- 16 May 2008
- 333
1. Δεν ειναι κακή λυση απλά δεν ξερω οταν θελεις να τις ξεκολλήσεις/αλλάξεις εαν αφήνουν αποτυπώματα ή σημάδια στην οθόνη.
Υποτίθεται ότι δεν αφήνουν σημάδια ή κατάλοιπα. Αυτό ισχυρίζονται οι κατασκευαστές τέλος πάντων. Απλα ήθελα να δω εάν τις έχει χρησιμοποιήσει κανένας να μας πεί και στην πράξη τι γίνεται...
θα βελτίωνε το κράτημα της μηχανής το οποιο ειναι σημαντικο για μικρά σώματα
Να σου πω την αλήθεια περισσότερο γι' αυτό θα το ήθελα. Δόξα το Θεό ρεύμα πλέον μπορείς να βρείς σχεδόν παντού και οι φορτιστές είναι ταχύτατοι ενώ "παίζει" χαλαρά και η λύση της 2ης μπαταρίας.
Το σώμα όμως της D60 είναι αρκετά μικρό και εμένα προσωπικά θα με βοηθούσε ο έξτρα όγκος με τίμιμα φυσικά το αυξημένο βάρος. Ας μην ξεχνάμε ότι η μηχανή χωρίς φακό πλησιάζει το μισό κιλό.
Είπα για φακό?
Παρέλαβα την προηγούμενη εβδομάδα τον 55-200VR ο οποίο τελικά είναι αρκετά πιο "χορταστικός" απ' όσο τον περίμενα. Από μερικά πορτραίτα που τράβηξα στην μπουμπού μου έμεινα ικανοποιημένος. Το πόσο δεν ξέρω ακόμα διατί η οθόνη του φορητού είναι ένα μάτσο χάλια...Πολύ καλή αίσθηση στους διακόπτες, άριστο φινίρισμα αλλά η ποιότητα είναι ανάλογη του τι πληρώνεις.
Το VR κάνει και εδώ καλή δουλειά αλλά εκεί κοντά στα 200mm - ανάλογα και με τις συνθήκες φωτισμού - είναι και δεν είναι....υπάρχει και δεν υπάρχει...
Το UV φίλτρο της Hoya (G series) που ήρθε με το πακέτο με προβλημάτισε γιατί έχω την αίσθηση ότι σε κάποιες φωτογραφίες τόνιζε αρκετά κάποιες λεπτομέρειες με αποτέλεσμα αυτές να φαίνονται "σκληρές". Δεν ξέρω πως αλλιώς να το διατυπώσω. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα το χνουδάκι στα μάγουλα της κόρης μου φαινότανε σε κάποιες φωτογραφίες σαν να το έχω κάνει υπερβολικό sharpen. Βέβαια συμπέρασμα θα βγάλω μετά από αρκετές στάσεις γιατί μπορεί να ευθύνεται κάτι άλλο και όχι το φίλτρο.
Επόμενη - απαραίτητη - αγορά το SB-400 καθώς και ένα τσαντάκι μεταφοράς καθότι το δωρίσιο (?!?!?!?) φράκαρε.
Σιγά σιγά το φτιάχνουμε το κουστουμάκι πατριώτη...