ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
1ο μέρος :
Καλημέρα σε όλους!
Θα σας πω πρώτα τις εντυπώσεις μου από 5 πολύ καλά ηχεία που άκουσα αυτές τις μέρες και μετά τί έπαθα που άλλαξε όλα τα δεδομένα!
Θα είμαι σύντομος: Σάββατο πρωί πάω στο studio hi-fi στη Δάφνη, αφού έκλεισα ραντεβού. Περιττό να πω πόσο ευγενικός και εξυπηρετικός ήταν ο ιδιοκτήτης αφού το έχουν αναφέρει κι άλλοι στο φορουμ, πραγματικά σε κερδίζει. Σκεφτείτε ότι όσο είμουν μέσα ήρθε πελάτης να ακούσει έναν classe 5-6 χιλιάδων και τον αφησε 1 ώρα και περίμενε επειδή εξυπηρετούσε εμένα των 1000 . Ο άνθρωπος μου έβαλε κι άκουσα με τον ενισχυτή μου (Sony 5200ES) τα epos m16i, audio physic yara, triangle altea κι ένα system audio αλλά δεν θυμάμαι ποιό...
Περιληπτικά να πω (γιατί αλλού θέλω να καταλήξω) ότι το Triangle κατέβαινε πιο χαμηλά από όλα, ήταν γενικά σκοτεινό κάπως ηχείο, αν το λέω σωστά, με ωραίο ήχο αλλά χωρίς τα μεσσαία και πρίμα των άλλων. Το system audio ήταν πολύ ισορροπημένο και ευχάριστο, με αρκετό χαμηλό, ανάλυση και ταχύτητα και καθόλου τσιριχτά πρίμα και ομολογώ ότι αν ήταν πιο όμορφο εμφανησιακά θα το σκεφτόμουν.. Τα epos και audio physic ήταν μάλλον τα καλύτερα, με ελάχιστες ακουστές διαφορές. Τα audio physic ήταν απλώς πιο γλυκά, με πιο γλυκές μεσσαίες δηλαδή και δεν είχαν ίσως ακριβώς την ταχύτητα που είχαν τα epos. Δύσκολη επιλογή μεταξύ τους!
Χθές το πρωί πήγα στον Νάκα και άκουσα με πολυκάναλο ενισχυτή yamaha ανάλογης αξίας με τον δικό μου,( περίπου 1200 ) τα YAMAHA SOAVO 1. Πολύ καλό ηχείο, ίσως και λίγο καλύτερο από τα epos στα αυτιά μου. Με χαμηλόοοοο, ίσως λίγο λιγότερο σφιχτό από ότι θα έπρεπε βέβαια, πολύ ισορροπημένα και ξεκούραστα πρίμα που δεν τσιρίζαν ακόμα και σε υψηλές εντάσεις ακόμα και με ένα κομμάτι mp3 320kbps που του έβαλα, εκτός από τα υπόλοιπα που ήταν όλα flac. Γενικά οι χαμηλές του και οι υψηλές του ήταν νομίζω οι καλύτερες όλων των υπόλοιπων (βέβαια δεν άκουσα τα epos m22i που είναι στην ίδια τιμή με πιο μεγάλα γούφερ από το m16i). Οι μεσσαίες ήταν αρκετά καλές, όχι επιπέδου epos όμως ή audio physic, τουλάχιστον στα αυτιά μου. Οι γυναικίες φωνές ας πούμε δεν είχαν αυτή τη γλυκάδα που άκουγες με τα yara ή ακόμα και τα epos. Επίσης είχε πολύ καλή ανάλυση, ταχύτητα και αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί - στον εκεί χωρό βέβαια - sweet spot. Δεν κατάφερα δηλαδή να "εξαφανίσω τα ηχεία" στο χώρο.

Και τώρα θέλετε να σας πω τί έπαθα και άλλαξαν όλα????

Μέρος 2ο:
Έχω ακούσει αυτά τα ηχεία λοιπόν και τείνω μάλλον προς τα SOAVO. Παίζει ρόλο που είναι και τα πιο όμορφα τα άτιμα και ταιριάζουν γάντι και με το σαλόνι! Κόστος περίπου 1450 (όχι από ΝΑΚΑ βέβαια).
Γυρίζοντας προς το σπίτι με παίρνει τηλέφωνο ένας συνεργάτης από τη δουλειά που του είχα πει ότι έψαχνα ηχεία και μου λέει " θέλεις να έρθεις από το σπίτι μου να ακούσεις κάτι και να αποφασίσεις μετά?"
Μπά λέω, τί να έχει? Δεν μου είχε φανεί ποτέ ότι ασχολείται με τέτοια θέματα. Για να πάμε..σκέφτομαι. Μπαίνω λοιπόν μέσα και βλέπω :
1 DIY λαμπάτο προενισχυτή
2 DIY λαμπάτα μονομπλόκια 60W έκαστο.
2 KLIPSCH HERESY ΙΙΙ
πικαπ, DIY Phono stage κτλ κτλ.
Βρε συ του λέω δεν ήξερα ότι ασχολείσαι με τέτοια !!
Τέσπα, μην πολυλογώ. Παιδιά.....δεν γίνεται αυτό που άκουσα!!! Σαν να ήταν μπροστά μου η μπάντα ολόκληρη και να έπαιζε, εκεί ο ένας, εκεί ο άλλος, με μικρό όργανο ο ένας, με μεγαλύτερο ο άλλος, τα όργανα σαν να ήταν αληθινά, η τραγουδίστρια όρθια μπροστά μου να τραγουδάει σε εμένα!!! Επίσης δεν ήξερα ότι 60w γκρεμίζουν τοίχους και μπορούν να ακούγονται τόσο ξεκούραστα σε τόσο υψηλές εντάσεις χωρίς ίχνος οποιασδήποτε ενόχλησης στις υψηλές !!! Με συγχωρείτε για τον ενθουσιασμό μου αλλά παιδιά ειλικρινά δεν ήξερα ότι γίνεται να ακούσει κάποιος μουσική έτσι !! Τώρα καταλαβαίνω την έννοια του hi-end και πραγματικά αξίζει !!
Το θέμα ποιό είναι τώρα: ότι μπορεί να μου βρεί τα heresyIII με 1800 ακόμα και φθηνότερα από μαγαζί στη Γερμανία, και να μου κατασκευάσει κι εμένα προ και ενισχυτή. Βέβαια αυτό θα πάρει και χρόνο και χρήμα, αλλά σκέφτομαι ότι από το να δώσω τώρα 1500 περίπου για ηχεία πολύ κατώτερα κατά την άποψή μου, γιατί να μη δώσω περίπου τα ίδια και να έχω τη δυνατότητα σιγά σιγά να χτίσω πάνω σε αυτά τα καταπληκτικά ηχεία ένα εξίσου καταπληκτικό σύστημα ?
Μου είπε ότι προς το παρόν κι επειδή θα του πάρει λίγους μήνες να μου φτιάξει αυτά που θέλω, τα κλιπς θα ακούγονται οκ με τον ενισχυτή μου, καμία σχέση με αυτό που άκουσα βέβαια εκεί, αλλά μια χαρά. Τί λέτε εσείς παιδιά, να προχωρήσω έτσι? Εγώ μετά από αυτό που άκουσα νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο ακούσω θα μου φαίνεται λίγο και θα με ξενερώνει, αφήστε τα, μου κάνε μεγάλη ζημιά!! Καλά εντωμεταξύ που να δείτε το δωμάτιο στο σπίτι του που τα φτιάχνει, ολόκληρο σπιτικό εργαστήρι!! Παλμογράφοι, κολλητήρια, λάμπες 50-60 χρονών από τη Ρωσία, σχέδια, ότι θέλετε... Του αξίζουν συγχαρητήρια!!!

Θα ελεγα να προχωρησεις στο plan Β, μιας και ενθουσιαστηκες τοσο πολυ.

Ωραιο ηχειο για λαμπα.
Προσωπικα εμφανισιακα δεν μου αρεσει...αλλα ασχετο,περι ορεξεως...
Τις δεκαετιας 80 δεν ειναι?
Γιατι τοσο ακριβα?
750$ εχουν. -bye-

Είδωμεν το φώς το αληθινόν,ελάβωμεν πνεύμα επουράνιον:guitarist:

Γι αυτό γίνομαι εκνευριστικός ίσως κάποιες φορές...

Φύγετε απο τα συνηθισμένα,ψάχτε το,κουραστείτε και λίγο,κοιτάχτε και τίποτα άλλο,πέρα απο τα γνωστά και μη εξαιρετέα μηχανήματα.

Αντε καλωσόρισες στο κλάμπ των...παλαιοχαϊφιντελιστών.-bye-

Σαν σχέδιο είναι από δεκαετία 50-60 νομίζω, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις βγήκε σαν ΧΕΡΕΣΥ2 αργότερα και με κάποιες ακόμα σαν ΧΕΡΕΣΥ3 από το 2006. Χαίρομαι παιδιά γιατί βλέπω ότι συμφωνείτε και με παροτρύνετε να κατευθυνθώ προς τα εκεί, κι εγώ νομίζω δεν θα χάσω! Α, να αναφέρω ότι τα βρήκα στο γερμανικό hifisound eshop που θεωρείται αξιόιπιστο μαγαζί :
http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...a99.28910539/KLIPSCH-HERESEY-III-ANNIVERSARY/

στα 1300 χωρίς βάσεις + 50 μεταφορικά. Με βάσεις μου είπαν πάνε 1600 με μεταφορικά. Τα έχουν ετοιμοπαράδοτα και χρόνος αποστολής = 3-4 μέρες. Δηλαδή γλιτώνω 2 κατοστάρικα και τα έχω σε 1 εβδομάδα max εδώ, σε σχέση με αγορά από Ελλάδα που νομίζω πρέπει να περιμένω 3-4 εβδομάδες να μου έρθουν απο Αμερική, έτσι δεν είναι? Εκτός αν τα έχει ετοιμοπαράδοτα κάπου και δεν το ξέρω...
Τί λέτε?

στα 1300 χωρίς βάσεις + 50 μεταφορικά. Με βάσεις μου είπαν πάνε 1600 με μεταφορικά. Τα έχουν ετοιμοπαράδοτα και χρόνος αποστολής = 3-4 μέρες. Δηλαδή γλιτώνω 2 κατοστάρικα και τα έχω σε 1 εβδομάδα max εδώ...

Οταν λες βαση εννοεις τη μικρη ξυλινη βαση που δινει η εταιρεια ωστε το ηχειο να παιρνει μια κλιση προς τον ακροατη?

Ακριβώς αυτή και τη χρεώνουν ....είδες! Το θέμα είναι ότι είναι αναγκαία για να μην ακουμπάει το ηχείο στα πάτωμα αν και όπως τις βλέπω μπορώ να πω και σε ένα φίλο μου ξυλουργό να μου τις φτιάξει ίδιες. Θα δω...

Μάλλον αυτό είναι το καλύτερο από θέμα κόστους, αν έχεις βέβαια κάποια εμπιστοσύνη στον ξυλουργό.

Τα DIY τι κόστος έχουν τα υλικά; Μπορείς να μας πεις και λίγα λόγια για αυτά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ακριβώς αυτή και τη χρεώνουν ....είδες! Το θέμα είναι ότι είναι αναγκαία για να μην ακουμπάει το ηχείο στα πάτωμα αν και όπως τις βλέπω μπορώ να πω και σε ένα φίλο μου ξυλουργό να μου τις φτιάξει ίδιες. Θα δω...

Ειτε η Klipsch (το πιθανοτερο) ειτε οι Γερμανοι εχουν μπερδεψει το πραγματα και πουλανε ενα κομματι ξυλο σε τιμη που μπορεις να αγορασεις ζευγαρι ηχειων! Φυσικα και μπορεις να φτιαξεις βασεις οπως επισης να τις αγορασεις απο αλλου, τη προηγουμενη βδομαδα ειδα στο ebay γυρω στα 50 ευρω. Μη ξεχναμε οτι το ηχειο θελει απλα να παρει μια κλιση και να μην ακουμπαει στον πατωμα. Αυτο μπορεις να το κανεις και χωρις βασεις με οτιδηποτε αλλο βρεις, τουλαχιστον προσωρινα.

To πιθανότερο είναι ότι βγάζουν την τιμή 1300 για να ψαρώσει ο κόσμος και μετά επειδή ξέρουν ότι οι περισσότεροι θα τα πάρουν με βάσεις γιατί αλλιώς χάνει το ηχείο, χτυπάνε τη τιμή στις βάσεις για να τους έρθει συνολικά εκεί που θέλουν...γνωστά κόλπα! Πάντως εκτός βάσεων, με 1300 + 50 μεταφορικά είναι γαμώ τις τιμές! Τα έβαλε μέλος του forum σήμερα είδα 1500 στις αγγελίες καινούρια λέει, θα την δω κι αυτή την επιλογή...

Είναι εξαιρετικά ηχεία! Για να τα βγάζουν από το 1957 εξάλλου κάποιος λόγος θα υπάρχει... ;)

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=817018&postcount=28

Νομίζω όμως ότι λόγω της σχεδίασής τους η κλίση προς τα επάνω που τους δίνουν τα ποδαράκια είναι κρίσιμη και κάνει την διαφορά. Εάν τελικά τα παραγγείλεις χωρίς ποδαράκια μάλλον επιβάλλεται να φτιάξεις τα ίδια σε κάποιον ξυλουργό.

"Τα DIY τι κόστος έχουν τα υλικά; Μπορείς να μας πεις και λίγα λόγια για αυτά;"

φίλε μου vaggt επειδή δε ξέρω, θα μιλήσω με τον φίλο μου και θα σου πω αν θες..