Aκούγοντας μουσική....

Αυτό που λέω γενικά κατά καιρούς είναι να αποκτήσουμε πρώτα και κύρια εμπειρίες ακρόασης ζωντανής ακουστικής μουσικής καθώς και καλοστημένων συστημάτων αναπαραγωγής ανεξαρτήτως τιμής. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε τον εαυτό μας πρώτα, να αποκτήσουμε τις προυποθέσεις για να κρίνουμε, αφού έχουμε διαμορφώσει άποψη και μετά βρίσκουμε το δρόμο μας. Λ.Σ.

Αυτό που λέω γενικά κατά καιρούς είναι να αποκτήσουμε πρώτα και κύρια εμπειρίες ακρόασης ζωντανής ακουστικής μουσικής καθώς και καλοστημένων συστημάτων αναπαραγωγής ανεξαρτήτως τιμής. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε τον εαυτό μας πρώτα, να αποκτήσουμε τις προυποθέσεις για να κρίνουμε, αφού έχουμε διαμορφώσει άποψη και μετά βρίσκουμε το δρόμο μας. Λ.Σ.

δεν χρειαζεται καμια εμπειρια ακροασης ζωντανης μουσικης. δεν χρειαζεται να καλλιεργησουμε τιποτα. ακουμε κατι, μας αρεσει,το περνουμε, δεν ακουμε κανεναν εμπορα η φιλο απο τα φορουμ.
περνουμε αυτο που γουσταρουμε και γινομαστε ευτυχισμενοι ακουγοντας το.
συγγνωμη για το απολυτο αλλα οι "φιλικες" και επαγγελματικες συμβουλες ειναι καλες μονο οταν εχεις τη μαγκια και την καλλιεργεια να κανεις αυτο που γουσταρεις εσυ. τοτε και μονο τοτε θα τις αξιοποιησεις καταλληλα.
επισης, οσοι γραφουν στην κατηγορια εδω ειναι μηχανακηδες, οι φιλομουσοι γραφουν στις παρακατω και καπου καπου κανουν κανα περασμα και απο εδω. οποιος δεν το εχει συνηδητοποιησει ας το ξανασκεφτει..

Re: Απάντηση: Aκούγοντας μουσική....

παίδες χαλαρώστε.

Το θέμα είναι να μας αρέσει αυτό που ακούμε.

Όλα τα άλλα είναι ιστορίες.

οχιιι θελει να πας σε εκατο κονσερτα και να μοιαζει με την ορχηστρα του μεγαρου, η να παρεις κλαιν μαιν και να μοιαζει με το studio master.
τστστσ ακου να μας αρεσει....

δεν χρειαζεται καμια εμπειρια ακροασης ζωντανης μουσικης. δεν χρειαζεται να καλλιεργησουμε τιποτα. ακουμε κατι, μας αρεσει,το περνουμε, δεν ακουμε κανεναν εμπορα η φιλο απο τα φορουμ.
συγγνωμη για το απολυτο αλλα οι "φιλικες" και επαγγελματικες συμβουλες ειναι καλες μονο οταν εχεις τη μαγκια και την καλλιεργεια να κανεις αυτο που γουσταρεις εσυ. τοτε και μονο τοτε θα τις αξιοποιησεις καταλληλα.
επισης, οσοι γραφουν στην κατηγορια εδω ειναι μηχανακηδες, οι φιλομουσοι γραφουν στις παρακατω και καπου καπου κανουν κανα περασμα και απο εδω. οποιος δεν το εχει συνηδητοποιησει ας το ξανασκεφτει..
Το τί θα κάνει κάποιος είναι δικό του θέμα. Άλλωστε οι 'έμποροι' που εσύ αναφέρεις περιμένουν τον κάθε ξεροκέφαλο *άκαλλιέργητο*.
Δεν πρότεινα να ακούς τις συμβουλές των εμπόρων ή φίλων του φόρουμ. Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις.
Είπα το αυτονόητο και πιο απλό, το να έχουμε εμπειρίες προκειμένου να κρίνουμε και να μας βοηθήσουν στην επιλογή μας. Τί πιο ωραίο και σωστο!!!
Τώρα πληροφορούμε ότι ενώ είμαι φιλόμουσος γράφω σε λάθος κατηγορία. Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ. Σου είμαι υπόχρεος. Απορώ πώς και δεν το κατάλαβα μετά από τόσα ποστς και επίσης το πώς κανένας άλλος δεν μου το είπε μετά από χρόνια.
Ούτε επίσης ποτέ μου κατάλαβα ότι σε αυτήν την κατηγορία τα τόσα μου ποστς ήταν απλά "ένα πέρασμα και από εδώ".
Τί μαθαίνει κανείς τελικά!!!
Φυσικά αυτό το περί *εμπόρων* σίγουρα θα το απευθύνεις σε μένα.
Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι δεν εμπορεύομαι "ζωντανές ακροάσεις ακουστικής μουσικής", αλλά δίσκους υψηλής ποιότητας και μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής του λεγόμενου χάιεντ.
Παράκληση:Αν δεν έχεις τίποτα να πεις, μη μου τρως τον πολύτιμό μου χρόνο. Λ.Σ.

0002e4dt

Νομιζω οτι κανεις πλακα ετσι? Αν δεν εχεις ιδεα πως ακουγεται ενα βιολι πως μπορεις να κρινεις ακουγοντας ενα στερεοφωνικο? Ειναι σαν να λες οτι η θαλασσα ειναι μπλε, και να την εχεις δει μονο απο φωτογραφια. Και ελεος πια με τους εμπορους, δεν ειμαστε ρε φιλε ολοι ιδιοι ουτε κακα σκυλια!

Νομιζω οτι κανεις πλακα ετσι? Αν δεν εχεις ιδεα πως ακουγεται ενα βιολι πως μπορεις να κρινεις ακουγοντας ενα στερεοφωνικο? Ειναι σαν να λες οτι η θαλασσα ειναι μπλε, και να την εχεις δει μονο απο φωτογραφια. Και ελεος πια με τους εμπορους, δεν ειμαστε ρε φιλε ολοι ιδιοι ουτε κακα σκυλια!

+++

Ξερω απο μπουζουκι και απο κλαρινο.

Με luxman/benchmark dac1/pure vinyl/oehlbach/leema xero το ακουσα πολυ κοντα, σαν να ακουγα του Λαρισαιου που εχει ο Παναγιωτης.
Το αποτελεσμα ηταν ακρως ικανοποιητικο.

Στο ιδιο συστηματακι, το κλαρινο το ακουσα καπως...., αρκετα διαφορετικο απο αυτο που εχουν ακουσει τα αυτια μου live.
Δεν μου αρεσε και τοσο (ΜΟΝΟΝ) εαν το συνεκρινα με το τι ο Κωστας εχει παιξει μπροστα μου.

Δεν με ενοχλησε, ομως στο ακουσμα της "αραχωβας", τα ξεχασα ολα.

Οποτε, τι κανουμε?

Ψαχνω και για ενα αλλο συστηματακι, μονο για κλαρινο ?
Μηπως εφταιγε η ηχογραφηση ?
Μηπως το pure vinyl δεν κανει για κλαρινα
Μηπως να μην ξαναβαλω κλαρινα ?

Δυσκολα τα πραγματα....

Στην ερωτηση του Νικολα στην αρχη, ακουω μουσικη για να ηρεμω, ή οταν θελω να γουσταρω.

Δεν ψαχνω να βρω το τελειο μεσα στην την μουσικη.

Δεν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια;

Πρέπει να είναι η 1253η φορά που τα ξαναδιαβάζω...

Μέχρι κι "πρωταγωνιστές" περίπου ίδιοι είναι.

Σιγά τώρα μην με καθωρίσει το τι θα πεί ο καθένας...

Aλλο ενα ωραίο θεμα

Πως ακουμε μουσική
προσπαθώντας να φτασουμε την πιστη αναπαραγωγή ή μας αρεσει η ''αποψη''?

Την πιστή αναπαραγωγή του μουσικού συμβάντος κανένα σύστημα δεν την φτάνει ποτέ. Υπάρχουν όμως συστήματα που πλησιάζουν σ' αυτην άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο.
Απο μας εξαρτάται πόσο κοντά θέλουμε να φτάσουμε σ' αυτην.

Η αγορά και το στήσιμο ενός συστήματος εμπεριέχει την άποψη του κάθε κατασκευαστή κι ευτυχώς υπάρχουν διαφορετικές τέτοιες απόψεις έτσι ώστε να ικανοποιούνται τα γούστα όλων μας αλλά και οι όποιες διαφοροποιήσεις στα γούστα μας καθώς περνούν τα χρόνια.

δεν κανω πλακα γιαννη. ενα βιολι ακουγεται αλλιως στο μεγαρο αλλιως στις διαφορες αιθουσες της αθηνας και αλλιως στο σπιτι μου. ουτε κανεις θυματε πως ακουγεται το κανονικο βιολι 10 λεπτα αφου φυγει απο την παρασταση.
η θαλλασα εχει πολλα χρωματα ειναι κριμα να ειναι μονο μπλε. και οταν θα θες να φτιαξεις μια θαλλασα στην αυλη του εξοχικου σου, θα φτιαξεις μια που να σου αρεσει, δεν ειναι αναγκη να εχει τα πρασινομπλε νερα της θαλλασας της λευκαδας.

Το τί θα κάνει κάποιος είναι δικό του θέμα. Άλλωστε οι 'έμποροι' που εσύ αναφέρεις περιμένουν τον κάθε ξεροκέφαλο *άκαλλιέργητο*.
Δεν πρότεινα να ακούς τις συμβουλές των εμπόρων ή φίλων του φόρουμ. Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις.
Είπα το αυτονόητο και πιο απλό, το να έχουμε εμπειρίες προκειμένου να κρίνουμε και να μας βοηθήσουν στην επιλογή μας. Τί πιο ωραίο και σωστο!!!
Τώρα πληροφορούμε ότι ενώ είμαι φιλόμουσος γράφω σε λάθος κατηγορία. Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ. Σου είμαι υπόχρεος. Απορώ πώς και δεν το κατάλαβα μετά από τόσα ποστς και επίσης το πώς κανένας άλλος δεν μου το είπε μετά από χρόνια.
Ούτε επίσης ποτέ μου κατάλαβα ότι σε αυτήν την κατηγορία τα τόσα μου ποστς ήταν απλά "ένα πέρασμα και από εδώ".
Τί μαθαίνει κανείς τελικά!!!
Φυσικά αυτό το περί *εμπόρων* σίγουρα θα το απευθύνεις σε μένα.
Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι δεν εμπορεύομαι "ζωντανές ακροάσεις ακουστικής μουσικής", αλλά δίσκους υψηλής ποιότητας και μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής του λεγόμενου χάιεντ.
Παράκληση:Αν δεν έχεις τίποτα να πεις, μη μου τρως τον πολύτιμό μου χρόνο. Λ.Σ.

δεν απευθυνομαι σε κανενα.
ειπα να μην ακουν τους εμπορες και τους φιλους απο τα φορουμ. δεν ειδα κανενα φιλο απο εδω μεσα να προσβαλεται αλλα μονο 2 εμπορες. αυτο ασ το σχολιασετε εσεις...
εαν μπορειτε να ξαναδιαβασετε ποιο προσεκτικα τι λεω.
οποιος γραφει στην κατηγορια εδω ειναι μηχανακιας. εαν δεν το εχει καταλαβει κακο δικο του.
ως προς την θεση μου στο παρον νημα να ξανατονισω.... πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο εμας φτιαχνουν εναν συστημα προσπαθωντας να το κανουν σαν καποιο που ακουσαν. ουτε σαν την ζωντανη μουσικη ουτε σαν αυτο που ακουει ο ηχοληπτης.
τελος, ως προς την παρακληση, σας παρακαλω και εγω το τι θα γραφω και σε ποιο θεμα δεν θα το κρινεται εσεις... οσο για τον χρονο σας, ας μην μας διαβαζεται....

Re: Απάντηση: Aκούγοντας μουσική....

Δεν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια;

Πρέπει να είναι η 1253η φορά που τα ξαναδιαβάζω...

Μέχρι κι "πρωταγωνιστές" περίπου ίδιοι είναι.

Σιγά τώρα μην με καθωρίσει το τι θα πεί ο καθένας...

πες τα βρε αρχηγε..

Απάντηση: Re: Aκούγοντας μουσική....

ουτε κανεις θυματε πως ακουγεται το κανονικο βιολι 10 λεπτα αφου φυγει απο την παρασταση.

Μια χαρα το θυμάσαι.Εγω τουλάχιστον το θυμάμαι.

Η ακοή εχει πιο ισχυρή μνημη από την οραση κατα τους γιατρούς

Διονύση το συζητάμε γιατι ειμαστε ακομα πολύ πίσω
Πριν λίγη ωρα ακουγαμε από nuendo (προγραμμα ηχοληψιας - παραγωγης) το αλμπουμ που θα βγαλουν κατι φιλαρακια μου και μετα καπάκι με foobar
και λέγαμε ποσο χαμένοι στη μεταφραση ειμαστε....

Το θεμα ειναι οτι καμια φορά το ζωντανό εστω στουντιακό προγραμμα ενοχλεί τον μέσο ακροατή και πρεπει να προσφέρεις κατι ποιο εκλεπτισμένο και ωραιοποιημένο.
Ισως και εμεις να προσπαθούμε να φτιαξουμε ενα συστημα ετσι οπως θα θελαμε να ακουμε.
Αν ακουσετε σαξόφωνο ή κλαρίνο διπλα σας ισως να σας ενοχλήσει

Απάντηση: Re: Aκούγοντας μουσική....

Αν ακουσετε σαξόφωνο ή κλαρίνο διπλα σας ισως να σας ενοχλήσει

εχοντας ζήσει για αρκετό χρονικό διάστημα στον επάνω όροφο από σπουδάστρια βιολιού , ομολογώ ότι δεν θέλω να ξαναακούσω τον πραγματικό ήχο του βιολιού.

Re: Απάντηση: Re: Aκούγοντας μουσική....

εχοντας ζήσει για αρκετό χρονικό διάστημα στον επάνω όροφο από σπουδάστρια βιολιού , ομολογώ ότι δεν θέλω να ξαναακούσω τον πραγματικό ήχο του βιολιού.
Ντοκ μάλλον δεν έχεις ακούσει τον πραγματικό ήχο βιολιού και το μπερδεύεις με αυτό που άκουσες από την σπουδάστρια του κάτω ορόφου. Λ.Σ.

Εμενα παλι η αποψη μου ειναι να ακουω και να απολαμβανω κατι που να μ αρεσει , κατα το δυνατον πιστοτερο στο πραγματικο γεγονος, με ομορφες χροιες, να με συγκινει, να με συναρπαζει και να με ξεκουραζει.

Και πανω απ ολα επειδη ειμαστε κ λιγο μηχανακηδες , να με "φτιαχνει" και λιγο ψυχολογικα, να με κανει να θελω ν ακουσω μουσικη δηλαδη.