Ακουστικά για τηλεόραση

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η άνεση στο κεφάλι δεν με απασχολεί ιδιαιτέρως καθώς δεν πρόκειται να τα φοράω επί ώρες. Ταινίες βλέπω με το 5.1 ηχοσύστημα, τα ακουστικά τα θέλω κυρίως για να παρακολουθώ κανένα ντοκυμαντέρ ή ειδήσεις, δηλαδή για κανένα μισάωρο χρήση. Για τις διαρροές έτσι είναι πράγματι όπως τα λέει ο Manoss οπότε μάλλον θέλω κάτι σε κλειστού τύπου, για την οδήγηση δεν έχω ιδεά τι συμβαδίζει με τον ενισχυτή μου, θα συνδέονται σχεδόν αποκλειστικα στον ενισχυτή, όχι π.χ. σε κάποιο mp3 player ή σε τηλεόραση απευθείας.

Αυτό που είναι το Nr1 κριτήριο για εμένα είναι η ποιότητα κατασκευής, θέλω να είναι σκυλιά, να αντέχουν, να έχουν π.χ. μεταλο στις κλειδώσεις και στα ελλάσματα, ή τέλος πάντων ανθεκτικά υλικά, να αλλάζουν τα μαξιλαράκια των αφτιών και να μην είναι από φτηνή δερματίνη που να ξεφτύζει γρήγορα, να είναι αποσπόμενο το καλώδιο ώστε να μην έχω θέμα σε κανένα απότομο τράβηγμα κλπ.

Έχει κανείς εμπειρία από τα παραπάνω μοντέλα συγκριτικά το ένα με το άλλο σε αυτούς τους τομείς; Τα AKG K-271 MKII στα 110 ευρώ περίπου κάνουν για την χρήση που τα θέλω; Εϊναι καλύτερα κατασκευαστικά από τα K240 MK II ή είναι το ίδιο από θέμα ποιότητας κατασκευής;

Το ίδιο απλά το ένα είναι κλειστό και το άλλο ντεμί κατά την γνώμη μου το 240 είναι ηχητικά καλύτερο ακουστικό.
Επίσης τα 271 δεν είναι καθόλου άνετα (τουλάχιστον για εμένα)

Ποιο είναι το κλειστό και ποιο το ντεμί; Σε σχέση με τις υπόλοιπες μάρκες σε αυτή την κατηγορία τιμής υπάρχουν διάφορες ως προς την ποιότητα κατασκευής;

Τωρα μπερδεύτηκα. Υποτίθεται πως για την περίπτωση μου ενδείκνυται το κλειστού τύπου αλλά αν κατάλαβα καλά εσείς προτείνετε το ντεμί.

Το συγκεκριμένο ντεμί όπως έγραψε και ένας κάτοχος του παραπάνω , αν δεν το παρακάνεις σε ένταση δεν θα ενοχλεί
τους συγκατοίκους σου και γενικά θα μπορείς και εσύ να έχεις μια επαφή με το περιβάλλον σου χωρίς να σε ενοχλούν και πολύ.
Αν θέλεις όμως πλήρη απομόνωση προς τα έξω και προς τα μέσα πάρε τα κλειστά.

Δεν με απασχολεί να ενοχλώ τους συγκατοίκους μου, με απασχολεί οι συγκάτοικοι μου (μικρά παιδιά) να μην ενοχλούν εμένα όταν ακούω.

Αν πούμε πως πάω σε επιλογή ντεμί, τα k612 pro και Κ702 έχουν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι των k240 mkii ως προς την κατασκευή;

Επίσης τώρα ψάχνοντας βλέπω τα Beyerdynamic DT-770 Pro που βγαίνουν σε 80 και σε 250 Ω γύρω στα 130 ευρώ και με καλές κριτικές. Αυτά τι λένε σε σχέση με τα AKG;

Η πλήρης απομόνωση δεν είναι απαραίτητη σε σπίτι. Χρησιμοποιώ κι εγώ τα Κ240 ακριβώς για τη χρήση που θέλεις κι εσύ, για να βλέπω τηλεόραση χωρίς να ενοχλώ τους άλλους και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Και η κόρη μου επίσης. Οι γύρω μου δεν ακούνε τίποτα, ακόμα και σε αρκετά μεγάλες εντάσεις, εγώ όμως μπορώ να ακούσω τι γίνεται στο περιβάλλον μου. Για ποιότητα κατασκευής δεν ξέρω να σου πω, εγώ είχα αγοράσει ένα NOS made in Austria, στα 600Ohm, θεωρώ όμως ότι και τα καινούρια δε θα σε αφήσουν παραπονεμένο. Πάρτα από το amazon.de που τα έχουν προσφορά κάτω από τα 70 ευρώ και αν δε μείνεις ικανοποιημένος τα επιστρέφεις.

Ευχαριστώ. Τι είναι το NOS και ποια κάνουν 70 ευρώ στο amazon; τα k240 mkll βλέπω πως τα έχει στα 87 ευρώ.

NOS=New Old Stock, εκτός παραγωγής, αλλά καινούρια στο κουτί τους. Το ιταλικό αμαζον έχει τα απλά Κ240 στα 58 ευρώ https://www.amazon.it/AKG-K240STUDI...=UTF8&qid=1481666858&sr=8-1&keywords=akg+k240

Είναι το ίδιο ακουστικό με τα ΜΚΙΙ, χωρίς έξτρα μαξιλαράκια και δεύτερο καλώδιο.

Ευχαριστώ αλλά μάλλον θα προτιμήσω το πακέτο με το δεύτερο καλώδιο και τα μαξιλαράκια.

Μόνο που θέλω να σιγουρευτώ πως είναι ότι πιο γερό σε αυτή την κατηγορία τιμής μέχρι 150 ευρώ. Την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν με φτηνά πλαστικά ακουστικά και θέλω να πάρω κάτι τώρα που θα κρατήσει για χρόνια. Τα τελευταία μου ακουστικά ήταν επίσης AKG αλλά μοντέλο DJ κατηγορίας τιμής γύρω στα 50 ευρώ και με τον ιδρώτα η δερματίνη στα μαξιλαράκια καταστράφηκε και δεν αλλάζουν αυτά. Αν υπάρχει κάτι από κανονικό δέρμα θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Σε ευχαριστώ. Μήπως γνωρίζεις το υλικό της στέκας; Είναι δέρμα, δερματίνη, πλαστικό; Στα K-702 και K-612 Pro αναφέρει σε ένα βίντεο πως είναι δέρμα. Λες αυτό να κάνει διαφορά στην αντοχή τους;

Προβλημα με ασυρματα ακουστικα και τηλεοραση

Καλησπερα,δυστυχως την πατησα και αγορασα μια LG (μοντελο 2016 LG
32LH510U​
) η οποια δεν εχει εξοδο ηχου και δεν μπορω να συνδεσω ακουστικα Οι εξοδοι που εχει η τηλεοραση ειναι οι εξεις
ConnectivityRF In2 (RF, Sat )Component In (Composite Share)1(Composite shared)Scart (Full)1 : EUHDMI1 (HDMI 1.4)LAN1 (UK only)RS-232C (Control / SVC)(USB to RS232C)CI Slot1USB1 ( 2.0 : 1ea)

Αγορασα αυτον τον ανταπτορα
http://www.cosmodata...product/246752/ και αυτο το καλωδιο jack http://www.cosmodata.gr/product/259460/ και ο ηχος δουλευει τελικα,και απο την τηλεοραση και απο τα ακουστικα ταυτοχρονα,οποτε χαμηλωνω το τηλεκοντρολ στο μηδεν και ρυθμιζω την ενταση απο τα ακουστικα,αλλα δυστυχος ΔΕΝ εχω τον ηχο απο usb που ειναι και αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.αν θελω να δω μια ταινια απο ενα στικακι.Υπαρχει τροπος να εχω ηχο απο το usb στα ακουστικα?
Ευχαριστω

Last edited by a moderator: