Aκούγοντας μουσική....

Προσωπικά έχω καταλήξει ότι η ακρόαση μουσικής είναι καθαρά
θέμα διάθεσης...

Για πείτε πόσες φορές μετά από κούραση, εκνευρισμό ή άγχος τα αγαπημένα μας
κομμάτια ακούγονται χάλια, το σύστημα μάς φαίνεται ότι κάτι έπαθε
και η μουσικές που ξέρουμε τόσο καλά και αγαπάμε μας εκνευρίζουν?

Και άλλες πάλι, μπορούμε να ακούσουμε τυχαία ένα κομμάτι στο δρόμο,στο
ραδιόφωνο και να συντονιστούμε με το ρυθμό η να αρχίζουμε να το σιγοτραγουδάμε...

Re: Απάντηση: Re: Aκούγοντας μουσική....

εχοντας ζήσει για αρκετό χρονικό διάστημα στον επάνω όροφο από σπουδάστρια βιολιού , ομολογώ ότι δεν θέλω να ξαναακούσω τον πραγματικό ήχο του βιολιού.

μη μπερδεύεις τον ήχο που παράγει ένας σπουδαστής βιολιού με τον ήχο που παράγει ένας ολοκληρωμένος βιρτουόζος. Είναι εγγενές πρόβλημα των εγχόρδων της οικογένειας αυτής ότι χρειάζονται χρόνια σπουδών για να μπορέσει ο μουσικός να βγάλει έναν υποφερτό ήχο. Αν έμενες δίπλα στον Jascha Heifetz θα σχημάτιζες άλλη άποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aκούγοντας μουσική....

μη μπερδεύεις τον ήχο που παράγει ένας σπουδαστής βιολιού με τον ήχο που παράγει ένας ολοκληρωμένος βιρτουόζος. Είναι εγγενές πρόβλημα των εγχόρδων της οικογένειας αυτής ότι χρειάζονται χρόνια σπουδών για να μπορέσει ο μουσικός να βγάλει έναν υποφερτό ήχο. Αν έμενες δίπλα στον Jascha Heifetz θα σχημάτιζες άλλη άποψη.

Κοίταξε μέλος τη Κρατικής ορχήστρας ήταν η κοπέλλα . Πέραν τούτου δεν ανέχομαι το βιολί , ούτως ή άλλως .:ernaehrung004:

Κι εγώ συχνά δεν αντέχω την γυναίκα μου όταν μελετά στο πιάνο. Φαντάζομαι το ίδιο κι εκείνη όταν έχω κάτι σε εξέλιξη.

Κοίταξε μέλος τη Κρατικής ορχήστρας ήταν η κοπέλλα . Πέραν τούτου δεν ανέχομαι το βιολί , ούτως ή άλλως .:ernaehrung004:

Τότε αλλάζει, περί ορέξεως κλπ. Εγώ πάντως το λατρεύω το βιολί.:ADFADF1:

Κι εγώ συχνά δεν αντέχω την γυναίκα μου όταν μελετά στο πιάνο. Φαντάζομαι το ίδιο κι εκείνη όταν έχω κάτι σε εξέλιξη.

Η δικιά μου δε με υποφέρει όταν κάνω συγκρίσεις διαφορετικών ηχογραφήσεων του ίδιου έργου. Τότε που ετοίμαζα μιά παρουσίαση του κοντσέρτου για βιολοντσέλο του Dvorak κόντεψε να με διώξει από το σπίτι.

Τα τελευταία δύο χρόνια ακούω βιολί σχεδόν κάθε μέρα.
Αυτά που διαβάζει κάποιος που ξεκινάει απ την αρχή.
Ποτέ δεν με ενόχλησε.
Γενικά, δεν άκουσα ποτέ κανένα όργανο το οποίο να μου προκαλέσει δυσφορία.
Αντιθέτα με τα συστήματα αναπαραγωγής, τα οποία κατα 99%, με κουράζουν αφάνταστα...

Τα τελευταία δύο χρόνια ακούω βιολί σχεδόν κάθε μέρα.
Αυτά που διαβάζει κάποιος που ξεκινάει απ την αρχή.
Ποτέ δεν με ενόχλησε.
Γενικά, δεν άκουσα ποτέ κανένα όργανο το οποίο να μου προκαλέσει δυσφορία.
Αντιθέτα με τα συστήματα αναπαραγωγής, τα οποία κατα 99%, με κουράζουν αφάνταστα...
Μάλλον δεν βρήκες το κατάλληλο σύστημα αναπαραγωγής. Λ.Σ.

Η ζωντανή ακουστική μουσική εχει μια ενέργεια που δυσκολα βρισκεις σε συστηματα αναπαραγωγής
Την ιδια ενεργεια εχουν και τα ηλεκτρικά οργανα τα οποία χρησιμοποιουν παρόμοια τεχνολογία με τη δική μας
Τα τύμπανα ακολουθούν την ιδια αρχή με το ηλεκτροδυναμικό μεγαφωνο
Ενα πνευστο ακολουθει την ιδια αρχή με μια κόρνα
Το πρόβλημα ειναι στο ανω φασμα οπου δεν νομίζω με την υπάρχουσα τεχνολογία να πιασουμε τον ηχο των κρουστων
Πιστευω μπορούμε να εχουμε μεγάλο μέρος της αισθησης σπίτι μας αν προσεξουμε και εμεις και οι παραγωγοί

Λάθος κατάλαβες.
Κατάλληλα συστήματα υπάρχουν βέβαια.
Τα περισσότερα όμως, δεν ...
Συγνώμη, αλλά τί τα περισότερα! Εσύ απέκλεισες το 99% των μηχανημάτων, σχεδόν όλα. Δεν νομίζω ότι εναπομείναν 1% των μηχανημάτων είναι το μόνο σωστό που δεν σε κουράζει η ακρόαση μουσικής. Λ.Σ.

Συγνώμη, αλλά τί τα περισότερα! Εσύ απέκλεισες το 99% των μηχανημάτων, σχεδόν όλα. Δεν νομίζω ότι εναπομείναν 1% των μηχανημάτων είναι το μόνο σωστό που δεν σε κουράζει η ακρόαση μουσικής. Λ.Σ.

Το "σωστό" τι σημαίνει ? Πως ορίζεται ?
Ακουστικά, μπορώ να πω τι ευχαριστεί εμένα. Λίγα ...
Σωστό και λάθος, τι ακριβώς είναι ?

Όπως ακριβώς ορίζεται και σε όλες τις τέχνες: Στην ζωγραφική, στη λογοτεχνία ή στη ποίηση δεν σημαίνει οτι καλό έργο είναι αυτό που σου αρέσει. Φυσικά είναι σεβαστό το γούστο σου, όχι όμως αναγκαστικά και το αντικείμενο που επέλεξες. Θέλει προσπάθεια για να μας αρέσει, κατά το δυνατόν και το σπουδαίο και καλλιέργεια.

Εσύ έθεσες το θέμα: "σωστό". Δώσε και την απάντηση.
Άλλωστε ξέρεις τί είναι σωστό από την ζωντανή ακρόαση η οποία δεν σε κουράζει. Αυτό είναι σωστός ήχος. Έχε τον λοιπόν ως αναφορά για την αναπαραγωγή του από μηχανήματα.
Πολύ απλό είναι. Προσωπικά αυτό κάνω όλη μου τη ζωή ακούγοντας μουσική. Η εκπαίδευση μέσα από εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής επιβάλλεται. Βέβαια όπως ξέρεις υπάρχει και κόσμος που αρέσκεται στον ήχο μηχανημάτων διαβάζοντας τα χρακτηριστικά τους. Λ.Σ.