AKG K7XX, απίστευτο value for money?

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Το massdrop εβγαλε σε συνεργασια με την AKG μια ακομα επετειακή εκδοση τον 701, στην τιμη χώμα των 200$

Σε σχεση με τα κλασσικα αναφερουν καλύτερο χαμηλο και ματσαρισμενες μονάδες ενω απο χρωμα ειναι στην λογικη του Ford.

MD-4505_20141120093612_9e12dbd99256f305.jpg

Configured by Massdrop
Manufactured by AKG
Open-back construction
Pre-selected dynamic transducers
Flat-wire voice coil
Varimotion two-layer diaphragm
Genuine leather headband
Memory foam earpads with velour covering
Individually tested and numbered
Detachable 9.8 ft (3 m) straight cable with 1/8 in (3.5 mm) jack
Frequency response: 10 to 39,800 Hz
Sensitivity: 105 dB/V
Maximum input power: 200 mW
Rated impedance: 62 Ohms
8.3 oz (235 g)

https://www.massdrop.com/buy/akg-k7...ersonalization+Promo+20141124&mode=guest_open

Το massdrop βγαζει εξαιρετικές προσφορές κατα καιρους. Η μονη ανησυχία μου στο να παραγγειλω κάτι είναι το τελωνείο. Υπάρχει εμπειρία με το συγκεκριμένο site σε αυτό το θέμα?

Αυτό το ακουστικό (701) θέλει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στρώσιμο αλλιώς θα ψάχνετε τα... χαμηλά.

Έχει όμως κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά με κυριότερο τη "ξεκάθαρη" στερεοφωνική εικόνα.

To 7XX εχει +3dB χαμηλα, πρεπει να ειναι πιο γεματο απο το κλασσικο 701

δυστυχώς, ουδέποτε με συγκίνησε ιδιαίτερα το 701 ... πάντα απορούσα για τα θετικά σχόλια ... έζησα με ένα για κάμποσους μήνες, δεν μιλώ δηλ. για περιστασιακή χρήση σε κάποιον φίλο ή κατάστημα ... τώρα για το 7χχ δεν γνωρίζω ... είναι και κάπως βαρετό το παιχνίδι με τις διάφορες υποεκδόσεις της σειράς 7, όταν πρόκειται συνηθέστατα για το ίδιο ακουστικό ...

Υποτίθεται οτι είναι σαν τα Anniversary 65, τα οποια ειχαν λιανική στα 550 αν δεν κάνω λαθος. Τα "απλα" 701 εχουν περίπου 200, οσο και η προσφορά.

Εγώ έχω ακούσει για μία βδομάδα ένα ζευγάρι "καλοστρωμένα" Κ701 και μπορώ να πω ηχητικά ότι ήταν το "ακριβώς αντίθετο" με τα 10ετή 650 μου.
Τότε σαφώς και προτιμούσα τον ήχο των τελευταίων.

Θα μπορούσα να παρομοιάσω τα 701 σαν μία "superlight", φτηνή εκδοχή των Hifiman HE-6.

χαχαχχχ, Σταύρο το ανέκδοτο με τις εξετάσεις στο σχολείο και το σκουλήκι, το ξέρεις ;;;;

(εν περιλήψει, κάποιοι μαθητάδες είχαν ακούσει ότι στην φυσική ιστορία, η σοσάρα για το προφορικό διαγώνισμα είναι το σκουλήκι, οπότε ήταν το μόνον θέμα που διάβασαν ... τελικά έπεσαν η κότα, ο λαγός και ο καρχαρίας, αλλά αυτοί το γύριζαν στο σκουλήκι... ) ...

Έλα ρε, αυτό κατάλαβες? :)

Είπα απλά ότι τότε αυτά που έλειπαν από τα 650 - και τα είχαν τα 701 - δεν μπόρεσαν τελικά να γείρουν τη ζυγαριά υπέρ των τελευταίων.

Το καλύτερο που μπορεί να απαιτήσει ένας λάτρης των 650 είναι ο ήχος που προσφέρουν τα Audeze LCD-3.

Το καλύτερο που μπορεί να απαιτήσει ένας λάτρης των 701 είναι ο ήχος που προσφέρουν τα Hifiman HE-6.

Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από τα 650.

Επίσης δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω με τα 701.

Καλύτερα κάπως τώρα ή σε μπέρδεψα?.......

:)

Την ημέρα που θα εμφανιστεί HE-6 σε αγγελία με αιτιολογία "αναβάθμιση",οι σημαίες της κατηγορίας θα κυματίσουν μεσίστιες,το λέω από τώρα.:flipout:

:flipout:

Πάντως για να επιστρέψουμε ον τοπικ, τα 701 ναι μεν δεν με χάλασαν σε ακρόαση, δεν θα ήταν η επιλογή μου δε.
Από την άλλη, θα ήθελα πάρα πολύ να δώ πόσο βελτιωμενα είναι τούτα σε σχέση με τα 701...

Toσο καλά είναι αυτά ,χαμος έχει γινει στο massdrop πανω απο 2000 εχουν δηλωσει συμμετοχη. Το geek out poy πηρα απο εκει δεν περασε τελωνειο ,λετε να ρισκαρω και μ'αυτα ή είναι too much για τις δυνατοτητες του geek out 720;

Re: AKG K7XX Massdrop First Edition Headphones στα 200$ απο 650$,ψεμα η αληθεια?

απο mass εχω παρει μια φορα ακουστικα χωρις κανενα απολυτως προβλημα.θεωρηται αξιοπιστο σαιτ που κανει powerbuy σε διαφορα ειδη και σε πολλες περιπτωσεις βγαζει σουπερ τιμες.
τα εχει ξαναβαλει και εχει συζητηθει εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php/121069-AKG-K7XX-απίστευτο-value-for-money.
βλεπω ομως οτι το συγκεκριμενο deal δεν στελνει Ελλαδα...

Re: AKG K7XX Massdrop First Edition Headphones στα 200$ απο 650$,ψεμα η αληθεια?

σωστα,δεν ειδα το παραπανο νημα. πολυ κριμα που δεν στελνει ελλαδα, αποτι διαβασα στο προηγουμενο νημα αξιζει το deal.
μπορει να κλεισει το παρον νημα απο καποιο διαχειρηστη μιας και υπαρχει ηδη.

αν ψάξεις λίγο στο head-fi υπάρχει ένας τυπάκος που αναλαμβάνει -αφιλοκερδώς- να τα παραλάβει στις ΗΠΑ και να τα στείλει Ευρώπη ... βοήθησε πολλούς, οπότε δεν τίθεται θέμα απάτης ... από την άλλη, με τίποτε τα συγκεκριμένα δεν είναι ακουστικά 600 ευρώ, άλλωστε είναι ειδική έκδοση για το μασσντροπ ... υποθέτω ότι είναι μια ακόμη έκδοση των 701 που στην Ευρώπη βρίσκεις από 180 ευρώ ...