Ακόμα ένας gainclone

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
Καλη χρονια σε όλους!
Τελειώνω αυτες τις ημέρες εναν gainclone απο το κιτ του audiosector με το lm3875. Ο μετασχηματιστής είναι 300va 2χ20 του γιατρά συν ενας 30va, 9v για το μοτοριζε ποτεντιομετρο και τον επιλογεα εισοδων . Το πρόβλημα μου ειναι οτι στις δοκιμές που του κάνω ριχνει την 10a ασφαλεια του δωματιου στον πίνακα (η οποια γνωριζω οτι ειναι χαλια και θέλει αλλαγη καποια στιγμη). Στην 16a της κουζίνας ειναι οκ. Ασφαλεια του έχω βάλει μια 3.15a την οποια προς το παρον δεν καιει.
Ειναι αναγκαίο να βαλω καποιο softstart και εαν ναι εχετε να προτείνετε κάτι σχετικα ευκολο και καταπροτιμηση με υλικα που βρισκουμε εδω?

Καλη χρονια σε όλους!
Τελειώνω αυτες τις ημέρες εναν gainclone απο το κιτ του audiosector με το lm3875. Ο μετασχηματιστής είναι 300va 2χ20 του γιατρά συν ενας 30va, 9v για το μοτοριζε ποτεντιομετρο και τον επιλογεα εισοδων . Το πρόβλημα μου ειναι οτι στις δοκιμές που του κάνω ριχνει την 10a ασφαλεια του δωματιου στον πίνακα (η οποια γνωριζω οτι ειναι χαλια και θέλει αλλαγη καποια στιγμη). Στην 16a της κουζίνας ειναι οκ. Ασφαλεια του έχω βάλει μια 3.15a την οποια προς το παρον δεν καιει.
Ειναι αναγκαίο να βαλω καποιο softstart και εαν ναι εχετε να προτείνετε κάτι σχετικα ευκολο και καταπροτιμηση με υλικα που βρισκουμε εδω?

Ειχα βάλει αυτό στον F5.

attachment.php

Υλικά, Φανός

Attachments

• soft start.jpg
    soft start.jpg
    45 KB · Views: 349
Ευχαριστω Δημήτρη βρηκα λύση. Θα το έχω στα υποψιν για το μέλλον. Οι C1 και C2 τι τιμες έχουν? Επεισης δεν καταλαβαινω γιατι τεσσερα συμβολα για εισοδους/εξοδους. Ειναι για να βαλεις εναλλακτικα την κλεμμα?

Ευχαριστω Δημήτρη βρηκα λύση. Θα το έχω στα υποψιν για το μέλλον. Οι C1 και C2 τι τιμες έχουν? Επεισης δεν καταλαβαινω γιατι τεσσερα συμβολα για εισοδους/εξοδους. Ειναι για να βαλεις εναλλακτικα την κλεμμα?

Μάλλον, (δεν έχω διαβάσει το κείμενο - πρέπει να είναι απο κάποιον Ελέκτορα), όσο για τους C1, C2 αν θυμάμαι καλά, έβαλα έναν 0.68 μF/630V για τους 24V ρελέδες που χρησημοποίησα.
Το παραπάνω μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλό (με μόνο ένα ρελέ)

στο συγκεκριμένο κύκλωμα παίζουν σημαντικό ρόλο οι τιμές των C1 & C2 καθώς
και η ωμική αντίσταση των ρελεδων.....

Καλη χρονια σε όλους!

Καλοακουστος !!! :a0210:
Ριχτου και εναν καλο προενισχυτη και θα εχεις εναν σουπερ ενισχυτη παντος καιρου.

με τετοιον μετασχηματιστη θεωρητικα δεν θα περεπε να εχεις προβλημα .... η λυση του soft start ειναι που καλη αλλα ειναι λιγο too much για μολις 300 βαττ μετασχηματιστη .... μαλλον πρεπει να δεις τι παιζει με τις ασφαλειες σου

ευχαριστω για τις απαντησεις. Οπως και να έχει θα αλλαξω το ρελε στον πινακα γιατι πρεπει να ειναι καρβουνιασμενος. Ισως ειναι υπερβολη το softstart...

@kpaiss
να σαι καλα. Δεν τον έχω παιξει ακομα να σου πω, αλλα ειναι πολυ καλα τα ατιμα. Παθητικα τον έχω, ενα pc θα βλέπει σε ολη του τη ζωή

Απάντηση: Re: Ακόμα ένας gainclone

ευχαριστω για τις απαντησεις. Οπως και να έχει θα αλλαξω το ρελε στον πινακα γιατι πρεπει να ειναι καρβουνιασμενος. Ισως ειναι υπερβολη το softstart...

@kpaiss
να σαι καλα. Δεν τον έχω παιξει ακομα να σου πω, αλλα ειναι πολυ καλα τα ατιμα. Παθητικα τον έχω, ενα pc θα βλέπει σε ολη του τη ζωή

Απλα ηθελα να σε προλαβω.
Παθητικα επαιζα και εγω και μολις τον ακουσαμε με εναν απλο προενισχυτη , ηταν πραγματικα 2-3 σκαλες πανω.
Αξιζει μια δοκιμη.

Re: Απάντηση: Re: Ακόμα ένας gainclone

Απλα ηθελα να σε προλαβω.
Παθητικα επαιζα και εγω και μολις τον ακουσαμε με εναν απλο προενισχυτη , ηταν πραγματικα 2-3 σκαλες πανω.
Αξιζει μια δοκιμη.
θα το έχω στα υποψιν. Δύο φτιάχνω, οποτε μπορει να βαλω τον εναν με και τον άλλον χωρίς για συγκριση. Ο πρωτος θα πάει σε συγγενικό πρόσωπο που δεν θα θελήσει κάτι παραπάνω ηχητικά.

θα πεσουν και οι φωτο Στέλιο αν οχι σημερα, αυριο που θα εχουμε και χρονο. Σαν κατασκευή ειναι η πιο προσεγμένη που εχω κάνει μεχρι τώρα, τα παθήματα γίνονται μαθήματα και χαιρομαι που αρχιζω και κατανοω 5 πραγματα παραπάνω. Αν και δεν μπορω να μιλήσω για κατασκεύη, περισσοτερο για συναρμογη, αφου ολα προερχονται απο κιτ, μαθαινεις αρκετα προσπαθωντας να ερμηνεύσεις το γιατι και το πώς και παράλληλα "λερωνεις"τα χερια σου μια στα μηχανουργικα και μια στα ηλεκτρονικα. Ωραια πραγματα

Λοιπον ο ενισχυτης επαιξε χθες και ειναι εξαιρετικός :Banane0:
Τον ηχητικό χαρακτήρα το ξέρετε όλοι πάνω κάτω. Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι το ποσο ήσυχος ειναι. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Softstart αποφάσισα να μην βάλω τελικά. Παρτέ και μερικες φωτο εξωτερικα, γιατι οι εσωτερικες μου βγηκαν πολυ σκοτεινες, θα ξαναβγάλω. Το λεντακι θα αλλαχθεί με λευκο. Το κουτι ειναι απο εδω.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Photo0081 (Medium).jpg
    Photo0081 (Medium).jpg
    71.4 KB · Views: 175
  • Photo0074 (Medium).jpg
    Photo0074 (Medium).jpg
    76.5 KB · Views: 171
ωραίος !!

μπράβο Βασίλη ...

το κιτάκι επιλογέα/τηλεχειρισμού βγάζει θόρυβο ??

το κουτί ?? από εδώ ?? από πού ??

Last edited:
Μητσο δεν βγαζει κιχ. Φτου-φτου απο επιπεδο θορυβου ειμαι σε hi-end επίπεδο. Το κιτάκι του επιλογεα θελει λιγο προσοχη (πέραν του remote) γιατι κατα τη διαρκεια της κατασκευης ανακάλυψα 2 ψυχρες κολλησεις, δεν ξερω τι και πως θα επηρέαζε αφου δεν ειχα συνδέσει σημα, δουλευε πάντως.
Το κουτί ειναι της norma, απ τον Κατουμα. Δυστυχώς για εμάς αλλα κυρίως για αυτούς, αυτη την φάτσα δεν την βγάζουν πια, οποτε οτι υπάρχει σε στοκ. Σε επικοινωνια που ειχα μαζι τους μου είπαν οτι δεν προτίθενται να την ξαναβγάλουν. Αν πεσουν 2-3 τηλεφωνα παραπάνω ισώς αλλαξουν γνώμη.

Η κατασκευή είναι αρκετά ολοκληρωμένη και με τον επιλογέα στο εσωτερικό του άψογη!
Περιμένουμε και τις φώτο από το εσωτερικό του ...

Λοιπον ο ενισχυτης επαιξε χθες και ειναι εξαιρετικός :Banane0:
Τον ηχητικό χαρακτήρα το ξέρετε όλοι πάνω κάτω. Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι το ποσο ήσυχος ειναι. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Softstart αποφάσισα να μην βάλω τελικά.

Καλά κάνεις , αλλά έχε υπόψη σου οτι το σοφτ σταρτ δεν είναι μονο για να μην πέφτουν οι ασφάλειες, προστατεύει κατά κάποιον τρόπο και τις επαφές του διακόπτη απο τα αρκ. Βεβαια για να αποφύγεις την ταλαιπωρία με το σ.σ. μπορείς ανα διαστήματα (οταν δεις τις επαφές να μαυρίζουν) να αλλάζεις διακόπτη ...

Καλά κάνεις , αλλά έχε υπόψη σου οτι το σοφτ σταρτ δεν είναι μονο για να μην πέφτουν οι ασφάλειες, προστατεύει κατά κάποιον τρόπο και τις επαφές του διακόπτη απο τα αρκ. Βεβαια για να αποφύγεις την ταλαιπωρία με το σ.σ. μπορείς ανα διαστήματα (οταν δεις τις επαφές να μαυρίζουν) να αλλάζεις διακόπτη ...
Ευχαριστω Δημήτρη! Σε πρόλαβα όμως έχω βάλει πυκνωτη 22n 275v X2 στον διακοπτη :BDGBDGB53:. Οταν είδα το τοξο πρωτη φορά μου πήγε να.... Καλα κανεις και το αναφέρεις.

Να και δυο φωτο του εσωτερικου
attachment.php

attachment.php

Attachments

• Photo0088.jpg
    Photo0088.jpg
    103.9 KB · Views: 125
  • Photo0089.jpg
    Photo0089.jpg
    102 KB · Views: 128
Last edited:
Η μέθοδος που χρησιμοποιησα για να στηρίξω τον δεκτη των υπερυθρων, γιατι με ταλαιπωρησε στην αρχη εχει ως εξης:
- ενα μικρο κομματι σκουρα μπλε διαφάνεια (απο βιβλιοπωλειο) που καλυπτει την τρυπα
- επανω απ την ζελατινα και στο αλουμινιο, διαφανης παχια διπλης οψης ταινια (εξωτερικου χωρου, κολλαει εξαιρετικα)
-ο δεκτης κολλαει στην πισω οψη της ταινιας και απο πάνω ενα στρωμα μαυρη ταινια, μεχρι τα ορια της διπλης.
Ειναι γερο το δεσιμο και ο δεκτης λειτουργει πολυ καλα