Προσπαθούμε το τελευταίο διάστημα να σχεδιάσουμε ένα αναλογικό στάδιο εξόδου με διακριτά εξαρτήματα. ´Ένα αρχικό σχέδιο είναι αυτό
Στο στάδιο του διαφορικού επιλέχθηκαν τα jfet που βρίσκονται στο ίδιο κέλυφος ώστε να αποφύγουμε το ματσάρισμα τους. Είναι μια ιδέα που δανειστήκαμε από τον νέο προενισχυτή του Νίκου (Salas).
Οι καθρέπτες ρεύματος των jfet έχουν επιλεχθεί να φτιαχτούν με μία έκδοση wilson, που υλοποιούνται πάλι με ματσαρισμένα τρανζίστορ (bjt αυτή τη φορά) που βρίσκονται στο ίδιο κέλυφος.
Ως πηγές ρεύματος τόσο του διαφορικού όσο και του VAS επιλέχθηκε η διάταξη με δύο τρανζίστορ μεγάλου β με ανάδραση που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια αντίσταση της πηγής.
Στο στάδια ενίσχυσης τάσης (VAS) βάλαμε συνδεσμολογία Darlington με όσο το δυνατόν μεγαλύτερου hfe τρανζίστορ ώστε να αυξηθεί η ενίσχυση ανοικτού βρόγχου, με ένα Cascod-ικό στάδιο να ακολουθεί
αυξάνοντας την αντίσταση που βλέπει ο VAS. Το τελικό στάδιο παρέχει την απαραίτητη ενίσχυση ρεύματος και την μείωση της αντίστασης εξόδου.
Το φίλτρο μπροστά από τον διαφορικό προσπαθεί να "παντρέψει" δύο διαφορετικές επιλογές που προτείνει ή AsahiKASEI, για PCM
με συχνότητα αποκοπής τα 100KHz, που υλοποιείται με φίλτρο 2ης τάξης, και για DSD
με φίλτρο 3ης τάξης και αποκοπή στα 50 ΚHz.
Η λύση που δίνουμε είναι να μεταβαίνουμε από το ένα φίλτρο στο άλλο βάζοντας σε σειρά με τον πυκνωτή C13 ένα ρελέ. Αυτό το κάναμε για να μπορούμε να επιλέγουμε PCM ή DSD με το δικό του φίλτρο στην έξοδο.
Όλα αυτά τρέξανε στο LTspice και δοκιμάστηκαν σε στα δύο φίλτρα για να δούμε πως συμπεριφέρεται. Για PCM
και DSD
Εκθέτουμε τις σκέψεις μας για να βελτιώσουμε όποιες αδυναμίες του κυκλώματος υπάρχουν. Οι τιμές των εξαρτημάτων δεν είναι τελικές και το ψάχνουμε ακόμα στο LTspice. Θέλουμε τις απόψεις και τις βελτιώσεις σας.