Airport Express 802.11n - wifi access point για όλους !

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,593
Πειραιάς
Έφτασε η στιγμή που η ασύρματη επικοινωνία μπορεί να αυξηθεί σε ταχύτητα αισθητά.

Η Apple λοιπόν παρουσίασε το νέο AirPort Express που βάζει το σπίτι σε τροχιά μεγάλων ταχυτήτων...

attachment.php

Ας δούμε όμως ένα-ένα τα χαρακτηριστικά του.

Καταρχήν, είναι ο ιδανικός συνδετικός κρίκος μεταξύ ενός ή πολλών υπολογιστών προκειμένου να διαμοιραστούν ασύρματα τα μουσικά αρχεία τους και το σπίτι να αποκτήσει μουσική παντού από παντού ! Πως γίνεται αυτό ; Κάνετε διαθέσιμα τα μουσικά αρχεία σας από τον/τους υπολογιστή/ες σας κ μετά πάτε στον χώρο που θέλετε να ακούσετε μουσική, δίνετε ρεύμα στο Airport Express κ πάνω του συνδέεται ένα ζευγάρι ηχεία. Αυτό ήταν! Ακούτε μουσική! Φυσικά μπορείτε να συνδέσετε πάνω του έναν ενισχυτή στην οπτική έξοδο ήχου που έχει κ να ακούτε από το στερεοφωνικό σας την μουσική σας που βρίσκεται σε άλλο σημείο του σπιτιού σας...!

attachment.php

Φυσικά η δυνατότητα να υπάρχει πάνω του ένας εκτυπωτής στην θύρα usb του κ όλοι οι υπολογιστές του δικτύου να τυπώνουν εκεί, είναι κάτι πια αυτονόητο...

Όπως είναι κ φυσικό κ αυτονόητο πια να γίνεται διαμοιρασμός της σύνδεσης με το διαδίκτυο σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου του σπιτιού. Με το νέο Express μπορούν να συνδεθούν πάνω του μέχρι και δέκα (10) χρήστες και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ταυτόχρονα.

Και φυσικά με ταχύτητες υψηλές χρησιμοποιόντας το πρότυπο 802.11n. Το νέο Express χρησιμοποιεί δύο κεραίες υψηλών ταχυτήτων αλλά και διπλάσιου εύρους. Μάλιστα, υποστηρίζει συχνότητες στα 2.4Ghz αλλά και στα 5Ghz για αποφυγεί παρεμβολών. Εννοείται ότι υποστηρίζει κ τα άλλα πρότυπα, 802.11a/b/g. H διαφορά στην ταχύτητα αγγίζει τις πέντε (5) φορές αύξηση πάνω από το πρότυπο 802.11g.

Όλα αυτά έρχονται να υποστηρίξουν όλους τους υπολογιστές, όχι μόνο Apple αλλά και PC, όπως επίσης κ άλλες ασύρματες συσκευές, όπως το πολύ γνωστό μας iPhone, iPod Touch κτλ. Περιλαμβάνει λογισμικό κ για Apple κ για Windows.

attachment.php

Και όλα αυτά με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, δηλαδή με την υποστήριξη των πρωτοκόλλων WPA/WPA2 και 128bit WEP.

Επιγραμματικά, διαθέτει θύρα ethernet 10/100, μία usb θύρα για εκτυπωτή και θύρα 3.5χιλιοστών για αναλογική ή οπτική έξοδο ήχου.

attachment.php

Το δε μέγεθός του είναι το κάτι άλλο...
9.4 εκατοστά * 7.5 εκατοστά * 2.85 εκατοστά, ενώ ζυγίζει μόνο 188 γραμμάρια...

attachment.php

Στην αμερική κοστίζει 99 δολλάρια...τώρα απομένει να δούμε πόσο θα κοστίζει σε εμάς...αν αξίζει ;;; Πιστεύω ότι αξίζει η αγορά του κ η Apple έφτιαξε ένα πολύ καλό προϊόν για ακόμα μία φορά !

Επίσημη ιστοσελίδα εδώ : http://www.apple.com/airportexpress/

Attachments

• main_pic.jpg
    main_pic.jpg
    18.3 KB · Views: 484
  • connect_all.jpg
    connect_all.jpg
    51.2 KB · Views: 482
  • muic_share.jpg
    muic_share.jpg
    69.1 KB · Views: 483
  • size.jpg
    size.jpg
    13.7 KB · Views: 481
  • thyres.jpg
    thyres.jpg
    31.1 KB · Views: 483
Ξέρει κανείς, αν συνεργάζεται με wireless modem/routers πέραν του airport extreme με σκοπό την επέκταση ενός wi-fi δικτύου?
Thanks!

Στο site της Apple βλέπω και αυτό το ανησυχητικό:
"AirPort Express can extend the range only of an AirPort Extreme
or AirPort Express wireless network."
Ισχύει αυτό ή θέλει απλώς να διαφημήσει το Extreme;

το οτι κανει extent ειναι σιγουρο.

συμφωνα με το παρακατω λινκ (μετα απο ενα προχειρο search στο google) δουλευει και με αλλα μοντεμ/ρουτερ http://weblogs.java.net/blog/inder/archive/2004/10/using_airport_e_1.html

κανε μια ερευνα και θα βρεις ευκολα μια σιγουρη απαντηση

εχω ενα wi fi μοντεμ ρουτερ ...

ομως ειναι φασαρια να ανοιγοκλεινω το wi fi ... ( πρεπει να μπαινω στο μενου και μετα αποσυγχρονιζει και ξανασυγχρονιζει για να ανοιξει και το ιδιο για να κλεισει ...

αυτο το airport express μπορω να το συνδεσω με εθερνετ καλωδιο στο ρουτερ και να ανοιγοκλεινω το wi fi απο εκει ?

Καλημερα και χρονια πολλα, το εχω και εγω (demo απο τον αδελφο μου), υπαρχει τροπος εκτος απο το i tunes να ακουω και απο αλλου μουσικη, ιντερνετικη εννοειται.
σσ. ξεχασα να γραψω, ο imac ειναι στο γραφειο και το Airport στο σαλονι συνδεδεμενο με το hifi και παιζει αψογα.

Καλημερα και χρονια πολλα, το εχω και εγω (demo απο τον αδελφο μου), υπαρχει τροπος εκτος απο το i tunes να ακουω και απο αλλου μουσικη, ιντερνετικη εννοειται.
σσ. ξεχασα να γραψω, ο imac ειναι στο γραφειο και το Airport στο σαλονι συνδεδεμενο με το hifi και παιζει αψογα.

Βεβαίως και γίνεται. Αυτό έχω κάνει εγώ. Αγοράζεις το πρόγραμμα Airfoil (for mac) το οποίο αυτό στριμάρει την μουσική από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ software!

Με άλλα λόγια ανοίγεις το airfoil πρώτα, κάνεις connect το Airport με ένα κλικ, και επιλέγεις το software player.

99 ευρώ έχει το Airport.

Ευχαριστω για την αμμεσοτητα, το Airfoil που και ποσο, και θα μπορω να ακουω οποιοδηποτε σταθμο περα απο το itune. Επισεις μηπως ειναι καλυτερα να παρω καποιο media player.

Ευχαριστω για την αμμεσοτητα, το Airfoil που και ποσο, και θα μπορω να ακουω οποιοδηποτε σταθμο περα απο το itune. Επισεις μηπως ειναι καλυτερα να παρω καποιο media player.

http://www.apple.com/downloads/macosx/audio/airfoil.html 25 δολλάρια έχει.

Αυτό τα λέει όλα:
With Airfoil you can take audio from any application and send to your AirPort Express units.

Αν δες θες να μπλέκεις με κομπιοτεροειδή και σ' ενδιαφέρει μόνο το internet radio πάρε ένα xtreamer που έχει μέσα όλο το Shoutcast radio να τελειώνεις.

και το sidewinder κάνει και το pro. Οποιο θες.
Αγορά κατευθείαν από την εταιρεία. Δεν έχει τελωνείο, έρχονται από Γερμανία:
http://shop.xtreamer.net/

Για λειτουργίες και χαρακτηριστικά υπάρχουν εκτενή θέματα στην υποκατηγορία Media Players.