AKG K550

Re: Οδήγηση των AKG K550

panoso ευχαριστώ για την απάντηση

Πράγματι από την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλάβει πως ο e17 είναι πολύ καλός για αυτά τα ακουστικά.
Το κακό είναι ότι δεν τον βρίσκω σε κανένα ελληνικό κατάστημα...

Κι εγώ απέξω το πήρα. Δεν υπάρχει ελλάντα...

τα mp3 στα 320kbps ειναι οτι καλυτερο υπάρχει σε mp3 οχι σε αρχειο γενικως... μακραν!!!
φοβαμαι πως πρέπει να αρχισεις διαβασμα στην κατηγορια computer audio (flac, eac, xld -αν εχεις mac-, κλπ κλπ)

mstr
Ο υπολογιστής μου κοστίζει περίπου 800 ευρώ, οπότε δεν νομίζω να έχει κάτι ιδιαίτερο από κάρτα ήχου....
Τώρα μια κάρτα ήχου ενός κανονικού υπολογιστή ποσό καλή είναι ή αν είναι καλύτερη από του ipod δεν ξέρω.....δεν έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρα με αυτά και είμαι κάπως αρχάριος...

Τα αρχεία με τα οποία ακούω μουσική είναι mp3 στα 320kbs και αυτά νομίζω είναι ότι καλύτερο υπάρχει από ψηφιακά αρχεία.

Ο ήχος των ακουστικών από τον υπολογιστή είναι ωραίος και καθαρός αλλά από ακουστικά των 200 ευρώ μάλλον θα περίμενα να ήταν καλύτερος.
Επίσης από άλλα ακουστικά είχα και τα k518 dj της akg.

Τι δε σου αρεσει στα Κ550 για τα λεφτα που εδωσες? Μπορεις να περιγραψεις σε γενικες γραμμες?Τι μουσικουλες σου αρεσει να ακους?

Τα k550 ειναι ακουστικα με ισορροπημενο ηχο κατα τη γνωμη μου γενικα,αλλα παρατηρησα οτι χρειαζεται λιγη προσοχη στην τοποθετηση για να μην καταληξεις με ηχο λεπτο και με ελλειψη σωματος προς τα μεσοχαμηλα και χαμηλα.Αν η τοποθετηση ειναι σωστη στο κεφαλι ο ηχος θα ειναι ισορροπημενος και σωστος.Μπορει ακομα και να εχεις βρει τη σωστη εφαρμογη,να σου φαινονται περιεργα επειδη συνηθησες τα αλλα που ηταν ισως μπασατα αρκετα.

Τωρα για τον φορητο υπολογιστη... Και εγω δε ξερω παρα πολλα πραματα,εχω ενα καλο φορητο (dell xps L702x) ο οποιος εκανε γυρω στα 1000 περισυ που το πηρα,και παιζει ικανοποιητικα καλα καποιες φορες που συνδεσα τα shure srh840 (ενα αναλογο μοντελο ας πουμε σαν αυτα που πηρες) ,αλλα τα προτιμω λιγο καλυτερα απο το ipod,διοτι δημιουργουν λιγο καλυτερο imaging/εικονα ηχητικης σκηνης στα αυτια μου,και μου αρεσει και συνολικα η ισορροπια του ηχου λιγο καλυτερα. Αλλα και το Dell ομως ειναι αξιοπρεπες,καλυτερο απο το σταθερο 10ετιας που εχει πανω καποια ενσωματωμενη μετρια καρτα ηχου μαλλον.

κι η δική μου άποψη είναι ότι αν και ευκολα στην οδηγηση τους, τα Κ550 θελουν εναν ενισχυτη για να αποδώσουν τα μέγιστα. Στη περίπτωση μου τα ακούω με τον matrix (m-stage) και πλέον, εφόσον έστρωσαν αρκετά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το μουσικό αποτέλεσμα. Ο ενισχυτής δεν υπάρχει βέβαια στην Ελλάδα αλλά ειναι πολύ χαμηλού ρίσκου να προβείς στην αγορά του δεδομένου ότι και ακριβός δεν είναι και εύκολα θα έφευγε σε περίπτωση που τον έβαζες αγγελία στο μέλλον

Μετρήσεις των Κ550 από τα παιδιά του "Changstar.com"

K550 Frequency Response and CSD Waterfall Plot Measurements

index.php

index.php

index.php

index.php

Εγώ δεν τα καταλαβαίνω τα γραφήματα αλλά τα μέλη του changstar καταλήγουν στο εξής παρακάτω σχόλιο για τα 550:

85155825_ele.jpeg

:flipout:

Τί παίζει?

Καλωσόρισες στο φόρουμ!! και καλορίζικα...

Θα συμφωνήσω με panoso, για αρχή πάρε τον fiio e17 είναι εξαιρετικό μηχανάκι και θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο και δύναμη... αν σε κολλήσει σοβαρά η αρρώστια του headfi προχώρα σε DAC/Ενισχυτή ακριβότερο αργότερα.

τα mp3 στα 320kbps ειναι οτι καλυτερο υπάρχει σε mp3 οχι σε αρχειο γενικως... μακραν!!!
φοβαμαι πως πρέπει να αρχισεις διαβασμα στην κατηγορια computer audio (flac, eac, xld -αν εχεις mac-, κλπ κλπ)

δηλαδή ποια είναι η καλύτερη κωδικοποίηση ψηφιακών αρχείων; μου το εξηγείς λίγο;

Τι δε σου αρεσει στα Κ550 για τα λεφτα που εδωσες? Μπορεις να περιγραψεις σε γενικες γραμμες?Τι μουσικουλες σου αρεσει να ακους?

Τα k550 ειναι ακουστικα με ισορροπημενο ηχο κατα τη γνωμη μου γενικα,αλλα παρατηρησα οτι χρειαζεται λιγη προσοχη στην τοποθετηση για να μην καταληξεις με ηχο λεπτο και με ελλειψη σωματος προς τα μεσοχαμηλα και χαμηλα.Αν η τοποθετηση ειναι σωστη στο κεφαλι ο ηχος θα ειναι ισορροπημενος και σωστος.Μπορει ακομα και να εχεις βρει τη σωστη εφαρμογη,να σου φαινονται περιεργα επειδη συνηθησες τα αλλα που ηταν ισως μπασατα αρκετα.

Τωρα για τον φορητο υπολογιστη... Και εγω δε ξερω παρα πολλα πραματα,εχω ενα καλο φορητο (dell xps L702x) ο οποιος εκανε γυρω στα 1000 περισυ που το πηρα,και παιζει ικανοποιητικα καλα καποιες φορες που συνδεσα τα shure srh840 (ενα αναλογο μοντελο ας πουμε σαν αυτα που πηρες) ,αλλα τα προτιμω λιγο καλυτερα απο το ipod,διοτι δημιουργουν λιγο καλυτερο imaging/εικονα ηχητικης σκηνης στα αυτια μου,και μου αρεσει και συνολικα η ισορροπια του ηχου λιγο καλυτερα. Αλλα και το Dell ομως ειναι αξιοπρεπες,καλυτερο απο το σταθερο 10ετιας που εχει πανω καποια ενσωματωμενη μετρια καρτα ηχου μαλλον.

κυρίως οι υψηλές συχνότητες-περίμενα να ήταν περισσότερο καθαρές και πιο ραφιναρισμένες-αλλά και το μπάσο να ήταν λίγο περισσότερο
ο ήχος είναι πολύ καλός αλλά γενικώς περίμενα να ήταν κάπως καλύτερος, κάπως πιο ''μαγικός''

από μουσική ακούω απ'ολα: ροκ, ποπ, Blues, R&B, ηλεκτρονική, reggae...

Καλωσόρισες στο φόρουμ!! και καλορίζικα...

Θα συμφωνήσω με panoso, για αρχή πάρε τον fiio e17 είναι εξαιρετικό μηχανάκι και θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο και δύναμη... αν σε κολλήσει σοβαρά η αρρώστια του headfi προχώρα σε DAC/Ενισχυτή ακριβότερο αργότερα.

ευχαριστώ Chris1967 και όλους σας για τις απαντήσεις σας

τα ακουστικά είναι πολύ καλά αλλά αποτι κατάλαβα από την συζήτηση για να αποδώσουν τα μέγιστα χρειάζονται ένα dac
θα ακολουθήσω λοιπόν την συμβουλή σου-και του panoso-και θα πάρω τον fiio e17 και βλέπουμε....

Να πω την αληθεια παιδια δε διαβασα το link,αλλα οταν ειχα για δυο μερες τα Κ550 μου φανηκαν πολυ καλα ηχητικως,οδηγουμενα απο το ipod nano κατευθειαν με διαφορα ειδη μουσικης που ακουω.Δε τα ειχα συνδεσει στον Xcan V8 αλλα πιστευω θα επαιζαν πολυ καλα και απο εκει.

Δεν ειμαι μουσικος,και σαφως καποια παιδια εδω θα εχουν και περισσοτερη εμπειρια με μουσικη,μηχανηματα κτλ,αλλα με την οποια εμπειρια και προσωπικα γουστα μου,στην κατηγορια τιμης τους πιστευω οτι παιζανε αρκετα ψηλα σα ποιοτητα ηχου. Ηταν καλα ισορροπημενα απο χαμηλα μεχρι ψηλα,με καλη εικονα και ωραιο μουσικο αποτελεσμα,απολαμβανα τη μουσικη που ακουγα.

Το φαουλ στα αυτια μου (αν και αστρωτα) ,ηταν μια λιγο "ακυρη" εμφαση καπου στα πριμα που σε λιγο δυνατοτερες εντασεις τα εκανε λιγο να τσιμπανε,αν και οχι πολυ ενοχλητικα ειναι η αληθεια.Καποιες φορες ηταν λιγο σκληρα σε καποια περασματα και λιγο συριστικα επισης,αλλα οχι κατι ασχημο ομως ξαναλεω,τουλαχιστον στα αυτια μου,μπορει και να ηθελαν και λιγο στρωσιματακι.

Αυτο που διαμαρτυρονται καποιοι για τα μεσουψηλα οτι τους ενοχλουν δεν ηταν για μενα προβλημα,αλλα ακουγοντας τα φανταζομαι τι εννοουν πανω κατω.Ισως ειναι και θεμα προσωπικο σε καθε ατομο,καθως εγω αυτο το παρατηρω λιγο με τα Sony MDR 1R.

Καποιο μικρο θεματακι ειχα με την ανεση...τα περιμενα λιγακι πιο ανετα. Το προβλημα μου ηταν οτι στη θεση που ηχομονωναν σωστα,ωστε να παρω και σωστο ηχο,με πιεζε λιγο η στεκα στο πανω μερος του κεφαλιου,και μου προκαλουσε μικρη ενοχληση μετα απο λιγη ωρα. Επισης,παροτι η δυναμη συσφιξης ηταν ανετη,καλυτερη απο τα shure srh840 πχ,ειχα ενα θεματακι καθως το πτερυγιο του αυτιου μου (και δε θεωρω οτι εχω τοσο πεταχτα αυτια παλι),ακουμπουσε μεσα στο μεγαφωνο οπου ειναι σκληρο,και μου προκαλεσε καποιες στιγμες ενα μικρο ερεθισμο και κοκκινισμα.
Βεβαια ειναι και στον εκαστοτε ανθρωπο,καθως εδω δε βλεπω να παραπονιεται καποιος για κατι απο αυτα.
Τα παραπανω παντως,σε συνδυασμο και με δυο μικρα κατασκευαστικα θεματακια που ειχα αναφερει και εδω,με εκανε να τα γυρισω.

Τα shure 840 ειναι μια καλη εναλλακτικη,ηχητικως λυση πιστευω (αν και ειναι αστεια στο κεφαλι και ισως λιγο αβολα για καποιους),αν καποιος εχει καποιο θεμα και δε μπορει να πετυχει καλη ηχομονωση με τα K550,καταληγοντας σε λεπτοηχο αποτελεσμα χωρις σωμα,ή επισης αρεσκεται σε λιγο πιο γεματα upper bass/αισθηση γεματου ηχου και κατα τις λιγοτερο συριστικα πριμα. Εναλλασοντας τοτε τα 840 με τα 550 περισσοτερο που φανηκε οτι υπαρχει μια ηχητικη ομοιοτητα σε γενικες γραμμες μεταξυ των δυο,δεν ενιωθα οτι ακουγα κατι πολυ διαφορετικο,παροτι υπαρχουν καποιες αισθητες διαφορες σε συγκεκριμενα μερη του ηχητικου φασματος.

δηλαδή ποια είναι η καλύτερη κωδικοποίηση ψηφιακών αρχείων; μου το εξηγείς λίγο;

Η συμπίεση αρχείων mp3 είναι απολεστική, δηλαδή ένα μέρος της πληροφορίας χάνετε χάριν του μικρότερου μεγέθους αρχείου... τα 320 είναι πολύ καλύτερα από 128 ας πούμε, αλλά εξακολουθούν και έχουν χαμένη κάποια πληροφορία από το αρχικό αρχείο που είναι τύπου WAV ασυμπίεστο.

Μια από τις καλύτερες κατά κοινή ομολογία (αλλά όχι η μοναδική) είναι η συμπίεση FLAC που ΔΕΝ είναι απολεστική... τουλάχιστον θεωρητικά τα αρχεία μετά από την αποσυμπίεση είναι πανομοιότυπα με το αρχικό αρχείο, άρα με αυτόν τον τρόπο έχει και το πλεονέκτημα ότι πιάνουν λιγότερο χώρο από WAV αλλά δεν υπάρχει αισθητή/αντιληπτή/πραγματική αν θες πτώση ποιότητας ακρόασης.

ευχαριστώ Chris1967 και όλους σας για τις απαντήσεις σας

τα ακουστικά είναι πολύ καλά αλλά απ ότι κατάλαβα από την συζήτηση για να αποδώσουν τα μέγιστα χρειάζονται ένα dac
θα ακολουθήσω λοιπόν την συμβουλή σου-και του panoso-και θα πάρω τον fiio e17 και βλέπουμε....

Νάσαι καλά... το ε17 είναι πολύ καλή επιλογή!!! enjoy!!

Απάντηση: Re: Οδήγηση των AKG K550

Η συμπίεση αρχείων mp3 είναι απολεστική, δηλαδή ένα μέρος της πληροφορίας χάνετε χάριν του μικρότερου μεγέθους αρχείου... τα 320 είναι πολύ καλύτερα από 128 ας πούμε, αλλά εξακολουθούν και έχουν χαμένη κάποια πληροφορία από το αρχικό αρχείο που είναι τύπου WAV ασυμπίεστο.

Μια από τις καλύτερες κατά κοινή ομολογία (αλλά όχι η μοναδική) είναι η συμπίεση FLAC που ΔΕΝ είναι απολεστική... τουλάχιστον θεωρητικά τα αρχεία μετά από την αποσυμπίεση είναι πανομοιότυπα με το αρχικό αρχείο, άρα με αυτόν τον τρόπο έχει και το πλεονέκτημα ότι πιάνουν λιγότερο χώρο από WAV αλλά δεν υπάρχει αισθητή/αντιληπτή/πραγματική αν θες πτώση ποιότητας ακρόασης.

Νάσαι καλά... το ε17 είναι πολύ καλή επιλογή!!! enjoy!!

Όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά. Όσες φορές κι αν επαναληφθεί η διαδικασία μετατροπής από WAV σε FLAC και ξανά σε WAV, το WAV θα παραμένει πάντα το ίδιο.

Και εγώ αυτό πιστεύω αλλά διαβάζω ότι αυτό αμφισβητείτε σε μερικά φόρουμ και από ανθρώπους που ξέρουν τι λένε... εγώ δεν μπορώ να ακούσω διαφορές οπότε συμφωνώ με το πρωτόκολλο... αισθάνθηκα υποχρεωμένος να το αναφέρω...