ακουστικα

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,657
Επειδη θα με στειλουν αυριο για δουλεια στη γερμανια για μερικεσ μερες, λεω να παρω εκει κανα ακουστικο αμα σημφερει. to budget ειναι καπου 150-200 ευρω.ελεγα sennheiser 595 i 600, τα εχει ακουσει κανεις?τιποτα πιο καλο σε αυτα τα λεφτα?Επεισης τα open ακουγονδαι πολυ σε αλλους εξω?

Aκούγονται αρκετά.
Εχω τα 650 και παλιότερα πάλι φθηνότερα της ίδιας μάρκας είχα.Παίζουν πολύ ανοικτά κι ουδέτερα,εξαιρετικό μπάσσο.Δεν ξέρω άν θα σου αρέσει ο ήχος τους-άκουσε πρίν αγοράσεις.
Τα ακριβά ακουστικά θέλουν και καλό ενισχυτή ακουστικών.Υπάρχουν άφθονοι και σ' όλες τις τιμές.

τα 595 εχουν nominal impedance 50Ω ενω τα 600 εχουν 300Ω.Οποτε τα 595 λογικα ευκολα θα οδιγουνται. Για το ενισχυτή ειμαι aware παντος,αλλα 1 thing at a time:)Σκεφτομαι να δοκιμασω να φτιακσω εναν πιο μετα (πχ http://headwize.com/projects/showfile.php?file=waarde1_prj.htm ).κανενα αλλο καλο ακουστικο σε αυτη την τιμη?

Beyerdynamic DT880. Πιο "monitor" (αν και δε μ'αρέσει ο όρος) από τα Senn.
Eπίσης κοίτα και τα In-ear ηλεκτροστατικά της Stax που έρχονται με δικό τους ενισχυτή. Φυσικά είναι τελείως διαφορετική αγορά /κατηγορία ακουστικού - αλλά ίσως σε ενδιαφέρει.

Stax SR-001 MKII System

f_stax_sr001.jpg

S-001MK2 (Earspeakers Part)
Type: Electrostatic canal type In-The-Earspeakers, push-pull driving
Frequency Response: 20-1kHz ?2dB, 1kHz-20kHz ?4dB
Capacitance: 44pF with cable, 17pF without cable
Impedance: 360K ohms/10kHz
Sensitivity: 111dB/100Vr.m.s. /1kHz
Maximum Sound Pressure level: 119dB/1kHz
Standard Bias Voltage: 580VDC
Pad(Fitting Rubber): Made of silicon rubber (2 sizes, M and L)
Cable: 6-core parallel/1.5m
Weight and Size: 28g with cable / 12g without cable, 28mm diameter

SRM-001 (Driver Unit Part)
Frequency Response: 5-20kHz +4dB, -3dB(10V r.m.s. output driving 1 : S-001MK2
Gain: 54dB
Harmonic Distortion: 0.1% (1kHz/100V r.m.s. output driving 1 : S-001 MK2)
Input Impedance: 10k ohms
Standard Input Level: 100mV for 50V output
Maximum Output Voltage: 240V r.m.s./1kHz
Power Consumption: 1.3W/4.5V (AC/DC Adaptor Operation), 0.8W/3V (battery operation)
Size: 60mm(W)Χ²4mmm(H)Χ±20mm(D)
Weight: 102g without battery / 140g with standard dry cell batteries

πολυ ενδιαφερον φενονται αυτα τα stax, αν και εγω δεν ηφελα in-ear.
Για το Beyerdynamic DT880 εχω διαβασει, θα τα κοιταξω και αυτα, αν και ακουσα χτες τα behringer hd650 στο mediamart(δεν ειχαν τα αλλα) και μαρεσε και ο ηχος και ποσ ειναι στο κεφαλη.

Ίσως ξεφεύγουν λίγο (30-50 ) από το budget σου αλλά μην παραλείψεις να ακούσεις τα AKG Κ501 τα οποία προτίμησα από κάθε Sennheiser σαν ήχο και σαν άνεση. Τα ανοιχτά υπερτερούν φανερά σε ανάλυση και ακρίβεια αλλά υστερούν ελαφρά σε μπάσα κάτι που διορθώνεται όμως με έναν καλό ενισχυτή ακουστικών.

Αν ακούς δυνατά ακούνε και οι άλλοι τη μουσική σου, ακούς και εσύ το περιβάλλον. Δεν είναι τα ακουστικά με τα οποία θα απομονωθείς.

Ναι σκεθτομουν και τα AKG-601/701 (αποσο εχω δει 190 και 350 αντιστιχα αω φημαμαι καλα). Εχω και κατι ψειρες τους κατι χρονια που ειναι indestructable:)Αλλα δεν ειχα δινατοτητα να τα δοκιμασω.
Βασικα προτιμω να ακουω σε μετρια ενταση, αλλα να εχει και base:)Παντος ακουσα καπια closed kai open και τα open μου φενονται πιο φυσικα, ενω τα closed λιγο υπερβολικα.

ευχαριστω για το LINK,πηρα απο κει και το SRC2496:)καλη τιμη αν και λιγο πανω απο το budget μου.
τεσπα θα δω και τιμες στη γερμανια, και αμα ειναι θα χτηπισω ενα εκει:)
cheerz

Ναι σκεθτομουν και τα AKG-601/701 (αποσο εχω δει 190 και 350 αντιστιχα αω φημαμαι καλα). Εχω και κατι ψειρες τους κατι χρονια που ειναι indestructable:)Αλλα δεν ειχα δινατοτητα να τα δοκιμασω.
Βασικα προτιμω να ακουω σε μετρια ενταση, αλλα να εχει και base:)Παντος ακουσα καπια closed kai open και τα open μου φενονται πιο φυσικα, ενω τα closed λιγο υπερβολικα.

Sorry κι εγώ τα 601 έχω, όχι τα 501. Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου.

Απάντηση: Re: ακουστικα

πολυ ενδιαφερον φενονται αυτα τα stax, αν και εγω δεν ηφελα in-ear.
Για το Beyerdynamic DT880 εχω διαβασει, θα τα κοιταξω και αυτα, αν και ακουσα χτες τα behringer hd650 στο mediamart(δεν ειχαν τα αλλα) και μαρεσε και ο ηχος και ποσ ειναι στο κεφαλη.

behringer hd650 :confused:

Εγώ έχω τα Sen. HD600 και μόνο εξαιρετικά μπορώ να τα χαρακτηρίσω!

Σημειωτέον ότι τα οδηγώ απο το pc με μια παλιά sb live. Παίζουν τόσο όμορφα και γεμάτα (σε μέτριες και λίγο παραπάνω στάθμες φυσικά) που δεν αποφάσισα ακόμα να τους φτιάξω (είμαι και ντιούις), ενισχυτή κι ας έχω όλα τα υλικά εδώ και πάνω από χρόνο. Για τα 650 άκουσα ότι είναι ακόμα ευκολότερα στην οδήγηση....:SFGSFGSF:

Είναι κι ακούγονται αρκετά καλά π.χ συνδέοντας με το CDR.Αλλά θέλουν κι αυτά το κάτι τις τους κατά την γνώμη μου.Δηλαδή έναν αξιοπρεπή ενισχυτάκο για να παίξουν αυτά που μπορούν και για τα οποία επιλέχθηκαν κι αγοράστηκαν.

Sorry, seinheizer hd650 ennousa.Telika sti germania idies times paizoun peripou,apo osa shops eida telospandon, opote fa paro ena stin ellada i apo internet otan giriso.Akousa kai ta akg601, alla to hd595 mou fanike pio ksekourasto, kai pio gemato sta bassa, an kai borei na eimai apla biased.ta hd600 kikloforoun akoma i ehoun katargithei??avta itan i proti epilogi mou alla den ta vrisko sta shops katholou

Eγω πηρα τα 650 απο Γερμανια 230ευρω ,ο ΝΑΚΑΣ τα εχει 400 περιπου!Δες το idealo.de(για συγκριση τιμων)

Senn HD 555, ανοικτου τυπου - οικονομικα και πολυ καλα. Οδηγουνται απο PC, CDPlayer, κλπ. Ρεαλιστικη και ορθη υλοποιηση. Δεν ακουγονται πολυ απο τους γυρω σου!

cheerz Spriros για το λινκ. Τελικα μαλλον απο κει θα παρω τα ΗΔ600.Δεν ειναι πολυ πιο ακριβα σε σχεση με τα 595 αλλα πολυ αννωτερα πιοτικα, και βγενει και το καλοδιο. ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

Μιά και μιλάμε για Sennheiser να ρωτήσω και κάτι άλλο:

Έχω τα HD580 precision εδώ και 10 χρόνια.

Λογικά, φαγώθηκαν τα αφρολέξ στα earpads αλλά και αυτά στην επαφή με το επάνω μέρος του κεφαλιού.

Βλέπω στο εξωτερικό ένα κόστος για καινούρια γύρω στα 80 Ευρά και αρρωσταίνω...

Τι διάολο δηλαδή, επειδή τα ακουστικά κάνανε στην εποχή τους 85 χιλιάρικα (σε δραχμές), πρέπει να πληρώσουμε ένα χέρι και ένα πόδι για...αφρολέξ;

Μήπως πρέπει να πάρω καινούρια; Πιό φτηνά θα μου έρθει...

Ειπιδη τελικα πηρα ηχεια (Triangle Heliades, very nice) θα παρω τα ακουστικα τα χριστουγενα μαλλον (no money,sennheiser HD595 i HD600, μου φενονται πιο ξεκουραστα).Παντος thanks to all for da advises:))