Ακούγονται όλοι οι ενισχυτές το ίδιο? Εσείς τι πιστεύετε

Ειλικρινά θεωρώ την ερώτηση του αρχικού νήματος άνευ νοήματος, γιατί η απάντηση είναι αυτονόητη. Όποιος έχει αφιερώσει έστω και λίγο χρόνο σε συγκριτικές ακροάσεις μηχανημάτων ξέρει ότι οι ενισχυτές δεν ακούγονται το ίδιο. Διαφορές υπάρχουν, άλλοτε μικρές, άλλοτε μεγάλες, άλλοτε χαώδεις. Τις ακούς ακόμα και με ευαίσθητα ηχεία σε λογικές εντάσεις, όπου δεν τίθεται θέμα κλιπαρίσματος ή ότι άλλο. Το ότι δεν τις ακούει ο teddy743 στο σύστημά του δε σημαίνει κάτι, μπορεί να τυχαίνει οι ενισχυτές να έχουν παρόμοιο χαρακτήρα, ή το σύστημα να μην είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό (no offence mate!), ή κάποιο άλλο μέρος της αλυσίδας να "κουκουλώνει" τις διαφορές.

Δεν είμαι από τους φανατικούς των καλωδίων. Αλλά (και πρόσφατα μάλιστα) τελικός με διαφορετικό καλώδιο ρεύματος ,έπαιξε διαφορετικά. Ας μην το χοντρύνουμε με λάμπες και τρανζίστορ ή τάξη α, τάξη d κ.τ.λ.

Στο δικό μου χώρο, οι όποιες εναλλαγές ενισχυτών, με δεδομένα τα ηχεία που είχα κατά καιρούς, είχαν σαν αποτέλεσμα διαφορές που ήταν από μεγάλες έως τεράστιες...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά....να μαθαίνω και εγώ! Συγνώμη και για τον απλοϊκό γενικευμένο τίτλο του νήματος (δεν χωρούσε)

Τις μεγαλύτερες διαφορές τις πήρα στον McCormack DNA .5.

Μετά την σούπερ αναβάθμιση με 1600 W Μ/Σ τοροειδείς (και μετά την φωτιά από βραχυκύκλωμα... :)..), η οδήγηση των μικρών Audio Physics ήταν τέτοια που δεν το πίστευα, ειδικότερα στο μπάσο και στα δυναμικά...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είμαι από τους φανατικούς των καλωδίων. Αλλά (και πρόσφατα μάλιστα) τελικός με διαφορετικό καλώδιο ρεύματος ,έπαιξε διαφορετικά. Ας μην το χοντρύνουμε με λάμπες και τρανζίστορ ή τάξη α, τάξη d κ.τ.λ.

Βεβαίως. Αυτονόητο σε ένα σταθερό σύστημα αναφοράς.

Οι διαφορές προφανώς προκύπτουν λόγω του φιλτραρίσματος του ρεύματος δικτύου από το καλώδιο, μιας και αυτό παρεμβάλλεται μεταξύ της γραμμής από τον πίνακα - ρευματοδότη και του τροφοδοτικού της συσκευής...

Τις μεγαλύτερες διαφορές τις πήρα στον McCormack DNA .5.

Μετά την σούπερ αναβάθμιση με 1600 W Μ/Σ τοροειδείς (και μετά την φωτιά από βραχυκύκλωμα... :)..), η οδήγηση των μικρών Audio Physics ήταν τέτοια που δεν το πίστευα, ειδικότερα στο μπάσο και στα δυναμικά...

Κι εκεί το έβαλες το χέρι σου;

ρε Σταύρο είσαι κάτι σε διασταύρωση Χιούη και Κύρου γρανάζι ,δεν ησυχάζεις με τίποτα.....(καλύτερα για μας) εμείς απολαμβάνουμε τις μοντιφιές σου. :smash:

Κανοντας μια γλαφυρή παρομοίωση θα έλεγα οτι το αν το κομματι είναι το σενάριο και τα ηχεία οι ηθοποιοί, η αλυσίδα στο ενδιάμεσο ειναι ο σκηνοθέτης.

Άλλαξα τον μαμίσιο κλασσικό Μ/Σ (της counterpoint) με δύο τοροειδείς για τα στάδια εξόδου και έναν για το στάδιο οδήγησης....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...όλα αυτά πριν 10+ χρόνια. Τώρα ο ενισχυτής βρίσκεται στο πατάρι...