παρασυρθηκα.

Εγω υμνω και τον πολεμο μεσα απο τα αεροπλανα. Και την νικη. Ολο το πακετο. Ειδαλως τιποτα.
Η μορφη της πτητικης μηχανης ετσι αοριστα δεν θα ειχε καμμια τυχη να πραγματοποιηθει απο καθαρη αιθεροβαμωνια.
Ο Πολεμος ειναι ο πατερας των παντων. Αυτα τα γνωριζουμε εδω και δυομισυ χιλιαδες χρονια...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

(για να γραψω και γ μια φορα με κεφαλαια :ADFADF1: )

Εγω αγαπαω το πολεμικο αεροπλανο στην ολοτητα του. Οχι μονο για ασκηση υφους γραφιστικων.
Γιαυτο που κανει γιαυτο που εκανε και αυτο που θα μπορεσει να κανει στο μελλον. Σαν το τελευταιο σπαθι του Αλεξανδρου πανω απο Γορδιους δεσμους.
Για την ιστορια που εγραψε και αυτην που ισως γραψει αν συνεχησουν να υπαρχουν αντρες γιαυτο.

Παιδιά, ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του, δε χρειάζονται ούτε δικαιολογίες ούτε disclaimers.

Ανέκαθεν στην ιστορία, καλώς ή κακώς, ο πόλεμος ήταν καταλύτης στην εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας. Και φυσικά, τα μαχητικά αεροπλάνα είναι οπλικά συστήματα που φέρουν πάνω τους ο,τι πιο εντυπωσιακό έχει να επιδείξει η ανθρώπινη τεχνολογία σήμερα.

Εγω θα πω την αμαρτια μου ...
οταν εμαθα (το 1980) οτι το SR-71 δεν κουβαλουσε ουτε μια σφαιρα επανω του
κατι μεσα μου ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ ΠΑΡΑΦΟΡΑ.

Οχι οτι του λειπει ομορφια ... αλλα οπως και να το κανουμε ....
φωτογραφιες απο ρωσικα πυρηνικα σιλο εβγαζε. Δεν αφανιζε κοσμο !

Σε ολα τα ολα .... μια ψιλοαυτοενοχοποιηση ... ΤΗΝ ΕΧΩ !
Μου αρεσουν σφοδροτατα (F-14, F-16, Rafale, Saab Vigen, κλπ)
αλλα δεν μπορω να τα κανω κομματι του Καλλους που σκοπω για τον κοσμο.
Ακομα και αν ποσταρω δεκαδες φωτο γιαυτα (εδω μεσα). Το οποιο μαλλον
φανερωνει μια ηπια σχιζοφρενεια (θωρω :nounder:) για μενα !
Η εστω κατι βαθια διχαστικο ... αναμεσα στο Καλλος και την Βια.

Kαι αυτη η διαπιστωση αφορα εμενα ... και μονο εμενα (κανεναν αλλον !)

Ενθυμουμενος ποσο κοντα εφτασε το καμαρι μου στην παταγωδη αποτυχια
(και ακυρωση του ολου προτζεκτ) δεν μπορω να μην ποσταρω .... αυτο :

giphy.gif

Eνα καταπληκτικο αεροπλανο που δυστυχως οι "κακες γλωσσες" και "το κακο ματι" επεσε πανω του (προς το παρον) το ενα απο τα δυο δεν υπαρχει πια μετα το γνωστο προσφατο ατυχημα. Αλλα δενειναι κατι εξαιρετικο σαν γεγονος, συχνα οταν δοκιμαζεται ενα νεο οπλο δοκιμαζονται στην πραξη ολα τα πιθανα προβληματα...και υπαρχουν ατυχηματα.

Η αυτου μεγαλειοτης... SU 57

maxresdefault.jpg

41382309272_e2efa197ec_b.jpg

Πολυ τα γουσταρω. Θα ηθελα μια δωδεκαδα.

Απάντηση: Re: Air Force Planes

Πολυ τα γουσταρω. Θα ηθελα μια δωδεκαδα.

Mα στο γραψα (σελιδες πριν) .... 11 κατασκευαστηκαν !
Δεν ειναι μονο δυο.

Το υπεροχο με αυτο το αεροπλανο ειναι ... οτι τα canards ειναι παροντα ... ενω φαινονται αποντα :laugh:
Yπεροχη αισθηση ... το πως τα ενσωματωσαν στον συνολικο σχεδιασμο.

Βεβαια, τραβαω και ενα (χοντρο) κολλημα με canards. Το βρισκω αφυσικο να μην εχουν ΟΛΑ τα μαχητικα αυτο το σετακι.
Που ειναι το προβλημα ? ΟΛΑ μπορουν να δεχτουν canards. Ακομα και αυτα με μεταβλητη γεωμετρια πτερυγας
(οχι οτι τα χρειαζονται, ομως μπορουν).

Ενώ τα αμερικανικά βίντεο διακατέχονται από ωμή macho ενέργεια, εδώ έχουμε μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση.
Είναι η χαρά της πτήσης. Συνοδεύεται με chillout μουσικουλα, ενώ ακόμα και το άκρως αγχωτικό κομμάτι της προσγείωσης στο τέλος, έγινε όμορφα και ωραία.
Highlights η κοντινή πτήση στο τάνκερ, η υπερπτήση του φάρου και, κυρίως, η άνοδος προς την στρατόσφαιρα.

https://youtu.be/dXXl3dEx6qo

Μοναδική σχεδιαστική παρατυπία του πανέμορφου Rafale είναι το μόνιμα ορθωμενο refuelling probe. Πραγματικά κρίμα.

Από τα ομορφότερα, αν όχι το ομορφότερο, aviation video που έχω δει ποτέ, να είσαι καλά... Η πτήση στην επιχειρησιακή "οροφή" συγκλονιστική. Εκεί πρέπει να αισθάνεσαι λίγο Θεός.. Γαμώ τα μάτια μου...

Πιστευω αυτο το φιλμ το εχετε δει.

Les Chevaliers du Ciel (English title: Sky Fighters) 2005... It is based on Tanguy et Laverdure, a comics series by Jean-Michel Charlier and Albert Uderzo which was also made into a hugely successful TV series from 1967 to 1969 making Tanguy and Laverdure, the two main heroes, part of French popular culture.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eδω αερομαχια (εικονικη βεβαια) ενος Rafal με ενα F22

Πρεπει οπωσδηποτε να μπει ηχος για να κατανοηθει τι σημαινει πολεμικος χειρισμος αεροσκαφους. Και τι φυσικη κατασταση προυποθετει/

Ποσες φορες το ριχνει ; Τρεις ;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.