AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Ήδη στο πρώτο νήμα, έχει γίνει η κατάλληλη σχετική προσθήκη.
Σταδιακά θα ενημερώνεται με νέο υλικό ή αλλαγές όταν κριθούν σκόπιμες.

ερώτηση έχω κάνει αγορά όλα τα τα υλικά για το descreet με το bom που μου ειχε στείλει ο κωστας κοιτάζοντας το bom που έχει ανεβεί στην πρώτη σελίδα βλέπω διάφορες σε τιμές υλικόν τι παίζει με αυτές ; για παραδειγμα αντιστασεις με τιμη 3,92kohms στο bom που υπαρχει στην πρωτη σελιδα δεν υπαρχουν αλλα εχει αλλη τιμη 3,6κ εχουμε προβλημα ; υπαρχει λαθος;

οπως και στο dac εχει μια δυο διαφορες ποιο ακολουθουμε τελικα ;

Last edited:
Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Καλησπέρα παναγιώτη!
Τις μειώσαμε από 4k σε 3.6k για να μειώσουμε λίγο το gain. Πρακτικά δεν αλλάζει πολύ.
Κατέβασε το BOM από το dimdim.gr που την έχει ενημερώσει πρόσφατα ο Δημήτρης.
Πρόσεξε οι R5 και R6 να είναι 2k.

Οκ αλλαγές έχει και στο dac δεν θυμάμαι τώρα ποιες μάλλον η 4β και κάποια άλλη έγινε από 49κ σε 5,1κ αν θυμάμαι καλα

Το πιο ενημερωμένο BoM είναι (και θα είναι) αυτό που είναι ανεβασμένο στο blog μου (και γίνεται link από το πρώτο μήνυμα του νήματος).

Έχουν όντως αλλάξει οι αντιστάσεις που είναι σε σειρά με το σήμα MCLK πριν τα dac chips (R4A και R4B) από 49.9Ω έγιναν 5,1Ω για να συμβαδίζουν με το reference design.

υπάρχει περίπτωση στα bom που υπάρχουν μέχρι τώρα να εχουμε νέες αλλαγές μέχρι να τελείωση και το receiver; το ρωτάω για μην βάζουμε παραγγελιές για ένα-δυο υλικά

Όσο αφορά το BoM του dac, όχι, ή πιο σωστά, μόνο όσο αφορά κάποιους ηλεκτρολυτικούς (εκκρεμούν δοκιμές για βελτιστοποίηση..).

Όσο αφορά το BoM του receiver, δεν έχετε ακόμα BoM του receiver. :p

Σε κάθε περίπτωση, το πιο ασφαλές είναι να παραγγείλετε υλικά όταν όντως σκοπεύετε να υλοποιήσετε τα dac και όχι πιο πριν. DIY audio κάνουμε εδώ, οποτεδήποτε μπορεί να μας έρθει μια φαεινή ιδέα και να αλλάξουμε κάτι (προς το καλύτερο).

έχω παραγγείλει πολύ καιρό άπλα ρωτάω για οποίες αλλαγές για να μπει μια και καλή, τώρα αν στην συνεχεία υπάρξουν βελτιώσεις καλοδεχουμενες αφοί υπάρχει μεράκι να βγει κάτι καλό δεν υπάρχει θέμα αλλωστε το diy ετσι ειναι

ξεματιάστηκα για να βρω τις αλλαγές sorry αν σας κούρασα

Αυτή την εβδομάδα θα έχω τα υλικά για τον ελεγκτή.
Διάβασα αρκετές φορές και προσπάθησα να καταλάβω όλες αυτές οι φίσες που συνδέονται αλλά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα.
Μπορούμε κάπως βάση αυτής της φωτογραφίας να γράψουμε τι πάει που;
STM32_MB_Topo_v36.png

Ναι θα πρέπει να υπάρξει ένα τοπογραφικό που να δείχνει την συνδεσμολογία όλων των τυπωμενων μεταξύ τους

θελω να το δοκιμασω και εγω τελικα, το μονο που δεν καταλαβα ειναι απο που βρισκω την πλακετα, πρεπει να την φτιαξω μονος μου η υπαρχει καπου για αγορα?

Είχα παραγγείλει ένα αρχικό σετ από 10 πλακέτες, οι οποίες όμως έχουν φύγει όλες σε φίλους και γνωστούς..

Θα έλεγα να περιμένουμε λίγο να ολοκληρωθούν μερικά ακόμα dac, να γράψει κόσμος εντυπώσεις και αν είναι αρκετά καλές να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον και για δεύτερο σετ από πλακέτες.

αα καταλαβα...επειδη ηθελα να δοκιμασω γενικα κολισεις smd, υπαρχει μηπως καποιο αλλο dac παρομοιο να φτιαξω?
η καποιος τροπος να τυπωσω μονος μου τις πλακετες?

Η κύρια πλακέτα του συγκεκριμένου είναι 4-layer, οπότε πρέπει να κατασκευαστεί στο εξωτερικό σε εργοστάσιο. Οι υπόλοιπες είναι "απλές" διπλής όψης, αλλά τι να τις κάνεις χωρίς την κύρια..

Ο μόνος τρόπος να "βγει" σε λογική τιμή το συγκεκριμένο project είναι να παραγγελθούν τουλάχιστον 10 από κάθε πλακέτα.. αλλά προφανώς πρέπει να μαζευτούν και ~10 ενδιαφερόμενοι.

Επειδή έχουν ενδιαφερθεί και κάποια ακόμα άτομα από έξω για πλακέτες, νομίζω ότι και 6-7 άτομα αν βρεθούν εδώ μπορούμε να το προσπαθήσουμε.

Κάτι παρόμοιο σε kit δεν θυμάμαι να έχει πάρει το μάτι μου.. Είναι αρκετά δύσκολο σαν κατασκευή, συνήθως δεν κυκλοφορούν σε kit τέτοιες πλακέτες.

αα καταλαβα...επειδη ηθελα να δοκιμασω γενικα κολισεις smd, υπαρχει μηπως καποιο αλλο dac παρομοιο να φτιαξω?
η καποιος τροπος να τυπωσω μονος μου τις πλακετες?

Αυτό που ξέχασα να σου γράψω χτες είναι ότι υπάρχουν και μερικές πλακέτες από τις πρώτες δοκιμαστικές που είχαμε βγάλει (βλέπε πρώτες σελίδες), που έπαιρναν το ένα 4490. Είναι αρκετά κατάλληλες για εξάσκηση..

από την πλακέτα του ελεγκτή μου λείπει το AO3400 και το βρίσκω μόνο στο ebay ,mouser και farnell έχουν αυτό IRLML6344TRPBF σαν αντίστοιχο μας κάνει η αγοράζω από ebay ;