AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Να και το δικό μου ταβλοντακ!
Μετασχηματιστές και τροφοδοτικά είναι προσωρινά.
Καλώδιο στην έξοδο έχω κολλήσει τα DuPont.
Παρόλα αυτά παίζει εκπληκτικά.
Μπορείς να παίζεις με τα φίλτρα αναλόγως τις προτιμήσεις του καθενός.
Υπάρχει πολύ πληροφορία και ακούς λεπτομέρειες που δεν έχεις ακούσει ξανά.
Περισσότερα όταν θα κουτιαστεί.
Αξίζει να το φτιάξει κάποιος και ως διαδικασία αλλά και ως αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια στα παιδιά!!!

7E17CDFE-1D66-4FB4-B4A1-2B1423849C45.jpg

Όχι πως τα προγραμματίζει πάνω στο stm.
Τυχερός όλες οι πλακέτες δούλεψαν χωρίς κάποιο ηλεκτρονικό πρόβλημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Μπράβο ρε Σπύρο!
Άντε και σε ένα ωραίο κουτί μέσα!

Δεν μπορώ να πω ότι είναι και η πιο εύκολη διαδικασία , αλλά με πολύ υπομονή γίνεται.

Οι τάσεις μετρημένες 3,29 6,78 11,91 11,91.

Είναι καλές για αυτό το dac;

Attachments

• DSC_0967.jpg
    DSC_0967.jpg
    150.6 KB · Views: 200
Μικρή πρόοδος για τη μικρή πλακέτα. Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Υπομονή και επιμονή θέλει.
Ελπίζω να μην έκαψα το ΑΚ4490 που δοκίμαζα τις κολλήσεις με το πολύμετρο.

Attachments

• DSC_1034.jpg
    DSC_1034.jpg
    209.6 KB · Views: 152
Ολοκλήρωση κολλημάτων. Τελικά όλα γίνονται και τα smd δεν είναι αδύνατον να ασχοληθεί κανείς.
Πρώτες δοκιμές στο ναό δεν ήταν απογοητευτικές, δούλεψε αμέσως και ο αρχιερέας δε με μάλωσε για τη δουλειά μου.

Προβιβάστηκα από το νηπιαγωγείο και με το καλό από Σεπτέμβρη πάω στη πρώτη δημοτικού.

Attachments

• DSC_1091.jpg
    DSC_1091.jpg
    168.7 KB · Views: 277
Στέλιο, πρέπει να είσαι ο μόνος συν-χομπίστας που κατάφερε να του δουλέψει με την πρώτη η πρώτη του κατασκευή με σχετικά δύσκολα υλικά SMD. Συγχαρητήρια! :D

Με το καλό και η αποφοίτηση με το "μεγάλο" AK.. :smile:

για να μην ανεβαίνω αθηνα τσάμπα ξέρουμε αν έχει ο φανος smd υλικά; χρειάζομαι κάποιες αντιστάσεις για το reicever

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Είμαι και εγώ πλέον ένας ευτυχισμένος κάτοχος του ΑΚ4490!
Αν και είχε ετοιμαστεί καιρό τώρα αρνούνταν πεισματικά να βγάλει ήχο :smash:
Ο λόγος ήταν τελικά, μία ψυχρή κόλληση η οποία δεν έδινε τον χρονισμό του Master Clock στα Flip-Flop.
Να είναι καλά ο Δημήτρης (DimDim) που την τελευταία μονο φορά πρέπει να του έφαγα 4 ώρες από τον ελεύθερο του χρόνο. Τον ευχαριστώ ξανά και μέσα από το forum. :worshippy:

Θα πρέπει σιγά-σιγά να φτιάξω τις τροφοδοσίες και ένα ωραίο κουτί. Ήρθε η ώρα να δουλέψει το cnc.
Ακουστικές εντυπώσεις στο σύστημα μου δεν έχω ακόμα μιας και είναι λίγο επικίνδυνο να το συνδέσω έτσι όπως έχω χύμα τις καλωδιώσεις.
Θα επιστρέψω μελλοντικά για εντυπώσεις.

IMG_20180926_121736.jpg

IMG_20180926_121754.jpg

Η συγκεκριμένη πλακέτα ήταν ο ορισμός του WTF γιατί ενώ έπρεπε να δουλεύει, δεν δούλευε. Τελικά η αιτία ήταν πολύ ύπουλη. Ευτυχώς τελικά βρέθηκε και ο Κώστας επιτέλους έχει λειτουργικό DAC. :D

Στα νέα του project, έχω πλέον πάρει απόφαση να τελειώσω το λογισμικό το συντομότερο δυνατό ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Ξέρω ότι χρωστάω και ένα σχεδιάγραμμα συνδέσεων.

καλοακουστο κωστα ,και μια ερώτηση ο κώδικας ειναι ολοκληρωμενος δηλαδή μπορεί να γίνει και εναλλαγή στις εισόδους του reicever;

Δημήτρη αν μου επιτρέπεις ανεβάζω το πρόχειρο σχεδιάγραμμα των συνδέσεων ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτών.
AD93CD78-E63D-426C-AE99-2FF2ACCEFD2C.jpg