Ακουστικα για επαγγελματική χρήση - Studio/Dj/Ραδιόφωνο/Mixing/Monitoring/Mastering

Re: Studio Headphones για χρήση από παραγωγό σε Ραδιοφωνικό σταθμό.

Παιδιά έβαλα χθες στο στούντιο καποια Akg 271 φίλου (είναι σίγουρα 5-6 χρονών οποτε δεν γνωριζω αν ειναι τα mkii). Απο θέμα απομόνωσης μου φάνηκαν πολύ καλά , αυτο που έφτανε όμως στα αυτιά μου ,μου φαινόταν πολύ flat σε σχέση με κάποια ταπεινά Techincs των 50 που χρησιμοποιω τωρα 2 χρόνια. Ο ήχος γέμισε μονο οταν τσιτωσα τα μπάσα στον ενισχυτή.
Δε ξέρω τι συμβαίνει! Θέλει εκπαιδευση το αυτι μου?

Παιδιά έβαλα χθες στο στούντιο καποια Akg 271 φίλου (είναι σίγουρα 5-6 χρονών οποτε δεν γνωριζω αν ειναι τα mkii). Απο θέμα απομόνωσης μου φάνηκαν πολύ καλά , αυτο που έφτανε όμως στα αυτιά μου ,μου φαινόταν πολύ flat σε σχέση με κάποια ταπεινά Techincs των 50 που χρησιμοποιω τωρα 2 χρόνια. Ο ήχος γέμισε μονο οταν τσιτωσα τα μπάσα στον ενισχυτή.

Όχι, αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτός είναι ο σωστός ήχος που πρέπει να έχει ένα επαγγελματικό ακουστικό. Εσύ δε χρειάζεσαι ένα ευχάριστο ακουστικό για να απολαμβάνεις μουσική, αλλά ένα εργαλείο για να ξέρεις τι παίζει (κυριολεκτικά).

Σωστό.. αυτά τα ακουστικά είναι εντελώς φλατ... Σαφώς "γεμιζουν" με έναν ενισχυτή.. Από κονσόλα τα έπαιξες ;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα Beyer είναι σαφώς πιο μπασατα

Παιδες... ο ρδιοφωνικος παραγωγος γιατι να θελει φλαταδουρα ακουστικο;
Για το mp3 της λιστας;
Δεν ειναι μηχανικος ηχου ο ανθρωπος.

Για μενα ηχομονωση και ανεση θα επρεπε να ειναι τα ζητουμενα. Μετα η ποιοτητα ηχου και κατασκευης.

Απάντηση: Re: Studio Headphones για χρήση από παραγωγό σε Ραδιοφωνικό σταθμό.

Παιδες... ο ρδιοφωνικος παραγωγος γιατι να θελει φλαταδουρα ακουστικο;
Για το mp3 της λιστας;
Δεν ειναι μηχανικος ηχου ο ανθρωπος.

Για μενα ηχομονωση και ανεση θα επρεπε να ειναι τα ζητουμενα. Μετα η ποιοτητα ηχου και κατασκευης.

+1
Ο μηχανικός ήχου πληρώνεται ανθυγιεινό για την φλαταδούρα :flipout:

Σωστό, σωστότατο. Τα ακουστικά είναι εντελώς flat και έτσι πρεέπει να είναι. Είναι όμως και εντελώς "αναίσθητα", αυτό είναι το πρόβλημα τους.
Στο έχω γράψει πιο πάνω.

Οπότε παιδιά?
Χρυσή τομή υπάρχει?
Απ' ότι φαίνεται το ζητούμενο στην περίπτωση αυτή είναι πλήρη απομόνωση και γεμάτος ήχος.

Υ.Γ.: Με κονσόλα τα επαιξα τα akg ναι.
Μοντελο ενισχυτή δεν θυμαμαι.

:) ... εν/τη ακουστικών εννοώ!!

Μάλλον τα 770 είναι κοντά σε αυτό που θες.... Αν η φλατ απόκριση των AKG δεν σου κάνει!
Είναι κάπως V shaped η απόκρισή τους υπ όψην!
Νομίζω πως τα χρησιμοποιούν σε πολλούς ρ. σταθμούς πάντως!

Δες κ τα V-Moda αλλά μάλλον ξεφεύγουν από τιμή!!

Αν σου αρεσει το πλουσιο χαμηλο τα 770 ειναι ταμαμ.
Και ανετα. Και ποιοτικη κατασκευη.

+1 Για τα 770 σίγουρα θα είναι πιο ευχάριστα . Απλα προσπάθησε να τα ακούσεις πρώτα γιατί λόγω του v-shaped ήχου που αναφέρθηκε μπορεί να κουράσουν σε πολύωρη χρήση.

Επίσης δες και τα DT 150 και Yamaha HPH-MT220.

Ειδικά τα DT 150 χρησιμοποιούνται σε studio για χροοοοοονια.

Που και πότε κάνεις εκπομπή; Να ακούσουμε και εμείς.

Καλά, δεν χρειάζεται να υποβάλετε τον εαυτό σας σε τέτοια δοκιμασία!!! :p

Αλλά αν επιμένετε, και σας αρέσει η Κρητική μουσική και η μαντιναδα,

Www.kritikorama.com

Τετάρτη 20:00 - 22:00
Σάββατο 13:00 - 15:00.

:)

Εκειά 'ν' γ-καλάαα... ;)
Ενα χωριό είμαστε όλο το νησί.
Εδω Χανιά!

Ακουστικά για mixing

Γεια σας,
Μόλις γράφτηκα στο φορουμ κι αυτό ειναι το πρώτο μου ποστ.

Είμαι σε αναζήτηση ακουστικών για mixing στο home studio μου.
Μάλλον κυρίως για να ελέγχω τις μίξεις, καθώς χρησιμοποιώ τα KRK Rokit 5 για monitor.
Από ακουστικά έχω ένα φθηνό MV44 και ένα AKG k44 για monitoring, καθώς και ένα behringer hps5000 το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου οπότε δεν το χρησιμοποιώ.

Οπότε χρειάζομαι ένα καλό ζευγάρι ακουστικά για να μπορώ να ελέγχω τις μίξεις μου.
Μετά από αρκετή έρευνα (μόνο διαβάζοντας, δεν έχω δοκιμάσει), πιστεύω πως τα Beyer DT880 θα ήταν ιδανικά για τις ανάγκες μου.
Αλλά επειδή δεν ξέρω αν μπορώ να δικαιολογήσω ένα τέτοιο ποσό τώρα, σκέφτομαι να αγοράσω τα Superlux 681 evo (έχω διαβάσει ολόκληρο το αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ).

Θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων, για το αν τα 681 είναι ένα αξιόπιστο ακουστικό, ή αν όντως τα DT 880 αξίζουν αυτή τη διαφορά στην τιμή.
Δεν θα ήθελα να πάω σε ενδιάμεση λύση. Ή ταν ή επί τας.

Ευχαριστώ,

Δημήτρης

Re: Ακουστικά για mixing

Τα 681 είναι και αξιόπιστα και τα καλύτερα στα λεφτά τους.

Τα 880 είναι σίγουρα καλύτερα, από σένα εξαρτάται κατά πόσο θες να επενδύσεις, προσωπικά για την χρήση αυτή θα προτιμούσα τα DT770 στα 80ohm.

Υπάρχουν και αντίστοιχα μοντέλα AKG, supersonic ακούει?

Κάνε μια βόλτα από την Athens Pro Audio και άκουσε τα πριν πάρεις την όποια απόφαση.

Καλώς όρισες και καλή διαμονή σου εύχομαι!! και ότι θες εδώ είμαστε!