ακόμα ένας gainclone lm3875 (audiosector kit)

Έχει δίπλα του τους πυκνωτές εισόδου και απ ότι καταλαβαίνω έχει και πυκνωτές bypass συνδεμενους παράλληλα. Επίσης έχει τοποθετηθει και αντίσταση στο κάτω μέρος για να πέσει η τιμή του.

Αναφορικά με τους πυκνωτές εισόδου, δε θα μπορέσω να βγάλω ποτέ συμπέρασμα για το αν έχασα κάτι ηχητικά (και δε με νοιάζει ούτως ή άλλως - προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο). Οι αλλαγές είναι πολλες και παίζει σίγουρα καλύτερα από πριν.

Θα ανεβάσω και κοντινότερες φωτογραφίες από αύριο.

Ο άλλος λόγος που μπορεί να το ζήτησες είναι γι αυτό που φαίνεται σαν βρώμα, το οποίο είναι υλικό τύπου σιλικόνης που κρύβει το ένα από τα δύο leds του κρυφου εμπροσθιου φωτισμού.

Για την ιστορία το pot είναι το blue velvet αγορασμενο από Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά που συνεχίζω στο υπάρχον θέμα και δεν αρχίζω ένα καινούριο, όμως είμαι ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν ο φίλος tuxx όταν ξεκίνησε το τόπικ (που με βοήθησε πάρα πολύ).
Έχω και εγώ παραγγείλει από Audiosector το LM3875 Premium (θα είναι η πρώτη μου κατασκευή) που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω σαν ολοκληρωμένο για να οδηγήσει μικρά desktop ηχεία για PC και συγκεκριμένα αυτά και προσπαθώ να αποφασίσω για τα υπόλοιπα υλικά κλπ:

-Ποτενσιόμετρο λέω να πάρω κάποιο Alps blue velvet από το MTZ Audio. Στον οδηγό λέει ότι 25k ή 50k. Alps υπάρχουν από ότι βλέπω εδώ 20k και 50k. Ποιο είναι προτιμότερο;

-Που βρίσκω (στην Ελλάδα κατά προτίμηση) κουμπί on/off για να μπει στην πρόσοψη του ενισχυτή και στο ποτενσιόμετρο;

-Με δεδομένο ότι τα ηχεία θα είναι μικρά (με πολύ καλές κριτικές όμως) πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να κάνω 2 mono σε ένα κουτί ή να προτιμήσω έναν stereo μέ έναν μετασχηματιστή;

-Σχετικά με καλώδια τι προτείνετε; Αναφέρομαι σε όλα τα καλώδια: αυτά που συνδέουν τροφοδοτικό με την πλακέτα ενίσχυσης, τα καλώδια από τα RCA, τα καλώδια που οδηγούν στα ηχεία, τα καλώδια για το ποτενσιόμετρο και για τη γείωση.

Σας ευχαριστώ!

Last edited:
Διακόπτες αεροπορικού τύπου κορυφαίους κατά την άποψή μου έχει ο Φανός. http://www.fanos.gr/ γενικά αν είσαι αθήνα και μπλέκεις με DIY κανε μια βολτα από εκεί, θα βρεις τα πάντα. Ή πες μας σε ποια περιοχή είσαι για να σου προτείνουμε και αλλους
Ένα στέρεο θα έφτειαχνα, για οικονομία και στα κουτιά που έχουν κι αυτά κόστος.
Στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις και καλώδια, γιατί για τις μικροποσότιτες που θες πιθανά να μην αξίζει παραγγελία με μεταφορικά. Καλή τιμή προς απόδοση και κλασική επιλογή για ηχείων και rca έχει η bluejeans
http://www.bluejeanscable.co.uk/

Καλή Αρχή!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, είμαι από Καβάλα, οπότε μάλλον θα παραγγείλω μέσω internet.

Να ξέρεις ότι όλοι πληρώνουμε ‛χρυσά μεταφορικά’ από εξωτερικό. Προσπάθησε να οργανώνεις τις παραγγελίες σου. Θα σε βοηθήσουν και φίλοι από Καβάλα και Θεσσαλονίκη για μαγαζιά με τα συνήθη υλικά. Μήπως έχεις ΝΑΚΑ κοντά σου ? Μήπως κάποιο μαγαζί επαγγελματικού ήχου κιθάρες ευνόητές που θα έχουν και βύσματα διακόπτες κ.ο.κ.
Αλλά η παραγγελία από Ευρώπη ή Αμερική ή ebay (κινα κ.ο.κ.) είναι συνηθισμένα πράγματα στην DIY.
Και να μην ξεκινήσεις με ‛κορυφαία’ καλώδια πάντως δεν χάνεις και πολλά απαραίτητα … ίσα ίσα, φτειάξτε να παίζει πρώτα. Η αλλαγή καλωδίων είναι εύκολη υπόθεση μετα.
Για καλώδια βύσματα κ.ο.κ. υπάρχουν ακόμα canford.co.uk http://www.mains-cables-r-us.co.uk/ σασί βύσματα αντιστάσεις πυκνωτές http://www.hificollective.co.uk/ http://www.audiophonics.fr/

Δεν ξέρω αν κάνω καλά που συνεχίζω στο υπάρχον θέμα και δεν αρχίζω ένα καινούριο, όμως είμαι ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν ο φίλος tuxx όταν ξεκίνησε το τόπικ (που με βοήθησε πάρα πολύ).
Έχω και εγώ παραγγείλει από Audiosector το LM3875 Premium (θα είναι η πρώτη μου κατασκευή) που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω σαν ολοκληρωμένο για να οδηγήσει μικρά desktop ηχεία για PC και συγκεκριμένα αυτά και προσπαθώ να αποφασίσω για τα υπόλοιπα υλικά κλπ:

-Ποτενσιόμετρο λέω να πάρω κάποιο Alps blue velvet από το MTZ Audio. Στον οδηγό λέει ότι 25k ή 50k. Alps υπάρχουν από ότι βλέπω εδώ 20k και 50k. Ποιο είναι προτιμότερο;

-Που βρίσκω (στην Ελλάδα κατά προτίμηση) κουμπί on/off για να μπει στην πρόσοψη του ενισχυτή και στο ποτενσιόμετρο;

-Με δεδομένο ότι τα ηχεία θα είναι μικρά (με πολύ καλές κριτικές όμως) πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να κάνω 2 mono σε ένα κουτί ή να προτιμήσω έναν stereo μέ έναν μετασχηματιστή;

-Σχετικά με καλώδια τι προτείνετε; Αναφέρομαι σε όλα τα καλώδια: αυτά που συνδέουν τροφοδοτικό με την πλακέτα ενίσχυσης, τα καλώδια από τα RCA, τα καλώδια που οδηγούν στα ηχεία, τα καλώδια για το ποτενσιόμετρο και για τη γείωση.

Σας ευχαριστώ!

Προτείνω 20Κ
Επίσης η συμπεριφορά των lm βελτιώνονται ηχητικά όταν ανάμεσα τους (μεταξύ ποτ και LM) βρεθεί ένα buffer τύπου Salas DCB1
(έτσι παίρνει και τη μορφή πραγματικού ολοκληρωμένου ενισχυτή!)
dual mono>>> θα προτιμούσα monoblock δίπλα στα ηχεία!
'Αρα πας σε στέρεο με ένα μετασχηματιστή τότε πρόσεχε λίγο τις γειώσεις τον καναλιών να είναι σε ένα σημείο στο κουτί με θερμίστορ ξεχωριστό για κάθε κανάλι (loop breaker).
Καλώδια συνήθως χρησιμοποιώ πολύκλωνα τεφλόν, ομοαξονικά για RCA!

Με αφορμή μια κουβέντα που γίνεται εδώ για θόρυβο τοροειδών και φίλτρα DC, έχω το εξής σύμπτωμα:

Ανοίγοντας τον ενισχυτή έχω πάντοτε μηχανικό θόρυβο στον τοροειδή. Στο 90% των περιπτώσεων εξαφανίζεται αμέσως, ενώ τις υπόλοιπες φορές παραμένει. Αναφέρομαι σε βόμβο ο οποίος δεν είναι ακουστός μέσα από τα ηχεία, όπου επικρατεί απόλυτη ησυχία.

Να υποθέσω ότι είναι κλασική περίπτωση DC ή υπάρχει και άλλη πιθανή εξήγηση;

Το γεγονός ότι κάνει πάντοτε θόρυβο στην εκκίνηση να υποθέσω ότι είναι νορμάλ;

Μάλλον είναι θορυβώδης η εκκίνηση του Μ /Σ λόγω στιγμιαία μεγάλου ρεύματος.

Αν μετά εξαφανίζεται, δεν θα πείραζα τίποτα.

Αν το ακούς όμως συχνά κατά τη λειτουργία, ίσως το πρόβλημα λυθεί με διαφορετικό Μ/Σ.

Μιλάμε για Giatra?

Οφείλεται σε dc συνιστώσα της τάσης , λόγω του δικτύου της ΔΕΗ και έχει να κάνει με το είδος των φορτίων που έχουν οι γείτονες σου όταν βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν κυρίως οι τοροειδης μετασχηματιστές. Η λύση είναι απλή και την προτείνει ο Cordell στο βιβλίο power amplifier χρησιμοποιώντας μια γέφυρα και κάποιους πυκνωτές. Το έχω γράψει κάπου στο νήμα για κατασκευή ενισχυτή με τα irfp9240... Αν θες λεπτομέρειες θα σου γράψω αργότερα γιατί είμαι από κινητό. Υπόψιν ότι η συνεχής συνιστώσα καταπίνει τον μετασχηματιστή.

εξωτερικά το έχω βάλει σε κουτάκι και μαλλον θα βάλω άλλο ένα για όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα

πολλά το πουλάει αυτός έχει μεταφορικά

στην ουσια ειναι το ίδιο που δείχνω αντιγραφή και το τυπωμένο μοιάζει ιδιο

νομιζω το αλλο ειναι ποιο φτηνο η κορωνα ειναι αρκετα κατω

και τα τυπωμενα του ειναι εξαιρετικα 8 ευρω η μια εχει

παντως οποιο και να παρεις θα κανεις δουλεια

Απάντηση: Re: ακόμα ένας gainclone lm3875 (audiosector kit)

Μην δώσεις τόσα λεφτά τσάμπα, άν είσαι κοντά στον άλιμο έλα να σου χαρίσω τα υλικά να δοκιμάσεις αυτό που σου λέω.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/101336-BA-3-NELSON-PASS?p=1057008053&highlight=#post1057008053

Αυτό που κάνει η γέφυρα είναι ότι υποβιβάζει κατά 1,4Volt την τάση του δικτύου. Αυτό είναι αρκετό για να κόψει τη dc συνιστώσα.
Το έχω βάλει και στους δύο ενισχυτές που έχω, οι οποίοι έχουν μετασχηματιστές από τον Γιατρά με 500VA και 1000VA αντίστοιχα.
Δουλεύουν απροβλημάτιστα τα δύο αυτά χρόνια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΟΡΤΙΣΤΟΥΝ