Ακουστική σε μεγάλο σαλόνι.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

LPSOUND

New member
24 February 2009
30
Καλημέρα σας.εχω ενα θέμα με τα ηχεία μου.πρόσφατα μετακόμησα σε ενα μεγαλήτερο σπίτι με μεγαλύτερο σαλόνι σε σχέση με αυτό που είμουν.το πρόβλημα είναι οτι εκεί που τα ηχεία μου πρίν έπεζαν μια χαρά με το rpm 5.1 τώρα ειπάρχει ενα φύσιμα ακόμη και στους σφραγισμένουσ δίσκους!!!!!!!!ακόμη και στο cd.!!!!υπήρχε και αντίλαλος αλλα έβαλα το χαλί και κάπως μειώθεικε. αλλα πάλι υπάρχει.ξέρει κάποιος κάποιο μηχάνημα η κάποιο φίλτρο η κάποιο καλώδιο η κάτι Άλλο που θα το εξαλείψει αυτό το θέμα???

ευχαρηστώ...........

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος
Re: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΛΟΝΙ

Για τον αντίλαλο δεν υπάρχει λύση, είναι θέμα ακουστικής. Για το φύσημα υποθέτω ότι αναγκάζεσαι να βάλεις πιο δυνατά τον ενισχυτή και γι' αυτό ακούς τον θόρυβό του. Ίσως όμως να είναι θέμα τροφοδοσίας και ποιότητας ρεύματος. Αν το ακους μόνο από το πικάπ μπορεί να είναι παρεμβολή στην κεφαλή.

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

οχι φίλε μου ακούγετε και απο το cd.δεν νομίζω να είναι τροφοδοσία.όντος το βάζω πιο δυνατά για να γεμίσει ο χώρος αλλα υποθέτω οτι κάτι θα υπάρχει για το φύσημα.κάποιο καλώδιο???κάποιο φίλτρο???κάτι.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Μήπως έχεις περάσει το καλώδιο του υπογούφερ απ το ίδιο κανάλι που περνάνε τα καλώδια των ηχείων;

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

ρε παιδιά δεν εχω υπογούφερ ούτε ειναι συστημα hi-end ενα denon pma700-me ixeia magnat kai rpm 5.1 platter έχω.και τώρα ακούω φύσημα.υπάρχει κάτι για να κοπεί αυτό το φύσημα????

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ρε παιδιά δεν εχω υπογούφερ ούτε ειναι συστημα hi-end ενα denon pma700-me ixeia magnat kai rpm 5.1 platter έχω.και τώρα ακούω φύσημα.υπάρχει κάτι για να κοπεί αυτό το φύσημα????

Σόρυ, απ τη βιασύνη μου είδα μόνο το 5.1 απ το κινητό, η ηλικία βλέπετε... Δηλαδή στο προηγούμενο σπίτι δεν υπήρχε αυτό το φύσημα;

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος

Κάνε δυο δοκιμές:
- Πέρασε τα καλώδια του ρεύματος μακρυά από τα καλώδια του σήματος.
- Βάλε το στερεοφωνικό σε άλλη μπρίζα (και ακόμα καλύτερα σε εντελώς άλλη γραμμή του ηλεκτρικού πίνακα).

Συνέδεσε ένα-ένα τα μηχανήματα και δες πότε το παρουσιάζει; Τι γίνεται αν ο ενισχυτής είναι αναμμένος χωρίς να έχει τίποτα συνδεδεμένο επάνω του; Τι γίνεται αν έχεις συνδεδεμένο μόνο το cd αλλά σβηστό; Αν έχεις μόνο το πικάπ; Καταλαβαίνεις τη λογική.

Μπορείς να περιγράψεις το φύσημα; Είναι σταθερό; Αυξομειώνεται με το ποτενσιόμετρο; Είναι υψίσυχνο, χαμηλόσυχνο, ή ευρύσυχνος θόρυβος;

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550

Για πες

είναι φφφφφφ
είναι χχχχχχχ
είναι μμμμμμμμ
είναι μπρρρρρ
??

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938

Το φυσημα αυτο ακουγεται ακομη και αν η ενταση στον ενισχυτη ειναι στο "0" ?

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΛΟΝΙ

Σίγουρα είναι φύσημα;Μήπως βουϊζει ο ενισχυτάκος,που προσπαθεί ο φουκαράς να εκπληρώσει τα...συνοδευτικά του καθήκοντα;Μήπως έχει καεί απο ψαλίδισμα κανένα μεγάφωνο;Για δές δουλεύουν όλα τα μεγάφωνα;(ακούς υψηλές,κινούνται οι μονάδες,βάλε το χέρι σου μπροστά τους όταν παίζουν αισθάνεσαι τίποτα?).

Βάλε καμιά φωτο πως τα έχεις συνδεδεμένα,γιατί έτσι απο μακρυά δεν βγαίνει άκρη...

Last edited:

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

Eίναι φφφφφφφφφφ και πολύ ψιλό σαν ήχος.όλα αυτά και το πικ απ και το cd τα έχω πάνω σε μία behringer ddm4000 και το φύσιμα είναι σε όλες τις φέτες.

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας

Οταν εχεις κλειστές τις πηγές συμβαίνει το ίδιο?
Αν ναι εχεις βγάλει έξω τις πηγές
Γείωση έχει το σπίτι?

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα

Αν η γραμμή που είναι συνδεδεμένα τα μηχανήματα δεν είναι κατευθείαν από τον πίνακα, αλλά τροφοδοτεί και άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή ακόμα και λάμπες, τότε ενδέχεται να δημιουργούνται παρεμβολές. Σε αυτή την περίπτωση όμως η παρεμβολή μετατρέπεται από το ηχείο ως βουητό. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές και να σβήσεις όλα τα φώτα, για να δεις τελικά αν είναι θέμα παροχής.

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

λοιπόν πεδες.ενισχιτής μόνο με τα ηχεία πανω του αυτήν την στηγμή πάνω του ι κονσόλα μόνο με το πικ υπ.το volume του ενισχιτή κατω απο το μισό και με τις φέτες της κονσόλας κλειστές ακούγετε ενα πολί ψυλο φφφφφ υποφερτο.αυτο το φφφ δυναμώνει οταν ανοίγει η φέτα αλλα το πάρτυ γίνετε μόλισ πέσει η βελόνα πάνω στο κενο πρίν ξεκηνησει το τραγούδι.και μην αρχισετε τώρα για την βελονα την ιδια είχα και πρίν.om blue

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

όχι δεν ειναι θέμα παροχής.δεν έχει βόμβο έχει φύσημα και πλέον ακούω και το παραμικρό σφάλμα στο δίσκο και αυτό μου την δίνει.ενω η μουσική είναι κρύσταλο έχει αυτο το φύσημα και τα σφάλματα και μάλλον δέν είναι τίποτα απλα η μουσική ταξιδέυει σε μεγαλύτερο χώρο τώρα με αποτέλεσμα αυτο.το θέμα τώρα είναι αν υπάρχει κάποιο καλώδιο που να τα μειώνει αυτα

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

δεν είναι μήκτης είναι κονσόλα που είναι και προενύσχηση.

LPSOUND

New member
24 February 2009
30

λοιπόν πέδες καινούργιο στοιχείο.το φύσημα ακούγετε μόνο απο το twiter.και απο τα δυο ηχεία το φύσημα βγαίνει απο τα twiterakia

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,258
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΛΟΝΙ

Τάστειλες;

Ακούγονται υψηλές στην μουσική που ακούς;