ΑΙΣΧΡΟ ΚΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H μουσική από τα "Παιδιά του Πειραιά" είναι ακόμα σε copyright. Δε μπορούν οι κληρονόμοι του Χατζηδάκη να τραβήξουν μιά μήνυση σε αυτό τον καραγκιόζη για να μάθει;

Νομίζω τα όποια δικαιώματα ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι τους τα προσφέρουμε. Μας αρέσει ή όχι...δυστυχώς αυτή ειναι η πραγματικότητα.

Αισχρό... αλλά τι φταίει και αυτός Αμερικάνος ειναι!
Τόσο φτάνει το μυαλουδάκι του!!!!

Ρατσιστικό; Δεν νομίζω...

Tι να μας πουνε αυτοι μωρε που οταν ανακαλυπταν το κρεας, ειμεις ειχαμε ηδη χοληστερινη....

Ας προσέχαμε! Δώσαμε το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να μας χλευάζει. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι είμαστε εμείς.

Εγώ δεν συμφωνώ ούτε με αυτό που λέει ότι οι "Έλληνες μας έδωσαν τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη." Ουδεμία σχέση έχουμε οι νεοέλληνες με τον λαό που ζούσε πριν κάτι χιλιάδες χρόνια σε κάποιες περιοχές της σημερινής Ελλάδας (Αθήνα, Πέλλα κτλ.). Μόνο κάποιους από τους χώρους που βρίσκονταν μοιραζόμαστε.

Ακόμα και τα Ελληνικά σαν γλώσσα, είναι τριάντα φορές υποδεέστερη των Αρχαίων Ελληνικών (και καλά Αρχαία Ελληνικά, γιατί Ελλάδα δεν υπήρχε τότε). Ότι κληρονομήσαμε το σκατώσαμε. Καλά που ο Περικλής ζούσε στην περιοχή της Αθήνας και ακόμα μας τρέφει ο Παρθενώνας που έφτιαξε.

Πείτε μου τι θα αφήσουμε εμείς στα εγγόνια μας? Την ξεφτίλα? Ακόμα και τα νεοκλασικά κτήρια που υπήρχαν στο κέντρο της Αθήνας τα γκρεμίσαμε, ενώ σε ολόκληρη της Ευρώπη υπάρχουν ακόμα!! Ικανοί ήμασταν να γκρεμίσουμε και τον Παρθενώνα αν δεν φοβόμασταν την διεθνή κατακραυγή...

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!

... Πείτε μου τι θα αφήσουμε εμείς στα εγγόνια μας? ...

Αισιόδοξο ακούγεται. Εγώ, εδώ και χρόνια μιλάω για τα παιδιά μας, αφού για εγγόνια, ούτε να το σκέφτομαι.:twoguns:

Αντί να κατηγορούμε και να κοροϊδεύουμε τους ξένους (Αμερικάνους, Άγγλους κτλ) θεωρώντας τους υποδεέστερους (που σε καμία περίπτωση δεν είναι, κοιτάξτε που βρίσκονται αυτοί και που είμαστε εμείς), καλό θα ήταν να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, μπας και καταφέρουμε τίποτα. Πότε δεν είναι αργά. Παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα γύρω μας, όπως και πετυχημένες πρακτικές για να μιμηθούμε.

Το σίγουρο είναι ότι με τη νοοτροπία που έχουμε, αντί να προοδεύουμε όπως όλες οι δυτικές χώρες του κόσμου οδηγούμασε προς τον κατήφορο.

Αντί να κατηγορούμε και να κοροϊδεύουμε τους ξένους (Αμερικάνους, Άγγλους κτλ) θεωρώντας τους υποδεέστερους (που σε καμία περίπτωση δεν είναι, κοιτάξτε που βρίσκονται αυτοί και που είμαστε εμείς), καλό θα ήταν να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, μπας και καταφέρουμε τίποτα. Πότε δεν είναι αργά. Παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα γύρω μας, όπως και πετυχημένες πρακτικές για να μιμηθούμε.

Το σίγουρο είναι ότι με τη νοοτροπία που έχουμε, αντί να προοδεύουμε όπως όλες οι δυτικές χώρες του κόσμου οδηγούμασε προς τον κατήφορο.

Συμφωνώ. Εξ άλλου αυτή η χώρα, δεν κατάντησε έτσι μόνο εξ αιτίας αυτών που την κυβερνούσαν.

Αυτοί που μας κυβερνούν είναι "δείγμα" της ελληνικής κοινωνίας και κατ' επέκταση της νοοτροπίας μας. Και οι επόμενοι πολιτικοί, μέσα από εμάς θα βγουν, από την ίδια κοινωνία. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία (ο κάθε ένας από εμάς) μην περιμένεις να δούμε άσπρη μέρα. Μια ζωή θα κατηγορούμε τους άλλους και την τύχη μας για ότι στραβό συμβαίνει.

Εθνος καραγκιόζηδων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ | Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 [ 13:52 ]

Η απόφαση της UNESCO που αναγνώρισε ως Τούρκο τον Καραγκιόζη, αντί να προκαλέσει ανακούφιση, εξόργισε την επιλεκτικά ευαίσθητη Ελλάδα. Αποστερείται, λένε, έτσι η χώρα μας από μιαν άυλη φιγούρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με κίνδυνο να δεχθώ και πάλι ποταμούς λάσπης, εγώ πληροφορήθηκα με ανακούφιση την απόφαση του διεθνούς αυτού πολιτιστικού οργανισμού να χρεώσει στα κουσούρια των πρώην δυναστών μας Οθωμανών και το καραγκιοζιλίκι. Γιατί εδώ και είκοσι χρόνια από τη στήλη αυτή στηλιτεύω την από μέρους των νεοελλήνων ηρωοποίηση του πρωταγωνιστή του Θεάτρου Σκιών και κυρίως την ανάδειξή του σε πρότυπο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Στο «Βήμα» τής 29.12.1991, αναλύοντας την άποψή μου ότι «αυτός ο κακομούτσουνος και κακομοίρης είναι η συμπύκνωση μερικών από τα πιο απεχθή και χυδαία ελαττώματα που γέννησε η ανθρώπινη ψυχή», επεσήμαινα: «Είναι πρώτα πρώτα τεμπέλης. Παριστάνει ότι δήθεν θέλει να δουλέψει και γι' αυτό κατά καιρούς επαγγέλλεται τα πάντα (φούρναρης, γιατρός, δικηγόρος, μάγειρας κτλ., χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχετική γνώση, με μόνη πρόθεση να ξεγελάσει τους άλλους για να τα κονομήσει». Σταθερή επιδίωξή του να βγάλει λεφτά χωρίς να κοπιάσει. Αλλά όταν δεν αρκεί η απάτη καταφεύγει στην επόμενη εύκολη λύση, την κλοπή. Χωρίς μάλιστα να διστάζει να κατακλέβει τους κοντινούς του φίλους και συγγενείς (τον Χατζηαβάτη ή τον μπαρμπα-Γιώργο). Ετσι, εκτός από τις αρετές της φιλοπονίας και της εντιμότητας, εξευτελίζει και την υψηλή ανθρώπινη αρετή της φιλίας. Χαρακτηριστικό σύμβολο των απεχθών αυτών χαρακτηριστικών του είναι το μακρύ του χέρι. Για να κλέβει ευκολότερα αλλά και για να δέρνει. Και μάλιστα όχι κάποιους κακούς ή εχθρούς αλλά τα ίδια τα παιδιά του και τον καλοκάγαθο και ανιδιοτελή φίλο του Χατζηαβάτη.

Ενα τέτοιο βρωμερό υποκείμενο είναι πολύ φυσικό να χαρακτηρίζεται από τη μέχρι εξευτελισμού αυτοταπείνωση έναντι των ισχυρών και τη βάρβαρη μεταχείριση των αδυνάτων. Είναι φυσικά και άδικος. Οσάκις «κονομήσουν» κάτι με τον Χατζηαβάτη, αναλαμβάνει τη μοιρασιά κατά τη γνωστή ρήση: «Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου». Είναι και μισογύνης. Εκείνος τεμπελιάζει ή διδάσκει τα παιδιά του πώς να τον αντιγράψουν, ενώ η Καραγκιόζαινα ουδέποτε εμφανίζεται στη σκηνή αλλά κάπου στο βάθος κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και δέχεται εντολές και βρισιές από τον τεμπελχανά σύζυγό της που είναι πάντα ξάπλα κατηγορώντας την άδικη κοινωνία.

Ως οικογενειάρχης δεν αρκείται στο να δίνει το κακό παράδειγμα στα παιδιά του. Τους παραδίδει καθημερινά και μαθήματα κλοπής και απάτης ως μέσου πλουτισμού χλευάζοντας την εργασία, την εντιμότητα, τα γηρατειά.

Ο Καραγκιόζης σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα ήταν το κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγήν. Στην Ελλάδα έχει υιοθετηθεί επισήμως ως πρότυπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας. Με τέτοια καραγκιοζιλίκια δεν είναι περίεργο πώς καταντήσαμε ο παρίας των πολιτισμένων εθνών και αυστηρά εποπτευόμενος λαός ως κατ' επάγγελμα απατεώνας και διεφθαρμένος. Ας σημειωθεί ότι ορθώς φαίνεται πως διεκδίκησαν οι γείτονές μας την τουρκική ταυτότητά του. Στη γενέτειρά του Προύσα, στην είσοδο του μεγαλύτερου εκεί τεμένους, υπάρχει εντοιχισμένη η φιγούρα του Καραγκιόζη. Η εξήγηση που μου εδόθη από τον τούρκο ξεναγό ήταν ότι όταν ανεγείρετο το τζαμί ο Καραγκιόζης σύχναζε εκεί διηγούμενος τα ειδεχθή κατορθώματά του. Καθώς χλεύαζε την εργατικότητα των χτιστών προκαλούσε καθυστέρηση στην πρόοδο της ανοικοδόμησης. Ετσι είδε και απόειδε ο επόπτης του έργου και τον αποκεφάλισε.

Μετά τον επίσημο εκτουρκισμό του, μακάρι, απαλλασσόμενοι εμείς οι Ελληνες από την απεχθή κληρονομιά του, να πάψουμε πια να είμαστε έθνος καραγκιόζηδων. Αν δεν είναι αργά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=345133&dt=24/07/2010##ixzz0ugd8DGu1

ο Καραγκιοζης Ελληνας η Τουρκος
μου ειναι πολυ ποιο αγαπητος απο αυτον τον οικονομικο
δημοσιγραφο που εχει αποψη και ειναι στη θεση να λογοκρινη ολα
ο Γιαννης Μαρινος ειναι ενα συντηρητικο καπιταλιστικο μικρο
ανθρωπακι που νομιζει οτι ειναι υπερανω ολων
τον αντιπαθω ιδιαιτερως

ο Καραγκιοζης Ελληνας η Τουρκος
μου ειναι πολυ ποιο αγαπητος απο αυτον τον οικονομικο
δημοσιγραφο που εχει αποψη και ειναι στη θεση να λογοκρινη ολα
ο Γιαννης Μαρινος ειναι ενα συντηρητικο καπιταλιστικο μικρο
ανθρωπακι που νομιζει οτι ειναι υπερανω ολων
τον αντιπαθω ιδιαιτερως

Προσυπογράφω..:grinning-smiley-043
Προτιμώ τον Τούρκο Καραγκιόζη απο τόν εν λόγω κύριο πού μισεί τον τόπο πού κατοικεί και ονειρεύεται οτι ανήκει στό προσωπικό τού Δουκάτου τού Λουξεμβούργου..

Πέραν της όποιας αντιπάθειας, που καλώς την έχετε στον συγκεκριμένο - και γω δεν τον πάω μία, αναφέρει κάποια πράγματα που χρίζουν μελέτης, ιδιαίτερα κάποιοι γελοίοι στο ΥΠ ΕΞ
Πάντως παρ ότι τα δικαστήρια τα Ελληνικά έχουν αποφασίσει ότι το Καραγκιόζης δεν είναι βρισιά, ο σοφός λαός κάτι ξέρει και λέει κάποιον καραγκιόζη.
Ένας απ αυτούς, και μέγας καραγκιόζης είναι και ο Μαρίνος

Για να ξαναβάλουμε το θέμα σε τροχιά...:FSGSFGS4:

Αγαπητοί φίλοι, εν προκειμένω σημασία δεν έχει το πως βλέπουμε ΕΜΕΙΣ τον εν λόγω δημοσιογράφο ή το πώς μας βλέπει ΑΥΤΟΣ (και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ "Έλληνας" που έχει τέτοια άποψη, νομίζω...). Το ζητούμενο είναι, αν οι ΞΕΝΟΙ συμμερίζονται παρόμοιες απόψεις με τη δική του και τελικά αν μας βλέπουν σαν τους καραγκιόζηδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι. Αν είναι έτσι, ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ?

Ιδού το ερώτημα!:grandpa:

Προσυπογράφω..:grinning-smiley-043
Προτιμώ τον Τούρκο Καραγκιόζη απο τόν εν λόγω κύριο πού μισεί τον τόπο πού κατοικεί και ονειρεύεται οτι ανήκει στό προσωπικό τού Δουκάτου τού Λουξεμβούργου..

α.. τον πετυχες απολυτα !!
:a0210:

Re: Απάντηση: ΑΙΣΧΡΟ ΚΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το θέμα με τον Καραγκιόζη, δεν είναι ποιος έγραψε το άρθρο και αν τον συμπαθούμε ή όχι, αλλά κατά πόσο έχει δίκιο σε αυτά που γράφει στο συγκεκριμένο άρθρο.

Τελικά, δεν ξέρω ποιος είναι ποιο ανθέλληνας. Αυτός που βγαίνει και "βρίζει" δημοσίως τα λαμόγια και λέει ότι έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους την Ελλάδα παροτρήνοντας/πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο κάποιους να αλλάξουν συμπεριφορές ή αυτός που κατακλέβει το κράτος από τους φόρους και ότι άλλο μπορεί, καταστρατηγεί τους νόμους αλλά κατά τα άλλα αγαπάει δημοσίως την πατρίδα του?

Ή μήπως το σωστό πορφίλ του φιλέλληνα είναι... "σκύψε ευλογημένε" και να λες κι ευχαριστώ?

Είναι ερωτήματα, που κάποια στιγμή μαζί με πολλά άλλα, θα πρέπει.... να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε.

Last edited:
Καλά... Και ο Willy το coyote είναι ένας ηλίθιος καπιτάλας που αντί να χαλάει τα λεφτά του σε πυραύλους, δυναμίτη και λοιπά crazy machines για να πιάσει το Beep Beep θα μπορούσε να πάρει μερικές μερίδες από το πλησιέστερο KFC...

Α ναι... Ξέχασα... Μετά δεν θα υπήρχε το comic...
Όπως μάλλον δεν θα είχε πλάκα να βλέπεις στην ηλικία των 5-10 χρονών έναν νομοταγή, εργατικό και καλό οικογενειάρχη καραγκιόζη που θα πάλευε για το μεροκάματο...
Πολύ Matrix κατάσταση λέμε! :p