Ακίδες

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
1) Οι ακίδες στα ηχεία δαπέδου, για ποιο λόγο μπαίνουν;
2) Είναι όλες ίδιες σε διαστάσεις (one size fits all!), ή μάλλον όλα τα ηχεία έχουν ίδιες υποδοχές;
3) Υπάρχουν ποιότητες ή στυλ, που προσδίδουν κάτι διαφορετικό;
4) Τι τιμές παίζουν και πόσο εύκολα τις βρίσκεις; Μόνο σε εξειδικευμένα μαγαζιά ή και σε αλυσίδες ηλεκτρονικών;

1) Για τον ίδιο λόγο που μπαίνουν σε όλα τα μηχανήματα, απόσβεση κραδασμών.

2) Απ' όσο ξέρω, όχι. Δεν τίθεται απαραίτητα θέμα υποδοχών, ορισμένες είναι και αυτοκόλλητες.

3) Ναι. Υπάρχουν από διαφορετικά μέταλλα, ρυθμιζόμενες και μη, σε διαφορετικά χρώματα, απλούστερες ή πιο πολύπλοκες κατασκευές...

4) Από 5 ευρώ την τετράδα μέχρι κι εγώ δεν ξέρω. Φθηνές είδα σε κατάστημα ηλεκτρονικών, στο Mediamarkt επίσης και φυσικά στα καταστήματα hi-fi.

Απάντηση: Re: Ακίδες

1) Για τον ίδιο λόγο που μπαίνουν σε όλα τα μηχανήματα, απόσβεση κραδασμών.

2) Απ' όσο ξέρω, όχι. Δεν τίθεται απαραίτητα θέμα υποδοχών, ορισμένες είναι και αυτοκόλλητες.

3) Ναι. Υπάρχουν από διαφορετικά μέταλλα, ρυθμιζόμενες και μη, σε διαφορετικά χρώματα, απλούστερες ή πιο πολύπλοκες κατασκευές...

4) Από 5 ευρώ την τετράδα μέχρι κι εγώ δεν ξέρω. Φθηνές είδα σε κατάστημα ηλεκτρονικών, στο Mediamarkt επίσης και φυσικά στα καταστήματα hi-fi.

Ευχαριστώ πολύ! Άρα αν δεν έχω κραδασμούς ή αν δεν με πειράζουν, δε βάζω; Στα ηχεία μου από κάτω έχω στις 4 γωνίες 4 σπειρώματα, γι' αυτό και ρώτησα αν ψωνίζοντας, μπορεί να πάρω κάτι που να μην κάνει...

Re: Απάντηση: Re: Ακίδες

Ευχαριστώ πολύ! Άρα αν δεν έχω κραδασμούς ή αν δεν με πειράζουν, δε βάζω; Στα ηχεία μου από κάτω έχω στις 4 γωνίες 4 σπειρώματα, γι' αυτό και ρώτησα αν ψωνίζοντας, μπορεί να πάρω κάτι που να μην κάνει...

Το ότι έχεις κραδασμούς είναι δεδομένο! Απλά δεν τους αισθάνεσαι και φυσικά δεν μπορείς (κανένας δεν μπορεί) να τους αντιληφθείς με το μάτι. Ίσως να μπορείς με το αυτί. Το αν θα βελτιώσουν τον ήχο σου οι ακίδες είναι θέμα των ηχείων και της επιφάνειας στην οποία είναι τοποθετημένα. Μπορείς να πειραματιστείς με ακίδες (φτηνές αρχικά) ή χωρίς και ανάλογα με το αποτέλεσμα να κινηθείς.
Συνήθως οι κατασκευαστές μαζί με τα ηχεία σου δίνουν και ακίδες αν θεωρήσουν ότι απαιτούνται.

Οταν ειναι για ηχεια δαπεδου περνεις ακιδες που εχουν σπειρωμα και αποφευγεις τις αυτοκολλητες. Αυτος ειναι και ο λογος που υπαρχουν και οι τεσσερεις τρυπες στα ηχεια σου.
Εγω θα σου προτινα να κοιταξεις να παρεις απο ebay καποια φθηνα γιατι εδω συνηθως σε γδερνουν και για ακιδες της πλακας.

ακιδες στα ηχεια και ελαστομερη υλικα για τις συσκευες αν θες κατι πιο πολυπλοκο η το φτιαχνεις η το αγοραζεις .Οι ακιδες στα ηχεια δουλευουν οκ στις συσκευες συνηθως στεγνωνουν τις μεσαιες απο αλλου τυπου συσκευες απομωνωσης πριν αγορασεις κατι ακριβο ζητησε να το δοκιμασεις πριν βρεθεις προ ασχημων εκπληξεων