AKG 702 και AKG 712 PRO.

τι εννοεις οταν λες οτι εινε πολύ αναλυτικά.??

επισης οταν λες οτι Όσον αφορά στη διαρροή ήχου, ναι, έχουν και μάλιστα αρκετή και επίσης μπορεί κάποιος να ακούσει τους εξωτερικούς θορύβους. τι εννοεις με αυτο?

περα απο αυτο αν χαλασουν τα μαξιλαρακια η αντικατάσταση των μαξιλαριών γινετε στο μαγαζι που θα τα αγορασω??

Re: Απάντηση: AKG 702 και AKG 712 PRO.

τι εννοεις οταν λες οτι εινε πολύ αναλυτικά.??

επισης οταν λες οτι Όσον αφορά στη διαρροή ήχου, ναι, έχουν και μάλιστα αρκετή και επίσης μπορεί κάποιος να ακούσει τους εξωτερικούς θορύβους. τι εννοεις με αυτο?

περα απο αυτο αν χαλασουν τα μαξιλαρακια η αντικατάσταση των μαξιλαριών γινετε στο μαγαζι που θα τα αγορασω??

πολύ αναλυτικά εννοεί μάλλον ότι έχουν πολλή ανάλυση.
Εννοεί ότι όταν ακούς μουσική μπορείς να ακούσεις τους εξωτερικούς θορύβους.
Τα μαξιλαράκια θα χρειαστεί να τα αλλάξεις μετά από 5 χρόνια. (ίσως)

αν και στην αρχη ειμουνα σε 3 ακουστικα

MrSpeakers Alpha Dog

BeyerDynamic DT 1990 Pro

akg 712 pro.

απλα απο τα 3 μου, αρεσανε παρα πολυ τα MrSpeakers Alpha Dog και akg 712 pro.
απλα τα MrSpeakers Alpha Dog στην ελλαδα δεν υπαρχουν και μετα κατεληξα στα 712 pro/

τα rSpeakers Alpha Dog στην ελλαδα γιατι δεν υπαρχουν??

Δημήτρη δεν έχω ακούσει τα 712 αλλά είμαι κάτοχος των 701
Ωστόσο είμαι κάτοχος των phillips fidelio x2 και των akg k 240 mk2.

Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι όλη η σειρά 7xx της akg είναι πολύ ακουστικό για τα λεφτά του...για ακρόαση μουσικής και ναι ίσως για παιχνίδια.

Έχουν εκπληκτική σκηνή (ίσως από τις πιο μεγάλες σε σχέση και με ακουστικά πολλαπλάσιας αξίας) και είναι πολύ αναλυτικά.

Ωστόσο εάν δεν οδηγηθούν καλά, δεν έχουν γεμάτο ήχο μεσοχαμηλες, με αποτέλεσμα ο ήχος τους να ακούγεται λεπτος, χωρίς σώμα. Επομένως χρειάζονται ενισχυτή και δη γλυκοηχο για να ταιριάξουν καλά και να κλείσεις μια για πάντα από ακουστικά για μουσική (εκτός και εαν σου μπει για τα καλά το μικρόβιο)

Τα AKG K701/702/612pro, εκ των οποίων διαθέτω τα τελευταία(εδώ και λίγο καιρό) έχουν σχεδόν πανομοιότυπη απόκριση συχνότητας. Μοιράζονται τον ίδιο πριμάτο ήχο με κάπως αιχμηρά κατώτερα πρίμα(π.χ. 6Khz). Επίσης έχουν μια μικρή τάση να "στριγγλίζουν" στις μεσαίες συχνότητες λόγω ενός καρούμπαλου στα 2-3Khz. Ευτυχώς όχι κάτι το ιδιαίτερο στην πράξη. Απλά λίγη παραπάνω ζωηράδα στις μεσαίες.

Ακόμα και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Harman(μητρική της AKG) όταν αξιολόγησαν τα Κ701 σε τυφλή δοκιμή, μαζί με κάποια άλλα μοντέλα, προσδιόρισαν-υποκειμενικά-τον ήχο τους ως treble heavy με roll off στο μπάσο. Σχετικά ισορροπημένο ήχο βρήκαν μόνο στα Audeze LCD-2.
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=f1EVZVDaeLw
Στο 01:00. Είναι το ακουστικό με κωδικό HP2 όπως αποκαλύφθηκε αργότερα. Το HP1 είναι τα Audeze.
Άτομα με πρόσβαση σε κορυφαίο εξοπλισμό και ειδική εκπαίδευση πάνω στον ουδέτερο ήχο δεν μπορεί να πέφτουν τόσο έξω. Άσχετα αν οι audiophiles συνήθισαν στα treble spikes και το bass roll off πολλών ακριβών μοντέλων ως "λεπτομέρεια"/"ανάλυση"/"σφικτό μπάσο" κτλ. και ψάχνουν μετά να βρουν αλλοιωμένους ενισχυτές(η λεγόμενη "σοβαρή οδήγηση") για να κρύψουν τις ατέλειες.

Ο ήχος των Κ612pro βελτιώθηκε πολύ με το EQ της sonarworks που αφαίρεσε το "βουνό" των 6db στα 6Khz. Θα το ανεβάσω και στο κατάλληλο θρεντ.
Όμορφο ήχο by default με αρκετά γεμάτο μπάσο έχουν τα Κ712pro. Χωρίς να λείπουν κάποιοι χρωματισμοί στα πρίμα. Όχι και ο φυσικότερος ήχος σε σχέση με τα άλλα μοντέλα.

το 712 καλώς ή κακώς είναι το 3 κατα σειρά από την κορυφή της επαγγελματικής σειράς των akg.
Με ό,τι σημαίνει αυτό.
Στην κατηγορία τιμής του 500$ rrp δεν υπάρχει ακουστικό με ιδανική καμπύλη απόκρισης, όπως φυσικά ιδανική καμπύλη απόκρισης δεν υπάρχει και σε υψηλότερες κατηγορίες τιμής, και ακόμα περισσότερο την καμπύλη απόκρισης κάθε αυτί την αντιλαμβάνεται ελαφρώς έχω πολύ διαφορετικά.

Φυσικά η όλη συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου όταν το ζητούμενο είναι games

Anvidia όντως χρήσιμες πληροφορίες...φυσικά τα παραπάνω γραφόμενα είναι προσωπικές απόψεις και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ακουστικά η σειρά 7 της akg, αναλογικά με τα λεφτά που ζητούν.

Και πάλι ευχαριστω και ναι συμφωνώ με τα όσα έγραψες για τον χαρακτήρα τους.

Απλά για εμένα έχουν και ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα...είναι ικανά να βάλουν το μικρόβιο σε έναν ακροατή (που θέλει να νοσήσει βέβαια) της μαγείας της ακρόασης με ακουστικά και της αναζήτησης καλύτερων μέσων ακρόασης, που κατ' επέκταση θα οδηγεί και σε νέα μουσικά μονοπάτια...τουλάχιστον με μένα έτσι έγινε και για αυτό τα εκτιμώ, λίιιιιιιγο παραπάνω.

πρωτον σας ευχαριστω που με βοηθατε σε ολα τα πραγματα γιατι μαθαινω και πραγματα που δεν γνωριζα στην αρχη , και εινε καλο να ακουω και αλλες αποψεις γιατι τα ακουστικα που θελω να αγορασω θα τα κρατησω για αρκετα χροννια και θελώ να παρω κατι που να μου μεινει .

περα απο αυτο σας ειπα οτι τα AKG 712 PRO. δεν τα θελώ μονο για τα παιχνιδια αλλα τα θελω και για την μουσικη και για ταινιες. δεν ειμε επαγγελματιας στα ακουστικα σας μιλαω ειλικρινα σας ευχαριστω που με βοηθατε γιατι μαθαινω νεα πραγματα..

περα απο αυτο επειδη παρα πολλα ατομα απο εδω εχουν AKG ακουστικα οπως ο Anvidia που εχει τα AKG K701/702/612pro θα ειθελα να ακουσω την γνωμη του και την αποψη του για τα AKG 712 PRO γιατι εινε παρα π[ολυ κοντα με αυτα που θα αγορασω.

και θα ειθελα να μου πει απο την εμπειρια του πως τα AKG 712 PRO θα κινηθουν σε ολους τους τομεις ((( gaming moysiki kai tainies)

παντως σας ευχαριστω που με βοηθατε γιατι μεχρι την αλλη παρασκευη η το πολυ μεσα σε 2 βδομαδες θα τα εχω αγορασει.. απλα το τρεναρω λιγο ακομα γιατι θελω να ακουσω και αλλες αποψεις.

Dimitrios 36 απόψεις ,άκουσες πολλές και ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα .
Αλλά όπως καταλαβαίνεις ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις -προτιμήσεις ,οπότε περιμένουμε και τις δικές σου .

θελω να ακουσω και αλλες αποψεις καλο θα μου κανει γιατι και εγω ανακαλυπτω νεες πληροφοριες και φυσικα τα akg 712 θα εινε για μενα μια επενδυση σε ολους τους τομεις...

απλα ο aNVDIA εχει Τα AKG K701/702/612pro που αυτο σημαινει οτι εινε σχεδον πιο κοντα σε αυτα που θα αγορασω.

απλα θα ειθελα να τον ρωτησω αν τα Τα AKG K701/702/612pro τα οποια εχει τα εχει δοκιμασει στην μουσικη και στα παιχνιδια και στις ταινιες..

πια εινε η συμπεριφορα τους πχ οταν ακουει μουσικη ,,, οταν παιζει παιχνιδια? και οταν βλεπει ταινιες?

παντως σας ευχαριστω που με βοηθατε σε ολα τα πραγματα.το εκτιμαω αυτο παρα πολυ.

απλα ο aNVDIA εχει Τα AKG K701/702/612pro που αυτο σημαινει οτι εινε σχεδον πιο κοντα σε αυτα που θα αγορασω.

απλα θα ειθελα να τον ρωτησω αν τα Τα AKG K701/702/612pro τα οποια εχει τα εχει δοκιμασει στην μουσικη και στα παιχνιδια και στις ταινιες..

πια εινε η συμπεριφορα τους πχ οταν ακουει μουσικη ,,, οταν παιζει παιχνιδια? και οταν βλεπει ταινιες?

παντως σας ευχαριστω που με βοηθατε σε ολα τα πραγματα.το εκτιμαω αυτο παρα πολυ.

Νομίζω ότι στα 100 πόστ που υπάρχουν έχει ειπωθεί ότι ήταν δυνατόν να ειπωθεί και όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται να ρωτάς συνεχώς τα ίδια και τα ίδια .

το 712 καλώς ή κακώς είναι το 3 κατα σειρά από την κορυφή της επαγγελματικής σειράς των akg.
Με ό,τι σημαίνει αυτό.
Στην κατηγορία τιμής του 500$ rrp δεν υπάρχει ακουστικό με ιδανική καμπύλη απόκρισης, όπως φυσικά ιδανική καμπύλη απόκρισης δεν υπάρχει και σε υψηλότερες κατηγορίες τιμής, και ακόμα περισσότερο την καμπύλη απόκρισης κάθε αυτί την αντιλαμβάνεται ελαφρώς έχω πολύ διαφορετικά.

Φυσικά η όλη συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου όταν το ζητούμενο είναι games

Χρησιμοποιώ τα Κ612pro διορθωμένα κυρίως για περιστασιακό gaming(όχι ανταγωνιστικές καταστάσεις). Είναι άψογα. Και σε gaming και σε μουσική βγάζουν πολύ ποιότητα. Τα τοποθετώ ανάμεσα στη σειρά 5 της sennheiser και τα HD600. Στοκ τρυπάνε τα αυτιά σου σε αρκετά μοντέρνα κομμάτια. Στο gaming τα στοκ πρίμα δίνουν ζωντάνια και positioning(λόγω dolby headphone που μουνταίνει τον ήχο). Μπάσο έχουν αδύναμο(όχι κακό για ανταγωνιστικά games), αλλά πολύ ελεγχόμενο και καθαρό όταν ζοριστούν. Όπως π.χ. τα bass boosted κομμάτια που βρίσκεις στο νετ.
Ειδικά για gaming δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Με τέτοιο soundstage κιόλας.

Το κακό είναι ότι μετά τη διόρθωση πέφτει αρκετά η εντασή τους γιατί έχουν μέτρια ευαισθησία στις μεσαίες. Όλη η υποκειμενική αίσθηση έντασης βγαίνει από τα πρίμα που πρέπει να κοπούν. Αντιμετωπίζεται πάντως αυτό.

οταν εννοει οτι Το κακό είναι ότι μετά τη διόρθωση πέφτει αρκετά η εντασή τους γιατί έχουν μέτρια ευαισθησία στις μεσαίες.? τι εννοει με αυτο??

δηλάδη χανετε η ενταση? για καπια λεπτα??

Re: Απάντηση: AKG 702 και AKG 712 PRO.

αν και στην αρχη ειμουνα σε 3 ακουστικα

MrSpeakers Alpha Dog

BeyerDynamic DT 1990 Pro

akg 712 pro.

απλα απο τα 3 μου, αρεσανε παρα πολυ τα MrSpeakers Alpha Dog και akg 712 pro.
απλα τα MrSpeakers Alpha Dog στην ελλαδα δεν υπαρχουν και μετα κατεληξα στα 712 pro/

τα rSpeakers Alpha Dog στην ελλαδα γιατι δεν υπαρχουν??

φίλτατε το θέμα έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται....
δυό τρεις φορές ήδη είπα, μέχρι εδώ είδαμε πάμε να φύγουμε αλλά.....deja vu...

το θέμα ξεκίνησε από ένα ζευγάρι ακουστικών το τοπ τρίτο στην γκάμα μιας από τις κορυφαίες εταιρείες τα τελευταία 70 χρόνια.
Το τοπ τρίτο.
τοπ
τρίτο
με rrp 500 $

ό,τι λάθος να έκανε μια παλιοεταιρεία που βρίσκεται στα πράγματα από το τέλος του Β παγκόσμιου πολέμου μέχρι σήμερα, κάτι κατάφερε θα έλεγα.
Και όταν πουλάει κάτι και βάζει πάνω καρτελάκι 500 δολάρια κάτι ξέρει.

ευτυχώς δεν πιάσαμε ακόμα την beyer....
ας το αποφύγουμε.

αν θες τώρα να πάρεις τον α σκύλο....όπως είπες δυστυχώς δεν έρχεται Ελλάδα.

Πάρε τα 712 και τελείωνε.
(αν θες να μου χρωστάς ευγνωμοσύνη που θα σου γλυτώσω 150 ευρώ, πάνε και πάρε τα Κ240)

με ολα αυτα που ειπανε τα παιδια και με βαση αυτα που καταλαβα εινε οτι τα akg 712 pro εινε κορυφαια σε ολους τους τομεις παιχνιδια μουσικη και ταινιες.
περα απο αυτο κανενα ακουστικο δεν εινε τελειο.. ουτε τα πιο ακριβα..

περα απο αυτο τα akg 712 pro θα κανουν την δουλεια τους παρα πολυ καλα σε ολα τα πραγματα.

με ολα αυτα που ειπανε τα παιδια αυτα καταλαβα περιλιπτικα.