Ακουστικη Χωρου [Του δικου μου συγκεκριμενα]

Re: Απάντηση: Re: Ακουστικη Χωρου [Του δικου μου συγκεκριμενα]

Τα τετραπλά ποδαρικά δεν είναι συμπαγή,προκειμένου να μπαίνουν μέσα τους σκάγια ή αμμος-κατά το δοκούν...

Εχουν παραλληλόγραμμη διατομή 75Χ50 mm και πάχος γύρω στα 2 mm.

Αν ηταν πληρως συμπαγη, θα ηθελες γερανο να τις μετακινησεις...

Μεχρι στιγμης το σχεδιο εχει ως εξης:

τεσσερα ποδια, με ανοιχτη διατομη απο λαμαρινα 2mm.

πανω και κατω λαμαρινα 8-10mm.

Για τις ακιδες δεν ξερω, να τις βαλω ή οχι?
Το σπειρωμα που εχουν ειναι στανταρ?

Πρεπει να παρω πρωτα τις ακιδες και να γινει το σπειρωμα στην πλακα βασης ωστε να ταιριαζει?

Αν αλλαξω ακιδες θα ταιριαζουν?

Με δεδομενο οτι κατω ειναι παρκε και οτι οι βασεις θα πατανε στο μαρμαρο, οι ακιδες χρειαζονται?

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• ΓŽβ€™ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· Προ.jpg
    ΓŽβ€™ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· Προ.jpg
    42.3 KB · Views: 162
  • ΓŽβ€™ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΌΓβ‚¬ΓΒΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±.jpg
    ΓŽβ€™ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒΌΓβ‚¬ΓΒΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±.jpg
    12.4 KB · Views: 160
  • ΓŽβ€™ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· Γβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ·.jpg
    ΓŽβ€™ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ· Γβ‚¬ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ·.jpg
    7 KB · Views: 160
Ωραίες φαίνονται.:a0210:

Τις ακίδες,βάλτε τες αφού τις έχουν κι αυτοί και μετά πειρατίζεσαι.Εγώ πάντως τις έχω κρατήσει(άν και δεν έχω δοκιμάσει τι γίνεται χωρίς αυτές).Διάλεξε κάποιες,που να μπορούν να δεχθούν το βάρος της βάσης/ηχείων-αυτό αρκεί.
Προτίμησε σκάγια αντί άμμου κι άν μπορείς πάρε 2-3 διαφορετικά διαμετρήματα κι ανακάτεψέ τα,όταν προσθέσεις απ' αυτά μέσα στις βάσεις(λίγο-λίγο ακούγοντας παράλληλα,για να επιλέξεις την βέλτιστη ποσότητα-όπως και νάχει γύρω στα 10 κιλά θα σου φθάσουν).

Μην υποτιμήσεις το αντικραδασμικό υλικό κάτω απο τις βάσεις.Το μάρμαρο έτσι κι αλλοιώς,περισσότερο αισθητική παρέμβαση είναι...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ακουστικη Χωρου [Του δικου μου συγκεκριμενα]

Ωραίες φαίνονται.:a0210:

....Διάλεξε κάποιες,που να μπορούν να δεχθούν το βάρος της βάσης/ηχείων-αυτό αρκεί.
Προτίμησε σκάγια αντί άμμου ...

Μην υποτιμήσεις το αντικραδασμικό υλικό κάτω απο τις βάσεις.Το μάρμαρο έτσι κι αλλοιώς,περισσότερο αισθητική παρέμβαση είναι...

Το μαρμαρο ειναι βασικα για να μη χαλασει το παρκε.

Επισης, πρεπει να συμπληρωσω ενα σημαντικο περιορισμο.

Λογω ιατρικου προβληματος, δεν μπορω να σηκωνω βαρη. Οποτε οσο πιο ελαφριες ειναι οι βασεις τοσο καλυτερα θα ειναι.

Γι'αυτο το λογο ειναι τα ποδια απο λαμαρινα και οχι κλειστη διατομη.

Βεβαια ο στοχος ειναι να τις βαλω στη θεση τους και να μην ξαναασχοληθω, αλλα παντα ολο και κατι χρειαζεται...

Εχμμμ...Δεν είχα προσέξει,ότι τα ποδαρικά είναι ανοικτά.

Καταλαβαίνω,ότι για να το λες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την μετακίνηση βαρών.Ωστόσο μια φορά θα τις τοποθετήσεις.Πόση να είναι η διαφορά,άν τις έκανες σωστά;1-2 κιλά επιπλέον ανά βάση;Μήπως να το ξανασκεφτόσουν;Κρίμα τόση δουλειά.

Να σε βοηθήσουμε άν χρειαστεί...

Εχμμμ...Δεν είχα προσέξει,ότι τα ποδαρικά είναι ανοικτά.

Καταλαβαίνω,ότι για να το λες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την μετακίνηση βαρών.Ωστόσο μια φορά θα τις τοποθετήσεις.Πόση να είναι η διαφορά,άν τις έκανες σωστά;1-2 κιλά επιπλέον ανά βάση;Μήπως να το ξανασκεφτόσουν;Κρίμα τόση δουλειά.

Να σε βοηθήσουμε άν χρειαστεί...

H διαφορα ειναι κατω απο 10 κιλα η ελαφρια, πανω απο 15 η βαρια.

Αν κανω την ελαφρια με οσο γινεται πιο "ανοιχτα" τα ποδια, για να ειναι πιο στιβαρη, νομιζω θα ειμαστε ΟΚ.

Βεβαια οποτε θελω να τις μετακινω μπορω να σε παιρνω τηλεφωνο, να πεταγεσαι μεχρι το σπιτι να βοηθας.
(Κορινθο ειμαι)

Καλά μην βαράς...

Το είδα ότι είσαι Κόρινθο.Υπάρχουν κι εκεί αρκετά μέλη,που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να τις στήσεις.

Anyway your choice...

Καλά μην βαράς...

Το είδα ότι είσαι Κόρινθο.Υπάρχουν κι εκεί αρκετά μέλη,που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να τις στήσεις.

Anyway your choice...

Ενταξει χιουμορ κανω.

Μεχρι τωρα βολευομαι με τον αδερφο μου να μου γκρινιαζει...

Επανερχομαι με νεοτερα απο το μετωπο.

Δεν εχω αξιωθει ακομα να φτιαξω τις καινουριες βασεις, πλην ομως λαμβανω την τιμη να αναφερω οτι το προβλημα σχεδον λυθηκε.

Και λυθηκε οταν αναμεσα στο CD player [NAD 525] και τον ενισχυτη, μπηκε το DAC Magic.

Αν και στην αρχη δεν ακουγα διαφορες, τελικως καποια μερα (και ενω ακουω σε μεγαλυτερες εντασεις απο πριν) συνειδητοποιησα οτι δε βουιζει το δωματιο πλεον...

Αυτα.
:guitarist::guitarist::guitarist:

Τις βασεις ομως πρεπει να τις φτιαξω.

Οι δικες μου βασεις target πρεπει να ειναι γυρω στα 60 κιλα η μια. Δεν πιστευω να βγαινουν πια, η κανω λαθος?