ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Περιμένουμε ακουστικές εντυπώσεις τώρα.
Εγώ τα έχω ακούσει και τα ξέρω. Θα ήθελα την γνώμη σου για να δούμε αν συμπίπτει.

Όλα καλά λοιπόν.
Aντε να μας πεις εντυπώσεις όταν ολοκληρωθούν όλα. Καλές ακροάσεις και μέγια.

Παιδιά τί να πω...τα ηχεία παίζουν φοβερά, αν κι ακόμα δεν τα έχω συνδέσει με πολύ σοβαρό ενισχυτή, αντιθέτως με έναν ακριβό-καλό μεν, πολυκάναλο. Παίζω με flac από το pc, με foobar player και εξωτερική usb κάρτα/dac 24/96 με παράκαμψη του Windows kernel mixer και bit-exact playback μέσω Kernel Streaming support plugin. Η κάρτα έχει το DAC 4270 της CIRRUS LOGIC, το οποίο δίνει πλέον σήμα κατευθείαν σε extra τοποθετημένα RCA παρακάμπτωντας τους τελεστικούς της κάρτας που ήταν για κλάματα και όλου του αναλογικού κυκλώματος της γενικά, χάρη στην εξαιρετική δουλειά του μέλους kontr, σήμερα το πρωί! Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και θέλω να κάνω σύγκριση και με κάποια άλλα dac, τύπου emu0404 κ.α., και κάποια cd player που έχει ο φίλος kontr για συγκρίσεις. Δεν ήταν δυνατή σήμερα η σύγκριση για διάφορους λόγους, αλλά θα γίνει μες στη βδομάδα.
Το επόμενο βήμα είναι η αγορά ( ή η κατασκευή μάλλον καλύτερα όπως το βλέπω ) προ και ενισχυτή, μάλλον λαμπάτων ή υβριδικών. Μέχρι τότε ξέρω ότι δεν παίρνω το max από τα ηχεία μου, τα οποία όπως ξέρετε τα έχω ακούσει με diy λαμπάτους κι έχω ενθουσιαστεί!

Last edited:
Αυτό που μου έχει κάνει αίσθηση στα ηχεία αυτά, είναι η υπεραναλυτικότητά τους (καταλαβαίνεις κατευθείαν χαμηλής ποιότητας τραγούδια και κακές ηχογραφήσεις) και η αίσθηση του live performance που αποπνέουν, λές και οι καλλιτέχνες, μουσικοί κλπ., βρίσκονται στον χώρο σου, ακουγονται όλα τόσο φυσικά!! Όσον αφορά τις μεσσαίες, θεωρώ ότι υπάρχουν και λίγο πιο γλυκές, όπως π.χ των spendor που έχω ακούσει, αλλά πάραυτα στα χέρεσυ μου ακούγονται πιο ζωντανές, πιο...παρών, αν με καταλαβαίνετε. Για χαμηλά δεν μιλαώ γιατί δεν τα έχω ακόμα στον σωστό χώρο και εδώ που τα έχω μπουμάρουν λίγο. Φαίνεται όμως ότι μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά. Σημείωση ότι δεν τα έχω βάλει ακόμα στις βάσεις τους. Για τα πρίμα έχω παρατηρήσει αυτή τη μεταλλικότητα που λένε μερικοί, αλλά σε λίγα και πολύ συγκεκριμένα τραγούδια, σε όλα τα άλλα απλά δεν υπάρχει!! Δεν μπορώ να το εξηγήσω...αλλά πάντως αυτό που λένε μερικοί ότι δεν μπορούν να τα ακούουν πολύ ώρα γιατί τους ενοχλεί δεν το έχω νιώσει καν, και ακούω όλη μέρα και όχι και με λάμπα!! Αυτά προς το παρόν.... γενικά: ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ!!!!

Μην βιάζεσαι...

Θέλουν τον χρόνο τους να στρώσουν.Θ' αλλάξουν πολλές φορές ήχο,πρίν...κατασταλάξουν.

Nαι δεν βιάζομαι, το επόμενο βήμα θα είναι σε μερικούς μήνες, όχι από τώρα, να δω πρώτα ακριβώς τί παίζει και τι θα ήθελα...

Καλορίζικα...!!!!!!!!
Απο τότε που άκουσα αυτά τα ηχεία έχω μπεί σε μεγάλο πειρασμό να αλλάξω τα Spendor!!! -bye-