Air Force Planes

Επειδη πεσαν αεροπλανοφορα και αεροπροσγειωσεις τελευταια.
Ενας παλιος γνωριμος που τον βλεπαμε πολυ συχνα μεχρι προσφατα.
Εχει καποιοα πλανα οχι μονο μεσα απο το κοκπιτ αλα και μεσα στο κοκπιτ οταν προσγειονεται...δινει καποια ιδεα περι τινος προκειται.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπήρξα παρόν σε συμβάν στην 115 ΠΜ όπου Α7 σταμάτησε με τη βοήθεια ανασχετήρων! Ένα άλλο σπαρταριστό θα σας το διηγηθώ πιο βράδυ που θα έχω χρόνο. Δε θα πιστεύετε αυτά που διαβάζετε, αλλά τα είδα με τα μάτια μου!

Δευτερο βραδυ που περιμενουμε.... :smash:

Λοιπόοοον... κάπου το 1999, στην πτέρυγα, τεταμένη περίοδος λόγω βομβαρδισμών Σερβίας, τσατάλια τα νεύρα όλων, στρατεύσιμων και μόνιμων, λόγω συστέγασης με τους Αμερικάνους και επιχειρισιακής εμπλοκής της Σούδας.. Σοβαρά τώρα, πολύ ηλεκτρισμένο το κλίμα. είναι αρχή νυχτερινής βάρδιας περί τις 20:00, ο καιρός κακός, και οι δύο μοίρες των Α7 (340 και 345) είναι σε νυχτερινή βολή κάπου πέριξ των Κυθήρων. Είμαι υπηρεσία ως σμηνίτης μετεωρολόγος μαζί με τον αξιωματικό προγνώστη, δύο υπαξιωματικούς τον και Μ.Λ τον προϊστάμενό μας και πλέον πασίγνωστο και σεβαστό μετεωρολόγο.. Ο μετεωρολογικός σταθμός στεγάζεται στο ισόγειο του πύργου ελέγχου, στο επάνω τμήμα βρίσκονται οι μοίραρχοι των πολεμικών μοιρών, ο διοικητής, ο υποδιοικητής, οι ελεγκτές αεράμυνας και τα λοιπά, όπως αντιλαμβάνεστε η καρδιά όλης της βάσης ήταν εκεί. Τα Α7 ήδη παλιά και η άσκηση δύσκολη, κάτι που σε συνδυασμό με scattered CB (καταιγιδοφόρα νέφη πέριξ του αεροδρομίου) έκαναν τους πάντες να κάθονται σε αναμένα κάρβουνα..
Χτυπάει το τηλέφωνο, απαντάω εγώ. Είναι από πάνω ο εν υπηρεσία ελεγκτής εναέριας και ζητάει δελτίο παρόντος καιρού. Παρουσιάζομαι, και δίνω το δελτίο, στη συνέχεια προοθώ τη γραμμή στον προγνώστη τον Θοδωρή για να αναφέρει πρόγνωση τετάρου, ημιώρου και ώρας. Δίνει στοιχεία, κλείνει το τηλέφωνο και μου λέει " τα έχουν δει όλα απάνω, θα μας ζαλίσουν τα @@, έρχεται και ένα C-130 από Ελευσίνα και το έχει το προσέγγισης (ραντάρ), το νού σου στο ανεμόμετρο, έρχεται μετά η 340." Στο άγχος όλοι μας όπως αντιλαμβάνεστε. Ο πύργος είναι στη μέση του μεγάλου 90-270 διαδρόμου, μιλάμε για πίστα 4500 μέτρων, στην οποία είμαστε πρώτο τραπέζι! Ακούμε από τις 270 (δυτικά) τους βρυχηθμούς των κινητήρων του Hercules, έχει κάτσει μια χαρά, και το βλέπουμε να έρχεται με ταχύτητα τροχοδρομώντας. Υποτίθεται πως έπρεπε να κατευθυνθεί προς το τέλος του διαδρόμου προς ανατολάς, να μπει στον τροχόδρομο και να κατευθυνθει προς το shelter. Και εκεί λοιπόν που περνάει από μπροστά μας, κοκκαλώνει στη μέση της πίστας. Κόκκαλο και εμείς. Ανοίγει λοιπόν μια θυρα που έχει πίσω από το κόκπιτ, κατεβαίνει σφαίρα ένας από το πλήρωμα (συνκυβερνήτης όπως έμαθα μετά), μαζεύει βιαστικά κάτι από τον διάδρομο, ξαναμπαίνει, ξαναφεύγει ο Ηρακλής. Ταυτόχρονα από πάνω αρχίζει ένα κρεσέντο από ουρλιαχτά και χριστοπαναγίες, η φωνή του πτέραρχου ιπτάμενου δίκα ήταν χαρακτηριστική!
Παιδιά, ο τύπος είχε κατέβει για να μαζέψει έναν... λαγό που είχε ξυλιάσει στη μέση του διαδρόμου!!!

Φοβερη ιστορια, δειχνει ανθρωπους που ενω εχουν στα χερια τους τεραστεια πραγματα και ευθυνη δινουν σημασια και στα ελαχιστα και αυτοσχεδιαζουν... Πολυ ομορφη αφηγηση !

ΕΠειδη δεν καταλαβα, ο σκοπος ηταν να μαγειρεψουν τον λαγο και να τον φανε ή κατι αλλο;

Φανταζομαι να τον σωσουν μη τον πατησει κανα αεροπλανο.

αλτρουιστικη εξηγηση :)
Εγω σκεφτηκα μετα μηπως τον ρουφουσε κανενα αεροπλανο στους κινητηρες του και γινοταν ατυχημα.

A καταρεει το ιδεατο μου της ιπποσυνης ιπταμενων και τζεντλεμεν...

Ηξερα τι εσερνε καραβι...
Αλλα το τι σταματαει Hercules στο διαδρομο... ενα στιφαδο...Σα me depasse :bigcry:

Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από τους ένστολους μας.

Πρέπει να είχε φοβερό γέλιο όμως να ακούς τα μπινελικια των ανωτέρων.

Απάντηση: Re: Air Force Planes

Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από τους ένστολους μας.

Πρέπει να είχε φοβερό γέλιο όμως να ακούς τα μπινελικια των ανωτέρων.

ΑΥΤΟ !

Μηπως ειναι δυνατον να μας τα στειλεις μεσω pm, Νικο ? :rolleyes:

Μάνο κυρίως χριστοπαναγίες όπως έγραψα. Ο χειριστής του Ηρακλή ήταν σμήναρχος, και από ότι μάθαμε μετά και γνωστός του δίκα, που ήταν ταξίαρχος. Οι σχέσεις τους χάλασαν έκτοτε.. Τέλος πάντων, επιπόλαιη στιγμή από πολύ ικανούς επαγγελματίες, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες..

Ε όχι και επιπόλαιη στιγμή! Δεν έτυχε.... Πέτυχε!!
Επιπόλαιη στιγμή είναι κάνω ένα λάθος σε checklist, δεν λέω κάτι στον πύργο ελέγχου κτλπ κτλπ, όχι τραβάω χειρόφρενο στη μέση του διαδρόμου για να φάω τον λαγό :)

Τέτοια πράγματα τα περίμενα (επειδή είδα αντίστοιχες συμπεριφορές) από καραβαναδες του στρατού ξηράς, όχι από μορφωμένους Ικάρους.

Ξεκινησε να κανει τον γυρο του κοσμου :blink: :bang:....

https://www.silverspitfire.com/

66258180_10158543577280278_2892849340747874304_o.jpg

ΑΥΤΑ βλεπω Υπερηχα (Supersonic) ... και δεν μπορω να συμμορφωθω με το Planned Obsolesence.
Aν υπαρχουν τα υλικα, οι μηχανικοι και το ΜΕΡΑΚΙ ... ακομα και ενα διπλανο κανει τον γυρο του κοσμου.

Χαλαρα :icon15: ....