Ακουστικα για επαγγελματική χρήση - Studio/Dj/Ραδιόφωνο/Mixing/Monitoring/Mastering

Re: Flat ακουστικά

Να προσθέσω για τα Κ 271 (MkII) ότι είναι τα πιο αναίσθητα ακουστικά που έχουμε αναφέρει εδώ στο νήμα... οπότε προσοχή πολύ χωρίς ενισχυτή είναι τα μοναδικά που δεν θα παίξουν...

Για μένα τα DT 770 για άνεση ευκολία και σχετικά άνετη οδήγηση, Τα K 701 για άνεση και πιο hifi ήχο δεν είναι τόσο αναίσθητα όσο λέγεται..., Τα Κ 550 αν εφαρμόζουν καλά (δημιουργία "seal" απομόνωσης γύρω από το αυτί, και τα Sennheiser HD 600 για πολύ καλή άνεση και ένα ακουστικό πολύ καλής ηχητικής ποιότητας που δεν θα κουράσει ποτέ ο ήχος του...

Θα μπορούσε να κοιτάξει και τα philips fidelio x1. Δεν τα έχω ακούσει, στο headfi πρώην κάτοχος των 702 λέει πως έμοιαζαν ακουστικά.

Γενικά πάντως όλα τα ακουστικά κλειστού τύπου κουράζουν .Τα ανοιχτού τύπου είναι σαφως πιο ξεκουραστα.

Θα μπορούσε να κοιτάξει και τα philips fidelio x1. Δεν τα έχω ακούσει, στο headfi πρώην κάτοχος των 702 λέει πως έμοιαζαν ακουστικά.

Δεν νομιζω πώς είναι flat ακουστικά...

Γενικά πάντως όλα τα ακουστικά κλειστού τύπου κουράζουν .Τα ανοιχτού τύπου είναι σαφως πιο ξεκουραστα.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις... Βλέπε 770.

Δεν νομιζω πώς είναι flat ακουστικά...

δεν τα έχω ακούσει, μόλις πάω σπίτι θα ψάξω να το βρω. Πάντως για πολλές ώρες τα Κ702 δεν είναι. Τα είχα μέχρι προχθές και μετά από 2-3 ώρες με έπιανε πονοκέφαλος. (κεφάλας, μου έκαναν οριακά σαν μέγεθος αλλά τα μικρά σφουγγαρακια ήταν σαν "καρφιά"μετά από ώρα..! )

Όντως.. Ενώ με τα 770 έχω περάσει ώρες με τα 701 μετά από κάποια ώρα δεν το είχα και πολύ... Και όχι λόγω head-band

Τα Χ1 δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τα Κ702... και θα παρακαλούσα οι γνώμες να είναι προσωπικές (και όχι του στυλ το διάβασα κάπου...), ιδιαίτερα όταν προτείνουμε σε κάποιον κάποιο προϊόν...

δεν τα έχω ακούσει, μόλις πάω σπίτι θα ψάξω να το βρω. Πάντως για πολλές ώρες τα Κ702 δεν είναι. Τα είχα μέχρι προχθές και μετά από 2-3 ώρες με έπιανε πονοκέφαλος. (κεφάλας, μου έκαναν οριακά σαν μέγεθος αλλά τα μικρά σφουγγαρακια ήταν σαν "καρφιά"μετά από ώρα..! )

Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος... τα Κ702 έχουν μεγάλο σφουγγάρι και χωράει όλο το αυτί μέσα... όπως προείπα είναι από τα πιο αναπαυτικά ακουστικά που έχω δοκιμάσει (αν εξαιρέσουμε τα καρούμπαλα στο μαξιλάρι της στέκας και αν εννοείς αυτά ως "σφουγγαράκια")...

Τα Χ1 δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τα Κ702... και θα παρακαλούσα οι γνώμες να είναι προσωπικές (και όχι του στυλ το διάβασα κάπου...), ιδιαίτερα όταν προτείνουμε σε κάποιον κάποιο προϊόν...

Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος... τα Κ702 έχουν μεγάλο σφουγγάρι και χωράει όλο το αυτί μέσα... όπως προείπα είναι από τα πιο αναπαυτικά ακουστικά που έχω δοκιμάσει (αν εξαιρέσουμε τα καρούμπαλα στο μαξιλάρι της στέκας και αν εννοείς αυτά ως "σφουγγαράκια")...

Συμφωνω για το οτι είναι πάρα πολυ άνετα τουλάχιστον τα 701... Χωρανε ολο το αυτι μεσα και το μαξιλαράκι είναι πολυ μαλακο.

Απο προσωπική εμπειρια σαν νυν κατοχος

Tα Q701 σε σχεση με τα Κ701 που κατα γενικη ομολογια ειναι καταλληλα πως σας φαινονται για την περιπτωση μας ?

Kαι με αποσπωμενο jack κατι που τους σωζει χρονια ζωης. Αν δεν εχετε καμια σοβαρη ενσταση τα χτυπησα :D

Από αυτά που προτάθηκαν, τα K701 είναι τα πιο flat.
Τα DT770 έχουν πολύ μπάσο. Τα K271 δεν έχουν καθόλου μπάσο. Τα K550 είναι ανάμεσα στα DT770 και K701.

http://graphs.headphone.com/graphCo...]=2231&graphID[]=3571&graphID[]=2901&scale=30
http://www.headphone.com/pages/build-a-graph

Επίσης, τα K701 ΔΕΝ είναι ίδια με τα Q701.
http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=703&graphID[]=2931&scale=20

Last edited:

Ωραία τα διαγράμματα αλλά τα Q και τα K είναι 95% (για να μην πω 99) ίδια. Μιλάω από προσωπική εμπειρία μιας και είχα τα Κ και έχω ακούσει τα Q. Δεν ξέρω τώρα σε τι τιμή είναι, αλλά τότε που τα έψαχνα σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τα παραπάνω χρήματα για τα Q.
Επίσης με τα 271 IMO πάντα, δεν μου έλειπε το μπάσο σε καμία περίπτωση... Θεωρώ πως είναι σαφώς τα πιο "μόνιτορ" απο όλα! Τα 770 είναι άλλη φάση..

Ωραία τα διαγράμματα αλλά τα Q και τα K είναι 95% (για να μην πω 99) ίδια. Μιλάω από προσωπική εμπειρία μιας και είχα τα Κ και έχω ακούσει τα Q. Δεν ξέρω τώρα σε τι τιμή είναι, αλλά τότε που τα έψαχνα σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τα παραπάνω χρήματα για τα Q.
Επίσης με τα 271 IMO πάντα, δεν μου έλειπε το μπάσο σε καμία περίπτωση... Θεωρώ πως είναι σαφώς τα πιο "μόνιτορ" απο όλα! Τα 770 είναι άλλη φάση..

Σόρρυ αλλά όταν υπάρχουν διαγράμματα, οι ανέκδοτες απόψεις που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν μου λένε και τίποτα. Οι διαφορές (ή η μη ύπαρξη διαφορών όπως λες) μπορεί να οφείλονται στην πηγή/ενισχυτή ή στα αυτιά σου.

Σόρρυ αλλά όταν υπάρχουν διαγράμματα, οι ανέκδοτες απόψεις που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν μου λένε και τίποτα. Οι διαφορές (ή η μη ύπαρξη διαφορών όπως λες) μπορεί να οφείλονται στην πηγή/ενισχυτή ή στα αυτιά σου.

Δλδ εσύ ψωνίζεις βλέποντας διαγράμματα;
Τα έχεις ακούσει;

Όπως είδες είπα πως λέω προσωπική άποψη, έχοντας ακούσει όλα τα παραπάνω ακουστικά και ότι τότε η διαφορά τιμής δεν μου δικαιολογούσε την αγορά των Q.
Αν τώρα έχουν πέσει πολύ και εγώ αυτά θα έπαιρνα σε σχέση με τα Κ, γιατί έχουν το αποσπώμενο καλώδιο κλπ!